|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: BLONDYNECZKI calego forum laczmy sie=))))
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1862 |
BAN stały
|
Dziękuję Morelle
![]() Dagirll, to jesteś ciepłym "typem" Ja również opalam się na czerwień. Skóra później jest złota, brązowa nie jest wcale. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Od kilku miesięcy jestem blondynką (a właściwie całe życie jestem, ale naturalnie taki bardziej średni/ciemny blond), robiłam balejaż u fryzjera rozjaśniaczem. Teraz chcę sobie dać spokój z rozjaśniaczem i wybieram się do fryzjera na farbowanie, a później ewentualnie robić już tylko odrosty.. Jestem umówiona na środę, będziemy robić próbę jasnego blondu na moich włosach (gdzieś pod spodem), bo fryzjerka nie jest pewna, czy moje odrosty złapią tę farbę, a jak nie to prawdopodobnie wracam do średniego blondu.. W każdym razie, jak myślicie, czy uda się zrobić na takich włosach, jakie teraz mam (załącznik 1) + u góry mam naturalnego koloru odrosty (ok 3-4 cm), a naturalny kolor mam mniej więcej jak na fotce drugiej, ładny, w miarę jednolity (niekoniecznie idealnie ![]() Nie pamiętam teraz firmy farby, którą poleciła fryzjerka, ale jakaś profesjonalna ![]()
![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Ja chciałabym rozjaśnić moje włoski, ale boję się że je zniszcze
![]() A na dole moje zdjęcie, hehe prosze sie nie śmiać, ale zrobiłam takie na szybko z kamerki internetowej żeby pokazać kolor moich włosów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
BAN stały
|
Olcac, po co chcesz je rozjaśnić przecież to bardzo bardzo jasny blond. Ciesz się ze swojego koloru, co chcesz je rozjaśnić na martwą biel?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
Nie, chce mieć raczej jasny ciepły blond, ale nie platynę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 |
Rozeznanie
|
o sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
masz prosta grzywke ? ciekawy odcien wlosków
![]()
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 |
BAN stały
|
Olcac, masz bardzo ładny blond i bardzo jasny, a to, że miejscami jest szarawy to domena bardzo jasnych i zimnych blondów. Jeżeli chcesz go ocieplić, to może wybierzesz Loreal Richeese (to profesjonalna farbka bez grama amoniaku). Stosuje się ją, po to aby zmienić naturalny odcień włosów. Nią nie rozjaśnia się włosów, ale można nią ocieplić kolorek i można tą farbką ochłodzić kolorek. Dziewczyny pisały, że włosy po niej bardzo świecą się. Nie jest inwazyjna i widziałam, że posiada piękne lekko ciepłe kolorki blond. A i wybieraj na poziomie 10-czyli bardzo bardzo jasny...
ostatecznie na poziomie 9-bardzo jasny... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Rozeznanie
|
miałam na skos grzywkę, ale już mi na szczęscie odrosła ;p a kolor naturalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 |
BAN stały
|
Czerwonykolczyk - to platynowy blond
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
hmm to mam naturalnie platynowy ? hehe ludzie mi mówią, że mam fajny kolor, nie jakiś mysi..ale czas mam ochote go farbnąć, ale no szkoda...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
BAN stały
|
Tak, to platynka
![]() Mysi, to zazwyczaj popielaty blond w różnych jasnościach lub mysi to też platynowo-popielaty. Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-09-29 o 15:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 |
Rozeznanie
|
dziewczyny wy to macie doswiadczenie- co sadzicie o farbach garniera szczegolnie z serii garnier 100% kolor... bo mam z tej serii opalizujacy blond... ale troche sie boje, przeczytalam nienajlepsze opinie na KWC...a wy co sadzicie?
![]() |
#1875 |
Wtajemniczenie
|
Garnier 100 % color ,to ogolnie mi sie wydaje bardzlo slabe ,nie trwale farby... :/
![]() |
#1876 |
Rozeznanie
|
ale bardzo niszcza wlosy? bo uzywalam palette wczesniej i bardzo trwala byla ale czytalam, ze strasznie oslabia wlosy, ze jest to pod tym wzgledem najgorsza farba... wiec zmienilam na garnier 100%color i sie zastanawiam czy nie trafilam z deszczu pod rynne...
![]() |
#1877 |
Wtajemniczenie
|
moim zdaniem nie niszcza bardzo ,na pewno mniej od palette ,ale mowie z wlasnego doswiedczenia .,,
![]() |
#1878 |
Raczkowanie
|
johnw57 bardzo Ci dziękuję za radę, poszukam tej farby. Jak się w końcu się na nią zdecyduję to postaram sie pokazać efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Raczkowanie
|
a wiec. . ja mialam Stycznosc z farbą Garniera..
Chcialam z jasnych blond lekko przyciemnic na sredni blond...Wyszedl mi kolor brazowy a co nadto w świetle. . .ZIELONY..Ale jeszcze jednym minusem tej farby jest ,że kolor szybko schodzi co dla mnie oczywiscie bylo deska ratunku..i juz mam swoj kolor ..ale troche sie natrudzilam by go potem uyskac..Fryzjerka polecila mi szmapon preciwlupiezowy i po nim wlosy ju dosly do swojego koloru ![]() Nigdy wiecej nie wezme napewno do rąk tej farby..
![]() |
#1880 |
Rozeznanie
|
zastanawiam sie czy jakbym sie przefarbowala na cemniejszy blond (z bardzo jasnego) czy stan moich wlosow by sie poprawil...bo slyszalam ze osoby, ktore farbowaly sie na platyne a teraz na braz maja o wiele zdrowsze wlosy niz wczesniej...to prawda? moze slyszalyscie cos o tym?
![]() |
#1881 |
Raczkowanie
|
Ja sie zastanawiam ostatnio nad ciemniejszym kolorem.
Ten niby też ładny ale nie wiem... Aktualna farba to popielaty blond Palette Edytowane przez Dejiko Czas edycji: 2009-06-03 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1882 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja z takiej platyny przyciemnilam wlosy i juz widze ,poprawe ,nie musze tak czesto robic odostow (no teraz nie robie ,bo odpuszczam tak jakby swoje wlosy )Ale po prostu nie rzucaja sie w oczy i w farby ciemniejsze mnie pala wlosy.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zaraz wkleję fotki. Na wiosnę wracam do blondu jasnego, nie wiecie ile moze kosztowac balejaż na długich włosach, tak mniej więcej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
To i tak długo trzymałaś te odrosty ja z reguły co miesiąc farbuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
Rety jak bym miała wydawać 100 zł na każde odrosty
![]() Przeważnie farbowała mi mama, kumpela, bratowa :P Jak bratowej siostra(jest fryzjerką) przedłużała mi włosy to mi farbowała moją farbą(czyli tą palette) ale ze swoim utleniaczem i powiem że kolorek wyszedł na prawdę śliczny. Więc po prostu jak będzie kupowała dla siebie butelkę to mi też kupi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1890 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.