|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Nie mialam neta i bez forum czulam sie jak bez prawej reki
![]() Maly Mario to lobuz jeden i nie chce spac, wczoraj nie spal caly dzien, wiec wieczorem byl taki rozdrazniony ze psalismy razem w loziu. A dzis wieczorne usypianie to 3,5h i teraz tez nie ejstem pewna jak dlugo pospi. Co jest grane??? Moja dieta robi sie coraz szczuplejsza a maly dalej ulewa.. super po prostu. Boziu ziekuje Ci, ze mieszkamy z tesciowa bo inaczej bym wykorkowala ![]() A oto moj lobuz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4892 |
Zakorzenienie
|
Judi ja też zamówiłam tą karuzelę i teraz czekam na nią i mam nadzieję że też będziemy tak zachwyceni jak ty z Tymusiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#4893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kristi napewno będziecie zadowoleni ![]() ![]()
![]() |
#4894 |
Zakorzenienie
|
To nie zazdroszcze, bo ja karmie ok 7-8 min, czasem dojdzie do 10 i ide dalej spac, w nocy wogole nie odbijam Borysa, a na szczescie pierwsza kupka po nocy jest dopiero kolo 9 rano, przebieramgo i idziemy dalej spac. Tak samo z wieczornym usypianiem, jak widze ze marudzi i zmeczony np ja dzis o 18:40, to ide szykowac mu kapiel kolo 19 kapie, daje witaminki, karmie i 19:30 dziecie spi. Ale mam nadzieje, ze w zwiazku ze skokami rozwojowymi mu sie nic nie poprzestawia i bedzie tak dalej, bo na serio nie zazdroszcze tym co w nocy budza sie co 2 godz. albo nie spia po 2 bo dzieciatko sie meczy i nie moze zasnac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marti fajowy ten Twój śmieszek, na kazdym zdjeciu banan ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4896 |
Zakorzenienie
|
Judi musze Ci pokazac te nowe kapciuchy takie psiaki
![]() ![]() Veronka, normlanie ten szkrab wie kiedy mu sie zdjecie cyka bo od razu usmiech szeroki jak widzi aparat ![]() ![]() Wlasnie ogladalam zjecia wszystkich skarbow i sa kochaniutkie dziewczyny ![]() Poulette, normlanie sliczniutki jest ten Twoj Maks ![]() Anisiu kupki u nas uregulowaly sie i sa raz na dzien zawszde rano..czasami 2 razy na dzien. Mam do Ciebie prosbe, czy mozesz zrobic fotke jak Piotrus spi na boczku w lezaczku? ja akos nie moge wyobrazic sobie tego, bo probowalam malego tak ulozyc i nie wychodzi..albo on nie znosi spania a boczku ![]() Judi, sliczne te zdjecia z wycieczki.. i jaka ladna pogode mieliscie ![]() A u mnie zainteresowanie lezaczkiem i jego zabawkami spadlo do zera. Czy to normlanie zeby dziecko mowilo oraz mniej zamaist coraz wiecej? moze to przejsciowe??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4897 |
Zakorzenienie
|
Anisiu u nas tylko karmienie cycem i do 5 kupek dziennie, zazwyczaj po poludniu zaczyna sie bulgotanie w pieluszke, w nocy czysto na szczescie to zmieniam tylko raz jak wymacam kilogramowego huggiesa
![]() a jesli chodzi o starsze pokolenie to wolalabym mieszkac z tesciami niz z wlasna matka, ktora traktuje mnie ciagle jak 5- letniedziecko, ktoremu sie mowi co ma robic, jak sie stawiam, bo mam ryjek nie od parady ![]() ![]() tak wiec czeka mnie przeprowadzka do bloku na 3 pietro bez windy, no ale mojej matki nie obchodzi zbytnio jak ja sie wybierac bede z tej wysokosci na spacery, powiedziala mi ze idzie zima to przeciez tak czesto nie bede wychodzic,a skoro mamy gdzie sie przeprowadzic to przeciez musimy, a nie tak zyc jak w komunie wszyscy w jednym domu, no i padlo na nas dobrze ze lokatorzy zwolnili mieszkanie mojego meza, bo tak to chyba musielibysmy sie przeniesc do budy naszego Chipsa ![]() zdrowsza psychicznie bede i tyle, ale szkoda mi rowniez naszych zwierzakow no ale ich nie moge zabrac do bloku bo one wolne ptaki i cala ulica ich a nie cztery sciany ![]() Kasiulko ja jestem szatynka i nie znalazlam zadnej farby ktora od razu robilaby mi na glowie ladny blondzik, jedynie rozjasniacz sobie z nimi radzil wiec byly pasemka, ale od jakiegos czasu zrezygnowalam z tego i farbuje wlosy nice &easy schwarzkopfa, wielotonowe farbowanie na kolory czekoladowe lub migdalowe brazy |
![]() ![]() |
![]() |
#4898 |
Zakorzenienie
|
hal du du mamusie! Pit wczoraj mega maruda stad moja nieobecnosc wizazowa. Marti pykne fotke dzisiaj jak mlody utnie se drzemke
![]() ![]()
#4899 |
Zakorzenienie
|
Iga usnęła na leżaku ale robole są nad nami więc będzie dupa a nie drzemka. oby tylko nie wiercili bo ryk ze strachu mam gwarantowany. sprawdzone
![]() już drugą noc moje dziecko z trudem oddychało, jakby jej coś zalegało w gardle, charczała tak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4900 |
Zakorzenienie
|
a w ogóle to cycki coś mam puste po nocy. czyżby kryzys laktacyjny ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4901 |
Zakorzenienie
|
czytał że pierwszy kryzys przypada na 12 tydzień
![]() Jowiszku a nie macie za ciepło w domu?? Pytam bo my mamy ustawione ogrzewanie na 20 a w pokoju w którym śpimy jest skręcone i okno całą noc otwarte ![]() ![]()
#4902 |
Zakorzenienie
|
może i jest za ciepło, tylko ja lubię latać na krótki rękaw w zimie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Tymek śpi w body plus pajacyk i okno całą noc otwarte-nawet jak na polu 6 stopni
![]() ![]() ![]() a tak w ogóle to za miesiąc-w naszą pierwszą rocznicę jedziemy do wisły do Hotelu Gołębiewski na basen-posiedzimy w dżakuzi w saunach itd ![]() ![]() ![]() ![]()
#4904 |
Zakorzenienie
|
Jolu a nie wiesz ile taki cycowy kryzys może trwać ? u nas leci 13 tydzień więc może to rzeczywiście to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4906 |
Zakorzenienie
|
:")
#4907 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Ja tylko na chwilkę bo do szczepienia niedługo idziemy. Ala przespała już 4 noc z rzędu, ani razu się nie budziła. Fakt, ze zasneła dopiero przed 24 (a kąpana była po 19) ale nocka przespana. teraz coś tam amrudzi w łózeczku ![]() Judi ale Tymuś ma śliczne ustka. Wogóle wszytskie maluszki są śliczne. też jak będe miała więcej czasu to wkleję fotki Ali. ![]()
#4908 | ||||
Zadomowienie
|
Judi tymuś slodziacha
![]() u nas psuje sie pogoda a chciałam wyjśc na spacer i nie wiem czy zdąże nie wiem czy wiecie ale Anielka Nabuko przeżyła operacje zobaczymy co dalej oby było juz tylko lepiej
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaraz spylam bo muszę oddać indeks, dopiero dostałam wpis z seminarium w zeszłym tygodniu jak pracę oddałam, mam nadzieję że nie zamkną mi dziekanatu przed nosem ![]() Marticia Twój synuś jest boski, niesamowity z niego przystojniak. Ściskam Was babeczki, niedługo wracam więc piszcie dużo ![]()
![]() |
#4910 |
Zakorzenienie
|
yyyyyh, Iga kicha często gęsto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Jowiszku u nas na tapecie disne mar i masc majerankowa w okolicach noska, czasem gruszka do odciagniecia glutkow, ale raczej Mikusiowy katarek nie leci ciurkiem, tylko taki zatkany nosek jest
Mario i Tymcio chlopaki na schwal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4912 |
Zakorzenienie
|
Pragnę zauważyć iż nasze dzieci mają 3 miesiące a my napłodziłyśmy tyle, ze za chwile część 2 Anisia bedzie musiała założyć
![]()
#4913 |
Wtajemniczenie
|
hej!
Alez sie zdenerwowalam 3 razy odpisywalam i mi skasowalo....robie to ostatni raz.... ![]() Kristi my szczepilismy mała na te rotawirusy...U nas tez czesto maluszki choruja na to wole nie ryzykowac.... A wy dziewczyny szczepicie na pneumokoki?Moze ktoras wie ile takie szczepionki kosztuja? Cestia ja pamietam jak mi ja polozyli na brzuchu i w sumie bylam zdziwiona....pozniej maz sie pyta czy ma wlosy...ja mu powiedzialam ze nie ma bo naprawde ich tam nie widzialam....a jak wieczorem zeszlismy do niej to sie okazalo ze ma wlosy ![]() ![]() Jolu znowu Cie pomecze o linka do karuzelki ktora zakupilas...Bo ja tez mysle o jej zakupie tylko nie wiem na ktora sie zdecydowac ![]() Marticia Mario jest kochaniutki ![]() ![]() Jolu te oczka i usta Tymusia poprostu super....śliczny z niego chlopak... Jowiszku moja tez kicha czesto tyle ze lekarka mowila ze to jest normalne bo w taki sposob sobie dziecko przeczyszcza nosek....Ja uzywam disne mar tak z 2 razy dziennie na jego przeczyszczenie i nadmiar wyciagam patyczkami do uszu z noska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
no rzeczywiście
![]() nie widziałyście gdzieś w necie TANICH stojaków pod przewijak ? patrzę na allegro a tam zwykłe drewniane 3 półki, z miejscem na przeiwjak na górze po 165 zł. porypało ich ![]() zaczyna mi przeszkadzać przewijak na łóżeczku, Iga coraz dłuższa, zahaczam kołdrą o niego kiedy chcę ją przykryć itp. itd. |
![]() ![]() |
![]() |
#4915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jowiszku, wrazenie miekkich i pustych cycow mam co ranek, ale potem przykladam Piterka i wcale nie sa puste ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4916 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale faktycznie napłodziłysmy tego sporo i lada chwila przyda sie nowe miejsce na naszą bazgranine ![]() I tak wogóle to witam wszystkie mamuśki ![]() Pisze z Nastka leżącą mi na kolanach,taka dzisiaj jest spragniona towarzystwa mamusi ![]() Ostatnio zauwazyłam że Anastazja nie toleruje noszenia na rekach.Zdecydownaie wolni leżec na łożku, na kolanach lub siedzieć w bujaku.nawet do wiecornego usypiania nie chce sie juz nosić.Oczywiście bez noszenia na rekach usypianie wieczorem trwa dłużej,bo lezy i kokosi sie czasem nawet do półtorej godziny ![]() A jej rozrywka numero uno jest gapienie sie i gadanie do zabawek zawieszonych na żyrandolu...Potrafi sie wtedy zająć sama soba i z godzine.Tak wiec wszystkie zyrandole w domu zostały wyposarzone w grzechotki i małe misie ![]() Dalej walczymy z katarem.Poprawy nie widze.No może tyle że juz jej nie zalega w zatokach. Gadzinka dopomina sie o jedzenie wiec najpierw karmienie potem wizaż ![]()
![]() |
#4917 | ||||
Zadomowienie
|
Leonka ja szczepię na pneumo i szczepionka kosztuje 300 zł są 3 dawki co 6 tyg i jedna po roku od ostatniej szczepionki nazywa się Prevenar
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4918 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko jest u Ciebie sklep fryzjerski? kup majiblond loreala (same odcienie jaśniutkich blondów) i wodę 9% na bank nie będziesz mieć rudych
![]() Tymek ma brązowe oczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Wtajemniczenie
|
A my po szczepieniach. Ala płakała strasznie, tak jej łezki poleciały, że prawie się rzpłakałam. Musiałam dać jej cycka by się uspokoiła
![]() Ale nie została zaszczepiona przeciw WZW, ponieważ na jakiś czas podobno zostały wycoface. Przeciw WZW była tylko w 6w1, która kosztuje 180, no i niestety nie było mnie stać by zapłacić. Leonko ile płaciłaś za szczepionke przeciw Rotawirusowi? Ja do noska używam disne mar. I jestem zadowolona, chociaż Mała nie lubi jak jej się w nosek wstrzykuje. no i chciałam się pochwalić, ze Ala ma już 5100kg. A jak opuszczałyśmy szpital to miała 2600. lekarka powiedziała, ze bardzo ładnie przybiera, ze silna z niej panienka ![]() Własnie zaczela płakać
#4920 | |
Zakorzenienie
|
Judi, Marticia, cudownych macie synków
![]() leleth, oglądałam wczoraj Wasz albumik. No po prostu cudny chłopaczek ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A my dzisiaj obchodzimy dwumiesięcznicę i z tej okazji stawiamy wszystkim ciotkom wizażowym ![]() Solenizantka przesyła uśmiechy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.