![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Nawet mi sie podoba, dziekuje za stronke , zaraz obejrze sobie co tam maja ciekawego ![]() ![]() ![]() ![]() w tym tyg sie rozgladne bardziej na miescie ![]() ![]()
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda "plus size"
Ja ostatnio bylam w Warszawie z powodu badan i powiem Ci ze byle co z cyrkonia to kosztowalo oko 1000 zlotych moze cos upatrzysz ja wole kupic tu bizuteria i samochody zdecydownaie sa tansze
![]() ![]()
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.hsamuel.co.uk/webstore/detail/R/4696840/ lub ten :P : http://www.hsamuel.co.uk/webstore/detail/R/4308980/ Lubie biale zloto, no i widze, ze ceny ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3904 |
Zakorzenienie
|
Piercionki bardzo skromne naprawde fajne. Ja nie lubie bialego no chyba ze w polaczeniu z zoltym samego nie bo wyglada jak srebro a na srebro mam alergie wrrr.... Ale podobaja mi sie serio. Ten co Ci wkleilam sama widzisz jaka obnizka 50 funtow to przeciez 200 zlotych.... Mim problemem jak na razie jest to ze schudly mi tez palce i zaczynaja mi sie te pierscionki obracac....
A chce jeszcze jeden. Mam w glowie wzor ale jeszcze tu w Anglii nie znalazlam. Widzialam cos na ten moj umyslony ksztalt w Pl ale to ciagle nie to i te ceny.... chyba zrobie na zamowienie mam znajomego zlotnika w Pl. Ale to dopiero jak pojade. A to po nowym roku nie wczesniej.... Gdybys jednak si zdecydowala to dogadamy sie. Musisz znac rozmiar (ja mialam R teraz sama sie dziwie ze Q jest duze ale to zalezy od ksztaltu samego pierscionka wiadomo im szerszy to musi byc wiekszy jak obraczka ![]() ![]() ![]() ![]()
#3905 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() ![]() ![]() ![]()
#3906 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym tak zrobila gdybym miala mozliwosc (odp na priv)
#3907 |
Moderatorka z pazurem
|
Dorka peirwsza kiecka rewelacja ale te wymiary cos mi sie nie zgadzaja -102cm w biodrach i to ma byc rozmiar 44?
Druga kiecka nie w moim stylu, za bardzo sportowa 3. ładny klasyk 4. Podoba mi sie ale jak dla mnieta spodnica moze byc za krotka 5. "stadionowa" ta tunika, nie podoba mi sie 6. Gdyby to byl ktorys z golfow na modelce - ok oba sa ladne, ale tez szarawo - zoltawy mi sie nie podoba 7. Jak ja nie lubie jak ktos wrzuca na aukcje takie niewyrazne fotki, tunika wydaje sie byc fajna, ale te fotki mnie odstraszaja 8. Bardzo ładna tuniczka ![]() 9. Ciekawy golfik ale widac ze uzywany i nie wart 30zl + wysyłka 10. Jestem na tak ![]() ![]() 11. Płaszczyk "nietoperek" ładny ![]() 12. Jak sama nazwa wskazuje - klasyczny welniany plaszczyk, mnie nie oczarowal - wole bardziej "udziwnione" ![]() 13. Kolejny klasyczny plaszcz, tym razem dwurzędowy - rowniez nie moj gust 14. Jeszcze jeden klasyczny welniany plaszcz, dwurzedowy, tym razem czarny i z kapturem - tak jak pozostale - poprawny "politycznie" ![]() 15. Bardzo ładne te bolerka - ladnie polyskuja. Przeraza mnie tu tylko chudosc modelki. 16. Jaka figlarna ta koszula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
Fajnie jak sie widzi zdjecia
![]() ![]() ![]()
#3909 |
Zadomowienie
|
helouł kobiałki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Cytat:
a zeby Mischoko tez mogla zobaczyc to wklejam fotke kiecki o ktora pytasz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3911 |
Zakorzenienie
|
sukienka mi sie podoba
![]() ![]()
![]() |
#3912 |
Moderatorka z pazurem
|
Jako ze mnie sie sukienusia za bardzo nie spodobala mam dla ciebie inne propozycje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Moderatorka z pazurem
|
wg mnie to kiecunia powinna miec podkreslony pas i wtedy wyszczupla nam talie, jak sie za bardzo rozkloszujemy to wyjdzie bombka
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie sukienka ok ale odpada bo ja ma mza grube ramiona i "bicepsy" do takich sukni musze cos co mi te lapole przykrywa ![]()
![]() |
#3915 |
Moderatorka z pazurem
|
Ja mam górę że tak powiem wymiarową ale nadrabiam nogami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
A ja juz sama nie wiem czy ja jestem jablko czy gruszka czy moze wielka dynia
![]() mierzylam sie dzis i: 110 biust 105 pas 118 biodra ani to trojkat ani kwadrat na moje oko kula baaardzo okragla ![]()
#3918 |
Moderatorka z pazurem
|
Obie jestescie gruszki, jablka maja wiecej w brzusiu niz w biodrach. A ja jestem mega grucha:
biust:103 pas:83 biodra:114 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Zakorzenienie
|
Moze i jestes gruszka ale przynajmniej masz tale ja jestem mega pumpkin
![]()
#3920 |
Zakorzenienie
|
Mój typ z pierścionków to ten
![]() http://www.hsamuel.co.uk/webstore/detail/R/5738652/ a to moja dzisiejsza kreacja, do pracki ![]() ![]() Spodnie materiałowe, jasnopopielate w jasnoróżową i białą kratkę, popielaty podkoszulek, fioletowy sweterek, sliwkowa kurtka i sliwkowa torebka ![]()
#3921 |
Zakorzenienie
|
jestem jablko
![]()
#3922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do pierscionka. Moj tez byl ten dopoki nie zobaczylam go z bliska. W samuelu maja z czerwonymi zielonymi czarnymi niebieski zoltymi i FIOLETOWYMI kamieniami plus biale no ![]() ![]() A ktore wg Was kochane jablko czy gruszka no albo dynia wielka jak ja jest latwiejsze do ubrania i co mi polecacie ? bo ja kompletnie nie wiem w co sie ubierac zeby cos podkreslic a cos zatuszowac.
![]() |
#3923 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
No to ja jestem gruszka tylko jakas zmodyfikowana genetycznie bo cosik wielgachna no
![]()
#3925 |
Moderatorka z pazurem
|
Znalazlam wskazowki jak dopierac plaszcz do danej sulwetki:
Figura Klepsydry- Dobrze Ci będzie w klasycznym trenczu,krótkim płaszczyku jak i dopasowanej kurteczce.Jeśli uważasz że biust jest za duży wybierz jednorzędowe zapięcie.Pasek w talii świetnie podkreśli figurę klepsydry. Figura gruszki-Masz rozbudowaną dolną część ciała i szczupłą górę.Należy zrównoważyć proporcje sylwetki.Wybierz płaszcz z dużym kołnierzem który poszerzy ramiona lub stójką.Zapięcie dwurzędowe powiększy nieco biust.Długość najlepsza będzie do połowy uda lub do kolan .Krótkie kurteczki i płaszcze o długości w biodra zwrócą jedynie uwagę na problem dlatego najlepiej z nich zrezygnuj.Jeśli jednak nie możesz sie rozstać z krótka kurtką,to noś ją rozpiętą do długiej tuniki. Figura Jabłka-Tu problemem jest zbyt duży brzuch,który jest najszerszą częścią.Zapomnij o krótkich kurtkach i pasku w talii.Najlepszy dla Ciebie będzie płaszcz lekko dopasowany w talii z małymi guzikami jednolitym ciemnym kolorze,najlepiej jeśli będzie rozszerzał się ku dołowi. Figura rożka,lizaka-Szerokie ramiona,duże piersi i szczupła dolna część ciała.Musisz zrównoważyć sylwetkę ,doskonały będzie płaszczy który rozszerza się ku dołowi koniecznie z dużym dekoltem.Nie noś stójki i dwurzędowych zapięć ponieważ góra wyda się obszerna.Duży wykładany kołnierz poszerzy ramiona. Wysoka,szczupła-Jeśli jesteś szczupła i wysoka dobrze Ci będzie w większości fasonów.Pamiętaj że krótkie płaszczyki wydłużą nogi ,co niekiedy może spowodować że figura będzie nieproporcjonalna.Możesz pozwolić sobie na duże wzory (krata,kwiaty).Jeśli chcesz nieco skrócić sylwetkę,wybierz kontrastowe dodatki i poziome linie. Niska,drobna-Dobrze Ci w krótkich płaszczkach,dopasowanych kurteczkach i pelerynkach na jeden guzik.Możesz wybierać pomiędzy różnymi fasonami,kolorami.Doskona ły będzie dla Ciebie płaszczyk w jasnym kolorze przed kolano, z półokrągłym kołnierzem.Nie dla Ciebie długie płaszcze oraz wielkie kołnierze,ponieważ przytłoczą drobna sylwetkę. Grube kostki,łydki Wystarczy tylko dobrać odpowiednia długość butów,spodni i spódnicy. -Spodnie muszą być długie i rozszerzane -Nie noś spodni 3/4 i do kostek oraz wąskich -Spódnica w kształcie litery A ,im szersza spódnica tym nogi wydadzą się szczuplejsze -Wąskie spódnice podkreślą jedynie grube nogi -Nigdy nie noś butów z paskiem wokół kostek -Najlepsze buty to na słupku lub koturnie -Zrezygnuj ze szpilek -świetne bedą botki za kostkę lub do łydki-wyszczuplą i ukryją masywne nogi Zła długość i fason spódnicy ,podkreślają masywne łydki.cienka szpilka wygląda jak by sie miała złamać pod ciężarem nóg. W spódnicy o linii A,do kolan i butach na koturnie ,nogi Trinny prezentują się znakomicie. Pamiętaj! -Nie opasuj kostek żadnymi paskami -W lecie noś buty z odkrytymi palcami -Długość spódnicy wybierz do kolan,do połowy łydki podkreśli tylko masywne nogi -Legginsy nie są dla Ciebie Krótkie nogi Krótkie nogi to żaden dramat ! Pokochaj buty na obcasie i poznaj kilka sprawdzonych rad. -Spodnie noś zawsze z szerokimi nogawkami i sięgające ziemi -Zrezygnuj ze spodnie z przykrótkimi nogawkami i obcisłych -Spodnie biodrówki skracają nogi i wydłużają tułów -Najlepsza spódnica będzie długa, do samej ziemi -Spódnica do połowy łydki plus buty na wysokim obcasie też będzie odpowiednia -Sukienka do ziemi o prostym kroju i bez ramiączek świetnie wydłuży nogi -Sukienki z podwyższoną talia,łagodnie spływające po pupie również są świetne -Dwie warstwy bluzek,spód dłuższy i krótszy wierzch, są dobre przy długim tułowiu,który zazwyczaj towarzyszy krótkim nogom -Zakazane są krótkie bluzeczki odsłaniające brzuch -Najlepszy jest żakiet o długości 3/4 Przykrótkie spodnie biodrówki to zbrodnia dla krótkich nóg Szerokie nogawki,długość do samej ziemi w tym fasonie nogi Trinny wyglądają na bardzo długie Pamiętaj! -Ubrania z obniżoną talią jeszcze bardziej cię skrócą -Twoje ubrania powinny mieć pionowe linie,noś długie ozdoby -Rajstopy i buty w tym samym kolorze świetnie wydłużą nogi! -Noś buty na obcasie |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Moderatorka z pazurem
|
Szerokie biodra,grube uda
Uczyń atut ze swoich kobiecych krągłości! -Bluzka z dekoltem w łódkę i rękawem zrównoważy sylwetkę -Sweter noś krótki dopasowany , o prostej linii - Nie noś dekoltów w serek -Należy przekłuć uwagę do górnej części ciała ,poprzez ciekawy wzór czy apaszkę. -żakiety wybieraj zawsze zakrywający biodra i uda, krótkie dopasowane żakiety oraz do linii bioder są nieodpowiednie -Płaszcz najlepiej długi z szerokimi klapami -Spodnie noś zawsze rozszerzane --Spodnie zwężane i z prostą nogawką są nie dla Ciebie! -Spódnica o linii A -Nie noś spódnic z koła,plisowanych i ołówkowych -Sukienka najlepsza dla Twojej figury to w w kształcie litery A , z odsłoniętymi ramionami Pamiętaj! -Nie zakładaj spodni i spódnic szytych ze skosu -Unikaj żakietów do bioder ,podkreśli jedynie biodra i duże uda -Legginsy są nie dla ciebie -Nie noś materiałów w szerokie pasy i duże wzory w dolnej części ciała -Ubrania z wysoka talią nie są również dla Ciebie Duży brzuch -Bluzka powinna przykrywać brzuch,łagodnie opadać na biodra,być dopasowana ale nie może przylegać do ciała. -Marszczona , z żabotem lub falbanką ukryje brzuch -Lepsza będzie z zaokrąglonym dołem -Doskonały jest krój portfelowy -Sukienka nie może być opięta,dobra jest portfelowa lub dwuczęściowa oraz linii empire -Spódnica z obniżoną talią,zaczynająca się w połowie brzucha optycznie go zmniejszy -Odpowiednia jest również spódnica ze skosu -Nie noś spódnic z zakładkami na brzuchu i marszczonych w pasie -Spodnie powinny być zapinane na boku -Nigdy nie noś spodni biodrówek -Nie ubieraj ciasnych dżinsów -Krótki,dopasowany w talii żakiet jest najlepszy Pamiętaj! -Duży dekolt odwróci uwagę od brzucha -Unikaj lśniących i przylegających materiałów -Noś rzeczy spływające po ciele ,a nie opinające -żadnych obcisłych bluzeczek odkrywających brzuch -Fasony odcinane pod biustem ukryją brzuszek -Gorset go spłaszczy Duża pupa bo dobrze odziana jest sexy! -Ubieraj spodnie lekko dopasowane, zapinane na wysokości bioder - Noś biodrówki które dzielą pupę , zmniejszając ją -Koniecznie szerokie nogawki -W spodniach z wysoka talia pupa będzie ogromna,więc ich unikaj -Spódnica rozkloszowana dołem ładnie opina pośladki,a dostaje z tyłu od ud i pupa uzyskuje ładny wygląd -Odpowiednia jest również spódnica ołówkowa,ponieważ przywiera do ciała we właściwych miejscach -Nie noś spódnic w kształcie litery A -Sukienka lekko wcięta i dopasowana w talii -żakiet ma zakrywać pupę, być dopasowany w talii i rozkloszowany dołem -Ubrania kończące się na linii pupy, poszerzają ją jeszcze bardziej -Fasony zwężane dołem są nie dla ciebie Pamiętaj! -żakiet i płaszcz powinien zakrywać pośladki -Nie ubieraj dużych wzorów -Fasony proste, bez zaznaczonej talii są nieodpowiednie -Krótkie żakiety nie są dla ciebie Brak talii -Bluzka z głębokim dekoltem w serek optycznie wydłuża tułów -Portfelowy fason sukienki czy bluzki stwarza wrażenie wcięcia w talii -żakiet czy kurtka muszą być w talii dopasowane i ładnie układać sie na biodrach -Płaszcz również noś dopasowany w talii i rozszerzający sie ku dołowi -Nie noś dwurzędowych zapięć -Szeroki pasek stworzy wrażenie wąskiej talii -Wzorek na środku lub długi ciekawy naszyjnik odwrócą uwagę od boków talii -Unikaj cienkich pasków -Nie zakładaj bolerka, podkreśli tylko brak talii Pamiętaj! -Nigdy nie noś workowatych,ubrań,kwadrat owych krojów -Pamiętaj o bieliźnie korygującej, kup dobry gorset -Ciekawy wzorek odwróci uwagę od skrywanych problemów -Sukienka o linii empire zatuszuje brak talii,wydłuży sylwetkę Duży biust Nigdy nie powinien być Twoim kompleksem!Nie zakładaj workowatych ubrań, masz się czuć atrakcyjna i seksowna! -Czym większy dekolt tym biust wyda się mniejszy -Dekolty dla ciebie to:serek, kopertowy, w litere "V",karo -Nigdy nie noś dekoltów blisko pod szyją,ubrań ze stójką, -W golfie góra będzie wyglądać bardzo masywnie -Bluzki noś z dekoltem w serek i rękawami -Sukienki z jak największym dekoltem -żakiet dopasowany w talii z dekoltem V -Sweterek najlepiej kopertowy , taki rozdziela biust, przez co wydaje sie mniejszy -Płaszcz dopasowany w talii z wąskimi klapami i głębokim dekoltem -Zrezygnuj z kołnierzy typu polo oraz swetrów robionych grubym ściegiem Pamiętaj! -Odpowiedni biustonosz to połowa sukcesu -Nigdy nie noś prostych żakietów czy płaszczy , muszą być dopasowane w talii -Nie zakładaj ubrań bez rękawów |
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Fajne Roses ale ja jakos nie wiem czy ja jestem gruszka. Nie mam szczuplej gory za to dol rozbudowany jak najbardziej. Ja to rraczej taka prostokatna jestem no
![]()
#3928 |
Moderatorka z pazurem
|
Szerokie,grube ramiona
Odpowiednie fason rękawa pozwoli założyć ci każdą rzecz. -Rękawy dla ciebie to długie lub 3/4 -Krótkie rękawy optycznie pogrubiają ramiona -Przy sukience lub bluzce noś rękawy rozcięte , ewentualnie grube ramiączka, powiewające mankiety też są odpowiednie -Zabronione są cienkie ramiączka rękawy na gumce i bufki -Dekolt dla ciebie to w kształcie "V" -Unikaj wiązań na szyj i dekoltu "łódki"-powodują że barki są masywne -Szerokie klapy w płaszczach i marynarkach też poszerzają ramiona -Nie noś grubych swetrów, golfów -Trapezowe spódnice i szerokie spodnie zrównoważą proporcje, unikaj spodnie rurek Pamiętaj! -Nie noś krótkich obcisłych rękawów -Poduszki na ramionach są absolutnie zabronione! -Drobny wzorek ukryje nadmiar ciała Bielizna-podstawa stroju "JEŚLI NIE BĘDZIESZ MIAŁA DOBRZE DOBRANEJ BIELIZNY, WSZYSTKIE TWOJE UBRANIA BĘDĄ ŹLE WYGLĄDAĆ” Trinny& Susannah Za pomocą dobrej bielizny możemy skorygować kształt naszego ciała, uwydatnić piersi, spłaszczyć brzuch czy podnieść pośladki. Należy zainwestować w dobra bieliznę, bo ona jest podstawą naszego ubioru. Trinny i Susanha mówią ze aby mieć piękne ciało nie trzeba spędzać czasu na siłowni i przechodzić na dietę, jedynie należy kupić odpowiednia bieliznę! Biustonosz Aż 70% kobiet nosi źle dobrany biustonosz, powodując sobie wielką szkodę. Zle dobrany biustonosz zniekształca piersi, powoduje ból i dyskomfort. Biustonosz ma eksponować nasz biust,ma być wygodny i podkreślać kształt piersi, podtrzymywać je. Dobrze dobrany biustonosz optycznie koryguje biust: podnosi go, powiększa lub zmniejsza. Idealnie dobrany stanik ma być nieodczuwalny . Miseczki i obwód muszą być doskonale dobrane szelki mieć odpowiednia grubość. Kobiety z dużym biustem bardzo często kupują staniki o małym miseczkach i za dużym obwodzie. Miseczki Miseczka ma obejmować cała pierś,pierś nie może wystawać dołem ani bokiem, musi cała idealnie mieścić się w miseczce.Miseczka nie może również odstawać u góry, marszczyć się. Fiszbiny mają układać się na żebrach i mostku, nie na piersi! Zewnętrzna krawędź fiszbiny ma celować w środek pachy. Obwód Wysokość zapięcia ma znajdować na linii łopatek,należy zapinać na ostatni, najluźniejszy rząd haftek!Obwód rozciągnie sie z czasem i wtedy będzie można przepiać. Jeśli biustonosz sie za wysoko unosi to znak ze jest za luźny. Ramiączka Ramiączka muszą swobodnie przylegać do skory, nie mogą zostawiać śladów na ramionach!nie mogą również spadać. Regulacja jest po to aby z niej korzystać, zawsze należy ramiączka tak ustawić aby biust znalazła sie na odpowiedniej naturalnej wysokości. Jeśli masz duży biust wybieraj zawsze szerokie ramiączka . A teraz zmierz się ![]() Zmierz się bezpośrednio pod piersiami, pamiętaj aby taśma ciasno przylegała do ciała. Będzie to rozmiar obwodu biustonosza. Następnie zmierz się w najszerszym miejscu na piersiach, tu taśma musi być nieco poluzowana, pamiętaj aby nie spłaszczać piersi. Od obwodu w biuście odejmij ten pod biustem. Otrzymany różnica będzie rozmiarem miseczki. 12-13 cm = miseczka A 14-15 cm =miseczka B 16-17 cm = miseczka C 18-19 cm = miseczka D 20-21cm = miseczka E 22-23 cm = miseczka F Pamiętaj że rożne firmy mają rożne rozmiarówki, wiec nie bierz na ślepo stanika, zawsze go mierz! Warto kupić dobry biustonosz renomowanej firmy, bo taki ci długo posłuży. Duże piersi: Podstawowa rzeczą w szafie dla każdej kobiety powyżej rozmiaru D jest doskonały biustonosz!! Zwisające biusty mogą mieć jedynie ssaki karmiące po 12 prosiąt ![]() Duży uniesiony biust to , pojawienie się talii, kształtna figura i zachwyt innych kobiet. Należy poświecić wiele uwagi i dobrać taki aby podtrzymywał , podnosił i ładnie kształtował duże piersi. Najlepsze będą staniki z miękkich materiałów,lub pół usztywnianych który ładnie zbiera biust,koniecznie z fiszbinami i na grubych ramiączkach. Małe piersi: Ty możesz wybierać między dniami z biustem lub bez ![]() Aby powiększyć piersi odpowiednie są staniki typu push-up ich zadaniem jest powiększyć,unieść i wypchać biust. Dzieje sie to dzięki poduszką silikonowym umieszczonym w środku. Dziewczyny z małym biustem mogą nosić również stanik typu bardotka. Bielizna modelująca Aby pozbyć się wystającego brzuszka nosimy majtki wyszczuplające. Poprzez korygującą bieliznę podniesiemy też pośladki, wyszczuplimy uda czy talie. Pamiętaj! Gdy kupujesz majtki wybieraj odpowiedni rozmiar aby nie wrzynały się w ciało i nie zostawiały śladów odgnieceń. Dla kobiet o obwisłych pupach wrogiem nr.1 są stringi! |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
No nie!!! z tego wynika ze ja powinnam B nosic ???? dziwne to
![]()
#3930 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() oto one: WIOLONCZELA Charakteryzuje się: Duże piersi Krótka talia Duże biodra Duże uda Szczupłe nogi od kolan Powinnaś nosić: Dekolt "V" Spódnice z klinów Mocne kolory i desenie Stan odcinany pod biustem Spodnie z szeroką nogawką Unikaj!: Ołówkowych , krótkich spódnic Satynowych lub skórzanych spodni Zwykłych jeansów Spodni rurek Butów do kostki Figurę wiolonczeli ma: Monica Bellucci KRĘGIEL Charakteryzuje się: średni biust Szczupła talia Brzuch w porządku Duże uda Grube łydki Powinnaś nosić: Spódnice o linii A -do kolan Dopasowane płaszcze z dużymi klapami Szerokie dekolty Buty na wysokich obcasach Unikaj!: Bluzek na cienkich ramiączkach Krótkich marynarek Spodni rybaczek Spódnic do połowy łydki Ołówkowych spódnic Figurę kręgla ma:Jennifer Love Hewitt GRUSZKA Charakteryzuje się: Małe piersi Długa talia Płaski brzuch Rozbudowane biodra Grube nogi do kolan Powinnaś nosić: Kamizelki Sukienki z odkrytymi ramionami Bluzki z krótkimi rękawami Długie spódnice Unikaj!: Ołówkowych spódnic Spodni rurek Bryczesów Butów wiązanych na kostce Figurę gruszki ma Sandra Bullock DZWON Charakteryzuje się: Wąskie ramiona Szczupła talia Krótka talia Duża pupa Mocne uda Powinnaś nosić: Kamizelki Kaptury Okrągłe dekolty Bufki Spódnice z rozkloszowanym dołem Unikaj!: Podwyższonej talii Spodni z wąskimi nogawkami Skąpych koszulek Dekoltów" V" Sukienek ze skosu Dużych wzorów Figurę dzwonu ma Jennifer Lopez [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/aaa/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/aaa/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG] Charakteryzuje się: Szerokie ramiona Nie ma talii, płaska pupa Brzuch średniej wielkości Grube uda Grube łydki Powinnaś nosić: Okrągłe dekolty Kopertowe dekolty Dopasowane marynarki Ubrania o linii empire Wysokie obcasy Szerokie paski w talii Unikaj!: Krótkich marynarek, kurtek Dwurzędowych zapięć Krótkich spódnic Spódnic w kształcie bombki i plisowanych Sztywnych tkanin Figurę cegły ma Kim Cattrall JABłKO Charakteryzuje się: średni biust Większy brzuch niż biust Płaskie pośladki Nogi -w porządku Powinnaś nosić: Bardzo dobrze dobrany biustonosz Szeroki, duży dekolt Dopasowane spodnie, bez zakładek Dopasowaną w talii marynarkę Buty na koturnach Unikaj!: Zwykłych koszulek Obszernych , kwadratowych bluzek Spodni z wysoką talią i zaszewkami Pikowanych kurtek Jeansów o męskim kroju Biodrówek Figurę jabłka ma Kathy Bates WAZA Charakteryzuje się: Duże piersi Talia łagodnie wygięta Szerokość bioder równa piersią Szczupłe uda i łydki Powinnaś nosić: Ołówkowe spódnice Dopasowane jeansy Kwadratowy krój dekoltu Okrągłą biżuterie Unikaj!: Ubrań z falbanami i żabotami Bezrękawników z okrągłym dekoltem Golfów Sukienek z kołnierzem Figurę wazy ma Scarlett Johanson KLEPSYDRA Charakteryzuje się: Duże piersi Wąska talia Krótka talia Duże biodra Mocne uda Powinnaś nosić: Ołówkowe spódnice Dobry biustonosz Krótki dopasowany żakiet Głębokie dekolty typu "V" Dopasowane swetry Unikaj!: Spodni z bocznymi kieszeniami i klapami Dużych pasków Szerokich rękawów Obszernych bluz Kowbojskich butów Butów wiązanych na kostce Figurę klepsydry ma Nigella Lawson Charakteryzuje się: szerokość ramion taka sama jak bioder szczupła talia długie szczupłe nogi Powinnaś nosić: Ubrania podkreślające Twoje szczupłe kształty Okrągłe dekolty Dopasowane marynarki Spódnice w kształcie litery A Wszystkie kształty spodni pasują Twojej figurze Długie ozdoby Unikaj!: Bezkształtnych ubrań Prostych ,workowatych sukienek Obniżonej talii Krótkich topów Figurę kolumny ma Nicole Kidman LIZAK Charakteryzuje się: Duże piersi Szczupła talia Szczupłe biodra Długie nogi Powinnaś nosić: Koszulki na ramiączkach Wiązania na szyi Topy i sukienki z odkrytymi ramionami Spódnice z klinów Unikaj!: Dekoltu "polo" Wełnianych swetrów Spodni z podwyższona talią Bolerek Dekoltu "łódka" Figurę lizaka ma Angelina Jolie ROżEK Charakteryzuje się: Szerokie ramiona Małe,średnie piersi Brak talii Szczupłe biodra Długie, szczupłe nogi Powinnaś nosić: Asymetryczne kroje Kanciaste ubrania Koszule Marynarki z szerokimi klapami Spódnice z klinów i z plisami Unikaj!: Bezkształtnych ubrań Buty na grubych podeszwach Rekawy3/4 Ubrań bez rękawów Poduszek Figurę rożka ma Cameron Diaz KIELICH Charakteryzuje się: Szerokie ramiona Duże piersi Brak talii Długie nogi Powinnaś nosić: Głębokie dekolty typu "V" Linie empire Dopasowane topy Krótkie dopasowane marynarki Spódnice z plisami Unikaj!: Spodni z szerokimi nogawkami Prostych sukienek Wełnianych swetrów Wykładanych kołnierzy Dwurzędowych zapięć Cienkich pasków Figurę kielicha ma Catherine Zeta-Jones Bo tak naprawdę nie liczy sie rozmiar lecz kształt. Jak do tej pory znane były standardowe typy figur t.j:gruszka, jabłko, czy trójkąt. Jednak dwie wspaniałe stylistki Trinny i Susannah , zdefiniowały 12 typów figur kobiecych. W następnych postach zaprezentuje je ,oraz wskazówki dotyczące doboru strojów. ![]() Aby prawidłowo ocenić kształt swojego ciała należy: 1.oceniając kształt swojego ciała załóż , body lub kostium kąpielowy.Nie znaczy to ,że w staniku i majtkach wygląda się mniej korzystnie , ale trudno jest zauważyć właściwą naturalną linię ciała ( kontur) 2.stań przed dużym lustrem obejmującym całą sylwetkę. 3.zapytaj o zdanie przyjaciółkę lub swojego mężczyznę , ponieważ czasem trudno jest zachować obiektywizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.