Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-28, 10:32   #4381
dziuniaaa
Zakorzenienie

Też kupiłam Seboradin ostatnio, jestem po jednej aplikacji dopiero. Będę go stosować co 2 dni, po myciu głowy. Mam nadzieję, że będą efekty:P.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Skoro nawet przez krotki czas używania widziałaś efekty, to czemu pytasz?
Bo nikt nie pisze, że dalej używa do szamponu olejku rycynowego, ciągle jest mowa o inncyh rzeczach, więc myślałam, ze ten sposób już odpadł z jakiegoś powodu.

włosy - zapuszczanie i dbanie

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-09-28 o 13:38 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 15:30   #4382
meire
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez dziuniaaa
Bo nikt nie pisze, że dalej używa do szamponu olejku rycynowego, ciągle jest mowa o inncyh rzeczach, więc myślałam, ze ten sposób już odpadł z jakiegoś powodu.
cóż... ja używałam olejku rycynowego przez jakieś dwa miesiące... teraz walczę z potwornym wypadaniem włosów... nie pomaga Wax, nie pomaga Seboradin...ani Vitapil... nie daję sobie już rady...
nie wiem czy to przez olejek, czy przez porę roku, ale w sumie... nigdy mi jeszcze tak włosy nie wypadały... więc odstawiłam rycynę i czekam na ustabilizowanie się mojej czupryny...ehhh...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2008-09-28 o 15:32 Powód: drobne poprawki stylistyczne... ;)
meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-28, 18:12   #4383
magdolena
Zakorzenienie

Mi coraz wiecej ostatnio wypadaja po umyciu, zastanawiam sie czy to nie ze wzgledu na to ze sa coraz dłuzsze i bardziej sie placza.

A z tym seboradinem to na poczatku mialam problem jak go stosowac, ale wlozylam do tego opakowania spryskiwacz i teraz jako spray jest wygodny w uzyciu. Ja slyszala ze sie go powinno stosowac codziennie z kilkudniowymi przerwami co jakis czas.

Mam nadzieje ze przyspieszy porost wlosow, a po pierwszym uzyciu zauwazylam z esie mniej przetluszczaja bo normalnie to drugiego dnia juz mam dosc tluste, a ateraz prawie wcale, wiec jestem zadowolona
Stary 2008-09-29, 15:18   #4384
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer
Mi też wypadały włosy jak stosowałam olejek rycynowy. Przestałam używać i już jest spoko. Z tego co pamiętam to kilku innym dziewczynom też wypadały. Osobiście nie doradzam tego olejku bo szybciej się pozbędziesz włosków niż ci urosną:P

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
cóż... ja używałam olejku rycynowego przez jakieś dwa miesiące... teraz walczę z potwornym wypadaniem włosów... nie pomaga Wax, nie pomaga Seboradin...ani Vitapil... nie daję sobie już rady...
nie wiem czy to przez olejek, czy przez porę roku, ale w sumie... nigdy mi jeszcze tak włosy nie wypadały... więc odstawiłam rycynę i czekam na ustabilizowanie się mojej czupryny...ehhh...
Z tego co wiem to szampon ze skrzypu pomaga bardzo na wypadające włosy. Moj brat mój ,,wyrywać" już włosy garściami i używał wielu sposobów i dopiero ten szmpon mu pomogł, mi też jak wypadały włosy po olejku to pomógł a dodatkowo szybciej rosną włoski dzęki skrzypowi, więc polecam

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-09-29 o 16:47 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
patiicheer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 15:25   #4385
dziuniaaa
Zakorzenienie

A jak prawidłowo się używa tego Seboradinu, żeby działał na porost? Wystarczy np. jak myję włosy co 2 dzień, to wcierać go co 2 dzień, czy trzeba codziennie?

włosy - zapuszczanie i dbanie
dziuniaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 15:31   #4386
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Mam pytanko. Ostatnio mama kupiła mi chrbatkę z serii ,,La Karnita włosy i paznokcie". W jednym opakowaniu znajdują sie dwa rodzaje cherbaty. Jedna: skrzyp polny+pokrzywa i właśnie o tą chodzi!! Nie wiem czy lepiej pić tą zwykłą cherbatę z pokrzywy, czy może lepiej tą nową, o której napisałam. Z ulotki wynika, że jest całkiem dobra, ale to nigdy nic nie wiadomo, bo każdy chwali swój produkt:P Dodatkowy plus to dwa w jednym bo skrzyp też jest dobry na szybszy porost włosów. Więc może któraś z Was wie, jak mam postąpić?? Z góry dzięki za pomoc. Przy okazji chciałabym się pochwalić, że dzięki pomocy z Waszej strony włosy mi rosną 4 cm miesięcznie. Poprostu szok jak ostatnio zmierzyłam!! Buziaczki =*
Stary 2008-09-29, 18:15   #4387
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiicheer Pokaż wiadomość
Mam pytanko. Ostatnio mama kupiła mi chrbatkę z serii ,,La Karnita włosy i paznokcie". W jednym opakowaniu znajdują sie dwa rodzaje cherbaty. Jedna: skrzyp polny+pokrzywa i właśnie o tą chodzi!! Nie wiem czy lepiej pić tą zwykłą cherbatę z pokrzywy, czy może lepiej tą nową, o której napisałam. Z ulotki wynika, że jest całkiem dobra, ale to nigdy nic nie wiadomo, bo każdy chwali swój produkt:P Dodatkowy plus to dwa w jednym bo skrzyp też jest dobry na szybszy porost włosów. Więc może któraś z Was wie, jak mam postąpić?? Z góry dzięki za pomoc. Przy okazji chciałabym się pochwalić, że dzięki pomocy z Waszej strony włosy mi rosną 4 cm miesięcznie. Poprostu szok jak ostatnio zmierzyłam!! Buziaczki =*
4 m???? dzieki pomocy tzn ze przed tym jak szybko Ci rosły? bo moze masz to w genach ze rosną Ci szybciej..? a i jeszcze powiedz jaka to pomoc

*piękna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-29, 18:27   #4388
niebedetwoja19
BAN stały

Cytat:
ja piłam tą lakarnitę, fajna, na pazurki pomaga, a włoski sie bardzioej błyszczały
niebedetwoja19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 19:11   #4389
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez niebedetwoja19 Pokaż wiadomość
ja piłam tą lakarnitę, fajna, na pazurki pomaga, a włoski sie bardzioej błyszczały
Hm... może z mojej strony to przejaw dziwnego sceptycyzmu, ale jakim cudem bardziej błyszczały od picia herbaty? Przecież włos jest martwy i picie czegokolwiek nie jest w stanie wpłynąć na wygląd włosa, który już jest na zewnątrz cebulki , zatem połysk to raczej nie od tego.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-29, 20:12   #4390
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Hm... może z mojej strony to przejaw dziwnego sceptycyzmu, ale jakim cudem bardziej błyszczały od picia herbaty? Przecież włos jest martwy i picie czegokolwiek nie jest w stanie wpłynąć na wygląd włosa, który już jest na zewnątrz cebulki , zatem połysk to raczej nie od tego.

a może chodzi o to że te nowo urośnięte były bardziej błyszczace bo organizm dostarczal im wiecej potrzebnych witaminek..? Dobra nie znam sie to moze i głupoty gadam

Stary 2008-09-30, 17:39   #4391
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Cytat:
Napisane przez *piękna Pokaż wiadomość
4 m???? dzieki pomocy tzn ze przed tym jak szybko Ci rosły? bo moze masz to w genach ze rosną Ci szybciej..? a i jeszcze powiedz jaka to pomoc
hmmm w genach raczej nie mam bo wcześniej rosły mi ok. 1 cm i kilka mm. Mierzyłam bo zapuszczam włoski od dawna, zapuszczałam już wtedy jak jeszcze nie wiedziałam o wizażu. A pomoc jest taka, że jakby nie stworzenie tego wątku to włoski rosłyby mi ten szary 1 cm, a tak to jest 4cm!! A co do mojego pytanka, to oprucz niebedetwoja19 to używał ktoś La Karnity?? I rosly komuś szybciej włoski??buziaczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-30, 17:52   #4392
Sawa87
Raczkowanie

GG do Sawa87

Cytat:
Przy okazji chciałabym się pochwalić, że dzięki pomocy z Waszej strony włosy mi rosną 4 cm miesięcznie. Poprostu szok jak ostatnio zmierzyłam!! Buziaczki =*
pozostaje pogratulować
to ja się ciesze z moich niecałych dwóch centymetrów a tu proszę...
pzdr
Sawa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 18:56   #4393
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
hmmm w genach raczej nie mam bo wcześniej rosły mi ok. 1 cm i kilka mm. Mierzyłam bo zapuszczam włoski od dawna, zapuszczałam już wtedy jak jeszcze nie wiedziałam o wizażu. A pomoc jest taka, że jakby nie stworzenie tego wątku to włoski rosłyby mi ten szary 1 cm, a tak to jest 4cm!! A co do mojego pytanka, to oprucz niebedetwoja19 to używał ktoś La Karnity?? I rosly komuś szybciej włoski??buziaczki
ale raczej miałam na myśli konkretną pomoc znaczy jakie spodoby przetestowałas na własnych włosach?

Stary 2008-10-02, 14:19   #4394
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Cytat:
ale raczej miałam na myśli konkretną pomoc znaczy jakie spodoby przetestowałas na własnych włosach?
Aaaa... sOrka A więc to bd tak: szampon ze skrzypu polnego, herbatka pokrzywowa, herbatka La Karnita włosy i paznokcie bratek+skrzyp, odrzywka henna treament wax i masarz skury głowy kiedy tylko mi się nudzi:P To na tyle. Mi się wydaje, ze najlepszy jest szampon i herbata z pokrzywy Pozdrawiam
Stary 2008-10-02, 15:26   #4395
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa... sOrka A więc to bd tak: szampon ze skrzypu polnego, herbatka pokrzywowa, herbatka La Karnita włosy i paznokcie bratek+skrzyp, odrzywka henna treament wax i masarz skury głowy kiedy tylko mi się nudzi:P To na tyle. Mi się wydaje, ze najlepszy jest szampon i herbata z pokrzywy Pozdrawiam
Hihi to chyba ja tez jestem na dobrej drodze bo pije herbate z pokrzywy, wcieram zel aloesowy, garnier neril, wlosy myje szamponem ziolowym od niedawna no i zaczelam pic drozdze. No i masaz skory przy wcieraniu i myciu

Stary 2008-10-02, 15:35   #4396
serduszkoiz
Zadomowienie

Ja tez mam pytankO Uzywam herbatki pokrzywowej, wax-u i nerilu i widze efekty Ale od razu gdy zaczelas stosowac te swoje metody rosly ci 4 cm? Tak z ciekawosci
Ja mam dlugie wlosy ale zalezy mi na grzywce I w sumie jakbym miala takie tempo to 2 miesiace i nie byloby sladu po grzywce

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 15:09   #4397
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer
Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
Ja tez mam pytankO Uzywam herbatki pokrzywowej, wax-u i nerilu i widze efekty Ale od razu gdy zaczelas stosowac te swoje metody rosly ci 4 cm? Tak z ciekawosci
Ja mam dlugie wlosy ale zalezy mi na grzywce I w sumie jakbym miala takie tempo to 2 miesiace i nie byloby sladu po grzywce

Nie, bo ja na początku używałam tylko olejku rycynowego, potem go odstawiłam bo wypadały mi włosy, kupiłam cherbatę pokrzywową i szampon ze skrzypu, ale nie rosły mi wtedy jeszcze tak jak teraz. Wtedy to było jakieś ok. 2/2,5 cm. Potem dodałam wax i tą drugą cherbatkę i teraz rosną mi tyle ile rosną. A masarz skury głowy stosuje od początku Buziak

Cytat:
Hihi to chyba ja tez jestem na dobrej drodze bo pije herbate z pokrzywy, wcieram zel aloesowy, garnier neril, wlosy myje szamponem ziolowym od niedawna no i zaczelam pic drozdze. No i masaz skory przy wcieraniu i myciu
Jakie drożdze?? O tym nie słyszłam A jak to stosujesz?? Tak wg to jak te drorzdze wyglądają, bo sie nie znam:P

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość

Właściwie ja miałam tak, że na początku włosy mi wystartowały i nagle urosły mi 2,5cm w ok 2 tyg, a potem zaczęły rosnąc już trochę wolniej i urosły mi jeszcze do końca miesiąca 1,5cm. Więc razem niby 4cm. Ale już w następnym miesiącu nie spodziewam się takich kokosów, bo jak wcześniej wspomniałam, już przez ostatnie 2 tygodnie rosną mi wolniej, chociaż 1,5cm na dwa tygodnie to itak jest coś A więc może dodam coś jeszcze zeby nie wróciły do dawnego 1cm(

Edytowane przez 'Estelle'
Czas edycji: 2008-10-04 o 11:30 Powód: Post pod postem, proszę edytować wypowiedzi!!!
Stary 2008-10-03, 15:28   #4398
niebedetwoja19
BAN stały

a ja tak z innej beczki zapytam(wybaczcie jesli zdublowałam czyjeś pytanie) jaki jest maksymalny możliwy wzrost wlosa w miesiącu? np takie 5 cm, jest realne?
niebedetwoja19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 15:34   #4399
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Cytat:
Napisane przez niebedetwoja19 Pokaż wiadomość
a ja tak z innej beczki zapytam(wybaczcie jesli zdublowałam czyjeś pytanie) jaki jest maksymalny możliwy wzrost wlosa w miesiącu? np takie 5 cm, jest realne?
Z tego co pamiętam, to jakaś dziewczyna kiedyś coś wspominała o tym, że włosy urosły jej 5cm, ale nie wiem... To zależy ile włosy rosną bez żadnego przyspieszania Bo jeśli komuś rosną 2cm normalnie to jak się dobrze postara to pewnie możliwe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-03, 16:27   #4400
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie drożdze?? O tym nie słyszłam A jak to stosujesz?? Tak wg to jak te drorzdze wyglądają, bo sie nie znam:P
zapraszam http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=277343

Stary 2008-10-03, 18:24   #4401
magdolena
Zakorzenienie

Boze, ile ja bym dala zeby mi wlosy rosly 4 cm! zazdroszcze Ci!!!
Ale moze seboradin+szampon ze skrzypu pomoze
Stary 2008-10-04, 18:33   #4402
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Cytat:
dzięki
Stary 2008-10-04, 18:45   #4403
iwon1
Raczkowanie

A czy to nie jest tak, że czym szybciej włosy rosną to później szybciej wypadają? Co nagle to po diable
iwon1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-04, 18:46   #4404
*piękna
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki
nie ma sprawy jak Ty jeszcze drozdze zaczniesz pic to juz w ogóle nie nadazysz z obcinaniem hihi

Stary 2008-10-04, 19:09   #4405
Patryka
Wtajemniczenie

Pozwólcie, że się przyłączę

Moim celem jest wyhodować dłuuugie włosy, tak do pasa co najmniej. W zasadzie, marzyłyby mi się do tyłka, ale biorąc pod uwagę, z jakiej długości startuję, pozostanę na razie przy pierwszej wersji Włosy mam ledwo do ramion, ALE odrosty ze 4 centymetry, i to te odrosty mają osiągnąć taką długość Dekoloryzacja nie wchodzi w grę, a farba mi się nie spiera, więc... Życzcie mi szczęścia

Przeczytałam prawie cały wątek (od dwudziestej którejś strony do teraz), nie powiem, trochę to trwało, bo już ze dwa tygodnie czytałam codziennie po trochu, aż dopiero dzisiaj udało mi się dobrnąć do końca

A teraz, jak wygląda moje "zapuszczanie":

Wewnętrznie:
  • Skrzypovita - od dlugiego już czasu, jestem gdzieś w połowie drugiego opakowania (no może w jednej trzeciej), z tym że pierwsze łykałam dosyć nieregularnie;
  • Humavit - niecały miesiąc
  • Wapń - jakaś Wizażanka napisała gdzieś tutaj, że może pomóc, więc biorę, przy okazji przyda się na odporność przy tej pogodzie (dopiero gdzieś od tygodnia)
  • czasem wypiję sobie jeszcze pokrzywę (tak, wiem, to trochę przesada, ale zostało mi kilka saszetek, nie chcę żeby się zmarnowały )

Zewnętrznie:
  • Wax polski - raz w tygodniu, od hmm... trochę ponad miesiąc? Wcześniej da razy w tygodniu stosowałam
  • Seboradin Niger lotion - przed każdym myciem (czyli trzy razy w tygodniu). W tygodniu wcieram go w skórę głowy ok. 18, a zmywam o 21 - nie myję włosów rano, dlatego zorganizowałam to w taki sposób. Pozwalam sobie na pozostawienie go na noc tylko z soboty na niedzielę lub kiedy mam wolne.
  • Kallos mleczny, po myciu dwa razy w tygodniu, ale on już jako pielęgnacja, bo na szybszy wzrost chyba nie działa, niestety

Przestałam farbować. Nie suszę suszarką, nie prostuję, rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami. Jeszcze kilka tygodni temu miałam włosy do połowy pleców (ach, jak za nimi tęsknię...), ale podjęłam decyzję o radykalnym ścięciu - lepiej hodować zdrowe, od początku, a nie długie kudły zniszczone farbowaniem.

W planach mam wcierkę Jolie (ale najpierw wypłata musi mi wpłynąć na konto, najlepiej od razu następna ), a jak zetnę do odrostu, Nisim.

Włosy rosły mi tak średnio 1 cm na miesiąc, czyli niewiele. Mam nadzieję, że przyspieszą dzięki moim staraniom... Tym bardziej, że mam w planach za rok mieć moje włosy do ramion

To tyle. Jakieś sugestie? Chętnie przyjmę

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 11:03   #4406
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patryka Pokaż wiadomość
[*]Kallos mleczny, po myciu dwa razy w tygodniu, ale on już jako pielęgnacja, bo na szybszy wzrost chyba nie działa, niestety
No raczej nie , ale miło go wspominam, na moich włosach dobrze się spisywał.

A jakiego szamponu używasz

Może jeszcze wcierki z czarnej rzepy z olejkiem rozmarynowym 1 raz w tygodniu-nie zaszkodzi .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 11:44   #4407
Patryka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
No raczej nie , ale miło go wspominam, na moich włosach dobrze się spisywał.

A jakiego szamponu używasz

Może jeszcze wcierki z czarnej rzepy z olejkiem rozmarynowym 1 raz w tygodniu-nie zaszkodzi .
szamponu nie używam, myję włoski odżywką (mrs Potters, balsam z aloesem) od jakichś trzech tygodni (i ich stan baaardzo się poprawił, w końcu nie są przesuszonym sianem - ale to pewnie również za sprawą Waxa i Kallosa).

hmm, pomyślę o wcierkach z czarnej rzepy - właściwie nawet wczoraj mama robiła surówkę z czarną rzodkwią, zastanawiałam się, czy nie podkraść jej i użyć na skalp rośnie u mnie w ogródku, więc szkoda byłoby tego nie wykorzystać dziękuję za sugestię

Patryka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-05, 12:08   #4408
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:

To tyle. Jakieś sugestie? Chętnie przyjmę
Wcierki Albo te domowe, czyli czarna rzepka, cebula itp., albo kupne: Jantar, Saponics, Aloevit itp. Możesz dodawać do nich witaminy, Biostyminę, olejek rozmarynowy itp. (więcej w wątku o ziołowo/mazidłowych sposobach)

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 12:14   #4409
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
rośnie u mnie w ogródku, więc szkoda byłoby tego nie wykorzystać
Dokładnie to ujęłaś .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-05, 12:25   #4410
patiicheer
Raczkowanie

GG do patiicheer

Cytat:
nie ma sprawy jak Ty jeszcze drozdze zaczniesz pic to juz w ogóle nie nadazysz z obcinaniem hihi
heh:P To wcale nie taka zła wiadomość buziaki:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości