|
|
#2281 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Czym dziś pachniesz, Wizażanko? (XXIII)
Messe de Minuit. Żadnej paczuli. Żadnego chłodu kościelnej posadzki, krypty, mistycyzmu. Toż to ambrowo-waniliowy pluszak doprawiony szczyptą cynamonu!
Kadzidła tyci-tyci, jakbym nie wiedziała, że tam jest to może bym nie wywąchała. To coś nie ten teges z moją skórą, nosem, czy może jeszcze komuś MdM wycięło taki numer?
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2282 |
|
Zakorzenienie
|
Gryxie - bardzo fajny avatar i sygnaturka
Bardzo lubię Poświatowską. Pamiętam, jakie ogromne wrażenie zrobiła na mnie jej poezja, kiedy ją poznałam baaardzo dawno temu. Do dzisiaj to chyba moja ulubiona polska poetka (bo poeci to inna kategoria ).Przez cały dłuugi i męczący dzień Safran Troublant. A teraz odpoczywam i rozkoszuję się dobrą herbatką i Idole.
|
#2283 | ||||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie bło offtopowo-pachnę mleczkiem cynamonowym, probuję wykończyc butle, bo już mi sie znudziło
|
|
#2284 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Euphoria
|
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
na noc etra etro
|
|
|
|
#2286 |
|
Wiedźma
|
Znów zaczynam spać co drugą dobę. I to po trzy - cztery godziny często...
![]() Dziś musowo wypada noc wypoczynkowa, bo aż mnie mdli z niewyspania. Idę spać brudna. ![]() Ale za to pięknie pachnąc Sandalo Per Teti. ![]() Kolorowych snów Wszystkim.
|
#2287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kolorowych Sabb ![]() W dzień pachniałam Enjoy a na noc będzie Dzing!
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
We włosach błąka mi sie EdM, globalnie Mahora. Mahora sprawia, że dosłownie w jednej chwili chce się rozebrać
Nie pasuje do długich rękawów, ale do cienkich ramiączek, do sukienek bez pleców, do lekkich prześwitów, głębokich dekoltów. Albo do spontanicznego nagusa ![]() (No nic, opanowuje się, zimno mi, zostaję w bluzce) Angel - nie bardzo wiem czego gratuluję, ale gratuluję. Cieszę się, że się udało Saab - dobrej nocy, czystych i pachnących snów
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
#2289 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
A ja Twoją - tak przy okazji
![]() Messe de Minuit się nieźle trzyma - od 15.00. Eau de cologne, proszę, proszę Ale to nie to czego chciałam
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#2290 |
|
rude jest piękne:)
|
Smok
|
#2291 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2292 |
|
rude jest piękne:)
|
|
#2293 | |||
|
BAN stały
|
Duuużo Diesel'a 0+
![]() Powoli przekonuję sie do tego "cynamonowego tornada" ![]() Cytat:
Kto jak kto, ale sephorowa ekspediętka zna się na rzeczy jak nikt! ![]() Cytat:
"Co Wy gadacie? Na mnie to pachnie zupełnie inaczej!" ![]() Cytat:
![]() Z polskich poetek Poświatowska to również moja czołówka. Bardzo przemawia do mnie Jej "obrazowanie" |
|||
|
|
|
#2294 |
|
Zakorzenienie
|
Angel, ja też gratuluję, choć nie wiem, czego
Dziś cały dzień DV.
|
#2295 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś Life By ESPRIT
|
#2296 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Dziękuję dziewczyny Więcej Nirmali
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
PRADA ciąg dalszy. z niepokojem patrzę na zbliżajace się dno w mojej małej odleweczce...
|
#2298 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Margot, Irko, Takus, Contax, Iwo, Tymenko, Kolu, Agoo, Teresko, Gryksiu, Tharoon - dziekuje za mile powitanie
Fenrisku, Papuzinko- dziekuje w imieniu konika Cytat:
, nawet nie potrafie zacytowac wszystkiego, co o mnie napisalas. Wiesz, ze nie umiem przyswoic takiej ilosci pozytywow na swoj temat![]() (Ty tez wiesz, prawda ? Cytat:
![]() Cytat:
), 2 czule dlonie (meza), 8 kocich lapek i 8 silnych kopyt.... Cytat:
Rzeczywiscie, staram sie nie odkrywac swych smutkow na Forum i zazwyczaj "przychodze" tutaj, gdy czuje sie silniejsza Cytat:
, nawet nie potrafie na nie adekwatnie zareagowac - swojsko oblalam sie rumiencem. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
, ale nie trace nadziei![]() Cytat:
----------------------------------------------------------- W temacie: Pachne teraz, w ramach testu calosciowego SheWood i jest tak: Po rozczarowaniu HeWood, ktore dla mojego nosa okazaly sie mieszanka mrozonego ogorka i fiolkow- nieprzyjemnie chlodna, z metaliczna nuta,(od ktorej moj zoladek zawiazuje sie w supel), podeszlam do She z pewna taka niesmialoscia... ![]() W piatek po poludniu wypatrzylam je w perfumerii i odwazylam sie jedynie na probe blotterowa. Papierek trafil w okolice deski rozdzielczej samochodu i spedzil tam caly weekend, (podczas ktorego ja nawet nie myslalam o perfumach ).Kiedy dzis rano wsiadlam do samochodu, od razu poczulam "cos slicznego"- tak wlasnie zdefiniowalam ten zapach. Okazalo sie, ze to blotterek z SheeWood rozgoscil sie na dobre. Zapach dojrzal przez te (prawie) 3 dni, stal sie miekki, slodkawy i niezwykle kobiecy. Wyczulam w nim fiolki, lesne=dzikie, te odrobine skarlowaciale - (takie pachna najpiekniej), w otoczeniu aromatu najdelikatniejszych platkow jasminu, (platkow, a nie jasminowego killera, w postaci absolutu), z kropelka heliotropowej slodyczy i pizma, w jego najbardziej wyrafinowanym- zamszowym, (kojarzacym mi sie z aksamitna, wlochata skorka brzoskwini- tzn. z jej faktura, a nie zapachem) wydaniu, bez mydlanych konotacji.Jest i suchy wetiver, i cedr- ascetyczne i dzieki temu "czyste". Calosc jest jak dotyk delikatnych, czulych dloni, jak oddech wiosny.... Na blotterku poczulam dzisiaj "efekt koncowy"- dlatego postanowilam pojsc za ciosem i sprawdzic jak brzmia wczesniejsze nuty SheWood, jak zapach ewoluuje na skorze. Otwarcie to cytrusy, ale zadna sztuczna cytryna vel kwasek cytrynowy ani tez goryczka skorki.To jedna z nici aromatu, splatajacych sie w wonny kobierzec, unoszacy sie w upalne, leniwe popoludnie nad odrobine zaniedbanym, zarosnietym bujna srodziemnomorska roslinnoscia, (czyli wprost: chaszczami), ogrodzie Jest i jasmin, w najpiekniejszym wydaniu- moglabym przysiac, ze to jasmin kwiecisty (J.polyanthum), ktory pamietam z dziecinstwa- (z czasow, gdy hodowalam to pnacze)- slodki, ale subtelny, bez mdlacej, upiornie agresywnej, swidrujacej mozg nuty, jaka czesto serwuja nam pachnidla jasminowe. Wyraznie czuje tez fiolki- wspomniane wyzej, wonne kwiatki, jak i chlodne, soczyste, zielone liscie. Nie ustrzeglam sie skojarzenia z L'Artisanowymi Verte Violette- dla mnie in plus). Po chwili dolacza heliotrop, ktory zazwyczaj pieknie wspolgra z pizmem, tak, jak i w tym przypadku, nadajac tej specyficznej welurowej, jakby zamszowej struktury. Po kilkunastu minutach na scene wkraczaja wetiwer i cedr- taki jak lubie, suchy, delikatnie okorowany/ociosany, (wypisz wymaluj- Iso E super ) Musze dodac, ze moj zachwyt nad SheeWood moze byc efektem weekendowego "przewentylowania" mojego ukladu oddechowego- co podkrecilo jeszcze jego naturalnie wysoka czulosc na aromaty. Zatem nie wykluczam, ze odbieram je dosc specyficznie i potrafie jednoczesnie zrozumiec, ze dla innych She okaza sie kolejnymi, banalnymi "kwiatkami-sratkami". ![]() Mysle jednak, ze moge polecic je swojej "fiolkowej siostrze"; Favkes (Dla mnie wiosenne must have- uwielbiam takie aromaty, gdy ogrzane cieplem ciala snuja sie leniwie po karku, oplataja nadgarski i pieszcza nozdrza...) Omg, ale sie rozpisalam ![]() - mam nadzieje, ze Wizaz sie nie zbiesi i nie pozre tego posta Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2008-09-30 o 01:43 Powód: drobne poprawki:) |
||||||||
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj caly dzien ze Sloniem teraz pachne oparami pomimo kapieli.Nie wiem jakie perfumy wybrac na dzisiejszy egzamin na prawo jazdy
![]()
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wielkie dzięki za opis - bardzo jestem ciekawa tego zapachu... Ciekawe, kiedy do nas zawita... Idole uleciało (tylko na mnie on aż taki nietrwały? ), więc dołóżkowo Gucci PH.
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tezo- powodzenia ![]() Cytat:
U mnie pojawily sie w zeszlym tygodniu- i tylko dlatego dostalam probke, (w przypadku zapachow starszych niz 2 tygodnie, nia ma co marzyc o tym, ze jeszcze gdziekolwiek maja probki )
|
||
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Must niuch. Kategorycznie.
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2304 |
|
Zakorzenienie
|
Od rana do nocy rozany Angel-powala mnie trwaloscia
nawet kapiel nie sprawila ze zapach jest mniej intensywny.Czuje sie nim przytloczona po calym dniu,nie wiem czy zostanie u mnie na dluzej i nijak nie czuje rozy....
|
#2305 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Począwszy od Plath, Sexton, Hölderlina, przez Bachmann, Hughesa i Słowackiego, po Poświatowską i Achmatową
|
|
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
T4T.
Miłego wtorku. |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Amour.
|
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Dzing!
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
Mitsouko.
Ten zapach nie uwodzi, nie mizdrzy się, po prostu jest- smutnawy, fizjologiczny, piękny, niedzisiejszy. Tego mi było trzeba. |
|
|
|
#2310 |
|
Rozeznanie
|
dziś znowu Eternity
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:24.

Kadzidła tyci-tyci, jakbym nie wiedziała, że tam jest to może bym nie wywąchała. To coś nie ten teges z moją skórą, nosem, czy może jeszcze komuś MdM wycięło taki numer?

).
.

Na mnie to pachnie zupełnie inaczej!" 
, nawet nie potrafie zacytowac wszystkiego, co o mnie napisalas. Wiesz, ze nie umiem przyswoic takiej ilosci pozytywow na swoj temat

)