|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Witam was zza światów !!
Dawno mnie tu nie byo i się za wami bardzo stęskniłam. Przesyłam "wirtualnego zabójcę zarazków" chorym maluszkom !! juleczka - ale masz pecha z tymi nianiami !! Kacper je Danio, Danonki, Monte, Danio z warzywami, Paule, serki i różne inne jogurty i nic mu po tym się złego nie dzieje. Rybki wędzone jadł z nami nad morzem i baaaardzo mu smakowały. Stopę ma dużą. Adidaski ma teraz ok 13 cm wkładkę rozm.23, ale na zimę będzie musiał mieć co najmniej rozm.24 Kancia - ja też kupiłam butki jesienne w Daichmanie za całe 29,90 zł z firmy wolky (coś takiego http://www.allegro.pl/item443226042_...2_polecam.html) i zimowe też tam mam zamiar kupić chyba z tej samej firmy za ok 40 zł. A co u nas już piszę. Ja mam coraz mniej czasu i nie wiem dlaczego. Ubolewam bardzo nad tym bo jak już nie jestem na bieżąco z wizażem to ciężko jest znowu wpaść w rytm. Mam nadzieję że nie jesteście obrażalskie kozy i mi wybaczycie moją małą aktywność na wątku. Kacpi jest coraz mądrzejszym dzieckiem. Kupiliśmy mu nową komodę do pokoju i wstawiliśmy ją jak spał, a on na następny dzień jak przyszłam z pracy zaprowadził mnie do niej żeby pokazać gdzie ma teraz swoje rzeczy. Wczoraj przyniósł mi czapkę żeby dać mi do zrozumienia że chce iść na podwórko. Wczoraj odkryłam że ma 9 ząbka. Chyba "4". Mierzy 81 cm. Waży ok 14 kg. Jest po szczepieniu na odre, świnkę, różyczke, przy któym bardzo płakał. Teraz smacznie już śpi, tak jak i mój małż, a ja konczę obiad na jutro. Postaram się być teraz na bieżąco bo już jest po dwudziestym. Słodkich snów kobitki. EDIT: pytanie z innej beczki. nie wiecie jak wysłać do teleexpressu zdjęcie do "złotej czcionki" ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Zakorzenienie
|
katia witaj
![]() Szkoda, ze jesteś tak rzadko ![]() Zaglądaj do nas częściej, bo tęsknimy za Wami ![]() ![]() ![]() ![]()
#2104 | ||
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() a zakończenia sprawy z chipsami w szkolnym sklepiku tez jestem ciekawa. Informuj nas, proszę, na bieżąco. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() JOANNA, Wiki wygląda jak laleczka. ![]() katia, taki ciężki jest Kacperek?? no nieźle, czym ty go karmisz?? ![]() pozdrawiamy i liczymy na Twoją częstszą obecność na wątku. ![]() Zmykam spać, bo jestem padnięta. Dziś w ciągu dnia moje dziecko spało tylko godzinę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2105 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
lea chyba pokazywałaś mi buciki Maksa ostatnio i były to te lub bardzo podobne
![]()
#2107 | ||||
Zakorzenienie
|
Komu jeszcze co poprasować, póki żelazko gorrrące
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Lecę tuli poduni, padam już!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2108 |
Rozeznanie
|
Witam was z pracki !!
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9123931]katia, taki ciężki jest Kacperek?? no nieźle, czym ty go karmisz?? ![]() pozdrawiamy i liczymy na Twoją częstszą obecność na wątku.[/quote] No jest bardzo ciężki. Je to co my i wygląda tak jak my ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9123975]katia, o co to takiego te "złote czcionki"??[/quote] To są te śmieszne zdjęcia co pokazują na końcu teleexpressu. Dzięki. Przydało by się ze 3 kible więcej, a tak naserio to dla mnie doba powinna mieć jakieś 30 godz co najmniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
Czyżby pierwsza???
![]() Ale się w nocy nawstawałam... po to tylko żeby Werka pociamciała ustnik od butelki, bo przez całą noc wypiła może z 20ml. Pobudka oczywiście przed 7, choć jak mnie nie ma to o 7.30. izuniak- to chyba na zęby ta gorączka, no bo jak...Widziałam tę bluzę i zwróciłam na nia uwagę. patrilla- to WAsza sunia na championa idzie wszechczasów chyba. U nas też jest H&M , ale ja myślałam że na all taniej coś oryginalnego znajdę. Jedak rzeczy "z metką" są jeszcze droższe niż w sklepie ![]() JOANNA- ależ Wiki ślicznie zapozowała ![]() xantia- u mnie nie ma co prasować, bo najpierw wyprać muszę, ale się dzisiaj zawezmę, bo piękne słońce to mi poschnie na powietrzu. Z Avonu podpasowało mi kilka rzEczy. Przede wszystkim klasyczna seria do stóp, żele pod prysznic /szczegółnie dla TŻ- bo są bardzo wydajne, a on zużywa hurtowe ilości/. Lubię też płyny do kąpieli choć niestety cudny zapach jest ulotny. Czasami kupuję też wydłużający tusz do rzęs i krem do rąk z gliceryną. Ot i moje avonowe typy. Miłego słonecznego dnia!!!
Trzeba rzucić wyzwanie umiejętnościom dziecka, jednak nie oczekiwać od niego doskonałości. Erika Landau . Edytowane przez iwka2002 Czas edycji: 2008-09-24 o 11:53 Powód: ort;) |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 |
Zakorzenienie
|
Nikt nic nie ma do poprasowania??
![]() Ale śpiochy z Was ![]() ![]() Elis robi się przeokropna. Lata po mieszkaniu jak oparzona, skacze po sofie, fotelu, włazi na telewizor no i gada, gada, gada. Wszystko powtarza, oczywiście trochę po swojemu. Dziś rano Chipson szczekał a ona wystawiła mu paluszek "nu-nu" i woła CICHO NIUCHO! ![]() ![]() No to lecę popracować ![]()
#2111 |
Rozeznanie
|
u mnie by się prasowanko znalazło, ale najpierw musi pranie wyschnąć !!
Ale Elis mądrą dziewczynką jest !! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9123931]
![]() ![]() ![]() JOANNA, Wiki wygląda jak laleczka. ![]() [/quote] dzięki dziewczyny ![]() byłam wczoraj u krawcowej ma pełno tych czapek po 9zł różne kolory ![]() kupiłam też Wikusi buty i kurtkę cyknę fotkę jak się mała obudzi ![]() Wiki ma dalej biegunkę ;/ ehh przedwczoraj robiła 2 kupy już się ucieszyłąm że mija a tu d... wczotraj znowu było 5 kup dzisiaj narazie 2 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2113 |
Wtajemniczenie
|
ależ aktywność na wątku, oszaleć można.
Mam obiad na dzisiaj /racuchy z jabłkami/ i na kolejne 2 dni- gulasz z papryką. Wyprałam dwie pralki, ogarnęłąm kwadrat i mam dość. Na 15.50 do ginka i tak mi wolna ![]()
#2114 |
Zakorzenienie
|
Noooo, masz rację iwka, nie nadążam z czytaniem
![]()
#2115 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem jak Wam ale mi wizaż nie dział od rana
![]() wkleiłabym fotki ale nie wiem czy da rade ... 1.kaloszki no name 2.butki z lumpka no name 3 butki z deichmana 4. kurtalka z st bernarda 5. kamizela z st bernarda 6. kamizelka ( uwielbiam ja ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2116 |
Zakorzenienie
|
złośliwe baby
![]() ja ma tyle na głowie poza tym ładna pogoda więc niedawno wróciłyśmy ![]() ![]() iwka2002 z avonu mam te same typy ![]() zrobiłam rosołek Pola poszła spać bez jedzenia taka była dentka po spacerku ![]()
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Pati mnie rozdzielila
![]() u nas leje od rana ... 1. czapa z h&m taniej niz inne no nameowe czapy ![]() 2,3 rekawiczki palczatki ![]() 3 na modelu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Wtajemniczenie
|
Kanciu Olaf ma identyczne buty z Deichmanna
![]()
#2119 | |
Konto usunięte
|
Kanciu, taką sama czapke chce dla Maksia
![]() ja dziś byłam na zakupach, odwiedziłam mój ulubiony lumpek, który niestety jest w likwidacji, bo nie przedłużono im umowy najmu. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli propozycja wciąż aktualna to ja się zgłaszam. ![]() ![]() Ale Elis zdolna dziewczynka!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co mogę dawać małej podczas biegunki?
już mi pomysłów brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Konto usunięte
|
JOANNA, jeśli dobrze pamiętam to smecta, coś na florę bakteryjną, a jedzonko to chyba przy biegunce dobrze działa ryż, jagody... więcej pomysłów nie mam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9129299]JOANNA, jeśli dobrze pamiętam to smecta, coś na florę bakteryjną, a jedzonko to chyba przy biegunce dobrze działa ryż, jagody... więcej pomysłów nie mam.
![]() ale pytam o takie jedzonko |
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zakorzenienie
|
![]()
Marchwiankę, kisiel, gotowane jabłuszko z kleikiem ryżowym, rosołek z lanymi kluseczkami - wszystko bardzo delikatne gotowane w małych ilościach i dużo pic wody
![]() ja też oddam prasowanie ![]()
![]() |
#2124 |
Wtajemniczenie
|
Joanna kleik ryżowy (może być lekko osolony), marchwianka (wywar z marchwi), puree z marchwi/z ziemniaków, kisiel domowy - najlepiej z dodatkiem suszonych jagód. probiotyk jakiś do tego i dużo wody ew. rumianku do picia
#2125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() priobiotyk ma to LacidoBaby pije dużo herabty a rumianek to taki zwykły w torebce moze byc? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Rozeznanie
|
Kancia - rękawiczki mnie rozbroiły
Powiem Wam Mamuśki, że ja nie mam tak dobrze, bo w pracy nie mogę pisać, jak niektóre ![]() ostatnio to nawet nie mam kiedy sobie herbaty zrobić... wczoraj wróciłam z pracy o 21, bo rada ped. się przeciągnęła, potem jeszcze sprawdzanko i przygotowanko miało być, ale zasnęłam nad książkami... a z pytań egzystencjalnych - zaczęłam się zastanawiać, co ja robiłam całe dnie, jak jeszcze nie byłam matką... czasem mnie dopada taka zaduma. Joanna - na biegunkę też polecam marchwiankę
#2127 |
Zakorzenienie
|
wzięłam sie za gotowanie
![]() puree to taka przetarta marchew? ![]() gotuję marchew i osobno ziemniaczki przetrzec jej to razem przez sitko czy jak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
Joanna jeśli ta biegunka jest naprawdę ostra - w sensie wodniste, śluzowe kupki, to najpierw wprowadziłabym b ostrą dietę - TYLKO kleik ryżowy + marchwianka (wywar z marchwi) + probiotyk, a dopiero potem, po poprawie, rozszerzyłabym ją o resztę produktów, które zostały w/wym. puree to taka papka (tylko przy biegunce nie dodawaj do niej nic - ew. szczyptę soli). rumianek - słaba herbatka - może być z torebki z braku innej
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT Wikusia nie chce tego jesc ![]() ide jej zrobic kleik ryzowy Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2008-09-24 o 16:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Wtajemniczenie
|
Wróciłam od gina po całościowym przeglądzie lżejsza o 150 zł. Wszystko ok.
Przechodzę na plasterki. Zapytałam o szczepionkę przecwiko HPV dla nas juz matek i powiedział, że bardzo chętnie mnie na nią skieruje. NAajlepiej szczepić nastolatki przed rozpoczęćiem współżycia / po szczepieniu nie ma nawet potrzeby robić potem cytologii- takie daje zabezpieczenie/, ale my też się powinnysmy zaszczepić /choć podyskutowaliśmy o barierze finansowej- całość ok.1300zł/. Z drugiej strony ludzie biorą kredyty na wakacje czy plazmowe TV a na szczepionkę im szkoda. Więc prawdopodobnie się zaszczepie, bo mocno zmniejsza ryzyko raka szyjki macicy. Mówił mi, że badał dzisiaj dziewczynę 32 lata z zaawansowanym nowotworem szyjki i przerzutami już. W ogóle powiedzial, że to co się w Polsce dzieje z chrobami "kobiecymi" to horror. Korzyści z tego, że się zaszczepię on nie ma, ponieważ szczepię się w innej placówce i tam dostanę receptę.Poza tym mam do niego zaufanie. kanciu- ładne zakupy
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:19.