|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zabieg Cosmelan-Pamietnik- Część II
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny w I części pamiętnika zamieściłam kiedyś spis wszystkich z filtrów z podanym factorem SPF i PPD. Własnie odszukałam ten mój post. To co Kamilia zaczęła teraz zbierać, a tam jest cały gotowy już, nie wiem jak mam go wkleić do linka na dole. Nie wiem jak mam dodać drugi link do obecnego, żeby nie wyciąć obecnego. Ivonako ty sie w tym orientujesz to podpowiedz.
Już mi się udało i zadziałało. Kamilia albo Ivonka dodajcie liste pudrów i podkładów niedestabilizujących parsolu. Obydwie podawałyście to na str. 69 drugiej części - to też z wątku Hexxany więc trzeba byłoby to zaznaczyć. Będziemy miały od razu dostęp do wszystkich niezbędnych informacji. Wiecie ile sie dzisiaj naszukałam w pierwszej częsci tej listy filtrów. A tak bedziemy mieć zawsze pod ręką. Do mojego niezbędnika dodałam również Auriderm XO.
Masimkowy niezbędnik cosmelanowiczki LIsta filtrów z SPF i PPD Nie-apteczne, stabilne filtry - wątek Hexxany Edytowane przez Masima Czas edycji: 2008-09-28 o 15:48 Powód: dodanie linków |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie cosmelanki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ane Ty to chyba młodsza jesteś ode mnie? Masimka niestety wizaż nie działa jak powinien. Nawet nie mogę zobaczyć co Ty dodałaś. Cassattko buziaki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3485 |
Zadomowienie
|
Cosmelańcie się dziewczyny,bo to najlepsza pora roku ku temu.Słońca mało i dobrze goić się bedzie i za bardzo buraka nie widać ,a końcowe efekty...miodzio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie ma was?
A ja was teraz potrzebuję! Jestem miesiąc po masce,jak wiecie i cosmelanie się od tyg.tylko na noc.Przebarwienia całkowicie mi zeszły,ale zauważyłam pewną niepokojącą mnie rzecz.Po gorącej kąpieli widzę cienie w miejscach gdzie poprzednio miałam plamy.Jezu czy to normalne czy wy też tak macie? Pod wpływem gorąca stają się widoczne .Potem ich nie widać <ale wcześnie wcale ich nie było.Trochę spanikowałam i cosmelanie na noc na plamy grubiej .A może powinnam znowu 2 razy dziennie? Po tym przyszło mi też do głowy że może wiosną i latem plamiska wychodzą pod wpływem ciepła a nie promieniowania.Zimą bledną bo powietrz jest zimniejsze.Ale to chyba głupia teoria. Napiszcie w jakich sytuacjach wy widzicie cienie po plamach i czy wogóle je czasami widzicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() KIEDY KRĘCIMY IMPRĘ ??????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
castrol ja tez jestem ponad miesiąc po masce i mam chyba gorzej.Od pewnego czasu zauważyłam,ze cień szczególnie po największej plamie jest coraz bardziej widoczny.Ogólnie stan skóry ulega pogorszeniu ![]() ![]() Kwiatuszku spóznione ,ale szczere i gorące życzenia urodzinowe: bezplamkowego zycia i niewyczerpalnej wiary w siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Ivonako łączę się w bólu Kochana ![]() ![]() ![]() Dome ....no widzę,że wzięlaś się za siebie ![]() ![]() ![]() ![]() cassatta schudłam jak pies z tęsknoty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Nie dokończyłam was czytać i chyba nie dam rady
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zadomowienie
|
tyle napisałam i zezarło
![]() Edytowane przez ane120 Czas edycji: 2008-09-28 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Spasowałam z czytaniem , lepiej mi powiedzcie co tu się ciekawego wydarzyło
![]() ![]() ![]() Witam i zapraszam do grona moich przyjaciół nowe osoby ![]() Byłam na zakupach we Francji i kupiłam sobie mydło naturalne alep - świetnie lekko złuszcza. Gdzie się podziałyście ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Zadomowienie
|
Casatka-wróciła z plażowania a ja myślę już o nartach.
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ane120 Czas edycji: 2008-09-28 o 21:58 Powód: fotki casatki |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Masimko odezwij się pamiętam że ty też od niedawna masz cos tylko na noc ciekawi mnie jak twoja twarz. Dziewczynay czy któraś też to ma ![]() ![]() Acha Megi jakość ogólnie cery nie jest zła ,tylko te cienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Zadomowienie
|
No witaj Cassatko, ja już Twoje zdjęcia obejrzałam - super! Jesteś pięknie opalona, plam żadnych nie widać. Na pewno jesteś starsza ode mnie?
Megi 72 ![]() ![]() Ane ja trochę jeżdżę na nartach, ostatni raz byłam w górach prawie 4 lata temu, wróciłam do domu z najmądrzejszym i najpiękniejszym psem jakiego w życiu miałam - bernardynkiem, wtedy jeszcze był maleństwem. Nie wiem czy kolejny wyjazd nie skończyłby się powrotem z suczką dla mojego dojrzałego szczeniurka. Nie wiedziałam nic o mistrzostawach, wygrana nie jest najważniejsza, grunt że było poważniejszych skutków wypadku. Castrolku nie jesteś pierwszą, która po cosmelanie o tym pisze, ja dziś od rana wertuję net w poszukiwaniu potwierdzenia skuteczności cos i muszę powiedzieć, że bardzo różnie z tym bywa, nawet gorzej niż się spodziewałam. Wygląda na to, że cos daje miażdżące efekty w początkowym okresie, powórki maski można robić po kilkumiesięcznych przerwach w stosowaniu cos2. Natomiast zaprzestanie używania cos2 sprawia, że plamy wracają, do momentu powtórzenia maski zdążą wrócić wszystkie. Niektóre kobiety pisały, że powracają nie tylko stare plamy ale powstają nowe, znacznie rozleglejsze... Ja jestem załamana po dzisiejszej lekturze. A teraz jeszcze Ty, Megi i Ane piszecie, że Wam wraca. Szlak by to trafił. Tyle kasy, poświęcenia, bólu, zajadów, dodatkowych pękających naczynek po to, żeby do końca życia pajacować na truskawce i z kalendarzem w dłoni odliczać kiedy skończy się cos2... A przy tym, wszystkim liczyć się z nawrotem. Ja nie wiem czy to w ogóle ma sens. Mam wrażenie, że bierzemy udział w medycznym doświadczeniu na własnych skórach, za własne pieniądze i na własne ryzyko, bo nie doczytałam jeszcze by jakikolwiek dermatolog dał 100% gwarancję skuteczności cos. Nie mam na myśli skutku na 12 m-cy ale pod warunkiem używania cos2 ![]() Edytowane przez Anturium Czas edycji: 2008-09-28 o 22:15 Powód: uzupełnienie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3496 |
Zadomowienie
|
Kwiecie miły cos warto zrobić nawet dla samej poprawy stanu skóry.Jestem po dwóch i nie żałuję plamy są i tak o niebo mniejsze niz były.Dzisiejsze zawody to dopiero półfinał nasze lwy będą walczyć o brąz.Uwielbiam narty koniecznie wybierz sie pojeździć.A pozatym koniecznie ale to koniecznie zasyp ten dół i nie patrz w metrykę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ane ja jeżdżę ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
castrol wróciłam do codziennego stosowania cos2 na noc.Nie mam nic do starcenia.Zapytaj lekarkę co robić jak te paskudztwa wracają.No własnie .....ciekawe jak u Masimy ![]() cassatta przepiękne widoki ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zadomowienie
|
Anturium, 37
![]() ![]() ![]() ![]() Castrol muszę cię zmartwić jak używasz codziennie cosmelan to nie powinnaś miec poważnych problemów z cerą, ale fakt już po 2 miesiącach nie stosowaniach plamy wracają ale nie z taką intensywnością. Cera się psuje pojawiają się zaskórniaki i jakieś niespodzianki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Zadomowienie
|
Megi a tyś myślała że mam kikuty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry pszczolki
![]() Buczacza to dla Ciebie ![]() ![]() ![]() Ane moj TZ juz Cie kocha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem jak stosują cos2 dziewczyny które miały juz dawno maske, Madziusia wiem że stosuje codziennie, a inne ? Buuczacza, Kamilia ? Ane ty od maja codziennie stosujesz nadal? Casatta ty jak? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zadomowienie
|
Witam ranne ptaszki
![]() ![]() ![]() ![]() Saga ty też tak na ten zużel? ja raz poszłam z TZ i mam dosyć szumu i szumu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tez bylam tylko raz i to podobno na malo ciekawym spotkaniu.Wiecej nie pojde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Saga76 Czas edycji: 2008-09-29 o 08:59 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny proszę o ostatnie wskazówki przed maską
czy drobne zadrapanie nie przeszkadza ? na piątek mam termin u fryzjera(farba)czy to odwołać?generalnie nie chodzi że będę straszyła ![]() maskę chcę trzymać ok 9 godz |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie poradze Ci w sprawie zadrapania,nie mialam takiego i nie wiem jak skora zareaguje w kontakcie z maska.Przypuszczam jednak,ze nie bedzie to nic przyjemnego. Jezeli chodzi o farbe,to faktycznie nie najlepszy pomysl.Moze sprobuj przelozyc wizyte na wczesniejszy termin.Po masce nie bedziesz czula sie piekna,ale przynajmniej wloski bedziesz miala sliczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
Zadomowienie
|
Witam -o rany ale ten wizaż dziś chodzi
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry kropeczki
![]() Mnie dzisiaj będzie trochę mało i jutro też dopiero wieczorkiem wpadnę... gdyżTŻ pożegnam ![]() Casi - cudne zdjęcia i widoki też ![]() ![]() RESUME WYDARZEŃ DLA CASSATTKI : Buczka - biega już za żyrafami w Kenii, a ja jestem po laserze na bliznach i pod gałami, ma być ponoć pięknie (efekt po czterech zabiegach - czyli za 4 miesiace w styczniu ). Zamierzam przedyskutowć z moją p. dr możliwość pomaziania się comelaniskiem już niebawem - zobaczymy ![]() LidiaM i Saga - były chore, lidia nie odzywa się jeszcze , może dalej jest chora??????? kamilia - była u Kazika, miała naradę Rodzinną i straciła komputer i gaiła sąsiada by do nas pisać, castrol - wychodzą plamy po kąpieli i ma z tego powodu zagwozdkę, szukając towarzyszek niedoli ![]() meg - ma jeszcze ładniejsze nogi niż ostatnio ![]() anturium - miała urodziny ![]() ane120 - badamy temat czy Jej lekarz nie oszukał z cosmelanem - miała kolejny zabieg w maju ... a teraz ma już plamki ![]() mikaam - (córka moja i kamili) zniknęła ![]() masimka - też była u Kazika, ponadto została obwołana dr naszego forum ( ze względu na swoją wiedzę i piękny wygląd po kuracji) ivones - miała problemy z wyborem oprawek i bije się z myślmi ze swoją kuracją cosmocudem (miast zakupów szeroko planowanych kupiła śliwkowe kozaki) angi - wpada co jakić czas, ale mało Jej ostatnio , może nas już nie kocha ![]() była u nas contax - i doprowadziła 2/3 cosmelańskiej populacji do szału i wariacji swoim stwierdzeniem, ze AVENKA jest w sumie w okresie letnim do dupy, ponieważ wychodzą po niej piegi - blady strach i histeria zawitały na parę godzin u nas ![]() etna - będzie się cosmelanić niebawem i się biedulka zadrapała i ma teraz dylema ![]() madziusia - została naszą królewną śnieżką - zobacz Jej zdjęcia to się posiurasz ![]() denna - jeździ na grzybki ![]() agnieszka kis, wpadła na kiss i poszła sobie, ale pewnie niebawem wróci ![]() molly - jest za oceanem dalej chyba ![]() Uff - to chyba już wszystko ![]() Edytowane przez dome Czas edycji: 2008-09-29 o 10:15 Powód: uzupełnienie listy dla casi :) |
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Zadomowienie
|
ANTURIUM- spóżnione ale bardzo szczere z głebi serca- 100 lat bez plamisk, cudownego cosmelanowego zabiegu, a potem szczęśliwego życia bezplamiastego
![]() ![]() nawala mi internet i wizaż nic nie moge wysyłać. Może na 100 postów choc jeden do was trafi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zadomowienie
|
madziuleńka -
![]() - najpierw napisać, potem - skopiować napisany tekst, następnie - próbować wysłać odpowiedź, jeśli się nie uda, - jeszcze raz otworzyć okno odpowiedzi i - wkleić wczesniejszą wiadomość. Teraz nie dostaję napadu szału, że napisałam się jak ta głupia i nie muszę po kilka razy spisywać moich wynurzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.