|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Konto usunięte
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VI ::..
Paparak nadmiar białka + woda przyspiesza chudniecie. Powinno się go jesć ok 1g na 1kg masy ciała. Znalazłam coś takiego :
Cytat:
![]() ![]() Fruity ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9174348]Paparak nadmiar białka + woda przyspiesza chudniecie. Powinno się go jesć ok 1g na 1kg masy ciała. Znalazłam coś takiego :
Ja ostatnio jadlam za duzo suszonych owoców, wegli prostych i orzechów, skutek waga pokazala 57, czyli 2 kg do przodu. Od trzech dni jestem grzeczna i mam nadzieje ze zacznie spadac ![]() ![]() Fruity ![]() ![]() ![]() dziekuje Cykado ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
![]() ojoj jakis czas temu plazowalam ale tylko przez tydzien - schudlam i to bardzo ponad 6 kg, ale dalej nie wytrzymalam i wrocilam do slodkosci glownie ![]() dlatego teraz postanowilam cwiczyc tym razem joge odchudzajaca + cwiczenia wyszczuplajace z SHAPE'a + plazowanie ![]() mam nadzieje ze tym razem wytrwam ![]() ![]() pozdrawiam goraco
#934 |
Zadomowienie
|
hi girls!
nadrobiłam zaległości wiazażowe, więc piszę ![]() Cykado ja w weekend na jednej imprezce przyszalałam, bo kolegi tata zrobił taki chleb, że ![]() ![]() i z rana ważyłam 0,5kg więcej. właśnie - jak jest z ananasem z puszki na SB? dzisiaj z rana pojechałam specjalnie do Auchan kupić wagę, bo oprzeć się nie mogłam tej promocji! Łucznik BS-12 za 40zł! z możliwością wszystkich pomiarów. boję się tylko jednego - że jak pokaże mi więcej niż 51 kg to będę chciała tyle na niej osiągnąć i jeszcze wezmę się za odchudzanie.
#935 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za buziaka Cykado!
![]() Ja do Was tez tu zagladam, za bardzo sie juz do Was przyzwyczailam, w pozytywnym sensie. ![]() Choc ostatnio to naprawde codziennie malo bialka, duzo prostych wegli, bialej maki, coraz mniej warzyw, czasami slodycze...wiec kompletnie nie SB. Na wage nie staje, wiec narazie sie tym nie przejmuje. Jedynie tym, ze wiem, ze to co robie jest bardzo nie zdrowe. Ale jakos nie daje rady inaczej. Sama nie wiem. Tak jakbym sie wszystkim przejadla i co pozostalo? Rzeczy, ktorych dawno juz nie jadlam, bo inaczej to bym glodowala. I tak, tak jak wczoraj to zjadlam tylko 3 posilki. Rano probowalam zjesc cos zdrowego, to skonczylo sie na 2 kesach. ![]() Ale moze jeszcze 2 tygodnie jakos tak wytrzymam a potem bedzie lepiej. Wy dziewczyny musicie trwac za mnie, wiec prosze mi tu ladnie, zdrowo jesc! ![]() Buziaki dla wszystkich! ![]() ![]() ![]()
#936 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() Ska ananas puszki nie dosc, ze sam w sobie ma duzo cukru to jeszcze w zalewie slodkiej sie dusi. Ananas w ogole to kiepski wybor ale jak juz to surowy. Ananas, arbuz, banan, winogrona sa nienajlepsze, oczywiscie nie w smaku ale ze wzgledu na zawartosc cukru. |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
w sumie to to wiedziałam, ale koleżanka mi wmawiała, że ananasy są dobre na odchudzanie. i nie chciała ustąpić
![]() czym w takim razie można je zastąpić do takich sałatek? podobnie jest z kukurydzą - bardzo pasuje do tego typu potraw, a nie jest za bardzo wskazana.. pomysły?
#938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
No i dzisiaj zgodnie z obietnicami zaczęłam plazowanie. póki co z braku pomysłów i produktów w lodówce na śniadanie wieśniak, na drugie wieśniak, na obiad planuje pierś z kurczaka z cukinia a na kolacje tunczyka z pomidorem czy jakos tak
musz esobie poprzegladac dokladnie przepisy bo na samych serkach i kurczaku długo nie pociągne ;p no i brakuje mi bardzo mojej ukochanej owsianki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
![]() jakoś pod koniec tygodnia mi plażowanie nie wyszło ![]() ![]() ![]()
#941 |
Wtajemniczenie
|
Ja dzis debiutuje jesli chodzi o flaczki, rzecz jasna chudziutkie drobiowe
![]() Edytowane przez paprak Czas edycji: 2008-09-29 o 14:02 Powód: ort |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Ska - ananas jest dobry na odchudzanie ![]() U mnie dieta ok, aż sama się dziwię ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam spodnie bez przymierzania. Prawie (prawie ![]() ![]() ![]()
#943 |
Zakorzenienie
|
witam
ja dzis mialam ciezki dzien najpierw w szkole 5 kartkowek[naszczescie poszly w miare ok] na dodatek w nocy nie moglam wcale zasnac wiec ciagle bolala mnie glowa i bylo mi niedobrze[a co dziwne spac mi sie nie chcialo] po szkole myk do fryzjera co bylo wielkim bledem bo przyjeli jakas nowa kobite chyba i nawet mnie nie sluchala tylko obciela grzywke do polowy czola nic poza tym wyszlam z tamtad szybko bo myslalam ze ja tam pobije;/taka bylam zla ze wrocilam i zlapalam za bulke sojowa z nutella[jedyne swiatlo jakie widze to to ze cieniutko posmarowalam ale jednak;/] tak sie na siebie zezloscilam i na fryzjerke ze sama sie obcielam i odrazu humorek mi sie poprawil ![]() a za ta bulke to dzisiaj beda brzuszki koniecznie ![]() to jak to wkoncu z tym ananasem jest?bo kiedys gdzies o arbuzie czytalam ze tez dobry na odchudzanie bo ma sama wode i tylko 19 kcal a potem sie dowiedzialam ze to sam cukier i nie jest wskazany wiec ja to juz nie wiem co myslec heh
#944 |
Wtajemniczenie
|
Z ananasem i arbuzem jak ze wszystkim - jak jestes na diecie owocowej to sie nadaja. Jak jestes na atkinsonie to jesz tluste mieso a na sb tluste mieso jest zakazane. Nie mozna traktowac diet wybiorczo bo nie zadzialaja. Takie moje zdanie. Ziemniaki tez maja bardzo niewiele kalorii ale czy to oznacza, ze mozemy je jesc? Na SB nie bo patrzymy nie na kalorie a na IG.
Ja wlasnie bede flaczki konczyc bo przed praca mialam czas tylko miesko obgotowac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
a co sadzicie o gotowanej watrobce drobiowej na SB?
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Konto usunięte
|
Wszystkie podroby sa chyba niepolecane, ale trzeba by sprawdzić w ksiązkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór moje Panie
![]() Ja do was wracam, już koniec smutków, dołków, i choróbska żołądkowego trzeba się podnieść i walczyć ![]() ![]()
#949 |
Wtajemniczenie
|
[1=1111c4b9c157e15532fa9e2 7a07e9b9b22376b0b_6593527 3b71bb;9183255]Wszystkie podroby sa chyba niepolecane, ale trzeba by sprawdzić w ksiązkach
![]() a ja uwielbiam watrobki i zoladki ![]() ![]() EDIT: zoladki to tez bialko i tluszcz glownie. Ciekawe, ze gotowe flaczki sa chude. W kazdym razie ja swoje flaczkiz piersi, zoladkow u warzyw zrobilam i zamierzam jesc ![]() Jeszcze raz EDIT: BArdzo fajny przelicznik: http://vitalia.pl/index.php/mid/59/f...ty/odchudzanie |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziewczyny, u mnie rewolucja! dzisiaj zważyłam się na nowej wadze. niestety jest 53,4kg. a na innej mechanicznej wciąż 51. trudno - zmieniam podpis i dane na blogu. mam pewność, że ta waga jest dokładna, bo na 2 paczki cukru wskazała 2kg. widocznie moja idealna waga to te 53kg, a nie 51. i waga startowa nie wynosiła 56 a 58,5kg. tak czy siak schudłam 5kg ![]() dobiję do 52 dokładnie i bajka ![]()
#951 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
dzięki paprak. ale w zasadzie wszyscy mi już mówią, że dobrze wyglądam i ja się dobrze czuje w swoim ciele, więc chyba tylko te 0,4kg zrzucę.
jaki macie pomysł? żeby tak łagodnie zejść te niecałe pół kg? II faza?
#953 |
Zakorzenienie
|
mi ten przeloicznik wskazuje 20.05
![]() a ja nadal 60kg ![]() macie jakieś przepisy na I faze z fetą?
#954 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Bardzo dawno z Wami pisałam, ale troszkę podczytywałam ![]() Z moją dietką jest tak - staram się jeść produkty o niewysokim IG, ale często zdarzają się też te mniej zdrowe rzeczy typu pizza, lody, słodycze. Moja waga z początku września - 52,2 z połowy września 52,5 Jak stanęłam na wagę w sobotę (27.09) wskazała 53,6 kg czyli jestem ok. 1 kg do przodu (a raczej do tyłu ![]() Przyszła jesień i chęć na podjadanie czegoś słodkiego ![]() Wczoraj na kolację zjadłam budyń czekoladowy (na mleku 0,5% i słodziku) z chudym mielonym serem, posypany rozpuszczalną kawą orzechową - pyszne! ![]() Dziś śniadanie zjadłam dopiero przed 11, z braku czasu. W pracy kocioł niesamowity, jak zawsze pod koniec i na początku kolejnego m-ca ![]() Już się nie mogę doczekać powrotu do aerobiku, który miał być we wrześniu, ale wciąż się nie przeprowadziliśmy i nie chcę wykupić karnetu, a później nie móc chodzić na zajęcia regularnie, bo to sprzątanie, a to zakupy czegoś do domku, przeprowadzka itd. i tak to wygląda. Już wariuję na samą myśl o odciągającej się w czasie przeprowadzce... Biurokracja, która oznacza na razie brak prądu w naszym domku, poza tym nie mamy jeszcze mebli kuchennych... Pozdrawiam wszystkie Plażowiczki - stare i nowe ![]() Miłego Dnia!
#955 |
Zakorzenienie
|
ja jestem w trakcie śniadani: jajecznica z 2 jajek z pieczarkami do tego pomidor, 2 plastry fety i sok z grejfruta(nie wiem czy mozna, ale sama wyciskałam)
![]() a gdzie Marzenka?
#956 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio mało SB
ciasto o nazwie krówka stoi w lodówce, no i ktoś musi zjeść. ![]() Na śniadania nie mam czasu, więc jem kanapkę z pomidorem, ale chleb ciemny. DO pracy kupiłam jogurt do picia babanowy, i rogala pełnozxiarnistego ![]() Na oabidek za to bardzo SB, pierś kurza pluś papryka surowa i/lub brokuł [ale idę do fryzjera więc nie bede mieć czasu na jego blanszowanie. ;] a mojej pobliskiej biedronce wykupilam wszystkie pistacje ![]() 2 tygodnie pierwszej fazy minęły, ale chyba muszę odjąć te dni w które solidnie grzeszyłam. ![]() Muszę gdzieś się zważyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Konto usunięte
|
A ja od jutra na tydzien urlopu
![]() ![]() Z dieta nadal ok bo bardzo mi odpowiada ta jej nowa wersja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
dziendobry
ja dzis zgrzeszylam tylko bulka sojowa na 2 sniadanko a poza tym to ladna dietka jest i na wfie galam cala lekcje na 2 lekka siadkoweczka wiec nie jest zle
#959 |
Wtajemniczenie
|
U mnie kolacja
![]() ![]() moje menu dzisiaj: dwie jedynki z kromka razowca flaczki drobiowe jablko flaczki drobiowe i kolacja: twarozek 0% lekki z piatnicy z mlekiem zsiadlym, tyunczyk w oleju i mizeria z oliwa, chili, octem jablkowym i cebulka. Do tego kromka razowca i dwa liscie salaty ![]() ![]() Czuje sie bardzo ociezala z powodu takeij ilosci bialka i widzed, ze waga tez odnotowuje balast ![]() ![]() ![]() Ska a moze zostan na rozsadnej trojce i daj sobie jakies pol roku zeby waga sie ustabilizowala. ZObaczysz czy nie tyjesz, co na ciebie zle wplywa a moze powolutku jeszcze cos zrzucisz. Ja utracilam swoje kilogramy na trojce wlasnie ale trwalo to bardzo dlugo. Jednak nie zaluje bo nie wracaja i o to chyba chodzi ![]() MIlego wieczoru wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Hello Laski
![]() Ja tylko na pol minuty przywitac sie ![]() ![]() ![]() ![]() Jak jutro w pracy bede miala chwilke to Was poczytam i wieczorkiem odpisze... ![]() 3majcie, buziole dla Was kochane ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.