|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
i ja sie witam
![]() ![]() kurcze, dziewczyny, mam problem. mam jeszcze jakies kilo kurek i nie wiem co mam robic z nimi! byly juz jajka na tysiac postaci, kasza gryczana z kurkami, salatka z kurkami... teraz wymyslilam, ze zrobie pierogi z kurkami, ale pewnie jeszcze sporo zostanie... macie jakies pomysly? ![]()
![]() |
![]() |
#3782 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Kluski parowe polane sosem kurkowym ![]() Może kluski parowe z nadzieniem kurkowym ![]() Pizza z kurkami ![]() Jakaś zupa kurkowa... Na śniadanie grzanki z serem i kurkami ![]() Sałatka z kurkami (ja robie ją z ugotowanych jajek, pieczarek, groszku i majonezu, ale zamiast pieczarek można pokombinować z kurkami i odkrywać nowe smaki ![]() Tyle mi na chwilę obecną do głowy przyszło ![]() A może zasusz sobie te grzyby ![]() ![]() Napisanie dziś posta graniczy z cudem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łohoho, to i tak sporo wymyśliłaś, ja jakoś nie lubię "prac kuchennych", ale nadchodzi czas zmian więc będę musiała się przerzucić na "moje" a nie mamusi jedzenie. Pomysłów nie mam, więc 3mam kciuki, żebyś je dobrze spożytkowała ![]() Milka19: Napisanie dziś posta graniczy z cudem ![]() Szkoda gadać ;/ Cały czas wyskakuje mi błąd ;(
![]() |
![]() |
#3784 |
Zakorzenienie
|
![]()
Przypomniało mi się jeszcze o ... krokietach z grzybami
![]() ![]() O ja bym jeszcze na śniadanie zrobiła omlet z grzybami ![]() Wiesz co jak już masz dość grzybów to na priv podam Ci swój adres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Omlet z grzybami. Milka, narobiłaś mi apetytu ![]() Dzień dobry ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3786 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3787 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() loooo, ile pomyslow ![]() ![]() ![]() no wiec tak... co to sa kluski parowe? ![]() ![]() ![]() ![]() pizza jest dobrym pomyslem, tanim, latwym i szybkim ![]() i krokiety... ![]() ![]() a suszyc niebardzo chce, bo jakos nie lubie suszonych grzybow, predzej myslalam o mrozeniu, no ale zobaczymy ![]() napewno robie dzis pierogi ![]() ![]() aaaa, przepis na pasztet sojowy z kurkami tez bylby fajny... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
...ale przynajmniej posprzątałam łazienkę ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3789 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() smacznego ![]() Cytat:
![]() cicho no ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3790 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Kluski parowe to babcine pampuchy z dżemem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przepis na pasztet sojowy: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=186062 Można do niego dodać ugotowane grzyby. Może tak kopytka z grzybami, placki ziemniaczane z grzybami ![]() A jak się nazwya taka potrawa co to do ugotowanych ziemniaków dodaje się mąkę, zagniata i to na patelni smaży ![]() ![]() ![]() Oby Ci te grzyby się nie przejadły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3791 | ||||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Na którymś z wątków wizażanki się "kłóciły", do której należy, takie w nim rozkochane ![]() A co do Dextera... ciężko to wytłumaczyć. To osobnik, który mówi o sobie "nie mam uczuć", "brzydzę się seksem", "nie wchodzę w interakcje międzyludzkie" i takie tam, a jednocześnie musiał przystosować się do życia w środowisku, czego nauczył go ojciec, który już w dzieciństwie odkrył "inność" i skłonności swojego przybranego syna. Nauczył go również panować nad instynktami, które w nim drzemią. Dexter "wyrywa chwasty", jakby to powiedział Bodzio Linda. Serial zaczyna się od tajemniczego morderstwa, gdzie znalezione zwłoki pozbawione są krwi, potem w kolejnych odcinkach ekipa znajduje odcięte kończyny, również "bezkrwiste". Dexter szuka więc mordercy, aby rozprawić się z nim na swój sposób. Ale jego przeciwnik jest sprytny i się z nim "bawi", co było widać np. w ostatnim odcinku... Cytat:
![]() ![]() ![]() A okolica faktycznie musi być piękna ![]() Cytat:
![]() [i to pisze osoba, która nie jada grzybów ![]() Moja mama, jak ma nadmiar grzybów, to je obgotowuje i zamraża w porcjach, w zimie w sam raz na zupę albo sos ![]() Cytat:
![]() EDIT: kaileight, dlaczego nas podglądasz??? ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3793 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Jolie2601
![]() Blonndee: Ja jakoś się nie garnę do kuchni ![]() Pamiętam jak razem z kuzynką na wakacjach chciałyśmy zrobić mojej Mam. niespodziankę i przygotowałyśmy własnoręcznie koktajl, czy coś takiego. Mama gdy wróciła z pracy popatrzyła z politowaniem na koktajl i wypiła, my również... a potem pojechałyśmy na basen, kuzynka zwymiotowała koktajl ![]() Evangeline: U mnie dopiero od kilku minut wizaż zaczął działać w miarę normalnie, wcześniej w ogóle nie działał :/ ...ale przynajmniej posprzątałam łazienkę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3794 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fantastycznie czyta mi się opisywane historie, które same w sobie są świetne, ale dar przekazu to Ty masz, oj masz...i tzw. "lekkość pióra" (a raczej palca na klawiaturze ![]() ![]() Możesz częściej coś opisywać ![]() Ale mi zrobiłyście smaka tymi kurkami ![]() ![]() ![]() Ino skąd ja teraz te kurki wytrzasnę ![]() Mam dzisiaj kurkę (tylko z nazwy taka sama ![]() ![]() ![]() ![]() Witam wszystkich cieplutko ![]() Podczytuję sobie Autobiografię Chmielewskiej i zalewam się łzami ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3796 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3797 |
Zakorzenienie
|
Coś mnie ostatnio nawiedza w moich skromnych progach na słynnej NK
![]() ![]() ![]() Swoją drogą, jak żesz mnie te fikcyjne konta denerwują... ![]()
![]() |
#3798 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ja podczytuje jakieś opracowania naukowe i wcale mi nie do śmiechu ![]() Cytat:
![]() Może poprostu Twój IQ jest tak wysoki, że nie ma sensu go testować ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3799 |
Zakorzenienie
|
Punktacjibraknie
![]() Ale co on się mnie tak czepił ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3800 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() oz kurcze, dziekuje ![]() ![]() ![]() chyba wybiore pasztet, bo za duzo [po pierogach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() wciagnelam sie w tego dextera! naprawde wciaga, szkoda tylko ze tak pozno... ![]() i jestem ciekawa kim jest 'chlodziaz' [swoja droga jakie tlumaczenie ![]() ja za grzybami nie przepadam, ale za kurki to dam sie pokroic ![]() ![]() no to jak juz pogotuje to wam jeszcze zdjecia podrzuce ![]() czy tylko ja sie bezczelnie obijam? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3801 |
Zakorzenienie
|
Weszłam sobie na interię, patrzę a tam http://polskalokalna.pl/wiadomosci/podkarpackie/news/nielegalne-aborcje-to-plaga,1183082,3328
![]() ![]() ![]() Może to nie miejsce na wylewanie swoich żalów, ale jestem załamana tym co dzieje się w naszym kraju ![]() ![]() ![]() Ja zjadłam obiadek i powracam do pakowania, coś to baaaaardzo ciężko mi idzie ![]() O jaaa i jeszcze to http://polskalokalna.pl/galerie/gale...jecie,869165,1 ;/ O nie, nie Kochana Blonndee, ja też się bezczelnie obijam ![]()
![]() |
#3802 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co! W końcu ostatnie podrygi... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3803 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() To na foty czekamy ![]() Cytat:
![]() Jak już mowa o bezwzględnych ludziach to polecam miesięcznik Focus i listę 13 najbardziej okrutnych morderców na świecie. Aż trudno uwierzyć, że człowiek jest zdolny do takich rzeczy... Obijajcie się póki możecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3804 |
Wtajemniczenie
|
a mi sie artykul nie chce otworzyc!
![]() co w nim jest takiego, ze az tak cie obruszylo? ![]() ja akurat jestem bardzo na tak, chociaz do feministki mi daleko [tak jak do religii i kosciola ![]()
![]() |
![]() |
#3805 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() przypomniało mi się jak na angielskim kolega tłumacząc tekst na głos country people powiedział najpoważniej jak umiał wieśniacy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dobra, jak obiecaiałam, tak zrobie. Zakupy zrobiłam ![]() Jako, że we wtorek jest dzień chłopaka to kupiłam mojemu portfel (mu się stary rozwala). Portfel ze skórki był za 70 zł, bardzo mi się spodobał, okazało się, że na ten model jest zniżka i że kosztuje 49,90. Przy kasie dostałam jeszcze 20 % rabat dla studentów i w sumie zapłaciłam niecałe 40 zł ![]() Kupiłam też płaszczyk (lekko ocieplany) i czarne lekko ocieplane, zamszowe botki (tylko to coś złote mi się nie podoba, więc rozważam obcięcie, chociaż może narazie zostawie). Płaszczyk 22 zł ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3806 |
Wtajemniczenie
|
a mi sie artykul nie chce otworzyc!
![]() co w nim jest takiego, ze az tak cie obruszylo? ![]() ja akurat jestem bardzo na tak, chociaz do feministki mi daleko [tak jak do religii i kosciola ![]()
![]() |
![]() |
#3807 |
Zakorzenienie
|
![]()
Buty bardzo mi się podobają
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3808 | |
Zakorzenienie
|
A jak, już tak na dobitkę...!
![]() Cytat:
![]() ![]() Zakupy super, świetny portfel ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3809 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie proponowałabym obcięcia tego złotego w botkach, ja kiedyś zrobiłam podobnie i kaszana była, heh. Blonndee, artykuł jest o dziewczynie(w naszym wieku), która wyrzuciła swoje dziecko na śmietnik ;/ wcześniej urodziła je w domu, a tak w ogóle to kupiła przez neta od jakiejś kobity ... a zresztą co ja będę pisać, skopiowałam artykuł. 19-latka z Tarnobrzega, która miała zostać matką... Miała 19 lat, za sobą ukończoną szkołę średnią, zdaną maturę. To, że niebawem miałaby zostać matką, nie było jej na rękę. Bo przecież całe życie przed nią, bo planowała iść na studia...Tak tłumaczyła się przed prokuratorem. Gdy zaopatrzyła się w leki o działaniu poronnym, była już... w ósmym miesiącu ciąży! - Wówczas już trudno mówić o poronieniu - twierdzą lekarze. - Po prostu wywołała przedwczesny poród. Dramat na Skalnej Na ten dramatyczny krok zdecydowała się, gdy rodziców nie było w domu. Dziecko urodziła w łazience. Później, zapakowane w reklamówkę maleństwo , wyrzuciła do jednego z kontenerów na śmieci przy ulicy Skalna Góra w Tarnobrzegu (Podkarpackie), gdzie mieszkała. Sprawa zapewne nie ujrzałaby światła dziennego, gdyby nie powikłania poporodowe, które zmusiły ją do wizyty u lekarza. Ten odkrywszy, że pacjentka jest w okresie połogu, zawiadomił policję. 19-latka przyznała się wprawdzie do wyrzucenia ciała maleństwa, uparcie jednak twierdziła, że dziecko urodziło się martwe. Czy na pewno? Tego nie dowiemy się nigdy. Na wysypisko w Piasecznie, gdzie wywożone są śmieci z Tarnobrzega, każdego dnia trafiają setki ton odpadów z regionu. Nie sposób było więc odnaleźć w tych górach śmieci maleńkiego ciałka, a bez sekcji zwłok nie można ustalić, czy dziecko żyło, gdy zostało wyrzucone. W ten sposób został wykluczony zarzut dzieciobójstwa. Młodej tarnobrzeżance postawiono zarzut znieważenia zwłok. W sprawie zapadł wyrok. Dziewczynę skazano na dwa lata więzienia w zawieszeniu na cztery. Ponadto nałożono na nią dozór kuratora oraz obciążono kosztami sądowymi. Drugi artykuł Ci się otworzył ? Jest o chłopaku, który zakatował swoje dziecko bo płakało ;|
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.