|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Dzień dobry bardzo dziewczyny
![]() Zostałam opiórkana przez Olę i melduję się w wątku. Musicie mi wybaczyć...musicie ![]() Relacja z remontu - remont ciągle w toku, tzn. nie tak, że nie da się mieszkać, bo jest cudnie, uwielbiam teraz swoje mieszkanie. Czuję, że jest w końcu moje, uwierzycie? Dopiero po siedmiu latach poczułam się, jak w domu. A w związku z remontem i wizytą rodziny z drugiego końca świata, nie myślałam nawet o włosach. Wybaczcie mi też, że nie będę na bieżąco, bo po prostu nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego, co natworzyłyście. Moja pielęgnacja włosów niestety mocno się ograniczyła, zauważyłam, że płukanki ziołowe nie pomagają mi na włosy (no może oprócz pokrzywy). Stawiam, że to dlatego, że farbuję włosy. Nie mniej staram się w miarę możliwości raz w tygodniu nakładać kokosa z jajem i olejkiem rozmarynowym. Ale też nie zawsze wychodzi. A to dlatego, że w końcu udało mi się poprawić stosunki ze szwagrem (nie wiem, czy Wam o tym pisałam) i widujemy się dość często, latamy na miasto albo po prostu siedzimy w domu razem, że tak powiem "w kupie" ![]() Sytuacja między nami wcześniej była TRA-GI-CZNA...po krótce - zasługa jego byłej żony, mojej byłej przyjaciółki- jak to człowiek może się pomylić w ocenie drugiego człowieka ![]() A tak na marginesie, myślałam, że o mnie zapomniałyście, a tu proszę taka miła niespodzianka, że jednak pamiętacie i nawet wzywacie na stawiennictwo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4022 |
Zakorzenienie
|
czesc wlosomaniaczki
![]() pozwolicie ze sie dolacze? ![]() mam tak na wstepie pytanie (juz nie bede opisywala historii swoich wlosow ![]() czy jest sens mycia wlosow, nakladania odzywki do splukiwania a po jej splukaniu nakladania odzywki bez splukiwania? ![]() bede baaaardzo wdzieczna za odp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4023 | |
Rozeznanie
|
dziękuje
![]() Cytat:
A co do córeczki to aż się zapytam na następnych zajęciach tego prowadzącego, on jest mgr farmacji. A to był ibufen w zawiesinie tak ? Córeczka była przeziębiona ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4024 |
Zakorzenienie
|
oleczka - cieszę się, że przeprowadzka bez komplikacji; do nowego lokum szybko się przyzwyczaisz i kolorytu, włściwego pokojom w akademiku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4025 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oooooo! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Magda witaj ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że wszystko Ci się układa ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj ponownie spróbowałam podać ten nieszczęsny Ibufen - ale na początek sam (bo nie ma innej opcji w leku przeciw zapalnym), w malutkiej dawce i obserwuję czy coś nie wylezie...Muszę Jej dawać coś przeciwzapalnego, bo nigdy się nie pozbędzie tej infekcji, a boję się, żeby się coś gorszego nie wykluło. I dziękuję bardzo, że się zapytasz ![]() Witam wszystkich ![]()
![]() |
![]() |
#4027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy jeszcze ścianę w łazience wygładzić, bo jak fachowcy zrobili to odpadła, na szczęście kłaść gładzie już umiemy...yhmyy to znaczy TŻ umie, bo kładł we wszystkich pokojach i kuchni. Wiadomo, jak to przy remoncie, wydaje się, że wszystko fajnie i szybko pójdzie, tam się pomaluje, tu tylko odświezy. A jak się zabraliśmy za robotę, to masakra. Gruntem przelecieliśmy ściany, a zanim dobrze wyschło, już poodpadało wszystko. W dwóch pokojach, okazało się, że przy poprzednim remoncie inteligentni inaczej położyli gładzie na tapetę, co poskutkowało cudownym przedłużeniem prac w naszym przypadku. Baliśmy się, że nie zdążymy przed przyjazdem kuzynki. W dzień jej przylotu jeszcze robotaliśmy ![]() Ale dumna jestem i z TŻta i z siebie, zrobiliśmy wszystko naprawdę lepiej niż niejedna ekipa, każdy kto przychodzi do nas, mając w głowie stan przed, nie może wyjść z podziwu, że własnymi "ręcyma" tak się dało. Marzenko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4028 | |||
Zakorzenienie
|
dziewczyny dobrze mówią- jak już idzie o oświadczenia to wszystko powinno się poukładać. One muszą mieć podkładkę, żeby w razie w nie brały za to odpowiedzialności.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no witamy ![]() Cytat:
![]() Powedz coś więcej o sobie ![]() a odp: moim zdaniem nie ma sensu
![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam poczytać ale dziś coś mało wizażanek się udziela.
Mam jakiś zastój w poroście moich włosów ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4030 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4031 |
Zakorzenienie
|
...może
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a coz moge powiedziec... udzielam sie od jakiegos czasu na wizazu a watki "wlosowe" poczytywalam... przez 2 lata katowalam wlosy prostownica, farbowaniem i mialam 2x zdejmowany kolor (nie z calosci)... jak sie mozna domyslic moje wlosy po tych wszystkich zabiegach byly przsuszone i wygladaly jak siano ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no i dziekuje za odpowiedz ![]() tigresska dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4033 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Jak masz na imię, ile masz lat, czym się zajmujesz, jakie masz pasje/hobby, zwierzaki ![]()
![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Mi chyba przyspieszył się porost po seboradinie, a teraz w domu nie byłam to nie używałam go ![]() ![]() ![]() Tak to jest jak się pakuje na szybko ![]()
![]() |
#4035 |
Zakorzenienie
|
Kasiu super wynik, jak na - nic - nie - robienie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4036 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na imie mam ania ![]() ![]() mam nadzieje ze jakos sie tu "zadomowie" i z czasem Was poznam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4037 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Magda - nareszcie do nas zajrzałaś. Przeglądałam ostatnio listę znajomych i gdy zobaczyłam Ciebie przypomniało mi się, że już sporo czasu temu pisałaś coś o remoncie. Fajnie, że macie już większość pracy za sobą. Na jakie kolory przemalowaliście ściany? Piszę, bo zauważyłam, że już coraz mniej osób zostaje przy klasycznej (i niestety niepraktycznej) bieli. Gratuluję TŻ ![]() ![]() Andziuchna - witaj ![]() Oleczka - dziewczyny Ci dobrze doradzają, zbierz jak najwięcej tych oświadczeń. A jeśli mamie uda sie dostać jakąś tymczasową pracę, nie zawiadamiaj ich o tym. Oszukiwać polską biurokracje to prawie tak jak dobry uczynek ![]() ![]() Zakochałam się dziewczyny w tym Hippie. Ślicznie pachnie, nie ma sls, jest wydajny. I pieni się dużo lepiej niż Nivea. Od jakiegoś czasu używam po myciu tylko waxa i kallosa latte na zmianę i naprawdę widać różnicę. Chyba uderzam w ton samozachwytu koko ![]() Ślęczę nad przygotowywaniem lekcji z angielskiego. Krakowianki kochane, nie znacie może jakiejś dobrej korepetytorki? Po trzech latach musiałam zakończyć lekcje z moimi ulubionymi uczniami (rodzeństwo) i jest mi strasznie przykro. Niestety mieszkali ode mnie za daleko , musiałam do nich dojeżdżać na drugi koniec Krakowa i w efekcie jedna lekcja zajmowała mi prawie 3 h (z dojazdem w dwie strony). Musiałam ograniczyć korepetycje do osób, które przychodzą do mnie do domu - ten rok będę mieć naprawdę pracowity (magisterka, studia podyplomowe, kolejny egzamin z angielskiego). Bardzo się przywiązałam do tych dzieciaków ![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4039 |
Zadomowienie
|
ja w Rossmanie dostałam? Sprawdzałaś u siebie?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4040 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle cześć wszystkim ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Tak, byłam i w Rossmanie i w Naturze i nawet w aptece, może ludzie wykupili, jak skończę Radical to poszukam Hippa
![]()
![]() |
#4042 |
Zakorzenienie
|
Witam nową włosomaniaczkę Anię
![]() ![]() Emilko szampon Hipp powiadasz ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4043 | |
Zakorzenienie
|
Andziuchna oczywiście witaj
![]() ![]() Evangeline witaj, mi również miło. Baby kochane będę zaglądać w miarę możliwości, jak najczęściej, aj promissss ![]() Cytat:
![]() Bieli rzeczywiście nie uświadczysz u nas na ścianach, ona już chyba na zawsze zostanie tylko na sufitach, a może i przy następnym malowaniu niekoniecznie ![]() Sypialnię mamy ciemną, w końcu służy do spania i innych sympatycznych rzeczy ![]() ![]() Salon jest jasny, mamy 3 kolory na ścianach - ecru, biała czekolada i ognista czerwień. Do tego meble w bardzo podobnej kolorystyce, jak w sypialni, no nic nie poradzę, że lubię kontrast ![]() ![]() ![]() Hmmm...na dysku w pracy mam kolaż zrobiony ze zdjęć już po położeniu gładzi ale przed malowaniem i po malowaniu. Kuchnia jeszcze bez mebli i bez kratki wentylacyjnej. Uwaga pod sufitem to nie karmnik ![]() ![]() edit: mogę Wam jeszcze pokazać demolkę mieszkania ![]() Edytowane przez madziunia80 Czas edycji: 2008-09-29 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4044 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4045 |
Wtajemniczenie
|
witam sie
![]() znow mi sie nic nie zacytowalo ![]() Madzia... ![]() ![]() ![]() witam nowa kolezanke, Anie ![]() ![]() ![]() Olus, wszystko sie ulozy, ah ta biurokracja... nie martw sie ![]() ekhem... NOELL!!!! widze cie, nie ukrywaj sie tylko sie odezwij w koncu ![]() dobra, ja tak na chwile wpadlam i zmykam robic zadanka z chemii, bo mnie postraszyli, ze na zajeciach praktykuje sie lapanke do tablicy rodem z gimnazjum ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za mile powitanie
![]() a jestem z bialegostoku- miasta kononowicza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam i ja ![]()
![]() |
![]() |
#4048 |
Zakorzenienie
|
Magda, to jak nam pokazałaś mieszkanko w trakcie remontu i w czasie demolki
![]() ![]() Jak czytam Twój opis kolorków, to mam straszną ochotę zobaczyć ten efekt końcowy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4050 | ||
The Pink Power Mołderajtor
|
Wpadam do Was na chwilę, jakoś tak dziś czas szybko mi ucieka, nawet nie wiem kiedy i na czym minęlo mi prawie 6 godzin w pracy
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Trzymamy kciuki, nic się nie bój, poświadczasz przecież prawdę, więc absolutnie nic Ci z tego tytułu nie zrobią. Myślę, że sprawa znajdzie pozytywne zakończenie ![]() Madziu, welcome back ![]() Aniu, witaj na wątku, fajnie, że zdecydowałaś się przyłączyć do nas pozostając poza kręgiem, khem... "obserwatorów" ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.