![]() |
#2581 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Gosia, Jaga piekna muzyka, co ?
![]() Kasia: no i jak na razie widac , ze dobra decyzja z tym pieczywem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczynki za rady
![]() ![]() lechkasia, Twój synek jest przeuroczy;] tylko pozazdrościć takiego przystojniaka ![]()
#2583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do tych butelek w buzi - moja przyjaciółka swoje dzieci karmiła do 6 mies. piersią, a potem - łyżeczką i w ogóle nie używała butelek. I jej się to sprawdzało, żadnych kaszek na noc, które potem do rana zostają na zębach. A słodycze - tylko raz w tygodniu w niedzielę. I dzieci mają ładne zęby. Zastnawiam się czy dam radę tak jak ona, konsekwetnie. Tyle że ja chcę do pracy wrócić, a ona na wychowawczym była. A czy moja mama do takich metod da się przekonać, to się okaże ![]() ![]()
![]() |
#2584 |
Zadomowienie
|
Lachkasia, szczuplutka jesteś, a brzuszek całkiem, całkiem...
![]() ![]()
#2585 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry Mamuśki
![]() Cały czas nie mogę się przyzwyczaić do tego, że jestem mężatką, że mam nowe nazwisko i w ogóle. Ale to takie niesamowite uczucie jak spojrzę na obrączkę na palcu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2586 |
Zadomowienie
|
buziaczekk najwazniejsze, ze wszystko dobrze i serduszko slyszalas, a w pazdzierniku bedzie pewniej z ta plcia...
memi, ja rozumiem co to znaczy probowac jedzenie.... po prostu pierwsze twoje stwierdzenie nie mialo dla mnie sensu, ale teraz juz wiem, ze nie wprowadzisz wczesniej glutenu bo opinie na ten temat sa podzielone a nie dlatego ze chlebek dla dzieci z celiakia jest niedobry... albo dlatego ze dziecko moze utyc, i tyle, zreszta z twoja podrecznikowa wiedza, poradzisz sobie swietnie w kazdej sytuacji. Zanka, ale to uczucie przyzwyczajania jest przyjemne, nie? Milego dnia wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja w piątek mam mieć usg żeby właśnie podejrzeć płeć i to będzie ostatni dzień 18. t.c. i lekarz nie mówił, że za wcześnie, przecież super specjalista może już coś dojrzeć w 12. t.c. oczywiście im później tym pewniej
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam...
Moja mam była wczoraj u lekarza by probić wszystkie badania okłądnie itd. I się okazało, ze dzieciątko już nie żyję od ponad tygodnia... Własnie jest w szpitalu.. ehh... Wprawdzie na poczatku dla nas to był z deka szok(zreszta pisalam tutaj już keidyś) ale później już tlyko czekaliśmy, plnowlaiśmy kto bd chrzesnymi itd.. Miała termin akurat na 19 kwietnia, więc to były takie neicałe 3 mc ciąży...
#2589 |
Zakorzenienie
|
a co to z tą cebulą? bo nie mogę znaleść
![]()
#2590 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój lekarz w 12 tygodniu powiedział, że bardzo bardzo wstępnie, na podstawie swojego doświadczenia może powiedzieć, że dzidzia wygląda na chłopczyka. Potem chciał się upewnić w 14 tygodniu, ale maluch się odwrócił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Zadomowienie
|
A to na temat naturalnych metod leczenia przeziebienia napisalam, ze w sredniej szkole mialam kolezanke, ktorej mama kazala na przeziebienie wkladac cebule w skarpety, chyba na noc...
![]() no i jeszcze mam prosbe, jakby ktos sprobowal tego sposobu to ja chce sprawozdanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2593 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2595 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W tym moim 12 tygodniu to on chyba na podtsawie czegoś innego wnioskował, wielkości czy coś, może chłopcy na początku szybciej rosną, bo mój dzidziuś na tym usg był sporo większy niż średnia. moya07: strasznie mi przykro, że mamy kolejnego Aniołka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ja oglądam ostatnio Mamo To Ja 2 na TVN Style i różne ciekawe rzeczy tam mowia. Dowiedziałam sie ze dziecko do roku nie powinno spac na podusi tylko na materacu. Czasem Was podczytuję ale staram się jak najwięcej lezec.
![]() |
#2597 |
Zadomowienie
|
Moya, mi rowniez bardzo przykro, sciskam mocno!
Gosia.j, pewnie, dbaj o siebie, ja w ksiazce benjamina spocka (podobno biblia wychowania dzieci naszych mam, ale ja mam nowe wydanie) tez wyczytalam ze niemowle nie powinno spac na poduszce, bo mozna mu zepsuc kregoslup a ponadto ze w lozeczku nie powinno sie zostawiac zadnych rzeczy jak pluszaki, podusie, nawet ochraniacze na szczebelki bo zwieksza to ryzyko zespolu smierci lozeczkowej czy jak to sie tam nazywa |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
ehhh.. dzięki.. oczywiście, ze bd wspierać..
![]() qrcze.. nawet nie wiemy czy to był chłopczyk czy dziewczynka... Tylko zdjęcie z usg nam zostawiło na pamiątke...
#2599 |
Zakorzenienie
|
moya07 przykro mi, brak słów... ehh...
![]()
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
wiesz, dobrze przynajmniej, ze to teraz się tak zrobiło niż np gdyby mam była w 6 mc... albo gdyby miało się urodzić niepełnosprawne lub umarło w czasie narodzin...
#2601 |
Zadomowienie
|
moya07, bardzo mi przykro...
![]() O tym, że można poznać płeć w 12 tyg., nie słyszałam... Na kolejne usg wybieram się w 21 tyg. i mam nadzieję, że maluch się pokaże ![]() Aha, jutro zaczynam(y) 5 miesiąc! ![]()
#2602 |
Zadomowienie
|
Moya, strasznie mi przykro. Dbajcie o mam, bardzo was teraz potrzebuje.
To prawda z tą podusią, najlepiej, jeśli bobas w ogóle ne wie co to podusia, jego kręgosłup dłużej mu posłuży... Chociaż teraz w pościelach do łóżeczek nie są poduszki tylko naleśniki ![]() Aaaa mam znajomą w Grecji, ja miałam na marzec, ona na maj - i ona wcześniej wiedziała, że będzie dziewczynka. Nie mogłam w to uwierzyć, bo w trzecim miesiącu... a jednak ![]() Podobno super usg potrafi zrobić technik usg, zobaczy wszystko z czego gin nie zobaczy. Gosiu j. odpoczywajcie z fasolinką jak najwięcej, a krwiaczek wchłonie sie niewiadomo kiedy ![]() My wyspani, najedzeni, idziemy się bawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi własnie tak lekarz powiedzial ze im pozniej tym lepiej.... ze własnie wiecej pewnosci bedzie od okolo 22 tygodnia ze wtedy raczej idzie zobaczyc płec w prawie 100%....bo wczesniej to mozna strzelac....ale nie koniecznie musi sie to potwierdzic pozniej.....poczekam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sprzeczałam sie z nim ze na sile chce USG z płacia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Rozeznanie
|
moya przykro mi rowniez. trzymajcie sie
![]() lachkasia z poduszkami to tez tak slyszalam.. co do plci to jak bylam na tym jednym prywatnym usg w 13tyg 2 dniu to zapytalam ginki wprost czy ocenia juz plec, a ona na to, ze owszem jak ma byc chlopak to czasem cos niecos mozna zobaczyc, ale jest to obarczone duzym bledem i ona woli oceniac pozniej. ja czekam ![]() ja dzis bylam w sprawie pracy- beda mi robic badania- krewka,mocz,kal,rtg(nie pojde),eeg, neurolog i okulista. sporo tego. a jak wychodzilam ze szpitala to zauwazylam, ze jest program profilaktyczny na temat diety i odzywiania w ciazy- ukladaja diete, waza,mierza,badaja... chyba sie zglosze. Dla wszystkich ciezarnych Krakowianek jest ten program, podaje info jakby ktos z Krakowa tu zagladnal. Trzeba sie zglosic do szpitala Narutowicza w Dziale Promocji Zdrowia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zadomowienie
|
memi no faktycznie, technika usg nie ma, ale właśnie tak go wtedy w rozmowie określili.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
moya strasznie mi przykro...
anadun nie wiem, jak jest w Polsce, ale tutaj zabki zaczyna sie dziecku szczotkowac jak ma pierwsze, nawet 2 jak sa z przodu tylko ![]() O podusiach slyszalam to samo. Nie moge sie doczekac przyszlego piatku, mamy sie dowiedziec plec... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Zadomowienie
|
Chyba chodzilo o podawanie kaszki w nocy, po umyciu, wszedzie powinno sie myc zabki jak juz sie pojawia
![]() Acha, ja tez zmierzylam brzuch, w najszerszym miejscu, ktore u mnie jest ok 3cm pod pepkiem i rano mialam 92cm a wieczorem 95 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Rozeznanie
|
Zaraz mykam ogladac "nikifora".
wiecie moze jak sie nazywaja te paski ,co je sie nakleja na majtki i wykrywaja one saczace sie wody plodowe? ostatnio juz mi sie kilka razy wydarzylo, ze mialam uczucie jakbym sie posikala. patrz, ato z pochwy, zmartwilam sie. potem niby u gina wszystko bylo ok, ale sie martwie. A w aptece jednej juz pytalam - nie maja. zanim pani zaczaila o czym mowie to musialam jej dlugo tlumaczyc, bo myslala , ze chodzi mi o testy owulacyjne. musze sie tez zaopatrzyc w ponczochy uciskowe, bo w pracy bede duzo stac i duzo siedziec. moja mama ma zylaki niestety podejrzewam, ze mnie tez nie omina. spicegirl w Polsce tez tak zalecaja. sa do tego chyba jakies specjalne szczoteczki. zapytam mojej dentystki, bo ide do niej w pon. lachkasia to by sie facet obrazil... toz to lekarz pelna geba... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Raczkowanie
|
moya przykro mi z powodu twojej mamy...
Cytat:
![]() A tak poza tym podczytuję was, podczytuję...a sama jestem tak wykończona po pracy że nie mam siły nic pisać ![]() Usg mam dopiero 20.10... A! I zaczęłam pisać dziennik dla dziecka ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich Mam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.