|
|
#1081 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Jakie macie pierscionki zareczynowe?
no wlasnie wystarczy wpisac w google i juz - tak jak ja to zrobilam wczesniej i wrzucilam linki do stron tutaj
ja znalazlam strony na ktorych pisza ze na lewej rece jak widac w naszym kraju NIE WIADOMO NA KTOREJ RECE SIE NOSI bo jedni pisza o lewej inni o prawej a to ze znalazlas strone o niczym nie swiadczy bo tak samo ja znalazlam i to kilka ze jest inaczej wiec nie wiadomo jak jest naprawde przyjmijmy ze wedlug uznania....
|
|
#1082 |
|
BAN stały
|
Svinecko,ja nie twierdze.tylko od tak napisałam,że skoro się nois na lewym serdecznym palcu,to powinna być tam obraczka,ale nie razem z ringiem.
|
|
|
|
#1083 |
|
Raczkowanie
|
Oh my GSH
no to chyba trzeba zrobic sonde i przekonac sie jaka jest prawda
|
|
#1084 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
Kochaniutka to byl żart
|
|
#1086 |
|
Raczkowanie
|
Uooo!!! Zdziwiło mnie, że tak wiele osób podirytowałam moim stwierdzeniem, że pierścionek zaręczynowy powinien być z kamieniem szlachetnym.
Może rzeczywiście troszeczkę źle sformułowałam moje myśli, ale czemu od razu zrobiono ze mnie materialistkę. Wogle nie miałam na myśli ceny!!! To tylko moje zdanie i po prostu ja chciałam dostać taki pierścionek i taki dostalam, a naprawdę mogł być o wiele tańszy. Taką samą by mi sprawił radość. Najważniejsze jest, żeby każda z nas dostała taki jaki jej się spodoba. Svinecka napisała, że ona chciała okazały i biały, bo takie się jej podobają najbardziej. To najważniejsze. Dlatego dostała cyrkonię. Dla mnie to jest jasne. Gdyby mnie właśnie takie podobały się najbardziej też wolałabym cyrkonie i wtedy moje zdanie,że to powinien być kamień naturalny, zeszłoby na dalszy plan. Ważniejsze byłoby dla mnie, że pierścionek ma mi się podobać. Co dziwniejsze głównie podirytowałam dziewczyny, które mają brylanty. A dla przykladu, Svinecka, która ma cyrkonie zamiast się oburzać, opisała swoje zdanie. Normalnie, zamiast się wściekać, trafnie i logicznie uzasadniła dlaczego ona woli cyrkonie. Ale może po prostu zrozumiała mnie lepiej niż pozostałe, bo jej mama ma takie samo zdanie jak ja. Rzeczywiście sama,( w jej przypadku) , nie mogła sobie wyobrazić piękniejszego pierścionka. Widocznie ukochany podarował jej wymarzony pierścionek, bo wiedział, że ma mądrą dziewczynę, a nie nerwusa wściekającego się na innych za ich zdanie. Dobrze miłe Panie, że tak bronicie pozostałych. Tylko trochę to śmieszne jak oburzacie się,że coś mogło je zaboleć, a one wcale tak tego nie odbierają, tylko rozumieją co autor ma na myśli.
|
|
|
|
#1087 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to tez
![]() Cytat:
yhm...dziekuje za komplement
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
To pytanie nadaje sie do Milionerów.
Na którym palcu nosi sie pierścionek zaręczynowy? a/b/c czy d moim zdaniem to na tyle trudne pytanie, że przynajmniej za 125 tyś ![]()
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie sądzę żeby ktokolwiek zdecydował sie na srebrne ślubne obrączki, przecież nosi się je przez lata a to wymaga szlachetnego kruszcu. My mamy klasyczne obrączki z żółtego złota i ich koszt był naprawdę niewielki. A co do palca na którym nosi się pierścionek zaręczynowy to dokładnie, ile osób tyle opinii. Ja na początku też wyczytałam że powinien to być serdeczny palec lewej ręki (od serca) ale potem już opinie były różne. I w związku z tym sama uznałam że jego miejsce jest na serdecznym palcu prawej ręki, tam gdzie później będzie obrączka. W dniu ślubu przełożyłam go na palec środkowy i tu noszę do dziś Razem z obrączką nie mogę bo nie pasują do siebie ![]() Jadira, mnie się najbardziej podobają te pierwsze obrączki Edytowane przez gosikk_s Czas edycji: 2008-10-08 o 15:32 Powód: pomyłka :) |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wg tradycji powinno się nosić na prawej ręce, bo on 'grzeje' miejsce dla obrączki ślubnej to że na stronach czasem pisza o lewej ręce może wynikać z niedoczytania tych genialnych pismaków (którzy często pisza brednie,szczególnie gdy pisza na temat narzucony im przez szefa) a ich pomylka wynika z tego ż epo ślubie wiele osób przekłada pierścionek na lewą rękę by nadal sie nim cieszyć (ps. na lewej ręce obrączki ślubne noszą też elektrycy-taka praca )
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wtedy wprowadzano wszystko co mogło zmienić dawne polskie tradycje..http://www.emkom.republika.pl/zareczyny.html
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Też od początku noszę moje cudeńko (z cyrkonią z resztą
) na palcu serdecznym lewej ręki (od serca ). Prawy serdeczny czeka na obrączkę
|
|
|
|
#1093 |
|
Wtajemniczenie
|
No i w końcu zakończyły dziewczyny tą wymianę zdań
Ja mój pierścionek zaręczynowy noszę teraz na prawym serdecznym, tam gdzie będzie obrączka.. Jakoś najbardziej mi tam pasuje A później go przełożą na lewą i będzie symetrycznie ![]() AniolekKB też mam cyrkonię
|
|
|
|
#1094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, ze nie lubie nosić 2 pierscionków na jednej ręce wiec nie chce miec potem i obraczki i zareczynowego na tej samej ręce
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, to miał być wątek ,,jakie macie" a nie jak nosicie
![]() Jest zresztą juz taki wątek i 40 wpisów w nim http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=268745 może niech ten wątek pozostanie do ,,chwalenia się"
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Przyczajenie
|
To Mój białe złoto + 4 brylanciki
![]() ale na żywo wygląda ładniej |
|
|
|
#1098 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1099 |
|
Raczkowanie
|
nooooo fajny fajny
pewnie sie pieknie mieni w sloncu. Pamietam jak ja nosilam swoj pierwszy dzien i akurat bylam w galerii handlowej (gdzie jest mnostwo swiatla) jak na niego popatrzylam to az mi sie micha usmiechala sama, bo blyszczal jak gwiazda![]()
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Wiec i ja sie pochwale moim pierścioneczkiem TŻ sam wybierał,zaręczyny były z zaskoczenia a pierścionek oczywiście za duży![]() Edit już pierścionek powinien byc w duzym okienku![]() Ja naszczęście na zmiejszenie czekałam tylko jeden dzien,poszliśmy z TZ tam gdzie kupił i nastepnego dnia juz mogłam dumnie go nosić ale to na poczatku było dziwne uczucie chodziła m z nim na ręce,usmichałam sie sama do siebie i co moment brałam dłoń przed siebie i sie na niego gapiłam ale to wszystko chyba przez to zaskoczenie
http://www.suwaczek.pl/cache/665d6e5f33.png Kocham Cię "Jeśli wszystko jest stracone, oprócz miłości - nic nie jest stracone !!! " Pam Brown 19.IX.2009 Nasz dzień Edytowane przez misty82 Czas edycji: 2008-09-25 o 19:34 |
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
misty- ajaj szkoda ze malutkie zdjecia, aczkolwiek z tego co moje bystre oko zauwazylo pierscionek uroczy
Mialam to samo co TY- z zaskoczenia, pierscionek za duzy i czekanie ok 2 tyg na zmniejszenie, ale wartto bylo\
|
|
#1102 |
|
Zakorzenienie
|
Misty, bardzo ładny pierścionek!
|
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawy wzór. Pewnie Svinecce by się podobał, bo ona lubi duże
|
|
|
|
#1104 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dzieki
tez mi sie podoba Ale teraz napewno bym,za zaden inny go nie wymieniła. Co do wzoru to tez takiego nie widziałam, przejrzałam chyba z 30 str na allegro bo chciałam sie dowiedziec co to za kamyk w pierscioneczku,ale nie znalzłam takiego TŻ sie na kamyczkach nie zna,wiec chyba nie wie a do jubilera tak głupio mi iśc i sie pytac co to jest![]() Może Wy sie domyslacie?lub jakies sugestie?
|
#1105 |
|
Rozeznanie
|
to chyba wadratowe cyrkonie o ile sie nie myle? ten szlif to tzw. princess cut
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chodzi o to czy szlachetny czy nie, bo to dla mnie ma małe znaczenie ale chciała bym wiedziec.Pierścionek jest z żółtego z dodatkiem białego złota i z ? no własnie![]()
|
|
#1107 |
|
Przyczajenie
|
hej jaki to jest model pierscionka i sklep???bardzo mi sie podoba i ogladalam podoby w kruku i chce sie upewnic czy to ten sam
|
|
|
|
#1108 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hehe ladny ale nie w moim stylu
|
|
#1109 |
|
Rozeznanie
|
ja mam pierscionek taki troszke 'obraczkowaty' jednakowej szerokosci z malymi brylancikami. kupowany w uk bo tam wtedy mieszkalismy. baaardzo go lubie
a juz za 3 tygodnie i 4 dni dolaczy do niego obraczka
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
aggie23, ladny pierscionek. Cos na ten styl chcialabym miec normalna obraczke.
![]() svinecka, weszlam na reklame w Twoim podpisie. No i nic mi nie pozostaje jak scinac i sprzedawac swoje wlosy. "kupe kasy" bym za nie dostala, patrze.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

no to chyba trzeba zrobic sonde i przekonac sie jaka jest prawda
Może rzeczywiście troszeczkę źle sformułowałam moje myśli, ale czemu od razu zrobiono ze mnie materialistkę. Wogle nie miałam na myśli ceny!!! To tylko moje zdanie i po prostu ja chciałam dostać taki pierścionek i taki dostalam, a naprawdę mogł być o wiele tańszy. Taką samą by mi sprawił radość. Najważniejsze jest, żeby każda z nas dostała taki jaki jej się spodoba. Svinecka napisała, że ona chciała okazały i biały, bo takie się jej podobają najbardziej. To najważniejsze. Dlatego dostała cyrkonię. Dla mnie to jest jasne. Gdyby mnie właśnie takie podobały się najbardziej też wolałabym cyrkonie i wtedy moje zdanie,że to powinien być kamień naturalny, zeszłoby na dalszy plan. Ważniejsze byłoby dla mnie, że pierścionek ma mi się podobać. Co dziwniejsze głównie podirytowałam dziewczyny, które mają brylanty. A dla przykladu, Svinecka, która ma cyrkonie zamiast się oburzać, opisała swoje zdanie. Normalnie, zamiast się wściekać, trafnie i logicznie uzasadniła dlaczego ona woli cyrkonie. Ale może po prostu zrozumiała mnie lepiej niż pozostałe, bo jej mama ma takie samo zdanie jak ja. Rzeczywiście sama,( w jej przypadku) , nie mogła sobie wyobrazić piękniejszego pierścionka. Widocznie ukochany podarował jej wymarzony pierścionek, bo wiedział, że ma mądrą dziewczynę, a nie nerwusa wściekającego się na innych za ich zdanie.
Dobrze miłe Panie, że tak bronicie pozostałych. Tylko trochę to śmieszne jak oburzacie się,że coś mogło je zaboleć, a one wcale tak tego nie odbierają, tylko rozumieją co autor ma na myśli.