|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
20-tego co prawda stycznia się zaręczyliśmy ![]() a że planujemy zrobić małe przyjęcie to stwierdziliśmy że niedziela jak najbardziej może być ( może byłoby wtedy nawet tak bardziej odświętnie ) o 19.09 też myślimy ale mamy dwie daty także może dzięki temu będzie nam łatwiej to wszystko zorganizować.Nie żartuj , a zdążył ksiądz chociaż zacząc jakieś małe kazanie czy odrazu przeszedł do przysięgi małżeńskiej
|
|
#4532 |
|
Zadomowienie
|
[quote=magda44a;9140505]A to dlatego, bo my mamy tam wesele, ale w dużej sali i przypadkiem dowiedzieliśmy się że jest 2gie wesele tego samego dnia tylko że na górze (a wcześniej nam mówiono że tam jest tylko restauracja i nie będzie 2ch wesel). Jak bardzo mogłam się wtedy zdenerwować to tylko ja wiem. Ale dyskutowałyśmy z dziewczynami o tym już jakiś czas temu.
|
#4533 |
|
Rozeznanie
|
Była cała msza tylko w wersji baaaardzo skróconej. Nawet nie zauważyłam że to już koniec.to był jedyny ślub tego dnia w tym kościele i może sie księdzu spieszyło
|
|
|
|
#4534 | |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=Miira;9140803]
Cytat:
to ja chyba skpupię się na takich miejscach gdzie jest tylko jedna sala. Przynajmniej ani ja, ani ktoś mi nie będzie zawadzał w tym dniu. Głowa do góry może jednak nie będzie tak źle. Może w jakiś sposób zostaniecie oddzieleni (odgrodzeni) od tej sali na górze i może nawet nikt nie będzie wiedział o drugim weselu.
|
|
#4535 | |
|
Zadomowienie
|
[quote=magda44a;9140900]
Cytat:
|
|
#4536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4537 |
|
Rozeznanie
|
kobietki powiedcie mi prosze jak z zakupami w salonie Regina Diamante - Salon Ślubny Lublin ul.Głęboka 8a bo znalazłam na ich stronce pare fajnych sukienek, które chciałabym przymierzyć Jak obsługa? Warto wybierac się na wycieczkę do lublina zeby odwiedzić ten salon acha czy Salon Mona Lisa Lublin ul.Głęboka 8a to ten sam salon bo znalazłam dwie różne strony i jeden adres
|
#4538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a to wszystko wymaga starań, żeby nas usatysfakcjonowało same sobie narzucamy to tempo ![]() zaproszenia (robimy sami) chcemy skończyć rozdawać w weekend majowy, czyli równo 2 miesiące przed ślubem, żeby wszyscy już wiedzieli, potwierdzenia miesiąc wczesniej chcemy, tylko nie wiem czy to nie za wcześnie... zaczniemy rozdawać w kwietniu, najwięcej w Święta Wielkanocne. myślę że w miesiąc zdążymy. też jestem ciekawa co u Gwiazdeczki...
|
|
#4539 | |
|
Raczkowanie
|
[quote=magda44a;9139894]
Cytat:
ale najgorsze było to że przed dwunastą przyszedł pan z powiem delikatnie pania do towarzystwa i się zaczął awanturować że chce pokój wynająć na godzinę (a tam wynajmują najmniej na trzy godziny) normalnie tragedia... więc ku przestrodze lokal jest do bani
|
|
#4540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4541 |
|
Rozeznanie
|
z ciekawośc weszłam na stroketego salonu Mona Lisa bo nic o nim nie słyszałam, o tu: http://www.salonmonalisa.pl/
widziałam że trochę sukni mają w niezłych promocjach, do 2000zł jednak żadna mnie nie urzekła
|
#4542 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kolejnym razem jakaś dziewczyna przymierzała sukienkę i pomimo 2 osób obsługi nikt się mną nie zajął chociaż tym razem powiedziałam głośno i wyraźnie "dzień dobry". Nastepnym razem okazało się, że sukienka która mnie przyciągnęła jest zdecydowanie za droga (6tys) zapytałam o podobną, ale tańszą, a pani nawet nie wysiliła się, by mi jakąkolwiek pokazać. A przecież jest tam dużo sukienek.Jednak zauważyłam, że w wielu salonach tak jest. Z moich osobistych doświadczeń po raz kolejny polecam Margarett i to nie jest reklama |
|
|
|
|
#4543 |
|
Zadomowienie
|
Pamiętam,że korzystałysmy z usług tej samej florystki i baaaaardzo się ciedze,ze mamy podobny gust-moim zdaniem wiązanka była cudna...
Dziś byłam u Pani Ani-to wspaniała kobieta-gdyb mmiła wybrać jeszcze raz wybrałabym własnie ją....
|
#4544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również byłam w Reginie. Czekałam z 10 minut, aż któraś ze stojących (i bynajmniej nie zajętych) pań podejdzie do mnie i zaszczyci mnie katalogiem. Prośba o poradę jest absolutnie bez sensu - panie nie znają się w ogóle, i nawet im się nie chce rozpatrywać "trudnych przypadków".
Podobnie negatywne zdanie mam na temat Jacqueline - tam panie pląsały wokół jednej klientki (we dwie) i nie zwracały uwagi na stojący tłumek (nie byłam to tylko ja).
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj sobie trochę popłakałam, TŻ mnie wyściskał na maksa i dużo mi pomógł ale dziś jest już dobrze, robota pchnięta i znowu wierzę, że wszystko będzie oki. To chyba przez tą pogodę takiego wczoraj miałam doła. Ale dziś humorek znacznie lepszy i słonko świeci
|
|
#4546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buźka;*A poza tym to mamy zespół Cezar z pod z Garbowa, słyszał ktoś coś o nich? 4 chłopaków część po szkole muzycznej. Nam znajomy organizujący dyskoteki ich polecił, grali u innych znajomych i podobno sie podobało, wczoraj byliśmy u właściciela, obejrzeliśmy fragmenty jakiegoś wesela i wydaje mi się byc ok, umowa podpisana, ale na wszelkie opinie chętnie jestem otwarta, lepiej późno niż wcale Acha a co do kamerzysty wybraliśmy S P Videostudio z Krasnika, Co Wy na to?
|
|
|
|
|
#4548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale wydaje mi się że 2 miesiące to najlepszy czas - ludzie nie zapomną a i panie mają czas na szukanie kreacji itp.
|
|
#4549 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez jak będę rozdawać to conajmniej 3miesiące przed ślubem, bo w lokalu mam miesiąc przed weselem ustalać menu.
Moze do Reginy trzeba jakoś specjalnie wyglądać żeby panie obsłużyły? bo suknie mają dość drogie (nie liczac tych na wyprzedazy).
|
#4550 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
HAHAHA dobre... no właśnie.... mam z tym problem ![]() na co dzień ma prace hmm wizytową czyli raczej musze się starać elegancko wyglądać,jak już mam wolne i załatwiam swoje sprawy, latam po mieście, to tak totalnie na luzie... ale sie np. nie prasuje, włosy niech lecą jak chcą, poprosu odpoczywam i jak latam po tym mieście to mi wstyd zachodzić do salonów... bo sobie panie pomyślą ... ![]() nawet nie chce wiedziec co czyli do salonów muszę tak jak do pracy... brrrr wcale nie lubie tak samo nie lubie zakupów robić, to przymierzanie,
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Edytko to co ja mam powiedzieć, na co dzień bojówki i glany
![]() Ja tez nie lubię przymierzać, Zazwyczaj kupuję na oko ![]() tylko spodnie i staniki muszę mierzyć ![]()
|
#4552 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Dawno mnie nie było, ale - z ręką na sercu - nie miałam czasu. Najpierw podróż, potem zaległości w pracy no i obowiązki małżeńskie ;-). Obiecywałam podzielić się z wami moimi spostrzeżeniami. A więc: 1. suknia - salon "Basia" na Fabrycznej - niestety odradzam, pani Majka (krawcowa) bardzo nie miła, wszystko robiła z łaską, na ostatniej przymiarce zorientowała się że zamek jest krzywo wszyty i udawała, że tak musi być, sukienka była skopana, poza tym za szeroka w pasie jak zażądałam zwężenia to zaczęła marudzić i w efekcie zwęziła za bardzo, tak że na drugi dzień na sesji zamek mi się rozjechał - uwierzcie, że do zwężenia było jakieś 6 cm, a ona zwęziła o wiele więcej, ledwo oddychała, poza tym sukienka była za długa-fatalnie mi się w niej tańczyło i chodziło, generalnie nikt tego z zewnątrz nie widział, ale ja czułam... 2. makijaż - Anna Hajduk - bardzo bardzo polecam, po prostu rewelacja, makijaż próbny był piękny ale ślubny to po prostu mistrzostwo - piękny i rewelacyjnie trwały - na drugi dzień tylko drobne poprawki do sesji, polecam, 3 . fryzura p. Edyta z Laguny na ul. Bema, to samo jak w pkt 2, rewelacja, na drugi dzień tylko drobne poprawki, fryzura była piękna i trwała, 4. fotograf - Jacek Zaim - rewelacja, postaram się wkleić fotki, my nie mieliśmy kamerzysty, więc fotogram miał niełatwe zadanie ale spisał się na medal - 950 zdjęć, album i pokaz exe z podkładem muzycznym + bardzo atrakcyjna cena, 5. Dj Delegat - super, polecam, pełny profesjonalizm, świetny dobór muzyki do gości, rewelacyjne zabawy oczepinowe, również dobrane do gości, wszystko z gustem i smakiem, 6 . kwiaty - Bianco ulica Konopnicka - piękny bukiet, nie uwierzycie ale storczyki do dziś żyją!!!, polecam, 7. buty kupione też w bianco - firma Growikar - bardzo wygodne, pomimo iż nie chodzę na wysokich szpilkach na codzień, przez cale wytrzymałam bez zadnego problemu na 5 cm, 8. restauracja esencja- rewelacja, pelny profesjonalizm, dostosowanie do potrzeb klienta, przemila dyskretna obsluga, przepyszne jedzonko, polecam, 9. cukiernia Nasutów "Alicja" - rewelacja- chyba już nawet nie trzeba reklamować , 10. manicure - babski świat - nie polecam, cała sprawa (francuz ze wzorkami) trwała 15 minut (!!!) i było niechlujnie pomalowane, 11. pedicure - fanabell na jana sawy - rewelacja, polecam na ślub i na codzien rowniez - pani Agnieszka - wizyta tam to mile spedzony czas i piekny efekt, 12. zaproszenia - www.zaproszenia.info - bardzo bardzo polecam. To chyba tyle . A i 13. podróż poslubna - www.wakacje.lublin.pl - polecam - świetnie dobierają ofertę do potrzeb, piękna podróż - Turcja i wspaniały wypoczynek. ps. przepraszam, za literówki
|
#4553 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez obsługą w Reginie nie byłam zachwycona, pisałam o tym jakis czas temu. Tłum, jak powiedziałam ze chce cos przymierzyc to pani na mnie wielkie oczy zrobila, ze przeciez trzeba sie umówic
Nie miałąm pojecia ze na przymiarke sie umawia No ale byłam 1 raz w jakimkolwiek salonie Noi tak jak pisalam byłam świadkiem sceny, gdzie dziewczyna miała ostatnia przymiarkę i okazało się, że nie ma w salonie pasującego bolerka. Jej mama bardzo była zdenerwowana, bo prawdopodobnie gdy zamawiały suknie pani z salonu gwarantowała ze dobiorą bolerko...więc niezbyt ciekawa sytuacja
|
|
|
|
#4554 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ile czasu czekacie na film z wesela? Bo ja ju doczekać się nie mogę.. A dowiedziałam się u mojego kamerzysty że czeka się 2 miesiące
Myślałam, że już na dniach będę mogła film odebrać a tu jeszcze miesiąć czekania..
|
|
|
|
#4555 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam w umowie zapisane, że po otrzymaniu od nas wszystkich materiałów kamerzystka ma 4 tygodnie na zmontowanie wszystkiego. Czyli tak naprawdę to zależy od fotografa kiedy nam dostarczy zdjęcia i od nas kiedy jej to wszystko damy.
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odbieramy film w niedzielę najprawdopodobniej
|
|
#4557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) A obsługiwały nas chyba tylko dlatego, bo byliśmy sami w sklepie Poza tym pamiętam, że te panie były ubrane tak jakby chodziły sobie po domu, jakieś porozciągane ciuchy to wręcz aż jakoś raziło.Jeśli chodzi o Jacqueline... Panie nas co prawda obsłużyły, ale nic ciekawego tam nie odnaleźliśmy, poza tym sklep zdecydowanie za mały i nie da się tam ani usiąść ani co chyba, że się coś tam zmieniło.Cymbeline... pamiętam, że pani była okropna, przy wejściu na nas nawrzeszczała, że trzeba się umawiać na mierzenie i jej psujemy grafik . Pozwoliła łaskawie przymierzyć jedna suknię... ale trzeba jej przyznać, ze znała się na rzeczy. Moja bratowa zupełnie nie ma talii, a suknia którą jej dała naprawdę sprawiła, że wyglądała super. Papa Michel hmm.... Pani.... do tej pory śmiać mi się chcę jak o niej myślę. Ciągle latała do telefonu na zaplecze kontynuować ploteczki . Salon sam w sobie hm.. na wystawie jest zawsze coś ładnego wystawionego, a w środku... pucha. Kupiliśmy tam suknie model hmmm candia. Więc suknia była wykonana (jak dla mnie) bardzo starannie. Ale ile moja bratowa miała przejść z przymiarkami Raz poszła i chciała welon obszyty koronką... a pani tak na nią naskoczyła, że to wieś, że ona jej takiego nie uszyje, że tak to może jej babka do ślubu szła a teraz to tak się nie robi i zaczęła aż trochę tak krzyczeć aż moja bratowa się popłakała . Nie było to przyjemne. Najśmieszniejsze jest to że w kolekcji 2008 wszystkie prawie welony na stronie mają obszycie Ps. Może coś się zmieniło, bo poszukiwanie sukni było koło lipca 2007. Cytat:
|
|
#4558 |
|
Raczkowanie
|
Heh...co człowiek to inne doświadczenie. Niestety weszłam w środe do salonu sukien Margaret, oj dawno, ale to dawno nikt mnie tak nie wkurzył jak ekspedientka tam
Nadenta do granic możliwości...wyrażnie nie chciało jej się pracować. Generalnie nie mają sukienek, ona też nie doradzi, prosze sobie obejrzeć katalog.... Ta się podoba?..E.....nie ma to znaczy nie można przymierzyć....Bosz....ja k można tak pracowac!!! Była bardzo, bardzo niemiła. Nie polecam nikomu i bede szczerz odradzać wszystkim moim koleżankom.
|
#4559 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam parę zdjęć. Relacja kiedyś indziej bo czas mi nie pozwala na dłuższe wywody
|
|
#4560 |
|
Przyczajenie
|
[quote=Miira;9150469]
Cymbeline... pamiętam, że pani była okropna, przy wejściu na nas nawrzeszczała, że trzeba się umawiać na mierzenie i jej psujemy grafik . Pozwoliła łaskawie przymierzyć jedna suknię... ale trzeba jej przyznać, ze znała się na rzeczy. Moja bratowa zupełnie nie ma talii, a suknia którą jej dała naprawdę sprawiła, że wyglądała super. A ja mam suknię właśnie z Cymbeline i jestem zadowolona i z wyboru i z obsługi. Poszłam tam z koleżanką tak prosto z ulicy, bez umawiania. Zmierzyłam chyba 7 sukienek. Najpierw takie, które ja sobie wymyśliłam. Potem mi pani proponowała, właśnie mówiac jaki fason będzie dla mnie dobry itd. Teraz jestem już po dwóch przymiarkach. Pani krawcowa słucha tego co mówię, doradza, ale nie upiera się, że "tak musi byc". Suknia wychodzi "po mojemu" Doro22_10 bardzo fajna, oryginalna sukienka!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.

20 wypada w niedzielę- to jakaś specjalna data?
to się nazywa ekspress
) o 19.09 też myślimy ale mamy dwie daty także może dzięki temu będzie nam łatwiej to wszystko zorganizować.

....
flejksy
Myślałam, że już na dniach będę mogła film odebrać a tu jeszcze miesiąć czekania..