|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Asiula wiec wszystkego najlepszego dla Twoich mężczyzn
![]() i jeszcze foteczki mojej królewny ![]() 1- spiąca królewna 2- spacerowa królewna 3- bez komentarza ![]()
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-12-15 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4862 |
Zakorzenienie
|
O rany, nie było mnie przez weekend na wizażu i tyle miałam nadrabiania że hej
![]() Wszystkie dzieciaki przepiękne ![]() Ver_ona, czy ja dobrze zrozumiałam, że między Boryskiem i tym drugim dzieciaczkiem na zdjęciach jest 8 miesięcy róznicy??? Mnie to wygląda na maks 8 tygodni, bo równie dobrze mogłoby między nimi nie być żadnej róznicy. Taka sobie, moja Mati dalej łysa choć włoski jej zaczęły ciemnieć, urosły jej za to rzęsy ![]() ![]() ![]() Leonka, my mamy obecnie giga pakę Pampersów 3, wcześniej była paka Huggiesów 3 ale się skończyła i TŻ znalazł tylko Pampersy 156 sztuk (w dodatku w mega promocji). A to wszystko dlatego że TESCO w Chrzanowie było zamknięte z powodu pożaru cysterny (może słyszałyście w wiadomościach jakichś). Chrzanów to moje rodzinne miasto ![]() Co do wypadających włosów to jak byłam u fryzjerki to mi mówiła żebym się czasem tego nie wystraszyła bo to normalne ![]() A jeśli chodzi o Twojego chłopa... kochana weź go kopnij w dupę, no jak Cię proszę. Przepraszam bardzo, ale tak to niech się zwraca do kogo innego, do rodziców np skoro tak go wychowali. Pajac nie facet ![]() asiula_n, oh jak ja doskonale pamiętam tego smsa od Ciebie, że "wczoraj urodziłaś", od razu mi się przypomina jakie w tym momencie przeżywałam katusze ![]() Pewnie coś jeszcze chciałam komuś napisać, ale już nie pamiętam ![]() Aha... a tak w ogóle przedwczoraj (mimo że karmię) dostałam okres ![]() ![]() ![]() ![]() I kilka fotek: 1. Jak zwykle ze smokiem ![]() 2. "Strzelam miny" 3. Oczka w kolorze bluzki 4. A to mała Cestia... prawda że podobne z nas łyski? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4863 |
Zakorzenienie
|
ale wasze córcie są sliczne...
![]() ![]() ![]()
#4864 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie mamusie!!!
Oj dawno mnie tu nie było, nadrabiać już nie będę, tyle tego jest. ![]() Mój Antoś jutro kończy dwa miesiące (ale leci ten czas), już po chrzcinach i wszystkich ważnych imprezach. Więc mam spokój. Ale kochane zalogowałam się dzisiaj po to, żeby Wam się trochę pożalić bo może Wy mnie zrozumiecie. Więc Antoś od czwartku płacze a raczej wyje od 17.30 do około 20 boli go brzuszek i ma wzdęcia. Jego płacz jest tak przerażający, że szok. Ale wczoraj mój maż miał imieniny i mieliśmy gości miedzy innymi moją mamę i teściową. Więc kiedy mały odstawiał koncert zaczeły zagladać do sypialni i się użalać i w końcu wpada teściowa i mówi „co Ty mu robisz? Daj mi go” i mi go wyrawła i zaczęła nim począsać a on jeszcze bardziej krzyczał. Na końcu moja mama zrobiła coś podobnego ale na nia nakrzyczałam. Nienawidzę jak ktoś tak robi. Ja mu przecież nic nie robię a wręcz przeciwnie. No i teraz wszyscy mają do mnie pretensje że jestem pyskata i nic nie dam sobie powiedzieć. Tylko jak ja z nim walcze każdego dnia i nikt tego nie widzi to jest dobrze, a jak są u nas od święta to jeszcze mają do mnie pretensje. Też tak macie??? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | ||||
Zadomowienie
|
Nowaken to była wg mnie kolka , kolki przewaznie powtarzają się o zblizonych do siebie godzinach i trwają dosyc długo , co do "dobrych rad" innych nie rzejmuj się jak bedą znów chciały mamcie wychowywać dziecko i Cię strofować to powiedz im że ty jestes mamą i dobrze wiesz co robisz a one niech i sie obrażają , ja tak zawsze mówie i mam wszytskich w nosie
![]() |
#4866 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To dobrze ze za nie dlugo juz bedziecie mieszkali osobno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzisiaj bylam na zakupkach i zakupilam 2 pary bucikow i kilka ciuszków na szmatkach juz wypralam i sie susza... Kupilam równiez takie okrycie turkusowe....tyle ze ten kolor o wiele ładniejszy w rzeczywistosci...doslowni e jest piekny ![]() https://ssl.allegro.pl/item433837920...e_3w1_hit.html a tutaj zdjecia ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
Zakorzenienie
|
Nowaken miałam pdobną akcję. Dwa dni po naszym wyjściu ze szpitala odwiedziły nas mamusie. Hubert był bardzo niespokojny. Moja mama czepiała się, że nie tak trzymam, a teściowa, że smoczek za twardy wybrałam. W końcu TŻ powiedział "Może odwiozę mamy do domów?" ale miały miny. Usiadły i już się nie wtrącały, nastepnego dnia obie dzwoniły żeby mnie przeprosic i teraz dają mi rady tylko wtedy gdy je o to proszę.
#4868 |
Zakorzenienie
|
Leonko cud zakupki... a te kosmate kozaczki z kokardkami mnie rozłożyły
![]() Mojej marudzie co chwilę smok wypada i biegam wkładać. Nowaken współczuję, mnie by trafiło z miejsca więc Ci się ani odrobinę nie dziwię. Ja mam teściową na odległość i myślę że gdybyśmy miały siebie na co dzień to ciężko by było ![]()
#4869 |
Raczkowanie
|
My dziś mamy świąteczny dzień - 2 miesiące + imieniny moich facetów - męża i synka i z tej okazji stawiamy wszystkim wiażowym ciotkom pifko karmelkowe
![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego Asia dla Twoich mężczyzn. ![]() My dla odmiany mamy dziś pierwszą rocznice ślubu ![]() i jeszcze parę fotek mojej Hani |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze że im tak nagadałeś!W koncu ty jesteś matka i wiesz najlepiej jak postępować ze swoim dzieckiem!Nie przejmuj sie nimi...puszczaj ich uwagi mimno uszu bo naprawde nie warto sie przejmowac taką głupia paplaniną ![]() Potwierdzam to co pisała Rusałka.Antoś ma zapewne kolki spróbuj podawac mu infacol,a jak to nie pomoże to pozostaje wizyta u pediatry zeby przepisał cos innego. Co do kup to Natka na sztucznym mleczku robi systematycznie jedną dziennie,okazyjnie walnie dwie ![]() Leonko Lili jak zwykle urzekająca i ten słodki nieład artystyczny na głowie ![]() Kozaczki boskie ![]() Asiu gratulacje z okazji dwumiesięcznicy i imienin meza ![]() ![]() Taka sobie,Cestia,Natoha córcie macie przepiekne ![]() NibyNic podoba mi sie jak twój tż rozwiazał sytuacje z babciami ![]() Mój kuzyn jak urodził mu sie syn postąpił podobnie z babciami tylko troche bardziej chamsko ![]() ![]() ![]() My po odwiedzinach u znajomych.Mala tnie komara o 18.15. a ja korzystając z sytuacji zabieram sie za prasowanie ![]()
![]() |
#4871 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o wtrącanie się w to jak wychowuję dziecko to ja jeszcze przed porodem uświadomiłam męża, że nie zniosę czegoś takiego i będę niemiła. A on uświadomił obie mamusie ![]() ![]() Leonka, Lili jak zwykle przepiękna ![]() ![]() natoha, masz śliczną córeczkę, chwal się nią częściej kochana! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja wspaniała tesciowa powiedziala swojej corce, ze jej syn bedzie ojcem chrzestnym Borysa, a wcale nie bedzie, bo to moj brat nim bedzie, no i wynikła z tego glupia sytuacja. Wrrr, ależ mnie ona wkurza. Wszędzie się musi wtrącić i wszystko powiedzieć na zewnątrz co się tu dzieje. Niestety mieszkamy razem i na razie tak będzie.... Wszystkie Dzieciaszki takie fajowe, a jak rosną ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Wtajemniczenie
|
Ja tak na chwilke by powiedzieć Wam jak było u geniowej. A więc wszytsko jest ok, jajniki, macica ok. Jak wkładał wzielnik to bolało jak cholera (ciekawe dlaczego przecież ja jestem po cesarce
![]() ![]() Powiedziała, ze moge współżyć, ciekawe tylko z kim ![]() No i 21 października będę miała zabieg usuwania tych brodawek - wreszcie się ich pozbędę ![]() Rusałko chyba masz racje, ze te nasze Maluszki nie ;ubią gości, a ja myślałam ze Ala będzie towarzyska ![]() Leonko chyba też zawówie z owczej węlłny. A i jeszcze chciałam napisac, że podobno ojciec Ali zrobił następnej dziewczynie dziecko tylko, że ona postanowiła je usunąć. Jemu to powinno się uciąć co nie co ![]() Jak dobrze, ze ja i Ala jesteśmy daleko od niego.
#4874 |
Raczkowanie
|
Dzięki za komplementy dziewczyny
![]() już myślałam, że tylko moja taka łysa, a widzę Cestia że Twoja Mati taki sam śliczny łysolek ![]() za to włoski Lilianki przebijają wszystko ![]() Współczuje wszystkim problemów z teściowymi i matkami. My mieszkamy sami. Mama widzi Hanie raz na tydzień, kiedyś chciała ją uspokajać, ale okazało się, że jej sposoby nie za bardzo na moje dziecko działają ![]() a teściowa chyba się mnie boi ![]() ![]() przez te 2 godź jak u nas byli, a moje dziecko właśnie odkryło, że można possać własne rączki, lepiej smakują niż smoczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Wtajemniczenie
|
Natoha moja Ala też jest już prawie łysa. Straciła włoski jak zaczęlam usuwać jej ciemieniuchę
![]() Nic uciekam ją kąpać ![]() Buźka
#4876 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam, przy poprzednim poscie nie pochwaliłam ślicznych bobasków ze zdjęc, no ale Hubert alarm urządził. Cudne, każde ma w sobie coś wspaniałego i te z włoskami i te łysiutki
![]() ![]() Jutro mamy wizytę w poradni neonatologicznej, jejku jak ja się boję że coś nie tak ze zdrówkiem mego maleństwa ![]()
#4877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam razem z nastą kciuki za malucha.Będzie dobrze ![]() ![]() Nasta wykapana,nakarmiona lezy obok tatusia na łózku i wierci sie niemilosiernie z zamknietymi oczkami ![]() ![]()
![]() |
#4878 |
Zakorzenienie
|
natoha gratulacje i wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
współczuję wam tych upierdliwych uwag i rad od teściowej i mamusiek moi się wogóle nie wtrącają a teściowa się zawsze zapyta czy może wziąść małego na ręce i wie że dostanie opr jak zacznie nim huśtać a pozatym też go nie widzą z byt często bo 1 na tydzień albo 2 tyg nie częściej my idziemy w środę na szczepienia i niewiem czy mam szczepić na rote czy nie jak u was szczepiliście na rotę Judi zapomniałam ci powiedzieć że umówiłam się na to usg bioderek prywatnie oczywiście w bielsku tam gdzie robiliśmy badanie słuchu i idziemy w czwartek a państwowo to zapisy nie wcześniej jak na sam koniec listopada i wydawało mi sie że to za późno a do gina idę 8 października na pierwszy przegląd techniczny dzieciaczki wszystkie super leonko buciki są wyśmienite Anisia ja daję Karolka spać w rożku żeby sie nie odkrywał i mam spopkój całą noc a jak już wyrośnie z rożka to będzie w śpiworku |
![]() ![]() |
![]() |
#4879 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanko. Używa któraś z Was jakiegoś proszku do prania niemieckiego?
![]() ![]() ![]()
#4881 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O, M jak milosc sie zaczyna..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspolczuje wszystkim tesciowych (ale jak wiadomo moja z calego towarzystwa jest zdecydowanie najgorsza) ![]() ![]() ![]() poza tym dzisiaj mialam niezlego stracha bo od wczortajszego wieczora maly ma problemy z podnoszeniem glowki.... po prostu tak z dnia na dzien ma problemy z utrzymaniem jej w pionie... oczywiscie z samego rana zadzwonilam do lekarza a ona kazala mi przyjsc prawie natychmiast.. no to ja juz w glowie mialam najczarniejsze scenariusze a tu sie okazalo, ze to prawdopodobnie nic powaznego.... i mam zadzwonic do lekarza jesli jego stan nie poprawi sie do srody.... ogolnie to juz jest lepiej niz bylo rano ale za to do wszystkiego doszedl fakt ze maly nie chce jesc... a dokladnie mowiac to przysypia przy jedzeniu i sie o nie nie dopomina (to dla niego bardzo nietypowe) .... wiec musze go obserwowac ...... w ogole poraz kolejny ktos mi uswiadomil ze mam bardzo duze dziecko ...lekarka wchodzac do gabinetu (byla na zastepstwie, wiec ja widzielismy pierwszy raz) zapytala sie ile miesiecy ma maly... i to takim tonem jakby sie spodziewala ze conajmniej 5-6.... troche sie zdziwila jak powiedzialam ze 8 tygodni.... no ale on to ma chyba po tatusiu... bo on do malych nie nalezy..... poza tym w sobote bylismy na urodzinach kolegi meza i nieskromnie mowiac wygladalam za*ebiscie... ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 |
Zakorzenienie
|
Do neonatologa zapisali nas przy wypisie ze szpitala. Tam kierują z tego szpitala w którym rodziłam wszystkie dzieciaczki, które miały jakies problemy zdrowotne wykryte w pierwszych dobach życia i bez względu na to jak długo trwało leczenie i czy zostało ukończone dzieci raz zapisane do tej poradni przez pierrwsze dwa lata życia poddawane są comiesięcznym kontrolom. No a mój synek urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc, a później miał problemy z oddychaniem, jego żąłądeczek nie trawił no i szmery na sercu, więc automatycznie jesteśmy objęci opieką przez tą poradnię.
Denerwuję się bo to pierwsza nasza wizyta tam i boję się że coś jest nie tak, bo czasami Hubert jednak oddycha nie tak jak powinien tzn szybko i płytko, a ja nie wiem czy to powinno juz mu przejsc i wywydaje mi sie że ma nadal wiotką krtań, bo wydaje czasami taki dźwięk jakby pianie koguta, zwłaszcza gdy robi mu się gorąco. Ps. Do poradni neanotologicznej głównie zapisane są wcześniaki no ale jak widac dzieci urodzone w terminie też tam czasami trafiają. Kristi, Kurzosławo - Dziękuję, że będziecie trzymały kciuki za mego synka, z pewnością się przydadzą.
#4885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji to czy Wy też się zdziwiłyście jak zobaczyłyście pierwszy raz swoje dziecko? Bo ja się spodziewałam nie wiedzieć czemu czarnej bujnej czuprynki (chyba się za dużo wcześniej takich dzieciaków naoglądałam ![]() Taka sobie, Wika dostała Debridat na ulewanie??? Wiesz co, dziwne to trochę bo nam lekarka powiedziała (jak wspomniałam, że Mati bardzo ulewa) że ulewanie to może być skutek uboczny podawania tego leku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Zakorzenienie
|
Paulette właśnie oto mi chodziło a czy na inne wirusy jelitowe też to skutkuje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4887 |
Zakorzenienie
|
a ja mam teściową 250 km stąd i ona widziała Igę tylko raz przez 4 dni
![]() ![]() Iga też lekko łysawa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis mialam cyrk z moim dzieckiem...Nie dosc, ze w nocy jak sie obudzila na karmienie przed 3 to zasnela o 4,30 ![]() ![]() ![]() ![]() Chwale hurtem wszystkie sliczne dzieci! A Mati i Hania takie lysiutkie jak moja Majka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4889 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Kristi ciesze się ze masz termin na bioderka i masz rację-nie ma co czekać do końca listopada, lepiej zapłącić i mieć to z głowy ![]() Leonko buciki wymiatają.............. ![]() ![]() ![]() Współczuję przeżyc z teściowymi i mamusiami ![]() ![]() ![]() ![]() nie pamietam już co wiecej pisałyście ![]() ![]() Słuchajcie przyszła karuzela i wszystkie zabawki ![]() ![]() ![]() ![]()
#4890 |
Zakorzenienie
|
ehh, u mnie każde nocne karmienie trwa 1,5 godziny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:31.