|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II
Witam moje drogie Panie
Nie było mnie tu jakis czas bo zaczęłąm staż , ale naszczęście w pracy mogę korzstać z neta ![]() Co do tych obrączek to ta babka to jakieś głupoty gada!!!! Co się nie za zmniejszyć? Da się bo moja mama zmniejszała obrączkę złotą !!!! Za chwilkę przeczytam sobie opis Aguni bo wczesniej nie miałam czasu... Też musimy wybać sie do Kancelarii Parafialnej, już rozmawaliśmy z proboszczem i powiedział żebyśmy już sobie termin rezerwowali... |
|
|
|
#2522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja byłam zdołowana pierwszą przymiarką ale jakoś sobie poradziłam i okazało sie póżniej że lepszego wyboru nie mogłam dokonać. wiem że łatwo mówić trudniej uwierzyć ale poczekaj chwilkę z ostatecznymi osądami swoje sukni a następnym razem bedzie super. do tego jak zobaczysz zachwyt w oczach swojego pana to niczego żałować nie bedziesz
|
|
#2523 |
|
Rozeznanie
|
Dziwię się, że ksiądz nie chce Wam zarezerwować daty i godziny ślubu. My zarezerwowaliśmy sobie w czerwcu datę i godzinę ślubu, który ma być za dwa lata. Ja jestem spokojniejsza że mamy datę i godzinę taką jaką chcieliśmy najbardziej
|
|
|
|
#2524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1,5 roku przed weselem to tak naprawdę już nie będę miała w czym wybierać bo większość sal będzie już zarezerwowana. Ale widzę, że źle trafiłam.... Nie mam co liczyć na Waszą pomoc.... |
|
|
|
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=171193 Jest tam mnóstwo propozycji sal z opisami i nawet linkami do stron. Ja też uważam, że to za wcześnie, ale jak chcesz to szukaj, najwyżej w salach powiedzą Ci, że jeszcze nie przyjmują rezerwacji.
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a skoro już chcesz szukać to przecież nie ma przeciwskazań. dlatego tak jak radzi agniesia przeszukaj wątek Panny Młode - Kielce I i tak wszystkiego sie dowiesz. bo opowiadanie po raz kolejny na te same pytania dla niektórych moze być męczące. a sale masz np - nowiny Magnolia - Masłów dwie sale (masłów II ze swoją kucharką, masłów I visavi wjazdu na lotnisko - dworaek to jakiś jest) - jeszcze w kielach ale dalje od centrum jak sie wyjeźdza na tarnów (za kostką brukową jest sala) - w sobkowie bodajrze też - w kielcach bristol tyle pamiętam
|
|
#2527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawiązując do postu malgorzatkka o nowych miejscach na organizacje wesel to na przykład powstaje teraz w Borkowie nad zalewem bardzo ładny hotelik z dużą salą ale jego otwarcie ma byc dopiero po nowym roku. Myślę ze pierwsze pytanie to na ile osób? A sale: Castor w Kielcach, Hotel Magnolia - tylko na ponad 100 osob Leśny Dwór - Kielce; Hotel Bristol - Kielce; Zamek w Sobkowie; Hotel Ziółek w Łącznej; Bohema; Hotel "Paradiso" w Suchedniowie - tylko na ponad 100 osob; Hotelik Bilcza; Stangret Kielce; Hotel Ameliówka; Hotel Łysogóry; Jodłowy dwór - Huta Szklana; La Mar Kielce. |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chodzi mi właśnie o to że oprócz ziólka, sali w sukowie i zamku w sobkowie, wszystkie sale są w kielcach. a ja jednak wolałabym salę gdzieś poza miastem. stąd moje pytanie. ale i tak wszyscy odsyłają mnie na początek wątku, a jak same pisałyście, powstają nowe sale a ten wątek zaczyna się w 2006 roku. A jeśli odniosłyście wrażenie że mam jakieś pretensje to przepraszam. Nie takie były moje zamiary |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Buduje się sala w Mniowie-albo jest już otwarta albo lada chwila będzie. Jest sala w Skokach, ale tam chyba z własną kucharką. "Amazonka" w Szczekocinach (ale to daleko od Kielc)
|
|
#2530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hotel Magnolia - tylko na ponad 100 osob Bohema; Hotel "Paradiso" w Suchedniowie - tylko na ponad 100 osob; Hotelik Bilcza; Hotel Ameliówka; Jodłowy dwór - Huta Szklana; Jaskinia Raj - niedawno opisywana w wątku jeśli dobrze pamietam Borków nowy hotel nad zalewem O ile się nie mylę wszystkie są poza Kielcami |
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
a ostatnio znalazłam stronę nowo otwartego domu weselnego "Staś" w Bławatkowie? Słyszała któraś z Was coś o nim?
|
|
|
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
Ja odradzam La Mar Kielce mój kuzyn tam miał i to było straszne .Właściciel stał na saki jak kat i nie pozwolił puścić głośniej muzyki a to przecież wesele nie impreza u kolegi w domu. było więcej nieprzyjemnych sytuacji.
Jeśli chodzi o moje przygotowania to jeszcze nie mam welonu. Makijaż u Pani Marty a fryzurę u Pani Innej Serek. A wesele mamy w Sosnowym Dworku w Sukowie.
|
|
#2533 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2534 |
|
Raczkowanie
|
Jesli interesuje Cie ta druga strona miasta w samym Zagnansku sa trzy sale ''Bohema''-ja tutaj bede miec
, ''Pod jaskolka'' i ''Bartek''. Slyszalam tez o jakiejs sali w Strawczynie, ale nigdy nie bylam.
|
#2535 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam wesele na Skokach ale tam trzeba mieć własną kucharkę, bo oni wynajmują samą salę.
|
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
A kelnerów też trzeba mieć swoich?
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno fajnie jest w Bohemie, natomiast Bartka nie polecam , jak dla mnie nie ma w ogole klimatu ale to oczywiscie kwestia gustu
Dziekuje Madziu ze cieple słowa
|
#2538 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do sal to moge jeszcze dodac Sosnowy Dworek w Sukowie i taka góralską nową restaurację tez w Sukowie
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
Ja uważam że jeśli chcesz mieć termin 25.06.2011 i jakąś wymarzoną salę w dodatku popularną to możesz powoli się zacząć rozglądać za salą bo to jest bardzo popularny termin na wesela. Ja jak zamawiałam w czerwcu salę w Bohemie na sierpień 2010 to już chyba wszystkie terminy w czerwcu były zajęte.
W większości sal podpisuje się umowę i płaci się zaliczkę rok przed weselem. Na początku wstępnie rezerwuje się tylko termin i w każdej chwili możesz zrezygnować gdybyś znalazła fajniejszą salę. Wyjątkiem jest na pewno Bohema gdzie zaliczkę płaci się przy zamawianiu sali w wysokośco 2000 zł i podpisuje się umowę. A drugą część zaliczki 2000 zł płaci się rok przed weselem. Ale zaliczka jest oddawana w całości w razie rezygnacji jak znajdzie się ktoś inny na ten termin. |
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
powiem wam że to jest jakieś nienormalne chore że jesteśmy zmuszani na dwa trzy lata wcześniej zamawiać salę na prawie dwa orkiestrę i fotografa.
nie chodzi mi o to że "przez te dwa lata możemy się rozejść" ale o to czekanie. koszmar normalnie jakiś
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam wesele w Hoteliku Bilcza wydaje mi się , że będzie tam fajnie bo sala ładna i duża no i ma ten klimat o jaki nam chodzi.
Ja ta sale załatwiałam rok przed ślubem, DJ'a to chyba z miesiąc temu bo większość tych orkiestr do których dzwoniłam mieli nasz termin zajęty.... ale nigdy nie ma tak , że nie można nic załatwić. Moja koleżanka w miesiąc sobie załatwiła wsio i miała super wesele !!! w Kielcach dodaje gdzie tez dużo rzeczy było pozajmowane. To rzecz gustu i własnie tego czekania 3 lata ... ja mam rok do slubu i wesele i wydaje mi sie dosyć sporo ale wiem , że szybko zleci
|
|
|
|
#2542 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale skoro sala i obsługa są oddzielnie to po prostu trzeba znaleźć jakiś profesjonalnych kucharzy i kelnerów..
|
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam sprawdzoną kucharkę wiec mam nadzieje ,że wszystko bedzie dobrze
|
|
|
|
#2545 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któraś ma namiary na DJ Piotr Kurowski bardzo proszę o podanie
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
kopikosChodzi mi właśnie o to że oprócz ziólka, sali w sukowie i zamku w sobkowie, wszystkie sale są w kielcach. a ja jednak wolałabym salę gdzieś poza miastem. stąd moje pytanie. ale i tak wszyscy odsyłają mnie na początek wątku, a jak same pisałyście, powstają nowe sale a ten wątek zaczyna się w 2006 roku.
już opisywałam o salach, ale nie ma sprawy napisze jeszcze raz: - 3 sale w Masłowie-dworek, Masłów II i Masłów I-ul.Piaskowa-jest to sala na 160osób, oddalona od drogi, przy niej ładny staw z mostem, huśtawka, właściciel ma zrobić wodospad jak mu się uda-sala jest nowa- działa od Stycznia 2007r.-tutaj kelnerki itp. zamawia sie we własnym zakresie-choć państwo polecają sprawdzoną obsługę-jeśli będziesz miała pytania to odpowiem bo na tej sali mam wesele. - drewniany dworek Sukowie, minus że przy ulicy, nawet dzieci nie mają gdzie pobiegać; - Sosnowy Dworek w Sukowie; -w Niestachowie; - Niwki Daleszyckie; - Krajno-2 sale; - Wola Jachowa-duża na 250-300osób; - Wola Kopcowa- nowa od tego roku w użytku; - Mniów-nowa sala Wszystko zależy od tego czy chcesz płacić za osobę czy też wprowadzić swoje kucharki, jak daleko od Kielc i na jakim standardzie! Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2008-09-26 o 21:41 |
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Tak wiele z Was pisze że 3 lata przed, to jest za wcześnie na poszukiwanie sali weselnej. Dlatego, tak z czystej ciekawości spytam, ile czasu Wam zajęło i ile miejsc musiałyście odwiedzić zanim wybrałyście salę, zanim powiedziałyście sobie "tak, to tutaj chcę żeby odbyło się moje wymarzone wesele"?
|
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale my od początku wiedzieliśmy, że chcemy tą
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

Ale skoro sala i obsługa są oddzielnie to po prostu trzeba znaleźć jakiś profesjonalnych kucharzy i kelnerów..