![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Warsztat - porady, sposoby, pomysły.
Widziałam mikropalinki ołówkowe w Castorami w sobotę... Po... 6 zł...
Nie wiem co to warte, ale było napisane, że osiąga 650 stopni... Za to zakochałam się w takim za 176 zł w metalowym opakowani, z różnymi wymiennymi końcówkami... Niestety narazie muszę się wstrzymać, bo sie przeprowadzam i głowy nie mam do tego... Jedyny problem jest taki, że u rodziców, u których musimy pomieszkać 3 tyg. zanim nasze mieszkanie nie będzie skończone jest tylko kuchenka ceramiczna, a miałam się zabrać za robienie szpilek... Może kupię ten palnik za 6 zł, jako chwilowe zastępstwo...
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Kamyku, nie ryzykowałabym. Któraś z dziewczyn pisała gdzieś, że jakiś taki tani wybuchł jej w rękach
![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Ale do stopienia srebra potrzeba Ci wyzszej temperatury - ok 950 stopni i 900 by stopic lut...
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Genaralnie na większości palników nie było napisane jaką osiągają temperaturę... Ktoś postanowił mi zrobić prezent i obdarować palnikiem gazowym. Generalnie poczułam sią zagubiona i w związku z tym mam prośbę o pomoc w wyborze: http://www.allegro.pl/item405150845_...nik_1300c.html http://www.allegro.pl/item406319703_...esjonalny.html http://www.allegro.pl/item406624531_...esjonalna.html http://www.allegro.pl/item407497393_...nik_1300c.html http://www.allegro.pl/item413134291_...nik_1300c.html
Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-15 o 17:16 Powód: połączenie sąsiednich postów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
KarmazynowyKamyk, nie kupuj tego za 6 plnów.. Ja miałam takie dwa w łapkach, i jeden podziałał 2 tygodnie, a drugi nawet raz nie zadziałał prawidłowo..
Miałam z nim chwilę frajdy, ale na tym się skończyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście wacham się między tym drugim z linków u ciebie, a tym: http://www.allegro.pl/item408277617_...ropen_set.html
![]()
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock ![]() Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Tym za 6 zł bardzo szybko kończy się gaz i trzeba często łądować, a poza tym czasami wypada im jedna część, bez której ogień bucha jak z pieca zamiast w zgrabnym płomyczku. Moi rodzice używają takich do podgrzewania termokurczliwej folii i jeszcze im nic nie wybuchło, ale tak jak mówię, szybko się zużywają
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Ja mam właśnie taki z ostatniego linku CFH (tylko czekałam na niego z miesiąc bo pomimo że zalicytowałam to nie mieli towaru). Jak dla mnie to myślę że sprawdzi się na długi czas. Jak na warunki domowe to jest dość precyzyjny, ale gaz dokupuje ciut droższy niż ten do zapalniczek. Jakiś facet doradził mężowi żeby nie psuć palnika i własnych nerwów i kupować specjalny do palników. Ja mam z OBI za jakieś 15 zł, zobaczymy co z tm się da zrobić, ogniwka lutuje super, szpilki robią się dobrze, tylko muszę zdobyć coś do odtłuszczania to będzie można poszaleć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
Karmazynowy kamyku, jesteś naprawdę wielka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Mysle, ze czesc z Was bedzie chciala skorzystac, wiec wrzucam link
![]() Jest o lutowaniu srebra ![]() ![]() http://www.youtube.com/profile_video...oolToolsVideos W Related bedzie mnostwo innych ![]()
![]() |
#132 |
Przyczajenie
|
Dot.: Warsztat - porady, sposoby, pomysły-wątek dla bardziej zaawansowanych!
cześć dziewczyny,
Mam pytanie które kulki są najmniej podatne na ciemnienie? Ja używam posrebrzanych i po tygodniu jak wyciągnęłam swoją biżu z szuflady wszystko było ciemne, wcześniej nawet nie zdążyłam założyć kolczyków i nie były też mokre, POMOCY, jak się od tego uchronić? Ktoś coś odpisze? Może ty Aramisie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
kupowac srebrne elementy albo poprostu dobrze przechowywac posrebrzane. ja jak robilam z posrebrzanych elementów zawsze je mialam w woreczkach a gotowe wyroby dobrze zapakowane i miesiacami wygladały tak jak na poczatku. jakbym wrzuciła do szuflady to napewno tez by mi sie tak zrobiło ale na to to nie wpadłam.Zawsze przechwije bizu w szkatulkach lub pudelkach nie tak zeby powietrze bezposrednio na nie dzialaly
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
a mi się wreszcie udały szpilki z drucika srebrnego hura hura
![]() wystarczyło że gotowałam je 5 minut w miksturze: 1/3 szkl. wody i 3 lyzki kwasku tylko ze mam matowe a nie błyszczące, a pasty polerskiej nie mam |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Marissa, spróbuj wyczyścić pastą do zębów na filcu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
dokladnie. filcem mozesz zdzialac wiele. mnie tatus zamontowal nawiertarce taki kołek (musial go zdobic bo mial tylko filcowy klocek wyszlifowal ksztalt wywyeicil dziurei zamontowal- jaki on jest kochany
![]() ![]() ![]() Znalazłam strone na którj mozna wyliczyc sobie mare pierscionków ![]() Sama nie posiadam takiej profesjoonalnej bo nie wiem gdzie mozna taka zakupic wec szukalam czegos w intrnecie ![]() Moze komuś rrócz mnie sie przyda: http://81.186.232.69/allegro/miary%20pier%9Ccionk%F3w/ Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-09-15 o 17:13 Powód: połączenie sąsiednich postów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie do dziewczyn robiących szpilki ze srebrnego drutu...
Czy wychodzą wam takie ładne jak kupne? Bo moje kuleczki wyszły takie jakby chropowate trochę, nierówne...
![]() |
#139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
ja jak drut robi się czerwony to wkładam go do boraksu, on sie do drutu ładnie przyczepia i potem znowu go do ognia, boraks robi się transparentno niebieski i kulka sie ładnie topi - a potem to wygotowac w kwasku i jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
a ja mam teraz kuchenkę na prąd i gdzie bedę robić szpilki? :/
Ale racja, ćwiczenie czyni mistrza.
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja mam palnik, a szpilki robiłam na kuchence
![]() Po prostu mądrala ze mnie i palnik miałam u rodziców w domu, a gaz już w nowym mieszkaniu...
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
A jak jest z grawerowaniem?? ktos wie?? jak i czym?? slyuszalam ze uzywa sie frezarki ale nie wiem napewno
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam kilka par kolczyków, wkleiłam żmijkę do sztyftu klejem: albo cyjanopanem, albo super glue.
I się wyłamują ![]() Czy znacie jakiś sposób, albo jakiś specjalny klej do srebra?
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Te ostatnio robiłam podobne kolczyki i mi wylatywało. Musisz więcej kleju wlać, aż ci się kropelka z drugiej strony pojawi i będzie się trzymało (mi się trzyma. Kleiłam Kropelką)
![]() A tak przy okazji - oksydująć zanużacie kolczyki w oksydzie, czy nakładacie sa pędzelkiem ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ja zanurzam w oksydzie z ciepłą wodą.
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Z ciepłą wodą ? To ją trzeba rozcieńczyć (sory, ale nie miałam z tym nigdy do czynienia...)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Ale mnie sie trzyma, ale po miesiącu tak jakby klej kruszał lub srebro się "obrabiało" i się łamie i urywa (zaklejona część jest nadal w rureczce).
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Hmmm. Moje kolczyki mają dopiero ok.3dni więc się nie wypowiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.