|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: -5kg... oczywiście zaczynamy od poniedziałku ;)
To robimy jakąś tabelkę z danymi czy coś w tym stylu? wymiary, waga, waga docelowa itp. ?
|
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
A może plany diety? Co zamierzamy robić, co jeść, czego nie jeść, jak i co ćwiczyć i przede wszystkim, co chcemy w sobie odchudzić?
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#215 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#216 |
|
Zadomowienie
|
Ja troche w ten weekend przesadziłam i waga poszła w górę
Dlatego od tego poniedziałku muszę się wsiąść za siebie żeby to zgubić A potem chce utrzymywać stałą wagę... Ale czy mi się uda ? MUSI...
|
|
#217 |
|
Rozeznanie
|
Ach dziewczęta, to i ja się dołączę. Jutro niestety jest poniedziałek... początek odchudzania
![]() A wszystko przez to że w wakacje przytyłam kilka kilogramów. I w niektórych swoich starych ciuchach wyglądam stasznie. Ważę około 65kg (niestety aktualnie nie dysponuję dobrą wagą, ale ważę się u koleżanki :P), a chcę ważyć 60kg (i to i tak jest dużo jak na mój wzrost, ale wagę trzeba zrzucać stopniowo). Postanawiam: nie dożerać tyle, a na słabości pozwalać sobie np. tylko raz w tygodniu Całe szczęście, że nie mam żadnych imprez w najbliższym czasie, to nie będzie mnie kusił alkohol albo inne niezdrowe rzeczy (takie jak zue zapiekanki xP).Muszę się zastanowić jak sobie komponować posiłki, zwłaszcza że gotuję sobie raczej sama, bo mojej mamie się nie chce ;P |
|
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
No ja w tym tygodniu nic nie zrzuciłam. Extra, bardzo to motywujące
|
|
#219 |
|
Przyczajenie
|
Hey ja też sie przyłączę, bo ostatnimi czasy nie wiem co we mnie wstapiło przez kilka dni jadłam tak że na wadze przybyło mi 2,5 kg!!!!!!!!!!!!!
. Bhyba było to związane ze stresem (pogrzeb) ale jest mi mega źle, nowa spódnica trzeszczy i znosi się a kupiona tydzień temu!!!!!! Ratunku!!!!![]() Waże 60 kg przy wzroście 158 cm, chciałabym 55 kg. Dziś rano 1,5 kromki chleba z wędlinką i papryką ale ok 12 zjadłam kromkę z dżemem do tego juz dwie herbatki pu- erh - jakoś w nią wierzę ![]() Na obiad planuję naleśniki - to chyba nie najlepszy pomysł???????????? Proszę o wsparcie. Do zobaczenia
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od jutra zaczynam diete SB i zobaczymy czy w ciagu tych dwoch tygodni ograniczen jakos zrzuce swoja wage....
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#221 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie! Na początku życzę Wam wszystkim wytrwałości! Mam pytanko. Czy mogłaby mi któraś z Was napisać czy to prawda, że podczas diety można jeść nieograniczoną ilość ogórków konserwowych? I jak to jest z tym łączeniem czy też nie łączeniem węglowodanów z białkiem??? Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się dołączam!
![]() Ważę jakieś 64kg. przy wzroście 170cm. Chciałabym ważyć 60kg. Eh, marzenia ![]() Moim największym utrapieniem jest wystający brzuch i potworne boczki! ![]() Przez jakiś czas byłam na diecie, nie żadnej konkretnej, tylko wymyślonej przez siebie, ale nie wytrwałam. Ponadto 2 tygodnie wykonywałam ćwiczenia na talię osy ze strony ************, ale później się poddałam. Może tym razem będzie lepiej i wspólnie jakoś damy radę.. Zaczynam od dziś! Tyle, że nie mam żadnego wpływu na obiady, które w moim domu zawsze są tuczące... Postaram się jeść połowę tego co bym chciała. Pozdrawiam i życzę wytrwałości! Piszcie tutaj jak najczęściej, żeby wątek nie upadł. |
|
|
|
|
#223 |
|
Zadomowienie
|
No to widze że nie tylko ja od jutra zaczynam
Ciesze się że nie będę z tym sama ;D Ogólnie to dzisiaj mam taki apetyt :| Co chwile coś jem i nie wiem co robić ;|
|
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
hej, ja też się dołączam i zaczynam od jutra
![]() przez 2 miesiące strasznie sie zapuściłam....źle sie czuje w swoim ciele. Ważyłam 60 i było ok..ale przez moje "ukochana jo-jo" teraz jest około 65 ;/ ale będzie lepiej! teraz w październiku nie mam żadnych planów, imprez itp. więc musi się udać.. Mam nadzieję że ktoś mnie zmotywuje tutaj i pomoże mi wytrwać ![]() od jutra jem DUŻO warzyw,ruch i zaczynamy! |
|
|
|
|
#225 |
|
Przyczajenie
|
Do absurdalna89
To mamy podobny problem. Ja też nie cierpię swojego brzucha!!! Choć mówią mi, że jest ok, ale ja tam swoje wiem. Jak uda mi się zrzucić 5 kg, to będę mega zadowolona! Zatem do dzieła! Nie wiem jeszcze jak to zrobię, ale zrobię. Hi hi! |
|
|
|
|
#226 |
|
Przyczajenie
|
Laski, ale jak to jest z tymi ogórkami? He? Można je jeść w dużych ilościach czy nie można? He? O nie! Właśnie pochłonęłam paczkę m&m-sów! Niedobrze. Może pójdę i się czymś zajmę. Hm...
|
|
|
|
|
#227 |
|
Zadomowienie
|
Ogórki możesz jeść...
Ale nie przesadzaj w ich ilościach ;D To dziewczyny co planujemy od jutra ?
|
|
#228 |
|
Przyczajenie
|
Ja chyba już zaczęłam. Jestem własnie po obiadku, zjadłam 1,5 naleśnika z dżemem - bardzo dobry był. Nie bardzo lubię mięsko a naleśnik to też nie nejlepsze chyba rozwiązanie. Ale za chwilę jadę na działkę - grzybki i spacer po lesie więc wyrzuty sumienia będą mniejsze.
Miłego popołudnia. Do zobaczenia.
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też od jutra! Ja też!
No to najważniejsza zasada: jemy co 3 godziny. Na śniadanie proponuję płatki z mlekiem (ja piję 0,5 %), w sensie, np. owsianka czy jakieś kukurydziane, byle nie te sztuczne słodzone. No i u mnie musi być kawka z mlekiem (bez cukru), bo inaczej cały dzień śpię. Jak ktoś ma jakieś propozycje na pozostałe dietetyczne posiłki to napiszcie No i oczywiście jeżeli ktoś się zna dobrze na odpowiednim odżywianiu to niech koryguje to co wymyślimy, a jest nieodpowiednie. Tyle ode mnie
|
|
#230 |
|
Raczkowanie
|
hm...sniadanie jak najbardziej powinno byc syte ale oczywiscie nie sztuczne, ja jem platki z suszonymi owocami, i jakis owoc, na obiadek zazwyczaj to co mama przygotuje tylko gotowane nie smazone mieso i duzo surowki, pozniej przegryzam owocem i kolacja, zazwyczaj jakas salatka z owocow lub warzyw i sok pomaranczowy w ciagu dnia obowiazkowy, i woda mineralna... no i cwiczenia ...ja o moich wspominalam wczesniej
Dawn mnie tu nie bylo a widze ze stron coraz wiecej oooh najgorsze to nie mam wagii ... i nie warzylam sie juz 5 dni i ciekawe czy cos spadlo ... no nic trzeba bedzie zakupic Pozdrawiam ...jeszcze bede zagladac jak bede miec chwilke czasu, zdac relacje z moich postepow...
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też od jutra zaczynam znowu, ale dzisiaj mam gości na obiedzie, więc nie wiem jak dam sobie radę No, ostatecznie dzisiaj jeszcze można korzystać ![]()
|
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Ale od jutra bierzemy się za siebie
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sie dzielnie trzymam bez zadnych grzechów
|
|
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Moim dzisiejszym grzechem było za mało posiłków... ech
|
|
|
#235 |
|
Raczkowanie
|
To i ja bym się chciała przyłączyć do Was
![]() Dzisiaj najadłam się okropnie i czuję się jak ostatni pasztet, więc nie ma co zwlekac z tym- jutro jest najodpowiedniejszym terminem na rozpoczecie diety! Trzymam za Was kciuki (i za siebie też )
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
To jak z tymi planami i wymiarami?
To ja zacznę ![]() Wzrost: 164 Waga: [nadzień dzisiejszy, ważyłam się przed chwilką] 55.7 Cel I: 50kg, mniej w talii i biodrach ![]() Biust [w, nie pod] : 90 Talia [najwęższe miejsce na brzuchu]: 66 Biodra [najszersze tam, gdzie pupa]: 92 Jak to osiągnę: -już nie jem słodyczy, chipsów, fast foodów, słonych przekąsek, nie piję gazowanego [ani wody ani słodkich napojów], nie jem pieczywa - staram się o 5 małych posiłków [co jest trudne] w regularnych odstępach czasu, -piję zieloną herbatkę [zima sprzyja, bo chce się czegoś ciepłego ]-we wtorek mam dwie godziny zazwyczaj średniointensywnego wf-u, a po południu aerobik [na który nie mogę się zebrać...bo mam maturę i dużo innych zajęć] -staram się ćwiczyć w domu hh, motylkiem, skakać na skakance jeździć na rowerze stacjonarnym -piję dużo wody mineralnej [to akurat lubię ]-nie podjadam między posiłkami [to jest katorga, nie umiem się odzwyczaić ]-oprócz śniadania nie łączę węgli z tłuszczami, a przynajmniej się staram i staram się o to, by w każdym posiłku było białko hmm hmm jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę... Miłego dnia idę robić śniadanko
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra to ja tez
Wzrost - 170 Waga - 60,2 kg ![]() biust 91cm pod biustem 68 cm talia 66 cm biodra 98 , w zyciu tyle nie mialam ![]() udo 56 cm ![]() typowa gruszka jestem ![]() cel 53kg |
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
Ojejej widze ze jak wpisze swoje dana to zostanę słoniem numer jeden tego wątku, no ale nic niech będzie to dla mnie motywacją
Wzrost: 168 Waga: 65 Jak sie mozna do takiego stanu doprowadzicMam do zrzucenia więcej nic 5 kg, ale na poczatke dobre i 5 kg Nic się nie mierze bo nie wiem czy centymetra wystarczy z długości
|
|
#239 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry,
Ja niestety po tygodniu plus 0,4 kg .Moj wzrtost 174 cm waga z dzisiaj rana 66,2kg chce wazyc tak 62 kg wtedy najlepiej sie czulam. No nic nie poddaje sie i dalej zasuwam na rowerku ![]() Powodzenia
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to teraz ja: wzrost: 167 waga: 63 kg cel: 58 kg (na razie tyle, nigdy nie ważyłam mniej, zobaczymy - jak zejdę do 58 to będę się zastanawiać, co dalej) biust: 92 talia: 72 biodra (najszersze miejsce) : 104 ! ![]() Na "spektakularny" spadek wagi nie liczę (po liceum zgubiłam 15 kg). Ponoć po mnie nie widać, czy ważę 60 czy 63, ale jednak chciałabym, żeby było mnie trochę mniej. Chcę kupić nowe spodnie, a wiem, że teraz może mi być ciasno w rozmiarze, w który zawsze wchodziłam..
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.

. Bhyba było to związane ze stresem (pogrzeb) ale jest mi mega źle, nowa spódnica trzeszczy i znosi się a kupiona tydzień temu!!!!!! Ratunku!!!!

No, ostatecznie dzisiaj jeszcze można korzystać
, w zyciu tyle nie mialam