![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Japoniofilki - manga, anime, Japonia, japoński
chinki mi osobiście w ogóle się nie podobają - wszystkie wyglądają tak samo, ale japonki .. piękności
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Dołaczam! Japonki są przepiękne, czasem im zazdroszczę...Cóż, pociechą jest, że Japonki nam-Europejką-często zazdroszczą
![]() Kocham anime/mangę, interesuję się Japonią, ale nie bezkrytycznie. Nie wszystko u nich mi się podoba.Maniaczę na punkcie dwóch japońskich kompozytorów-Kojiego Kondo(muzyka do serii Legend of Zelda,wielbię za Majora's Mask i Ocarina of Time) oraz Koha Ohtaniego(Shadow of Colossus) Zbieram również figurki mangowych bohaterek, moja druga mania po My Little Pony ![]()
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Chmielna a skąd wiesz, że mało jest tych pięknych? Byłaś może w Japonii??
![]() ![]() Ej ta Inoue Mao jak była mała (znalazłam foty) to wyglądała jak ja ![]() ![]() ![]() ![]() Uwielbiam openingi i endingi z anime. Np. z Bleacha 'rolling star' Yui, albo z Death Note Maximum The Hormone ![]() Fajne są programy Xiao Zhu albo Alana Luo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
Ja do japońskiej muzyki na szczęście słabości nie mam, tzn miałam gdzieś koło 6 klasy podstawówki, teraz tylko część piosenek U. Hikaru lubię, ale to mniejsza część, bo niestety 3/4 jej piosenek to straszny kicz, jak zresztą cała popularna muzyka Japonii i świata(uogulniam).Mój honor ratuje zamiłowanie do poważnej muzyki Ohtaniego i Kondo
![]()
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
Przyłączam się!
Ja Japonią i wszytskim, co z nią związane interesuję się od kiedy pamiętam... Kultura, sztuka, film, specyficzny sposób bycia, obyczaje, architektura, JĘZYK!! ( który po prostu kocham, uczę się od 7 lat, a pamiętam, zanim jeszcze zaczęłam się uczyć, to zawsze mówiłam koleżance, że mi to facet mógłby po japońsku mruczeć do uszka, nic bym nie rozumiała, ale to taki seksowny język.... mniam ![]() O anime czy mandze pisać nie będę, bo moją mocną stroną nie są ( no, prócz Sailorek;P ), do dram się przymierzam, ale nie mam jak ściagać i będe musiała oglądać na You Toubie:/ Co do urody Japonek i Japończyków- uważam, ze są prześliczni, oczywiście nie wszyscy, ale czasem to takie ciacha można znaleźć... ( mistrzostwa świata w piłce nożnej w 2002 oglądałam tylko dla japonskiej reprezentacji, a dokładniej Kawaguchiego, Tody i oczywiście Nakaty... jakiego ja miałam świra na ich punkcie!! ![]() Ale po prostu padłam, jak przeczytałam Twoją wypowiedź, Deedlith Anthy!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Utadę Hikaru znam własnie dzięki grom, a dokładniej Kingdom Hearts- w "passion/ sanctuary" zasłuchuję sie bez opamiętania, ale wolę japońską wersję, już nie ze względu na sam jezyk, ale jest bardziej "zdobna" i melodyjna ![]() Uwielbiam też ogladać japońskie programy telewizyjne, oni majątakie specyyficzne poczucie humoru... Takeshi's castle- kiedyś nadawane przez eurosport, czy "ludzki tetris"... uwielbiam ![]() P.S.marzy mi sie kiedyś do Japonii pojechać, wiem, ze narazie nie mogę sobie na to pozwolić, ale kiedyś napewno ![]()
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A Młynarz-Guru Guru..Nieoficjalnie wiem to z Majora's Mask(POLECAM!! Równie dobra jak OoT, fabuła ciekawa, IMO lepsza niż w OoT, a postacie...To chyba najbardziej rozwinięte w historii całej Zeldy NPC). Też szalałam ze Song of Storms, Epona's Song, Forest Temple, Gerudo Valley...Dużo tego było...i jest ![]() Ja poznałam Utadę dzięki amvce z Simple and Clean, i dalej poszło ![]() Skoro znasz fabułę to polecam Ci zobaczenie tego: http://www.youtube.com/watch?v=JTWbj7iUad8 ...Zadziwiające, prawda? Ciężko uwierzyć, że przypadkowo tak wyszło... http://www.youtube.com/watch?v=CB-O_bjv8Rc - link do Astral Observatory z MM, wersja orkiestrowa http://www.youtube.com/watch?v=s0krx...eature=related - a tu zwykła ![]() http://www.youtube.com/watch?v=61h5y...eature=related - Final Hours(End of the world) z MM http://www.youtube.com/watch?v=93sULuUyDMg - Clock Tower (MM) Wracając do Utady to ubóstwiam ją za Take 5, Sanctuary/Passion, Boku wa Kuma ![]() W Okami nawet chciałabym zagrać, ale obawiam się, że ta gra jest zbyt dziecinna w porównaniu do takiego Kolosa jeżeli chodzi o fabułę ;/ Od dziecka znam japońskie mity(moja mam też się Japonią interesowała), więc to akurat średnio mnie przyciąga do tej gry. Niemniej może kiedyś... ![]() A BTW, wiesz, że twórcy ICO/SoTC robią kolejnego "duchowego następcę"? Tylko niestety na PS3...za 4 lata pewnie będzie.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
Ojej, to przygotuj dziś pudełko chusteczek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majora's mask zaczęłam, nawet zdobyłam kilka masek, ale pamiętam, że strasznie męcząca dla mnie byla ta walka z czasem, a jak doszłam do Epony, to nie mogłam jej uwolnić, uprzedziłam się i rzuciłam ten tytuł w kąt ( później przeszłam Wind Wakera, twilight princess, ale do majora's mask nie wrócilam... jednak pamietam muzykę, często czekałam przy ostatniej godzinie do końca, żeby posłychać sobie muzyki ! ![]() ![]() Tej sanctuary "w tył" nie słyszałam jeszcze, niesamowite i ... nieco przerażające ![]() Okami faktycznie jest "nieco"inną grą niż Ico/ Shadow, jednak osobiście bardzo bym Ci ją poleciła ![]() ![]() ![]() A jak mi napisałas o tej kolejnej części ico/shadow... padłam!!!! już zacieram rączki ![]() ![]() Ale żeby nie było tak offtopowo nieco (piszętu jednak o japońskich grach! ;P ), to jakie dramy poleciłybyście mi na początek?
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Niestety część zakończenia SotC znam już...nazwijmy to punktem wyjściowym dla ICO
![]() ![]() ![]() Co do SotC 2 -chociaż ja wątpię, żeby była 2 , tylko właśnie kolejne duchowe następstwo - tu jest link: http://kotaku.com/gaming/shadow-of-t...ps3-142380.php , ale gdzieś indziej coś konkretnego czytałam ;s Ja jakoś nie mogę się przekonać do WW, ta grafika mnie denerwuje ;/ Czekam, kiedy TP na GC stanieje, bo 200 zł za używaną grę uważam za "lekką" przesadę. MM dość trudna była, prawdę mówiąc grałam na kodach :P Niestety, świątynię niektóre nie do pokonania były...
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
łącze sie z wami
![]() ![]()
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed każdą restauracją jest wystawione plastikowe jedzenie, wygląda ono bardzo autentycznie. Przedstawia ono to co feruje dana restauracja, więc nie ma problemu z zamawianiem, po prostu wskazuje się ręką (angielskie menu należy do rzadkości). Najsmaczniejszy w Japonii jest ryż, jest naprawdę wyśmienity, taki fajny klejący się. natomiast cała reszta jest... obrzydliwa. Taka nijaka, bez przypraw, dziwaczna. Uwielbiają dziwne połączenia smaków, dla mnie absolutnie nie do przyjęcia. Lubią zimny "rosołek" z surowym jajkiem, ryby na surowo. W sushi (maki) ilość surowej rybki jest minimalna, więc maki zawsze mi smakowało, ale oni jedzą duże płaty surowej ryby, to nie jest smaczne. Lubią też dziwne "słodkości". nigdy się nie wie czy trafisz na coś słodkiego czy nie, mimo że coś wygląda na pyszną drożdżówkę z cukrem pudrem i budyniem najczęściej się okazuje że to.. drożdżówka ze słodkim ciastem z majonezem i ostrymi piklami. Świństwo. kolejnym razem kupiliśmy słodkie ciasteczka- pączki. okazało sie że w środku jest obrzydliwa fasola z dodatkiem cukru... Nie wiem czemu lubią takie połączenia, ale tylko cudem i z wnikliwymi obserwacjami udawało nam się coś zdobyć słodkiego co rzeczywiście było słodkie. Ja byłam na wycieczce więc było nas mnóstwo bo około 25 osób. Trzeba zacząć od tego że w Japonii nie ma białych. nawet w Tokio i Kioto biały człowiek z zachodu to coś wyjątkowego, rzadko bardzo bardzo się takich widuje. Jeśli już to pojedyncze osoby. Ale naprawdę trudno jest spotkać od tak białego na ulicy. Można sobie wyobrazić że tak liczna grupa obcych ludzi wzbudzała zainteresowanie. Aha, wycieczek zagranicznych to ja tam właściwie nie widziałam. No, może raz widziałam wycieczkę Amerykańskich turystów, a tak to nie. japończycy są przemili, zwykle nie uciekają ale raczej są niechętni żeby robić im zdjęcia. W sensie jak idzie taka ogromna liczba ludzi, to ja się im nie dziwię że nie chcą być fotografowani. Na szczęście ansz przewodnik świetnie mówił po japońsku, więc ludzie od nas nie uciekali jak się o coś ich pytał ![]() ![]() Ubierają się niesamowicie. Bardzo lubią się stroić i wyróżniać. Mają swój styl, każdy inny niepowtarzalny. Lubia ubierać się "warstwowo" z dużą ilością biżuterii czy gadżetów. Lubią się przebierać. Kochają wszelkie wstążki, falbanki, kokardki, koronki i inne słodkie ubranka, to chyba ich ulubiony styl ![]() Byłam w kilku miastach m.in. Tokio, Hiroszima, Nagasaki, Kioto.
![]() |
![]() |
#43 |
Zadomowienie
|
Olik, ale Ci dobrze
![]() ![]() Dziwiło mnie tylko to, że w Japonii jest mało białych :O i że nie potrafią mówić po angielsku. To się rzadko zdarza ![]() A jaka to była wycieczka? Jakaś ze szkoły czy z biura podróży? Pytam, bo może kiedyś też bym sobie taką sprawiła ![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój tata mi wcześniej opowiadał o Japonii więc ja aż tak bardzo zdziwiona nie byłam. Chociaż to dziwne właśnie ten język i taka mała ilość białych ludzi, kto by się spodziewał ![]() Byłam z Logos tour tam można zobaczyć ile wycieczka kosztowała. Do wycieczki jeszcze trzeba dodać około 220$ na transport, spektakle i jakieś jeszcze wjazdy. Poza tym nie są opłacone posiłki więc trzeba jeszcze sobie doliczyć jedzenie. Śniadania i kolacje można zjeść w sumie za 20zł jeśli samemu kupuje się jedzenie, a ponieważ w pokojach były lodówki więc nie było z tym problemu. Obiady w knajpkach zwykle kosztują około 20-30zł więc niedużo. Ogólnie Japonia nie jest drogim krajem, znacznie drożej jest u nas w zachodniej europie ![]()
![]() |
![]() |
#45 | |
Zadomowienie
|
I ja się podłączam, aż dziwne, że tu wcześniej nie trafiłam
![]() olik04, zazdroszczę wycieczki ![]() Jeśli chodzi o samą Japonię to najbardziej uwielbiam muzykę (YUI ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Proszę, wyślij
![]() ![]() ![]() ![]() olik04, dzięki za relację, aż nie chce się wierzyć, że oni z angielskim tak słabo stoją. Marzy mi się podróż do Japonii, ale na razie niestety muszę ją odłożyć ![]()
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
O taaaak
![]() Cytat:
![]() A mi sie ostatnio nudzi, więc oglądam sobie stare odcinki Bleacha - te w Soul Society, jak Ichigo ratował Rukię ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle ciekawa jestem jak oni w anime powrócą do prawidłowej akcji. Przecież w normalnym, mangowym ciągu wydarzeń, po wygranej Ichigo z Grimmjow'em Orihime nadal jest uwięziona w HM, tak jak reszta ekipy. Więc jak oni chcą z fillerowej akcji powrócić nagle do normalnej? Death Note też jest świetne (no i nie za długie, przyjemnie się ogląda), a Elfen Lied uwielbiam. Muzyka openingowa jest piękna, szczególnie w wersji "szkatułkowej". FullMetal Alchemist nie miałam jeszcze okazji widzieć, ale mam na na liście "anime do obejrzenia" ![]() P.S. Mogę odgapić lokalizację? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Też mam kilka - do obejrzenia. Przymierzam się do Ghost In The Shell ![]() Co do Gina to nie bardzo go lubię ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
przyłączam się!
ale nic mądrego nie napiszę bo jest już 3 i moje myślenie jest teraz bardzo ograniczone - nawet mam problemy z czytaniem bo mi sie literki zlewają ![]() ![]()
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Widzę, że dużo fanek Bleach-a
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Bleacha zaczęłam oglądać, ale niestety brak cierpię na brak czasu :/ a w anime bardzo nie lubię fillerów bo są często nudne - przynajmniej dla mnie
![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() joplin, ja myślę, że oni po prostu wrócą do akcji tak, jakby tych wydarzeń w fillerze w ogóle nie było. Śledzę czasem na zagranicznych forach o Bleachu kłótnie i wojny (bo inaczej tego nazwać nie mogę ![]() Joplin, koniecznie zobacz fullmetala, naprawde warto ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze to nigdy nie zastanawiałam się, kto będzie z Ichim, ale obstawiam bardziej na Orihime, chociaż lubię zarówno ją jak i Rukię. Do Fullmetala przymierzam się już dość długo, ale ciągle brakuje mi czasu ostatnio niestety. W ogóle moja lista anime do oglądnięcia jest dosyć długa ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
A ja nie lubię Rukii ;P denerwuje mnie
![]() ![]() ![]() Fajnie by było np. Ichi z Soi Fong, albo Yoruichi ![]()
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co myślicie o Ginie? Będzie coś jeszcze między nim a Matsumoto, czy Gina ciągnie bardziej do Aizena? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubię i Orihime i Rukię, ale jednak bardziej widzę Orihime z Ichigo. Matsumoto to moja ulubiona postać kobieca w Bleachu ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gdy przeglądam różne Bleachowe fora to spora część osób sądzi, że Gin podczas walki się 'nawróci' za sprawą Matsumoto i będzie walczył przeciwko Aizenowi ![]() ![]() Co do duetu Hitsugayi & Matsumoto to zgadzam się, aczkolwiek Toushi jest IMO zbyt chłodny, by być z kimkolwiek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.