...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat... - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-22, 21:41   #631
euphoriall
Zakorzenienie

Dot.: ...magia, paranormalne zjawiska i ezoteryczny świat...

Cytat:
Napisane przez Lena_20 Pokaż wiadomość
no wiesz co.. nie,po prostu tak głupio sie modlic do byłego chłopaka..
no tez fakt
Stary 2008-09-23, 07:43   #632
Surimi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Pokaż wiadomość
jużżż...

a tamta juz sie slini

bo wstawie psia kupe i bedziesz miała
tekst roku
Cytat:
Napisane przez Anulek Pokaż wiadomość
hehe no po prostu zebrałam kilka modlitw z różnych źródeł o Aniołach, a ta pierwsza z forum reiki. A ta o aniołach, nade mną, pode mną rzeczywiście ciężka można pomylić się .
a co jak pomyle osoby i kierunki i wyniknie z tego modlitwa do kogos innego,albo przekrece imiona i okaze sie ze to imiona jakiegos zlego demona??co wtedy??..wole jej unikac ale super ze wsadzilas inne modlitwy mknie sie napewno przydadza dzieki

dzis spalam spokojnie,bylo ok nic nie atakejszon oprocz tzta

Zgniję czy nie zgniję..oto jest pytanie

nie pyskuj stary (czyt. mężu)
bo zrobię Ci z d.. surimimimidu

Surimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 09:55   #633
poko21
BAN stały

Moja też w miare spokojnie... raz krzyż spadł ale babcia usłyszała i zawiesiła z powrotem
Bo ja to bym za nic nie wstała :P

Raz mnie przeszedł taki paraliż... ale jakoś nikogo nie widziałam...
poko21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 10:13   #634
poko21
BAN stały

Opowiastka...

Tutaj u nas jest sklep.. ale funkcjonuje dopiero od 3 lat.... wcześniej była to stara szkoła... lubiłam tam chodzić... w sumie to do czasu... Mieszkał tam nauczyciel z żoną... nie wiadomo co się stało... z jakich powodów... byli ogólnie zawsze weseli, radośni... aż kiedyś żona tego nauczyciela powiesiła się w ubikacji <ona była na dworze, kiedyś na wsi tylko takie mieli ta akurat była robiona z betonu, niekiedy sa tylko z drewna> po jej śmierci... ludzie przechodząc koło tej szkoły, nie mogli wytrzymać ze smrodu. Aż w końcu ktoś się wziął na odwage i wszedł... znalazł martwego nauczyciela w swoim pokoju...

Po jakimś czasie ale to dłuuuugo dłuuugo.... ja razem ze znajomą... chodziłyśmy tam, bo tam były te klasy z dziennikami jeszcze i bawiłyśmy się w nauczycielki... Moja znajoma wzieła sobie jeden dziennik do domu.. w sumie to schowała do jakiejś komórki zeby matka nie widziała..... Co noc... waliło jej coś do tych drzwi... próbowało się tam dostać... jej Babcia wygląda pewnym razem za okno... a tam cień jakiegoś faceta... zauwazyło ją i rzuciło się na okno... Babcia była ciekawa co tam jest w tej komórce... rano poszła... i patrzy... dziennik... wieła i odniosła... nastepnej nocy nic nie waliło, było spokojnie....
Poszłyśmy się znowu pobawic... ja tam rozciągam mapy... <do moich niewidzialnych uczniów :P> nagle jak nie huknieee na strychu... wtedy raczej jakoś tak jak byłam mała sie nie bałam to mówie ide zobacze... nie było schodów tylko drabina... wchodze... nie miałam latarki.. a widac było że tam max ciemno... już jestem prawie we wejsciu na strych a słysze krzyk znajomej... no to schodze i jak nie trachnie ta klapa zamykająca strych... i sie zamknęło... poszłam do koleżanki a ona akurat w tym pokoju tego nauczyciela... na materacu były odciśniete jeszcze czarne coś bo on na tym łóżku umarł... i były ślady tego jak tam leżał... <w tym pokoju czułam taki niepokoj> ona zaczeła mu tam grzebać ... ja mówiłam żeby iść... ale ona swoje... i dalej szperała... nagle jak nie wywróci się łóżko całkowicie z materaca na nogi... szyby w pokoju aż pryskały tak jk by w nie ktoś uderzył z wielką siłą... ona uciekła... mnie jeszcze sparaliżowało <a mam tam że po prostu nie moge za nic w świecie się ruszyc> i tak patrze z przerażeniem na to wszystko... i po chwili sie uspokoiło i czuje na ramieniu czyjąś ręke... tak jakby mi ktos położył.... wskoczyła kolezanka do tego pokoju chwyciła mnie za dłoń i uciekłyśmy....
Teraz jest tam sklep....
Stary 2008-09-23, 11:02   #635
Agula 88
Zakorzenienie

poko ale co ta szkoła nie działała po śmierci ich? nikt nie sprzątnął jej no wiesz ,meble mapy to się przyda do innej szkoły czy po ich śmierci stała opuszczony budynek?Duży był?Ja bym się bała że jacyś narkomanie lub inne towarzystwo posiadówe zrobi sobie w takim miejscu.
Babcia wtajemniczona w sprawę widzę jak czuwa i krzyż zawiesza.
Agula 88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 11:12   #636
poko21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
poko ale co ta szkoła nie działała po śmierci ich? nikt nie sprzątnął jej no wiesz ,meble mapy to się przyda do innej szkoły czy po ich śmierci stała opuszczony budynek?Duży był?Ja bym się bałą że jacyś narkomanie lub inne towarzystwo posiadówe zrobi sobie w takim miejscu.
Szkoła stała długo opuszczona... raczej nikt tego nie ruszał, nie wchodził i nie psuł ani nie kradł... gdzie tu narkomani:P chyba że się sianek sztachneli;P eheheh
Co zrobili z meblami, mapami i innymi przyborami nie mam pojęcia... tutaj robił tylko ten gosciu co ma ten sklep...

No po ich śmierci budynek był nie ruszany... dopuki nie wyremontowali budynku i zrobili sklep...
Stary 2008-09-23, 11:13   #637
poko21
BAN stały

Cytat:
Napisane przez poko21 Pokaż wiadomość
Szkoła stała długo opuszczona... raczej nikt tego nie ruszał, nie wchodził i nie psuł ani nie kradł... gdzie tu narkomani:P chyba że się sianek sztachneli;P eheheh
Co zrobili z meblami, mapami i innymi przyborami nie mam pojęcia... tutaj robił tylko ten gosciu co ma ten sklep...

No po ich śmierci budynek był nie ruszany... dopuki nie wyremontowali budynku i zrobili sklep...
sianem*

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-23, 11:30   #638
Agula 88
Zakorzenienie

He he jak by u mnie w mieście był taki budynek to też bym tam wlazła ale właśnie co powyższe jakieś nie teges towarzystwo w takich ruinach się kręci uroki miasta
Stary 2008-09-23, 17:14   #639
Lena_20
Zakorzenienie

poko.. ile masz jeszcze tych opowieści? Ksiazke mogłabyś napisać..

U mnie niedaleko jest taki stary,opuszczony dom gdzie kiedyś powiesił sie właściciel..i od tamtej pory w nocy widać jakąś postać poruszajacą sie po domu.. Omijam ten dom z dala..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-23, 22:07   #640
poko21
BAN stały

Cytat:
poko.. ile masz jeszcze tych opowieści? Ksiazke mogłabyś napisać..

U mnie niedaleko jest taki stary,opuszczony dom gdzie kiedyś powiesił sie właściciel..i od tamtej pory w nocy widać jakąś postać poruszajacą sie po domu.. Omijam ten dom z dala..
No mogła bym wydać TOM :P ehehe... ja to bym tam wlazła do tego domu... :P
jestem chyba zbyt ciekawska

Ja pamietam jak pewna pani umarła... i przed śmiercią schowała pieniądze... i ktoś z jej rodziny tuż przed jej śmircią zabrał... no i.. hm... dławiła go że tak powiem dopóki nie uzbierał wszystkiego i nie odłożył na miejsce... Widać nie chciała się dzielić
Stary 2008-09-23, 23:01   #641
Lena_20
Zakorzenienie

też bym sie nie podzieliła..

trzeba skonczyc temat o demonach.. gdzie są czarownice..

Lena_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 09:37   #642
poko21
BAN stały

Cytat:
też bym sie nie podzieliła..

trzeba skonczyc temat o demonach.. gdzie są czarownice..
Przy kociołku
Stary 2008-09-24, 12:56   #643
201706190936
Konto usunięte

Przypomniało mi się jak kiedyś uspałam moje dziecko w jednym pokoju a sama poszłam sprzątać do drugiego pokoju. I nagle słysze wyraźnie jak ktoś mnie woła z tamtego pokoju w którym spało dziecko! Bardzo wyraźnie słyszałam, jakby głos mojej mamy, wołał "Gośka! Gośka!" Słuchajcie zdębiałam ale poszłam i co się okazało? Mój syn tak niefortunnie ułozył się na łóżku podczas spania że głowa wraz z tułowiem zwisała mu z łóżka i gdyby spadł skręciłby sobie kark.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 13:32   #644
Agula 88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Senses Woman Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak kiedyś uspałam moje dziecko w jednym pokoju a sama poszłam sprzątać do drugiego pokoju. I nagle słysze wyraźnie jak ktoś mnie woła z tamtego pokoju w którym spało dziecko! Bardzo wyraźnie słyszałam, jakby głos mojej mamy, wołał "Gośka! Gośka!" Słuchajcie zdębiałam ale poszłam i co się okazało? Mój syn tak niefortunnie ułozył się na łóżku podczas spania że głowa wraz z tułowiem zwisała mu z łóżka i gdyby spadł skręciłby sobie kark.
Powinna się cieszyć że masz stróża przynajmniej wiesz że ktoś czuwa nad twoim bezpieczeństwem gratuluje schudnięcie

Edytowane przez Agula 88
Czas edycji: 2013-07-14 o 02:04
Stary 2008-09-24, 14:47   #645
Surimi
Zadomowienie

Cytat:
Powinna się cieszyć że masz stróża przynajmniej wiesz że ktoś czuwa nad twoim bezpieczeństwem gratuluje schudnięcie

a co tu taka cisza tematy wam się skończyły? he he jak wejdę na wątek to przynajmniej wiem ze poko jakąś opowieść zawsze napisze, zawsze powieje grozą
ja ostatnio nie czytam bo mam cholernie ciezkie noce potem..i duzą wyobraznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-24, 15:54   #646
201706190936
Konto usunięte

jakieś 200 metrów od mojego domu jest cemntarz (w sumie to tak nazwane, bo normalnie to był wielki dół w kótrym masowo pochowano ludzi którzy umarli na cholerę), mój brat codziennie rano jeździ tamtędy do pracy i nie raz mówił jak "coś" mu przebiegnie koło samochodu, albo popatrzy na niego i zniknie w ciemności.. Wiele razy wrócił okropnie wystraszony do domu.
Stary 2008-09-24, 19:34   #647
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

...

Edytowane przez ~refleksyjna
Czas edycji: 2008-12-01 o 12:50
~refleksyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-24, 20:15   #648
Agula 88
Zakorzenienie

Naprawdę tu straszna cisza.Znalazłam historie więc je tu wkleję

W pewnym niewielkim miasteczku stał dawno opuszczony już cmentarz. Ludzie go nie odwiedzali, ponieważ twierdzili, że jest nawiedzony. Do miasteczka sprowadziła się rodzina z dwójką dzieci. Oni również usłyszeli o nawiedzonym cmentarzu od swoich sąsiadów, ale dorośli jak to dorośli jedynie się z tego śmiali. Dzieci ogromnie przejęły się tą historią. Było jeszcze gorzej, gdy okazało się, że ich dom leży niecałe 100m. od cmentarza, a z tylniego okna domu widać ten nawiedzony cmentarz. Rodzice nie wierzyli w tę historię o duchach pojawiających się na cmentarzu, ale dzieci owszem. Pewnego wieczoru rodzice dzieci postanowili wyjść na romantyczna kolację do restauracji za miastem. Dzieci zostały, więc same w domu. Koło 12.00 w nocy Mej i jej brat Jan usłyszeli śpiew kobiety. Wyjrzeli przez okno a na jednym z nagrobków siedziała kobieta w białej szacie i śpiewała. Niespodziewanie odwróciła się do dzieci i szeroko się uśmiechnęła. Rozpłynęła się w powietrzu. Mej wrzasnęła z przerażenia i czym prędzej chciała biec do swojego pokoju. Gdy wchodziła na schody zobaczyła na nich siedzącą postać. Była to ta sama kobieta, którą widziała z bratem przez okno. Wstała ona i podeszła do przerażonej dziewczynki. Położyła jej rękę na głowie po czym szybkim ruchem skręciła jej kark. Gdy chłopak poszedł szukać swojej siostry znalazł jej ciało na łóżku na ścianie pisało ludzką krwią "Niech rodzice lepiej uwierzą"
Stary 2008-09-24, 20:21   #649
Agula 88
Zakorzenienie

n

Edytowane przez Agula 88
Czas edycji: 2013-07-14 o 01:45
Stary 2008-09-24, 20:32   #650
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

Agula 88 dzieki

Czas edycji: 2008-12-01 o 12:50
Stary 2008-09-24, 20:51   #651
Agula 88
Zakorzenienie

refleksyjna pamiętaj ze każdy ma swojego anioła stróża
Stary 2008-09-24, 20:55   #652
~refleksyjna
BAN stały

GG do ~refleksyjna

wiem wiem

Czas edycji: 2008-12-01 o 12:49
Stary 2008-09-24, 22:22   #653
201606201122
Konto usunięte

Cytat:
A co do dziwnych odgłosów i hałasów poczytajcie sobie bo może to nie jest duch;(
DIABELSKIE DRĘCZENIA
1. Kuszenie do złego - Zły duch usiłuje oddalić człowieka od Boga poprzez sprowadzenie człowieka na drogę grzechu. Dzieje się to poprzez kuszenie. Takiemu działaniu poddani są wszyscy ludzie, także Jezus cierpiał pokusy diabelskie. Stąd wynika konieczność czuwania, modlitwy i unikania okazji do grzechu.

2. Dręczenie (nękanie) diabelskie to uderzenie demona na daną osobę poprzez cierpienia i przekleństwa na poziomie zdrowia fizycznego, życia osobistego i zawodowego, komplikacje spraw materialnych..

3. Opresje demoniczne - działania zewnętrzne poprzez oddziaływanie fizyczne i nękania przez Szatana, jak np. niewytłumaczalne zjawiska, hałasy, przemieszczanie przedmiotów

4. Posiadanie diabelskie (obsesje) – zaburzenia w zachowaniu człowieka wyrażające się w braku równowagi duchowej, psychicznej i emocjonalnej wskutek ataków Szatana. Zły duch powoduje udręki wewnętrzne by sparaliżować duchowo człowieka. Moga objawiać się poprzez natarczywe myśli, koszmary senne i próby samobójcze.

5. Nawiedzenie diabelskie – wskutek praktyk okultystycznych dotykających miejsc, w których się one odbywały oraz wykorzystanych przedmiotów (narzędzi magicznych, amuletów itd.). Dotyczy to także zainfekowania urokiem lub przekleństwem rzeczy, mieszkań a nawet zwierząt.

6. Opętanie diabelskie – wejście złego ducha w ciało człowieka i zawłada jego ciałem (nie duszą!). W pewnych okolicznościach (np. wobec świętości) manifestuje swoją obecność poprzez agresywne gesty, wulgarność, obrazoburstwo. Może wystąpić m.in. wskutek paktu szatańskiego - oddanie się diabłu, dobrowolne trwanie w grzechu, wskutek zaczarowania itd.

Nie można wszystkie swoje życiowe porażki i nie powodzenia zwalać na szatana! To jak mówić że chłopak dziewczynę rzucił bo szatan, pracy nie szuka bo szatan, szkoły człowiek nie skończył bo mu się uczyć nie chciało- winny szatan . Człowiek sam sobie często stwarza problemy i nie ma w tym działania szatana. Owszem czasem jest jakiś wpływ szatana no ale nie możemy wszystkiego w swoim życiu zwalać na demony, to samo dotyczy psychicznie chorych.
Co do kuszenia, myślę że ten wątek jest takim kuszeniem właśnie.
201606201122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-25, 07:47   #654
Surimi
Zadomowienie

Cytat:
Nie można wszystkie swoje życiowe porażki i nie powodzenia zwalać na szatana! To jak mówić że chłopak dziewczynę rzucił bo szatan, pracy nie szuka bo szatan, szkoły człowiek nie skończył bo mu się uczyć nie chciało- winny szatan . Człowiek sam sobie często stwarza problemy i nie ma w tym działania szatana. Owszem czasem jest jakiś wpływ szatana no ale nie możemy wszystkiego w swoim życiu zwalać na demony, to samo dotyczy psychicznie chorych.
Co do kuszenia, myślę że ten wątek jest takim kuszeniem właśnie.
zaznaczam po raz kolejny ze watek mial byc o sprawach dobrych,czyli o pomocy za pomoca ziol itakich tam..a nie o demonach i strachu jaki wywoluje ten watek,ale ja nie powiemn kto rozkrecal ten temat

Stary 2008-09-25, 10:06   #655
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ~refleksyjna Pokaż wiadomość
senses woman, Ty tez slyszalas glos kobiety...tak jak ja, moze cos sie zmienia jak sie ma dziecko, ja wczesniej nie slyszlama tak wyraznie zadnych glosow, tak aby je naprawde slyszec jako fale dzwiękowe Ja wczesniej pisalam ze ktos/cos wyraznie uciszalo moje dziecko i to 2 metry ode mnie, nad lozeczkiem
W sumie jak juz byłam w ciązy to zaczęło się "dziać" to wszystko. Często słyszałam stukania, kroki, czułam zimny przeciąg (w zamkniętym pokoju..), głosy... Idzie się przyzwyczaić. Ale wystarczy modlitwa by odzyskac spokój ducha. Przynajmniej ja do tego tak podchodzę. Raz mi przebiegł obok nogi czarny pies z kolczatką i luźnym łańcuchem a jak się obróciłam to go nie było... Ale wyraźnie czułam jak otartł się o mnie.
Stary 2008-09-25, 10:39   #656
201606201122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Surimi Pokaż wiadomość
zaznaczam po raz kolejny ze watek mial byc o sprawach dobrych,czyli o pomocy za pomoca ziol itakich tam..a nie o demonach i strachu jaki wywoluje ten watek,ale ja nie powiemn kto rozkrecal ten temat
nie tylko ja
Stary 2008-09-25, 10:51   #657
Surimi
Zadomowienie

Cytat:
nie tylko ja
okej powiem glosno bo to ona nakrecala najmocniej: ELF boje sie przez Ciebie sikac i spac w nocy!!! i mam potwory pod łozkiem i w klozecie i widze codzinenie jak zmora z biala twarza i dlugimi chudymi nogami na mnie siedzi,wyladuje w wariatkowie jak tak dalej bedzie

Stary 2008-09-25, 11:28   #658
euphoriall
Zakorzenienie

Cytat:
okej powiem glosno bo to ona nakrecala najmocniej: ELF boje sie przez Ciebie sikac i spac w nocy!!! i mam potwory pod łozkiem i w klozecie i widze codzinenie jak zmora z biala twarza i dlugimi chudymi nogami na mnie siedzi,wyladuje w wariatkowie jak tak dalej bedzie
O rany no... przecież napisałam o czym jest wątek i to nie raz, ezoteryka ma w sobie różne dziedziny nauki. miedzy innymi zwiazane z duchami a duchy sa złe i dobre. Mnie interesuja te złe.
Ale jeszcze trzeba odgraniczyć zainteresowania nimi od kultu. Ja się nimi interesuje ale nie wyznaje ich kultu, bez przesady.
Suri dobrze wiesz, że to twoja wyobraźnia a nie potwory, czy chude dziwolągi z białą twarzą. Nic na Tobie nie siedzi, to tylko autosugestia i dobrze o tym wiesz.
No ale ok jak nie to juz nic nie mówie.
Stary 2008-09-25, 11:33   #659
201606201122
Konto usunięte

Cytat:
ja tak się bałam ostatnio po obejrzeniu filmu o annelise i noc nie spałam, a teraz jeszcze mają być horrory w środy na tvn , nie wiem czy oglądać
Stary 2008-09-25, 11:36   #660
Surimi
Zadomowienie

Cytat:
ja tak się bałam ostatnio po obejrzeniu filmu o annelise i noc nie spałam, a teraz jeszcze mają być horrory w środy na tvn , nie wiem czy oglądać
nie ogladaj,ja to pitole ja na zawal zejde kiedys
elf ty wariacie ty zapoczatkowalas te straszne tematy o to mi chodzi!!a ja jestem podatna na takie sygestie i sobie potem widze wsio co tu wyczytam..ale spokojnie najwyzej bede odsylac to wszystko do ciebie bo ty sie nie boisz no nie??

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości