|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A jedyne co brałam to Merz Spezial przez 1,5 m-ca. Szampony i odżywki, które stosowałam nie były nawet przeciw wypadaniu, chociaż apteczne (Seboradin).
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]()
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: preparat na wzmocienie włosów dla faceta
widzę, że nie jestem osamotniona, jeśli chodzi o wypadanie włosów po WAX-ie. tragedia po prostu. aż mi się płakać chce - tak polecany produkt, a okazuje się że włosy się przy nim sypią tragicznie
![]() Cytat:
jak ponownie okaże się skuteczny, to TŻ-owi też kupię ten dla mężczyzn ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Przyczajenie
|
Na temat Waxa istnieja rozne teorie. U jednych dziala cuda, u innych powoduje nawet zwiekszone wypadanie. Slyszalam tez opinie, ze Wax eliminuje te najslabsze wlosy,zeby szybko mogly wyrosnac nastepne, juz duzo mocniejsze..Nie wiem ,ile w tym prawdy, ja w kazdym razie wax odstawilam. Stawiam na nature - rzepke oraz pokrzywke. Ukrwienie skory glowy na pewno pomaga,a sok z rzepy na pewno je wywoluje, bo szczypie jak cholera, wiec mocno wierze,ze za trzy m-ce pojawia sie efekty tej metody w postaci lasu nowych wloskow wystajacych spomiedzy starych.
Czytalam tez,ze nalezy czesac wlosy przynajmniej dwa razy dziennie, bo jesli zostawimy na glowie na sile, obmumarly wlos, to torebka wlosowa tez obumiera i nigdy juz nic z niej nie wyrosnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Raczkowanie
|
Jak trwoga to... na forum ;]
Chociaż wcale nie jest mi do śmiechu - próbowałam już chyba wszystkiego, a włosy jak wypadały, tak wypadają, teraz jesienią chyba jeszcze mocniej. Używałam szamponu Vichy do osłabionych i wypadających, wszelkich "czarnych rzep", wzmacniających, odżywiających etc. Teraz mam szampon i odżywkę Klorane (w aptekach) i łykam skrzyp, ale włosy i tak dziwnie się zachowują - zawsze miałam podatne i suche, a teraz zaraz po myciu i wyschnięciu opadają a skóra swędzi, chociaż nie ma widocznej przyczyny. Chyba najwyższy czas na wizytę u specjalisty, bo już nie wiem, co robić ![]() Hmmm, czy którejś z Was wypadały włosy w trakcie przyjmowania tabletek hormonalnych? Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-09-25 o 07:44 Powód: Post pod postem, prosze korzystać z funkcji edytowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki, ale mnie tu długo nie bylo...ale to dlatego, ze wyjechalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma takiej ogólnej zasady, jak czesać ileś tam razy dziennie. Są włosy, których rozczesywać nie należy wcale. Nie wolno rozczesywać np. włosów kręconych, przeczesuje się je gęstym grzebieniem po umyciu i koniec. Więc chyba ktoś tak coś palnął od czapy, bez pomyślunku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie pisałam już kiedys o tym, żre wypadają mi włosy rzęsy.Mam hashimoto i do tej [pory moje wyniki były w górnej ale granicy normy(chodzi o tsh).Ostanio jednak jak je robiłam to już są ponmad norme czyli przeciwciałą zżerają tarczyce. Słuchajcie czy to naprawde może być przyczyna moich problemów z tym wypadaniem????I jeszcze jedno chciałam zapytać szczególnie do dziewczyn które łykały euthyrox letrox itp. czy miałyscier po tym leku obrzeki????/BArdzo prosze o p[oradę
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
pomalowałam włosy...nie wypadły w wielkich ilosciach uffff
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Raczkowanie
|
Byłam wczoraj u fryzjerki-zauważyła, że włosy wypadają mi w znacznych ilościach..oczywiście namówiła mnie na zakup energy serum intensive..powiedziała ze napewno przestaną wypadac po 2 tygodniach codziennego stosowania..
Testowała któraś z was te serum? Zastanawiam się czy znowu wyrzuciłam w błoto pieniądze na ratowanie włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj myłam i muszę powiedzieć, że mi wypadło zdecydowanie mniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Wtajemniczenie
|
A co stosowałaś i jak długo?
![]()
#1937 |
Raczkowanie
|
A ja mam jeszcze takie spostrzeżenie. Używam Dermeny od ładnych kilku lat. Nie powiem, na początku pomagał i to bardzo. Ale teraz już prawie wcale. Podejrzewam, że po prostu skóra głowy już się przyzwyczaiła do niego i nie ma działania. Jak myślicie? Jest to mozliwe? Podobnie jest z Mr Spezial.
Teraz planuje kpl. Vichy kapsułki i szampon, a tabletki chyba zmienię na Vitapil. Mam nadzieję, że pomoże. Mojej mamie wypadały włosy i dermatolog przepisał jej biostyminę , wit. pp do wcierania w zastrzykach i wcierkę między innymi z wit. B6. Po składzie widzę, że vivhy jest podobne. Mam nadzieję, że pomoże. Co o tym myślicie? Tzn. o tym, że organizm przyzwyczają się do specyfików i juz potem nie działają tak dobrze? |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Raczkowanie
|
No po prostu oszaleje! Przed wakacjami obcielam moje piekne(zniszczone~~) włoski o jakies 20 cm, zostaly mi do ramion. W wakacje wyjechalam do cieplych krajow i chyba tam je zniszczylam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
O koniecznosci wyczesywania mowila jakas Pani dermatolog w wywiadzie dla jakiegos portalu medycznego. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
Ja mam trochę inne pytanie, leczenie swoją drogą, ale jak zakryć miejsca bez włosów? Sprawić by optyczne było ich więcej?
![]() Macie jakieś sposoby, oczywiście wszelkie pianki, czy kosmetyki odpadają, żeby nie niszczyć jeszcze bardziej włosów...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki mam pytanie ...
Czy to mozliwe żeby po zafarbowaniu włosy przestały wypadać ? Bo mi się wydaje że u mnie tak własnie się stało , chociaż jest to dla mnie trochę nielogiczne ... Jeżeli była już o tym mowa to przepraszam ![]()
#1942 |
Przyczajenie
|
do k0chana :
Ja osobiście bardzo zraziłam sie do Diane 35. Pojawiły sie te nieznośne plamienia, ogólnie bardzo złe samopoczucie, ciągle spałam i STRASZNIE zaczęły wypadać mi włosy. Miesiąc wcześniej zaczęłam stosować Vitapil i Merz Special. Zaczęło się poprawiać a jak tylko zaczęłam przyjmować Diane to wszystko poszło w piz*dziec... Może to zależy od kobitki ale ja osobiście już nigdy tego do ust nie wezmę..
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wniosek jest taki, że najlepiej korzystać z fachowej pomocy np. fryzjerki - jeżeli chodzi o moje włosy niż robić eksperymenty na własną rękę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 |
Zakorzenienie
|
mi tez po hennie nie wypadaja tak od kilku dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1950 |
Raczkowanie
|
hmm zeby po farbie przestaly wypadac ..to bardzo ciekawe jest
![]() ale ja juz sie na farbowanie skusic nie dam.. ![]() a tak poza tym to zaobserwowalam pewna zaleznosc .Bylam na urlopie, ''w gosciach'' ,w dosc trudnych warunkach wiec nie mylam wloskow przez 5 dni ..no i zaczela mnie glowa swedziec masakrycznie a potem jak juz umylam to wyjelam chyba z 3 razy tyle co zawsze ![]() po kazdym myciu nakladam na przemian placente i ampulki seboradin tzn raz jedno raz drugie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.