Meridia - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-27, 12:31   #2251
wredka
Raczkowanie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez coca-coliczka Pokaż wiadomość
hej Kobietki. To moje pierwsze odwiedziny na tym wątku.
Otóż od przyszłego tyg. planuje brać meridie- kuracja na 2 tyg...

Mój problem to kilogramy, które przybyły z racji pracy mimo, żę to życie w biegu od 6-22 7 dni w tyg. problemem jest to, że nie mam czasu jeść regularnie a potem rzucam się (dobre słowo) na jedzenie...

Drugi problem ciągła chęć na to jedzenie- od 9 m-cy przybyło mi 8 kg (jest to okres kiedy po przerwie zaczęłam brać hormony- efekt- 8 nowych kilo których nie mogę się pozbyć- dużo pracuję, jestem wesoła i specjalnie nie myślę o tym, że kolejne przybywają........ a potem nie mieszczę się w żadne ciuchy.

Chcę zrzucić chociaż 5 kg i potraktować M. jako pomoc na początek.

Teraz pytanie: czy mogę stosować meridie i środki antykoncepcyjne?
Prosze o odp. i wyrozumialosc
Pozdrawiam

no sorry, żeby zrzucic 5 kg nie trzeba brać tych tabletek
poza tym żaden lekarz Ci nie przepisze Meridii
wredka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 13:18   #2252
Alauka
Raczkowanie

cześć
ja wpadłam się pochwalić, że schudłam już 10 kg jestem w połowie 2 opakowania, czuję się super dziś ubrałam się w dżinsy które nosiłam daaaawno
pozdrawiam
Stary 2008-09-27, 13:22   #2253
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Alauka schudlas tyle na samej meridii i diecie, czy uprawiasz jakis sport?
szpurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 13:27   #2254
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

ja dzisiaj zrobilam sobie przerwe w braniu meridi, poniewaz od 5 dni nie moge spac. spie jakies 3-4h, budze sie i nie moge zasnac. bylam wczoraj u lekarza, ale powiedzial, ze to nie meridia.na poczatku nie mialm takich problemow, ale wydaje mi sie, ze od tygodnia malo sie ruszam i nie wykorzystuje energii, ktora daje mi meridia.
Stary 2008-09-27, 13:30   #2255
Alauka
Raczkowanie

Na sport nie mam czasu, pracuję, zajmuję się domem i 2 dzieci, do tego zaraz zaczną się studia....
Tak więc dieta i M do tego jeśli mam na coś ochotę to jem, ale malutko, żeby się potem nie rzucić na żarcie
Stary 2008-09-27, 13:35   #2256
Alauka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szpurka Pokaż wiadomość
ja dzisiaj zrobilam sobie przerwe w braniu meridi, poniewaz od 5 dni nie moge spac. spie jakies 3-4h, budze sie i nie moge zasnac. bylam wczoraj u lekarza, ale powiedzial, ze to nie meridia.na poczatku nie mialm takich problemow, ale wydaje mi sie, ze od tygodnia malo sie ruszam i nie wykorzystuje energii, ktora daje mi meridia.
mi niestety Meridia energii nie daje a przydałoby się trochę ostatnio zauważyłam, że jest najlepiej jak biorę tabletkę około 10-12, wtedy do końca dnia nie czuję już głodu. Jak brałam rano, po 7 to wieczorami łapał mnie głód. Z tym, że ja sypiam bez najmniejszych problemów
Stary 2008-09-27, 13:57   #2257
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
Napisane przez Alauka Pokaż wiadomość
mi niestety Meridia energii nie daje a przydałoby się trochę ostatnio zauważyłam, że jest najlepiej jak biorę tabletkę około 10-12, wtedy do końca dnia nie czuję już głodu. Jak brałam rano, po 7 to wieczorami łapał mnie głód. Z tym, że ja sypiam bez najmniejszych problemów
ja tez biore m o 10-12, bo wtedy do konca dnia nie czuje glodu. a problemy ze spaniem zaczely sie po pierwszym opakowaniu m, teraz zaczynam drugie. 10kg to ladnie jak na polowe drugiego opakowania. ja po pierwszym ladnie spadlam w brzuchu o 4cm w obwodzie, o 2 w biodrach i 3 w talii. nie wiem jaki to przelicznik na kg tak na oko to moze z 5kg zeszlo.tez bez cwiczen, ale wtedy bylam na wakacjach i duzo zwiedzalam, plywalam, prawie caly czas w ruchu. za to teraz dalej mam diete, ale troszke mniej sie ruszam. ide dzisiaj biegac po lesie, najgorszy jest poczatek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-27, 14:23   #2258
linkaa1987
Zadomowienie

ja wam powiem, że i ja znów mam problem z zaśnięciem.. Snuję się po mieszkaniu jak duch..dzisiaj udało mi się zasnąć dopiero przed 5 nad ranem I to raczej przez M. bo przecież może powodować bezsenność. ja mam na liczniku już 78kg, za mną 35 dni.
linkaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 15:49   #2259
zuza_130
Raczkowanie

Meridia jako pomoc na początek, Coca- coliczko? Chyba zły trop obrałaś.

zuza_130 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 16:38   #2260
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
Napisane przez linkaa1987 Pokaż wiadomość
ja wam powiem, że i ja znów mam problem z zaśnięciem.. Snuję się po mieszkaniu jak duch..dzisiaj udało mi się zasnąć dopiero przed 5 nad ranem I to raczej przez M. bo przecież może powodować bezsenność. ja mam na liczniku już 78kg, za mną 35 dni.
no wlasnie ja zasnac moge, tylko budze sie w srodku nocy i drugi raz juz nie zasne. mecze sie do 5, wstaje, robie kawe i siedze przy kompie. pozniej przez caly dzien chodze zmeczona,.
Stary 2008-09-27, 16:55   #2261
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonisiaa07 Pokaż wiadomość
No więc tak :P
Juz bylam na wielu dietach , byl okres gdy jadłam po 500 kcal dziennie . Prawda chudłam wtedy po około 4 kg ale potem tylam z nadwyżką . Głupio się przyznać ale przez 2 tyg brałam środek na gardło wspomagający odchudzanie Tussi . Po tym wogule nie czułam głodu i też schudlam około 5 kg ale znów to przytyłam . Gdy odchudzam się bez żadnych leków na optymalnej diecie 900 - 1200 kcal to moja waga stoi , a gdy jem powyzej 1200 kcal to tyje ...
Moje BMI wynosi 28,2 . Mam lekarza rodzinnego który moze przepisal by mi ten lek , ale pewna nie jestem . I czy wogule taki lekarz ma uprawnienia do wypisywania takich leków ?
Moze masz chora tarczyce?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-27, 17:59   #2262
moonisiaa07
Raczkowanie

Tak , mam niewydolnosc tarczycy
Stary 2008-09-28, 08:21   #2263
Tereskaa
Zakorzenienie

A ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę antybiotyku Dam odpocząć kilka dni organizmowi i wracam do Meridii Czyli dla równego rachunku od 1 października

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 12:08   #2264
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonisiaa07 Pokaż wiadomość
Tak , mam niewydolnosc tarczycy
1. Nie niewydolnosc a niedoczynnosc
2. Meridia nic Ci raczej nie pomoze, masz raczej otylosc wtorna - do kitu metabolizm
3. Ile letroxu/euthyroxu bierzesz?
4. Co Twoj endokrynolog robi zamiast Cie porzadnie prowadzic?
Prosciej odezwij sie na gadulcu i moze uda mi sie jakos Ci doradzic.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 18:07   #2265
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Witajcie Kochane!

Sto lat mnie tutaj nie bylo urlop jestem po połowie opakowania meridii, odkąd pojechałam na urlop nie brałam bo piłam alkohol i paliłam papierosy)(na ukrainie wódka tania a fajki 1,5 za paczke aż grzech byłoby nie korzystać z jedzenienm sie musze przyznac pilowałam, raz zdarzyło mi sie zjesc lody ale wiecie co Wam powie,m waga stoi w miejscu a druga sprawa nmama Tż jak mnie zobaczyła to mowi tak: o matko ale schudłas powiem Wam że nie wiem co jest grane ale jeste w szoku poniżej załączam swoje zdjęcie z Krymu a wczoraj byłam na weselu szczerze mówiac nażarłam sie strasznie ale cała noc tanczyłam no i nie piłam alkoholu Meridię zaczynam brac od środy (wtedy ide do pracy)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP5395.jpg (81,6 KB, 53 załadowań)

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 22:10   #2266
jut ta
Przyczajenie

Czesc dziewczyny ja bralam Meridie rok temu. Bylam u swojego ginekologa i powiedzialam ze troche mi sie przytylo i przepisal mi to. Zaplacilam okolo 130zl za 2 opakowania teraz slyszalam ze Meridia kosztuje nawet do 100zl za opkawanie ale lekarz mowil mi ze kiedys to kosztowalo 500zl a ludzie i tak kupowali. Bralam Meridie 2 miesiace po poltora miesiaca schudlam 8kg bylam bardzo szczesliwa bo w koncu moglam zalozyc wszytsko co chcialam nie maskujac brzucha i boczkow dodam tylko tyle ze nie jestm gruba po prostu dostalam troche cialak i chcialam sie tego pozbyc moja waga wtedy to 76kg/175cm. Nie mialam zadnych objawow czulam sie dobrze nic mi nie bylo ale wiadomo kazdy organizm reaguje inaczej. Minal juz rok odkad bralam Meridke i moja waga nawet sie utrzymuje bo waze 68kg. Teraz idzie zima wiec znow bedzie sie tylo ale potem znow wiosna lato i znow ten sam proces .
Pozdrawiam.
jut ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-28, 22:14   #2267
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane!

Sto lat mnie tutaj nie bylo urlop jestem po połowie opakowania meridii, odkąd pojechałam na urlop nie brałam bo piłam alkohol i paliłam papierosy)(na ukrainie wódka tania a fajki 1,5 za paczke aż grzech byłoby nie korzystać z jedzenienm sie musze przyznac pilowałam, raz zdarzyło mi sie zjesc lody ale wiecie co Wam powie,m waga stoi w miejscu a druga sprawa nmama Tż jak mnie zobaczyła to mowi tak: o matko ale schudłas powiem Wam że nie wiem co jest grane ale jeste w szoku poniżej załączam swoje zdjęcie z Krymu a wczoraj byłam na weselu szczerze mówiac nażarłam sie strasznie ale cała noc tanczyłam no i nie piłam alkoholu Meridię zaczynam brac od środy (wtedy ide do pracy)
no wkooooncus wrocila :P sie szlajasz po swiecie no ja nie wiem :P:P
aaa u mnie to samo..waga stoi a mowia ze schudlam :P:P wiec nie wiem co jest grane hehe :P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 00:08   #2268
jut ta
Przyczajenie

Zapomnialam dodac ze nie cwiczylam i nie mialam zadnej diety tak po prostu jadlam normalnie i chudlam
jut ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 07:47   #2269
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jut ta Pokaż wiadomość
Zapomnialam dodac ze nie cwiczylam i nie mialam zadnej diety tak po prostu jadlam normalnie i chudlam
Tabletka cud

Stary 2008-09-29, 11:03   #2270
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Tabletka cud
hehe...na mnie nawet tabletka cud nie zadziala bez diety
Stary 2008-09-29, 11:40   #2271
linkaa1987
Zadomowienie

Cukierek... a Ty kupiłaś w końcu tą wagę, że wiesz, że stoi w miejscu;>? ile masz teraz na budziku ?
i jak tam siniolki zeszły?
linkaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 11:59   #2272
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
hehe...na mnie nawet tabletka cud nie zadziala bez diety
Otóż to Nie da się niestety wziąć tabletkę, nie zmieniać nawyków żywieniowych, nie ćwiczyć i chudnąć Gdyby tak było to nie byłoby ludzi otyłych

Stary 2008-09-29, 12:17   #2273
Candy Killer
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez linkaa1987 Pokaż wiadomość
Cukierek... a Ty kupiłaś w końcu tą wagę, że wiesz, że stoi w miejscu;>? ile masz teraz na budziku ?
i jak tam siniolki zeszły?
nic nie zeszlo :P:P a wage zmolestowalam u tesciowej i jakies 82 bylo...ale to o 21 wiec moze na czczo by bylo z kg mniej ale watpie :P:P

If You can dream it , You can do it...

Candy Killer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 17:23   #2274
kas2709
Raczkowanie

Witam wszystkie dziewczyny.Fajnie jest czytać o tym jak schudłyście.Ja długo nie pisałam bo nie miałam czasu.Ale teraz też mam sie czym pochwalić.Schudłam 14 kilogramów i czuję się świetnie .Mam za sobą chyba juz 5 opakowanie i niestety przestałam chudnąć.Ale tak sobie myślę że jak dam sobie spokój z Meridia na jakieś dwa miesiące to póżniej znowu zacznie na mnie działać.Bo niestety nie działa juz na mnie.Jestem głodna i mam ochotę na słodycze.Może ktoś wie czy mój pomysł jest dobry?Czy ktoś już tak próbował i czy sie udało?
kas2709 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 17:33   #2275
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kas2709 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny.Fajnie jest czytać o tym jak schudłyście.Ja długo nie pisałam bo nie miałam czasu.Ale teraz też mam sie czym pochwalić.Schudłam 14 kilogramów i czuję się świetnie .Mam za sobą chyba juz 5 opakowanie i niestety przestałam chudnąć.Ale tak sobie myślę że jak dam sobie spokój z Meridia na jakieś dwa miesiące to póżniej znowu zacznie na mnie działać.Bo niestety nie działa juz na mnie.Jestem głodna i mam ochotę na słodycze.Może ktoś wie czy mój pomysł jest dobry?Czy ktoś już tak próbował i czy sie udało?
Gratuluję sukcesu Na mnie niestety Meridia przestaje działać po ok miesiącu brania, więc także robię przerwę i później działanie jest jak na początku Kas ile Ci jeszcze zostało do zgubienia? I czy stosujesz jakąś konkretną dietkę, ćwiczonka?

Stary 2008-09-30, 00:03   #2276
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Gratuluję sukcesu Na mnie niestety Meridia przestaje działać po ok miesiącu brania, więc także robię przerwę i później działanie jest jak na początku Kas ile Ci jeszcze zostało do zgubienia? I czy stosujesz jakąś konkretną dietkę, ćwiczonka?
na mnie tez meridia przestanie dzialac, bo wlasnie dzisiaj bylam na spotkaniu z kolezanka i poszlysmy na hamburgera:/ zeby chociaz byl dobry...jestem na siebie zla. a wczoraj po pracy zjadlam syty obiad po 20. mam jeszcze totalnego lenia. jutro rano wstaje i ide biegac.
Stary 2008-09-30, 07:10   #2277
szpurka
Rozeznanie

GG do szpurka

witam meridki
wlasnie wstalam i ide biegac. sprawdzilam swoje wymiary z nadzieja, zeby chociaz utrzymac wczesniejszy stan, a tu suprajs w pasie -2cm, w biodrach i talii tez troche mniej, ale tylko z 0,5cm. od razu lepiej sie poczulam, tabletka cud dziala
Stary 2008-09-30, 07:33   #2278
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
witam meridki
wlasnie wstalam i ide biegac. sprawdzilam swoje wymiary z nadzieja, zeby chociaz utrzymac wczesniejszy stan, a tu suprajs w pasie -2cm, w biodrach i talii tez troche mniej, ale tylko z 0,5cm. od razu lepiej sie poczulam, tabletka cud dziala
Ależ jesteś zawzięta Ja to sobie zawsze też wieczorem wiele obiecuję a rano niewiele z tego wychodzi No i gratuluję sukcesów

Stary 2008-09-30, 09:05   #2279
Nicoletta
Zadomowienie

GG do Nicoletta

Dziewczyny, oto moje relacje:
Po tamtej niefortunnej sobocie i opisanych objawów, wczoraj byłam u lekarza. Pani doktor nie wypuściła mnie zanim nie zrobili mi EKG i nie zmierzyli ciśnienia. Okazało się, ze mam podwyższone tętno i ciśnienie. Meridii nie odstawimy, tylko mam zażywać na razie leki stabilizujące ciśnienie i rytm serca. Wymioty - tłumaczyła mi lekarka - nie od meridii, tylko od migreny, którą miewam niestety od dawna.
A teraz ogólny wynik od pierwszego dnia Meridii 10 - czyli od 25 sierpnia - to jest 9 kilo mniej.
Od prawie tygodnia zażywam Meridię 15. Nadpobudliwość jest straszna, denerwuje mnie dosłownie wszystko - nawet jak ktoś z bliskich zada niewinne pytanie... Dobrze, że nie posiadam broni
Nicoletta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 12:02   #2280
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kas2709 Pokaż wiadomość
Ja na M 15 jestem od maja do sierpnia zgubiłam 15 kg a od sierpnia ani deka. Od wczoraj odstawiłam M za rada lekarza na miesiąc. Nie wiem czy wytrzymam bo cały czas o niej myślę......

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości