Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-23, 21:13   #2581
memi
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Gosia, Jaga piekna muzyka, co ?

Kasia: no i jak na razie widac , ze dobra decyzja z tym pieczywem to ja bede wpadac do Was na obejrzenie fotek od czasu do czasu
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 21:23   #2582
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

dzięki dziewczynki za rady będę testować - ciekawa jestem efektu tego wkładania cebuli do skarpetekhehe, niezłe. jak nie pójdę jutro do pracy to wypróbuję;]

lechkasia, Twój synek jest przeuroczy;] tylko pozazdrościć takiego przystojniaka

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-23, 21:41   #2583
anadun
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
lachkasia no co Ty? jakie znow zamkniete grono? aja wlasnie chcialabym zeby i inne dziewczyny pisaly co u nich... a i bardzo lubie jak Ty cos piszesz, a piszesz rzadziej niz jestes , avatara masz takiego sympatycznego pisz pisz jak najwiecej

raspberry podobno czekolada jest dosyc uczulajaca i orzeszki arachidowe, ale to czesciej w stanach.podobno z rybami jest tak samo- u nas mniej alergii niz w USA...

ale tak naprawde to teraz podobno plaga sa soki ! soki/slodzone napoje niby zdrowe, ale dzieci pija je przez calutki dzien, jak bylam za granica to tam bylo wiele dzieci przyjmowanych do szpitala- dwu-, trzylatki w celu usuniecia zebow mlecznych. Prochnica az hula. Przez caly dzien z butelka w buzi. Butelka na uspokojenie i jak chce sie pic.A do szpitala byly przyjmowane, bo to zbyt traumatyczny zabieg dla takiego malucha i trzeba bylo robic pod narkoza...
Dużo nas tu, jedne piszą częściej, inne zwłaszcza te pracujące czy dzieciate rzadziej, ale chyba dla każdego miejsce się znajdzie
Co do tych butelek w buzi - moja przyjaciółka swoje dzieci karmiła do 6 mies. piersią, a potem - łyżeczką i w ogóle nie używała butelek. I jej się to sprawdzało, żadnych kaszek na noc, które potem do rana zostają na zębach. A słodycze - tylko raz w tygodniu w niedzielę. I dzieci mają ładne zęby.
Zastnawiam się czy dam radę tak jak ona, konsekwetnie. Tyle że ja chcę do pracy wrócić, a ona na wychowawczym była. A czy moja mama do takich metod da się przekonać, to się okaże No i jak tu dziadkowi kupowanie lizaków, itp wyperswadować
Stary 2008-09-23, 22:20   #2584
gosiunia22
Zadomowienie

Lachkasia, szczuplutka jesteś, a brzuszek całkiem, całkiem... Pokaźny

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 06:49   #2585
zanka205
Zakorzenienie

dzień dobry Mamuśki
Cały czas nie mogę się przyzwyczaić do tego, że jestem mężatką, że mam nowe nazwisko i w ogóle. Ale to takie niesamowite uczucie jak spojrzę na obrączkę na palcu

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
No dobra laski wkleję zdjęcia ale chciałam powiedzieć od razu, że są kiepskie bo musiałam je w lustrze robić a moja siostra ma nowego kompa i nawet nie ma programu do obróbki zdjęć więc sorka za jakość

w 17 t.c
oj duży masz ten brzuszek Alinko, tak w ogóle to tęskniłam już za Tobą
Cytat:
Napisane przez lachkasia Pokaż wiadomość
Akamor fajowy masz brzuś

Rasberry
fajne masz te ciuszki, jak emzeta napisała takie uniseks, oczywiście oprócz sukienusi A te pajacyki - to body - pajacyki mają jeszcze długie nogawki.

Ja nic nie kupuję, po 1, ze mam z Nika, a po 2 bałabym się już teraz. Nową pościel do łóżeczka będę kupować pod koniec marca. Tak, żeby na powrót ze szpitala mieć wsio gotowe, tzn. ubranka poprane i poprasowane, łóżeczko zasłane i gotowe na nowego lokatora.

Widzę, że z Was już takie zamknięte grono sie już zrobiło... Ciężko sie wbić... Ale i tak Was lubię

żarełko dla malców - deserki są super, ale zupki - jak pisze Rasberry- ohyda, mimo tych nazw w smaku ich nie przypominają.

My oczywiście będziemy mieć wanienkę. nie wyobrażam sobie kąpieli brzdąca we wiaderku

pokażę Wam mój brzuszek 11-tygodniowy wieczorem
faktycznie jak na 11. t.c. to całkiem spory, ale śliczny jest

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 08:12   #2586
emzeta
Zadomowienie

buziaczekk najwazniejsze, ze wszystko dobrze i serduszko slyszalas, a w pazdzierniku bedzie pewniej z ta plcia...

memi, ja rozumiem co to znaczy probowac jedzenie....
po prostu pierwsze twoje stwierdzenie nie mialo dla mnie sensu, ale teraz juz wiem, ze nie wprowadzisz wczesniej glutenu bo opinie na ten temat sa podzielone a nie dlatego ze chlebek dla dzieci z celiakia jest niedobry... albo dlatego ze dziecko moze utyc, i tyle,

zreszta z twoja podrecznikowa wiedza, poradzisz sobie swietnie w kazdej sytuacji.

Zanka, ale to uczucie przyzwyczajania jest przyjemne, nie?

Milego dnia wszystkim!

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 08:18   #2587
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
buziaczekk najwazniejsze, ze wszystko dobrze i serduszko slyszalas, a w pazdzierniku bedzie pewniej z ta plcia...

memi, ja rozumiem co to znaczy probowac jedzenie....
po prostu pierwsze twoje stwierdzenie nie mialo dla mnie sensu, ale teraz juz wiem, ze nie wprowadzisz wczesniej glutenu bo opinie na ten temat sa podzielone a nie dlatego ze chlebek dla dzieci z celiakia jest niedobry... albo dlatego ze dziecko moze utyc, i tyle,

zreszta z twoja podrecznikowa wiedza, poradzisz sobie swietnie w kazdej sytuacji.

Zanka, ale to uczucie przyzwyczajania jest przyjemne, nie?

Milego dnia wszystkim!
jest przyjemne

ja w piątek mam mieć usg żeby właśnie podejrzeć płeć i to będzie ostatni dzień 18. t.c. i lekarz nie mówił, że za wcześnie, przecież super specjalista może już coś dojrzeć w 12. t.c. oczywiście im później tym pewniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 08:20   #2588
moya07
Zakorzenienie

Zazdroszczę wam...

Moja mam była wczoraj u lekarza by probić wszystkie badania okłądnie itd. I się okazało, ze dzieciątko już nie żyję od ponad tygodnia...
Własnie jest w szpitalu..
ehh...
Wprawdzie na poczatku dla nas to był z deka szok(zreszta pisalam tutaj już keidyś) ale później już tlyko czekaliśmy, plnowlaiśmy kto bd chrzesnymi itd..
Miała termin akurat na 19 kwietnia, więc to były takie neicałe 3 mc ciąży...
Stary 2008-09-24, 08:33   #2589
SoNeRa
Zakorzenienie

a co to z tą cebulą? bo nie mogę znaleść
Stary 2008-09-24, 09:55   #2590
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
jest przyjemne

ja w piątek mam mieć usg żeby właśnie podejrzeć płeć i to będzie ostatni dzień 18. t.c. i lekarz nie mówił, że za wcześnie, przecież super specjalista może już coś dojrzeć w 12. t.c. oczywiście im później tym pewniej
No coś Ty, na pewno nie będzie za wcześnie, oby tylko dzidzia Wam się "pokazała"
Mój lekarz w 12 tygodniu powiedział, że bardzo bardzo wstępnie, na podstawie swojego doświadczenia może powiedzieć, że dzidzia wygląda na chłopczyka. Potem chciał się upewnić w 14 tygodniu, ale maluch się odwrócił
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 09:59   #2591
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
a co to z tą cebulą? bo nie mogę znaleść
A to na temat naturalnych metod leczenia przeziebienia napisalam, ze w sredniej szkole mialam kolezanke, ktorej mama kazala na przeziebienie wkladac cebule w skarpety, chyba na noc...
no i jeszcze mam prosbe, jakby ktos sprobowal tego sposobu to ja chce sprawozdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 10:16   #2592
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
No coś Ty, na pewno nie będzie za wcześnie, oby tylko dzidzia Wam się "pokazała"
Mój lekarz w 12 tygodniu powiedział, że bardzo bardzo wstępnie, na podstawie swojego doświadczenia może powiedzieć, że dzidzia wygląda na chłopczyka. Potem chciał się upewnić w 14 tygodniu, ale maluch się odwrócił
no właśnie wiem, że wszystko zależy od tego czy dzidziuś dobrze się ułoży, ale Buziaczekk coś chyba pisała, że lekarz u niej nie sprawdzał płci bo mówił, że za wcześnie jeszcze

Stary 2008-09-24, 10:24   #2593
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę wam...
Moja mam była wczoraj u lekarza by probić wszystkie badania okłądnie itd. I się okazało, ze dzieciątko już nie żyję od ponad tygodnia......
Tak mi przykro
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 10:50   #2594
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Zazdroszczę wam...

Moja mam była wczoraj u lekarza by probić wszystkie badania okłądnie itd. I się okazało, ze dzieciątko już nie żyję od ponad tygodnia...
ehh...
Wprawdzie na poczatku dla nas to był z deka szok(zreszta pisalam tutaj już keidyś) ale później już tlyko czekaliśmy, plnowlaiśmy kto bd chrzesnymi itd..
Moya, strasznie nam przykro....mam nadzieję, że się jakośś trzymacie, a szczególnie Twoja mama - dużo wsparcia jest jej teraz potrzebne.....ale mając taką córkę jak Ty na pewno sobie poradzi

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 10:53   #2595
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Cytat:
no właśnie wiem, że wszystko zależy od tego czy dzidziuś dobrze się ułoży, ale Buziaczekk coś chyba pisała, że lekarz u niej nie sprawdzał płci bo mówił, że za wcześnie jeszcze
No tak, tak pisała.. to ja nie wiem jak to jest, w książkach piszą, że od 18 tygodnia juz z bardzo dużym prawdopodobieństwem można określic płeć, ale wcześniej też, jak lekarz ma dobry sprzęt, oko no i dzidziuś się dobrze ustawi do zdjęć
W tym moim 12 tygodniu to on chyba na podtsawie czegoś innego wnioskował, wielkości czy coś, może chłopcy na początku szybciej rosną, bo mój dzidziuś na tym usg był sporo większy niż średnia.

moya07: strasznie mi przykro, że mamy kolejnego Aniołka
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 10:53   #2596
gosia j.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość

3majcie się ieplutkomnie chyba grypa rozbiera...czym się leczycie z takich naturalnych specyfików bo cos mleczko z miodem nie pomaga...
Ja od lekarki dostałam wapno, rutinoscorbin, bez czarny i lipe. Z bzu i lipy razem trzeba sobie picie zrobic i pod kołdrę. Działa rozgrzewająco i po 2 dniach było po przeziębieniu.
Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Ja tez dzis slyszalam pierwszy raz serduszko mojego malenstwa. Cudowne przezycie
Też słyszałam swoje maleństwo. Naprawdę wyjatkowa rzecz.
Cytat:
Zazdroszczę wam...

ehh...
Współczuje. Wspierajcie mamę.

A ja oglądam ostatnio Mamo To Ja 2 na TVN Style i różne ciekawe rzeczy tam mowia. Dowiedziałam sie ze dziecko do roku nie powinno spac na podusi tylko na materacu.

Czasem Was podczytuję ale staram się jak najwięcej lezec.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 11:03   #2597
emzeta
Zadomowienie

Moya, mi rowniez bardzo przykro, sciskam mocno!

Gosia.j, pewnie, dbaj o siebie, ja w ksiazce benjamina spocka (podobno biblia wychowania dzieci naszych mam, ale ja mam nowe wydanie) tez wyczytalam ze niemowle nie powinno spac na poduszce, bo mozna mu zepsuc kregoslup a ponadto ze w lozeczku nie powinno sie zostawiac zadnych rzeczy jak pluszaki, podusie, nawet ochraniacze na szczebelki bo zwieksza to ryzyko zespolu smierci lozeczkowej czy jak to sie tam nazywa

Stary 2008-09-24, 11:50   #2598
moya07
Zakorzenienie

ehhh.. dzięki.. oczywiście, ze bd wspierać..
qrcze.. nawet nie wiemy czy to był chłopczyk czy dziewczynka...
Tylko zdjęcie z usg nam zostawiło na pamiątke...
Stary 2008-09-24, 11:52   #2599
zanka205
Zakorzenienie

moya07 przykro mi, brak słów... ehh...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 12:00   #2600
moya07
Zakorzenienie

wiesz, dobrze przynajmniej, ze to teraz się tak zrobiło niż np gdyby mam była w 6 mc... albo gdyby miało się urodzić niepełnosprawne lub umarło w czasie narodzin...
Stary 2008-09-24, 13:25   #2601
gosiunia22
Zadomowienie

moya07, bardzo mi przykro...
O tym, że można poznać płeć w 12 tyg., nie słyszałam... Na kolejne usg wybieram się w 21 tyg. i mam nadzieję, że maluch się pokaże
Aha, jutro zaczynam(y) 5 miesiąc!

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 14:20   #2602
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

Moya, strasznie mi przykro. Dbajcie o mam, bardzo was teraz potrzebuje.

To prawda z tą podusią, najlepiej, jeśli bobas w ogóle ne wie co to podusia, jego kręgosłup dłużej mu posłuży... Chociaż teraz w pościelach do łóżeczek nie są poduszki tylko naleśniki takie cienkie te podusie.

Aaaa mam znajomą w Grecji, ja miałam na marzec, ona na maj - i ona wcześniej wiedziała, że będzie dziewczynka. Nie mogłam w to uwierzyć, bo w trzecim miesiącu... a jednak
Podobno super usg potrafi zrobić technik usg, zobaczy wszystko z czego gin nie zobaczy.

Gosiu j. odpoczywajcie z fasolinką jak najwięcej, a krwiaczek wchłonie sie niewiadomo kiedy

My wyspani, najedzeni, idziemy się bawić
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 15:35   #2603
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
jest przyjemne

No mi własnie tak lekarz powiedzial ze im pozniej tym lepiej.... ze własnie wiecej pewnosci bedzie od okolo 22 tygodnia ze wtedy raczej idzie zobaczyc płec w prawie 100%....bo wczesniej to mozna strzelac....ale nie koniecznie musi sie to potwierdzic pozniej.....poczekam innego wyjscia nie ma to tylko 3 tygodnie i 4 dni
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 15:46   #2604
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

Nie sprzeczałam sie z nim ze na sile chce USG z płacia bo przeciez nie bede sie wyklucac poczekamy te 3,5 tygodnia wtedy bedzie 21 tydzien i kilka dni.....ale ty jak pojdziesz w piatek to sie od razu pochwal co powiedzial.....bo a noz cos wypatrzy na jakies 90%
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 17:30   #2605
memi
Rozeznanie

moya przykro mi rowniez. trzymajcie sie jesli Twoja mama miala wiecej niz 35 lat to rzeczywiscie dzieciatko moglo byc chore..

lachkasia z poduszkami to tez tak slyszalam..

co do plci to jak bylam na tym jednym prywatnym usg w 13tyg 2 dniu to zapytalam ginki wprost czy ocenia juz plec, a ona na to, ze owszem jak ma byc chlopak to czasem cos niecos mozna zobaczyc, ale jest to obarczone duzym bledem i ona woli oceniac pozniej. ja czekam a lepiej mysle ze ocenilby radiolog (bo chyba nie ma takiego zawodu jak technik usg)

ja dzis bylam w sprawie pracy- beda mi robic badania- krewka,mocz,kal,rtg(nie pojde),eeg, neurolog i okulista. sporo tego. a jak wychodzilam ze szpitala to zauwazylam, ze jest program profilaktyczny na temat diety i odzywiania w ciazy- ukladaja diete, waza,mierza,badaja... chyba sie zglosze.

Dla wszystkich ciezarnych Krakowianek jest ten program, podaje info jakby ktos z Krakowa tu zagladnal. Trzeba sie zglosic do szpitala Narutowicza w Dziale Promocji Zdrowia.
Stary 2008-09-24, 18:49   #2606
lachkasia
Zadomowienie

GG do lachkasia Send a message via Skype™ to lachkasia

memi no faktycznie, technika usg nie ma, ale właśnie tak go wtedy w rozmowie określili.
lachkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-24, 19:15   #2607
spicegirl
Zadomowienie

GG do spicegirl

moya strasznie mi przykro...

anadun nie wiem, jak jest w Polsce, ale tutaj zabki zaczyna sie dziecku szczotkowac jak ma pierwsze, nawet 2 jak sa z przodu tylko wiec kaszka nie ma jak sie zatrzymac.

O podusiach slyszalam to samo.

Nie moge sie doczekac przyszlego piatku, mamy sie dowiedziec plec...

Juleczka

Maleństwo

spicegirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 20:33   #2608
emzeta
Zadomowienie

Chyba chodzilo o podawanie kaszki w nocy, po umyciu, wszedzie powinno sie myc zabki jak juz sie pojawia

Acha, ja tez zmierzylam brzuch, w najszerszym miejscu, ktore u mnie jest ok 3cm pod pepkiem i rano mialam 92cm a wieczorem 95

Stary 2008-09-24, 21:11   #2609
memi
Rozeznanie

Zaraz mykam ogladac "nikifora".

wiecie moze jak sie nazywaja te paski ,co je sie nakleja na majtki i wykrywaja one saczace sie wody plodowe? ostatnio juz mi sie kilka razy wydarzylo, ze mialam uczucie jakbym sie posikala. patrz, ato z pochwy, zmartwilam sie. potem niby u gina wszystko bylo ok, ale sie martwie. A w aptece jednej juz pytalam - nie maja. zanim pani zaczaila o czym mowie to musialam jej dlugo tlumaczyc, bo myslala , ze chodzi mi o testy owulacyjne.

musze sie tez zaopatrzyc w ponczochy uciskowe, bo w pracy bede duzo stac i duzo siedziec. moja mama ma zylaki niestety podejrzewam, ze mnie tez nie omina.

spicegirl w Polsce tez tak zalecaja. sa do tego chyba jakies specjalne szczoteczki. zapytam mojej dentystki, bo ide do niej w pon.

lachkasia to by sie facet obrazil... toz to lekarz pelna geba...
Stary 2008-09-24, 21:33   #2610
Anvi
Raczkowanie

moya przykro mi z powodu twojej mamy...

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
wiecie moze jak sie nazywaja te paski ,co je sie nakleja na majtki i wykrywaja one saczace sie wody plodowe? ostatnio juz mi sie kilka razy wydarzylo, ze mialam uczucie jakbym sie posikala. patrz, ato z pochwy, zmartwilam sie. potem niby u gina wszystko bylo ok, ale sie martwie. A w aptece jednej juz pytalam - nie maja. zanim pani zaczaila o czym mowie to musialam jej dlugo tlumaczyc, bo myslala , ze chodzi mi o testy owulacyjne.
To jest coś takiego?? Jak się dowiesz to ja poproszę o info, bo mi też coś ciekło....

A tak poza tym podczytuję was, podczytuję...a sama jestem tak wykończona po pracy że nie mam siły nic pisać Na domiar złego, nie najlepiej się czuję... Czy was też swędzi brzuch i piersi? Bo mnie potwornie i mam wysypkę. Położna powiedziała że jak zaobserwuję puchnięcie dłoni i stóp to mam się zgłosić bo to jest jakieś zaburzenie i może być groźne dla dziecka..no i dwa dni po wizycie - dłonie mi zaczęły trochę puchnąć! Dupa! Staram się nie martwić na zapas....ale wiecie jak to jest...
Usg mam dopiero 20.10... A! I zaczęłam pisać dziennik dla dziecka ....ktoś jeszcze coś takiego robi?

Pozdrowionka dla wszystkich Mam!
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości