mamy z Niemiec - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-01, 11:24   #1291
fredziunia
Rozeznanie

Dot.: mamy z Niemiec

Xenia: tak jak napisala Mijalea piszemy o poloznych ktore chodza do domu (zazwyczaj nie sa to te same co w szpitalu przy porodzie) zadzwon sobie juz teraz do takiej poloznej (domowej) i umow sie z nia wstepnie a jak juz wrocisz do domu po porodzie to zadzwonisz i umowisz sie juz z nia konkretnie tak jak juz bylo tu wizyta poloznej domowej wyglada calkiem inaczej niz w polsce ja rowniez ze swojej poloznej (domowej) bylam bardzo zadowolona sprawdzala czy zemna wszystko ok i z malym (czy przybiera na wadze, jak goi sie pempek, czy niema plesniawek, itd...)
Natomiast cos ie tyczy wyjscia ze szpitala do domu po porodzie to nikt ci tego niepowie bezposrednio po porodzie bo to zalezy jak sie bedziesz czula i jak malenstwo (np. czy bedzie mial zoltaczke) ale jesli wszystko bedzie oki z Toba i malenstwem to po 5 dniach powinnas wyjsc

Kurcze a moj maly ma teraz skok wzrostowy i masakra juz ktoras noc z kolei niepsie bo on sie budzi cochwilke no i jeszcze ma nadal ten katar to tez robi swoje (chodze jak zywe zombi) no ale mam nadzieje ze juz bedzie lepiej i pospie chociaz troche w nocy
fredziunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 12:13   #1292
Mijalea
Zakorzenienie

Kamilka, jak tam rozpoczecie roku akademickiego??

My jutro jedziemy do Pl

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 15:27   #1293
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Kamilka, jak tam rozpoczecie roku akademickiego??

My jutro jedziemy do Pl
Hej,

tak jak myslalam byly zawirowania z tysiacami papierow i roznymi kolejkami...na szczescie mialam pewne rzeczy juz z glowy (zameldowanie, rozne ubezpiecznia..) wiec koniec koncow i tak skonczylam i wyszlam jako pierwsza dzisiaj musze tylko grzecznie dokonac wplaty na konto TU i jutro o 10.00 mam ostatni termin na uczelni i dostane juz Studentenausweis czyli bede oficjalnie Studentin

Na ile jedziecie Madziu??

meliska nie wiesz moze gdzie mozna kupic przez internet zestaw do Air-brush?? I po ile mniej wiecej? I co tam u ciebie tam w ogole slychac??

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-01, 15:32   #1294
Mijalea
Zakorzenienie

Kamilko, no to masz fajnie, bedziesz bardzo zajeta studentka, rozumiem ??

My z Edziem, jak ostatnio, na 2 tygodnie.

Wczoraj sie juz lekko mowiac wkurzylam i napisalam do mojej nauczycielki z Vhs w sprawie tych wynikow.
Ona oczywiscie nic nie wie i poradzila pisac jeszcze do kogos tam innego
Napisalam wczoraj i czekam na odzew

To jakis skandal, juz prawie 3 miesiace mina niedlugo a tu ani widu, ani slychu

Stary 2008-10-01, 15:48   #1295
karenina19
Zakorzenienie

Eeee tam, zajeta...moze nawet i zajeta, ale na rozmowe z Wami zawsze musi znalezc sie czas zreszta oficjalne zajecia zaczynaja sie 27 pazdziernika, wiec czas jeszcze jest...

Co do tych wynikow to jestem w szoku nigdy nie slyszalam, zeby ktos tak dlugo na nie czekal Ale powiem ci, ze naprawde mysle, ze one gdzies tam u kogos na polce leza, bo sa przeciez sprawdzane obligatoryjnie w tym samym czasie i wiele osob czeka na nie, zeby zaczac na przyklad prace, bo do tego potrzebuja ZD, wiec jest wysoce nieprawdopodobne, zeby samo sprawdzanie sie opoznilo

Stary 2008-10-01, 17:03   #1296
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Eeee tam, zajeta...moze nawet i zajeta, ale na rozmowe z Wami zawsze musi znalezc sie czas zreszta oficjalne zajecia zaczynaja sie 27 pazdziernika, wiec czas jeszcze jest...

Co do tych wynikow to jestem w szoku nigdy nie slyszalam, zeby ktos tak dlugo na nie czekal Ale powiem ci, ze naprawde mysle, ze one gdzies tam u kogos na polce leza, bo sa przeciez sprawdzane obligatoryjnie w tym samym czasie i wiele osob czeka na nie, zeby zaczac na przyklad prace, bo do tego potrzebuja ZD, wiec jest wysoce nieprawdopodobne, zeby samo sprawdzanie sie opoznilo
Mam wrazenie, ze to tylko i wylacznie moj pech
Szkoda, ze nie mam nr tel do nikogo z bylej grupy, przynajmniej bym wiedziala czy inni tez czekaja, czy tylko ja taka ofiara

Stary 2008-10-01, 18:06   #1297
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
Mam wrazenie, ze to tylko i wylacznie moj pech
Szkoda, ze nie mam nr tel do nikogo z bylej grupy, przynajmniej bym wiedziala czy inni tez czekaja, czy tylko ja taka ofiara
Ale u nas oberwanie chmury serio - zacina deszcz prawie ze sniegiem, ale taaak mocno leje ze heja....

Ja na twoim miejscu meczylabym ta VHS, bo w koncu to u nich zdawalas egzamin...Dobrze, ze nie potrzebujesz tego certyfikatu na teraz bo dopiero mialabys stresa... co za ciolki, szkoda gadac...

Stary 2008-10-02, 07:34   #1298
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u nas oberwanie chmury serio - zacina deszcz prawie ze sniegiem, ale taaak mocno leje ze heja....

Ja na twoim miejscu meczylabym ta VHS, bo w koncu to u nich zdawalas egzamin...Dobrze, ze nie potrzebujesz tego certyfikatu na teraz bo dopiero mialabys stresa... co za ciolki, szkoda gadac...
Kamilko, sliczny avatarek

U nas lalo juz trzecia noc z rzedu, w taka pogode to tylko koldra na uszy i spac...tyle, ze moj maly ranny ptaszek mi nie pozwala No coz, moze jeszcze kiedys...

wlasnie wyslalam maila do kobiety, od ktorej dostalam list informacyjny przed examem, mam nadzieje, ze ona wie cos wiecej.
Jesli nic sie nie ruszy, to po powrocie zrobie dym, bo to na parwde juz przesada

Stary 2008-10-02, 08:47   #1299
karenina19
Zakorzenienie

Dobrej i spokojnej drogi Odezwij sie troche jak bedziesz w Pl...

Stary 2008-10-02, 09:28   #1300
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrej i spokojnej drogi Odezwij sie troche jak bedziesz w Pl...
Dziekujemy
a odezwe sie na pewno! jakze bym nie mogla...

Stary 2008-10-02, 13:04   #1301
raspberry69
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane

Ja ciagle jestem chora . Mam nadzieje, ze to paskudne przeziebienie szybko sie skonczy...
Od wczora mam goscia na 2 tygodnie wiec nie czuje sie az tak samotna. Bedziemy malowac sciany w domku i moze kupimy jakies nowe mebelki. Bardzo duzo rzeczy plata sie nam po podlodze czego nie moge zniesc.

Mijalea strasznie mi przykto, ze do teraz nie masz tych wynikow. Oby sprawa sie szybko wyjasnilaBo domyslam sie, ze takie czekanie jest okropne... Aaa i zycze cudownego pobytu w PL opoczywaj kochana i zagladaj jak bedziesz miala czas i okazje

karenina o ja cie to juz sie rok szkolny zaczal super. Ja tez przywiozlam ze soba sterte ksiazek w tym 6 do samego niemieckiego i od jutra zaczynam nauke. Ciezko sie zebrac no ale trzeba. Wolalabym jednak chodzic na zajecia... No ale lepsze to nic nic

U nas tez taka paskudna pogoda ostatnio byla ze az szok!! Dzis na szczescie jest troche lepiej i sloneczko wyglada zza chmur
Stary 2008-10-02, 13:49   #1302
karenina19
Zakorzenienie

rapsberry ja tez nie znosze remontow...i przeprowadzek...moze to dletego, ze mialam ich duzo w ostatnich latach...na mysl o calym ten chaosie, balaganie dostaje gesiej skorki.... Jej, wlasnie przypomnialo mi sie, ze musimy przeciez dokonczyc remont lazienki na gorze... Ale fajnie, ze masz kogos do pomocy - zawsze to weselej we dwoje
Wiesz co, tak pomyslalam sobie, ze zapytam jak masz na imie?? Ja jestem Kamila - to juz wiesz...

Stary 2008-10-02, 13:54   #1303
Mijalea
Zakorzenienie

No wlasnie dziewczyny, przedstawcie sie

A ja latam i nas "pakuje", mam nadzieje, ze tym razem niczego nie zapomne.
Ostatnim razem wybralam sie bez mojej polskiej karty bankomatowej, a na nia wlasnie maz przelal mi duuuzo srodkow Ale bylam zla
Zakupy jakos nie szly

Stary 2008-10-02, 13:58   #1304
karenina19
Zakorzenienie

Hehehe...jak na razie chyba to tylko my Madziu piszemy sobie po imieniu....

Pakuj sie pakuj kochana....

Stary 2008-10-02, 16:06   #1305
raspberry69
Zakorzenienie

Alez oczywiscie Kamilko, ze sie przedstawie . Mam na imie Gosia

Oj tak we dwoje zawsze razniej, nie ma co. Mam nadzieje, ze uda sie nam wszystko w czasie zmiescic i wszystko wymalowac.

Madziu, ja za kazdym razem czegos zapominam. Taki juz urok moich wypraw... No ale trzymam kciuki abys Ty niczego nie zapomniala bo wiem jaki to bol... a karte to juz schowaj
Stary 2008-10-02, 18:05   #1306
Xenia
Rozeznanie

Mijalea jedziesz samochodem czy autokarem?
Tak sobie pytam , bo moja babcia tez jutro jedzie do Polski ale autokarem , czasem przypadek sprawi , ze dwie znane mi osoby z roznych zakatkow niemiec sie spotykaja w jednym miejscu.
Xenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 20:56   #1307
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xenia Pokaż wiadomość
Mijalea jedziesz samochodem czy autokarem?
Tak sobie pytam , bo moja babcia tez jutro jedzie do Polski ale autokarem , czasem przypadek sprawi , ze dwie znane mi osoby z roznych zakatkow niemiec sie spotykaja w jednym miejscu.
Z tego, co wiem to mijalea jedzie autkiem...

Stary 2008-10-02, 21:39   #1308
raspberry69
Zakorzenienie

a ja wlasnie pieke ciasto dla meza. Jutro wraca z delegacji i napewno bardzo sie ucieszy. A ja znow bede sie obrzerac ehh..
Stary 2008-10-03, 17:40   #1309
raspberry69
Zakorzenienie

witam

Gdzie Wy sie dzis wszystkie podziewacie ??
U nas dzis ladna podoga, wlasnie koncze robic marchewke z groszkiem . Mam nadzieje, ze bedzie smakowac wszystkim . Jakos tak mam ochote na takie typowe polskie potrawy...
Stary 2008-10-03, 18:38   #1310
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
witam

Gdzie Wy sie dzis wszystkie podziewacie ??
U nas dzis ladna podoga, wlasnie koncze robic marchewke z groszkiem . Mam nadzieje, ze bedzie smakowac wszystkim . Jakos tak mam ochote na takie typowe polskie potrawy...
Hej Gosiu, my dzisiaj korzystamy z wolnego dnia i wypoczywamy.... Pogoda tez ladna i bylismy na spacerku....Niby nic ciekawego, ale fajnie jest sie tak obijac we dwojke... A jakie ciasto zrobilas??

Stary 2008-10-03, 18:49   #1311
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Gosiu, my dzisiaj korzystamy z wolnego dnia i wypoczywamy.... Pogoda tez ladna i bylismy na spacerku....Niby nic ciekawego, ale fajnie jest sie tak obijac we dwojke... A jakie ciasto zrobilas??

Witaj Kamilko. No my dzis bylismy na lotnisku poogladac samoloty

Upieklam ciasto pod chmurka Nigelly bardzo proste a jakie pyszne
Stary 2008-10-03, 21:09   #1312
Mijalea
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny!

Jestesmy w Pl, i jest fajnie Dzis byly zakupy, jutro pewnie tez...poki co najwiecej rzeczy kupilismy malemu , a ja beskutecznie szukam butow na jesien
Chcialam Wam napisac szybko, ze odnalazla sie zguba-czyli moj certyfikat!
Jak wroce to pojade go odebrac, rozdanie certyfikatow bylo na poczatku wrzesnia, a mnie pominela ta przyjemnosc, bo jak sie okazalo, wszelkie info na ten temat wysylali pod stary adres (skad go wyciagneli-nie wiem) , przy rejestracji podalam im nowy.
Pani sie ucieszyla, ze sie do nich odezwalam i zaprasza po odbior...

pozdrawiam!

Stary 2008-10-06, 13:35   #1313
karenina19
Zakorzenienie

Hej kobietki

przepraszam, ze tyle sie nie odzywalam, ale troche zajety weekend mialam (wlacznie z wyjsciem i zostawieniem kluczy w drzwiach od srodka i wzywaniem Schlusseldienst, zeby je otworzyc....)

Madziu, no widzisz!! Tak czulam, ze gdzies tam jest i czeka ta twoja zguba A jaki wynik??????

Gosiu, mozesz moze podac przepis na to ciasto?? Chcialabym sie nauczyc zrobic chociaz jedno, a skoro mowisz, ze jest proste to mam szanse...

Ide dzisiaj na ostatni zastrzyk.... ale sie ciesze....

Stary 2008-10-06, 15:42   #1314
Xenia
Rozeznanie

Moje dni sa policzone ...Dzis bylam na ostatniej wizycie u lekarza przed porodem.
Jutro ostatnie poprawki w pakowaniu i w srode do szpitala.
Zaniedbuje ostatnio forum , mniej pisze bo juz nie mysle o niczym innym.
Z jednej strony sie ciesze , ze to juz a z drugiej boje ...Sama juz nie wiem co wlasciwie czuje. Glupia jestem, ze nie umiem tego nazwac.
Stary 2008-10-06, 16:20   #1315
fredziunia
Rozeznanie

Wkoncu maly zasnal i mam czas na neta (wizaz)

Ja tez prosze o ten przepis na latwe i pyszne ciasto - moj maz to wielki lakomczuch

Xenia: takie mieszane uczucia przed rozwiazaniem to normalne i napewno nie jestes w tym osamotniona ja tez mialam hustawke raz radosc a raz hmm wielki strach (czy dam rade, czy z malym bedzie ok, itd. ... wiele bylo tych strachow )
I nie jestes Glupia tylko jestes kobieta ktora za 2 dni bedzie MAMA a uczucia jakie temu towarzysza sa trudne do opisania slowami glowa do gory bedzie dobrze o wszelkich obawach , strachach zapomnich w chwili jak malenstwo poloza ci na piersi (na 100%)

Madziu: no i zguba sie odnalazla teraz pochwal sie wynikiem

Unas wekend minal zaszybko w piatek urzadzilam mezowi "dzien ojca" czyli tak zwany jego dzien z synem hiih bo mi sie ubzduralo zeby uszyc nowe firany do salonu (i tak zszedl mi z tym caly dzien) a maz wieczorem byl z leksza zmeczony bo maly dawal mu niezle w kosc (chyba wkoncu ida mu te zeby ) natomiast w sobote tez mial "dzien ojca" bo ja wybralam sie do Stuttgartu na zakupy ,chcialam kupic jakas kurtke sobie na obecna pogode no ale wrocilam jak zawsze bez kurtki ale za to nakupilam moim mezczyzna rzeczy malemu super bluzeczki z Zary a mezowi dwa swetry i znowu musze jechac na zakupy bo nadal niemam tej kurki tylko problem w tym ze teraz moda na wiazane kurtki w pasie a w takich to ja wygladam jak babka na swieta
Stary 2008-10-06, 16:45   #1316
Xenia
Rozeznanie

Mialam jeszcze spytac , czy daja w szpitalu na odchodnym jakas wyprawke do domu , tzn kremy do malego , jakies probki ?
Jesli tak , to kupiloby sie to czego uzywali w szpitalu od samego poczatku.
Gdzies mi sie obilo o uszy , ze cos sie tam dostaje.
Dzis stalam zielona w sklepie przed polka z kosmetykami do niemowlat i dotarlo do mnie , ze nie wiem ktory mam wybrac , tyle ich jest.
Jaka firme polecacie ?
Aha i wiecie , ze mozecie oddac w drogerii DM wydrukowany z ich strony formularz do Baby Clubu ?
Podobno dostaje sie rabaty na artykuly dzieciece a to bardzo duzo , zwlaszcza , ze kupic i tak to trzeba.

Odnosnie bajzelu , balaganu , zgubionych dokumentow i tutejszej biurokracji musze z przykroscia stwierdzic , ze jest to samo co w Polsce.
Taki sam nieporzadek.
Mi wyparowaly tutaj z akt wnioski razem ze zdjeciem , ktore byly zlozone kilka lat temu , jak jeszcze trzeba bylo miec tutaj pozwolenie na pobyt.
Przyjmowal je mlody pan i albo sie mna zauroczyl i zwedzil fotke , reszte wywalajac albo wyrzucil majac jakas osobista awersje do obcokrajowcow.

Jak przyszlam po jakims czasie ponownie a byla juz pani , ktora wrocila z dluzszej przerwy ...nie uwierzyla , ze dokumenty zostaly w ogole zlozone.
Patrzyla na nas jak na istnych wariatow i nie dala sie przekonac , ze one zginely . Nawet jej sie nie chcialo szukac , bo uznala , ze to calkiem zbedne. Kazala je wyrobic od nowa tlumaczac jak nowicjuszom co potrzebne.

Odnosnie porzadku w biurach VHS.
Chodzilam 2 dni.
Po roku dostalam ponaglenie zaplaty za 20 dni , ktore uczeszczalam na kurs. Dorobili sobie zero.
Straszyli sadem i bog wie czym jeszcze i nie rozumieli , czemu do tej pory nie uiscilam im zaplaty.
Trzeba bylo wiec latac, udowadniac , ze to oni maja syf nie my.
Tak wiec MIJALEA masz szczescie , ze certyfikat sie odnalazl.
Rownie dobrze mogli Ci wcisnac kit , ze juz dawno go " odebralas" bo go nie ma.
Stary 2008-10-06, 17:57   #1317
fredziunia
Rozeznanie

Co sie tyczy probek to ja po 1 wizycie u gina jak sie potwierdzilo ze jestem w ciazy to dostalam taka kartonowa walizeczke z probkami a po wyjsciu ze szpitala dostalam koszulke dla malego na pamiatke i witamine D no a potem przyszedl prezent z AOK (plecak i seria kosmetykow)

Natomiast co do kosmetykow to niewiem jak u ciebie w szpitalu ale umnie uzywalo sie jedynie czystej wody do przemywania pupy (zero kremu, zasypki czy tym podobnych) a malego tez niekapali , pierwsza kapiel malego byla dopiero w domu pod okiem poloznej powiem ci ze na poczatku nie ma co szalec z kosmetykami potrzebujesz:
- dobra oliwke (ja uzywam aptecznego olejku z migdalow)
- jakis krem do twarzy (jak juz bedziesz z malenstwem wychodzic na spacery)
- krem do pupy (ja uzywam osobiscie Sudocrem po kazdej zmiane pieluchy a jak cos sie zaczyna z pupa dziac to smaruje nim grubo i wszystko znika)
no i cos do mycia pupy (ja przez pierwsze 2 miesiace uzywalam miekkiej sciereczki i wody) a obecnie Pampers Sensitiv i niestety zadne inne (ostatnio zakupilam dla odmiany inne i odparzyly malemu pupe)
i to tyle chyba z kosmetykow jakie na poczatek potrzebujesz bo mydelka , szampony itd ... to na poczatku sa zbedne (to jest tylko moje zdanie) ja od 4 miesiaca uzywam zelu z DM do kapieli (bezzapachowy) mydla unas sie niesprawdzily maly mial po nich sucha skore

Potwierdzam ze tu w urzedach maja taki sam bajzel jak i w polsce - czasami rece opadaja
Stary 2008-10-06, 19:02   #1318
Mijalea
Zakorzenienie

XENIA Podpisuje sie pod tym cos napisala juz Fredzia, na poczatku polozna odradzala wszelkie kosmetyki, a jedyna firme jaka polecala byla Weleda (dostepna w drogeriach np. Rossmann i aptece).

Ja zadnych probek nigdy nie dostalam, ani w szpitalu, ani potem, jedyne probki to wlasnie Weleda w szkole rodzenia.

Pupe na poczatku mylam tylko woda i chusteczkami jednorazowymi albo sciereczka, teraz uzywamy chusteczek Pampers albo Hipp, jak narazie uczulenia nie widzialam.
A na male odparzenia czy zaczerwienienia super jest wlasnie Sudocrem

Trzymaj sie Xenia i szybko daj nam znac jak juz wrocicie z malenstwem do domku

Dziewczyny, o wyniku poinformuje Was jak dotre do domu, poprosilam, zeby mi podeslali ten certyfikat (tym razem podalam im wielkimi literami prawidlowy adres)

Pani jedynie napisala, ze gratuluje mi bardzo dobrze zdanego examsa - wazne, ze wogole cos napisala

Stary 2008-10-06, 20:59   #1319
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobietki

przepraszam, ze tyle sie nie odzywalam, ale troche zajety weekend mialam (wlacznie z wyjsciem i zostawieniem kluczy w drzwiach od srodka i wzywaniem Schlusseldienst, zeby je otworzyc....)

Madziu, no widzisz!! Tak czulam, ze gdzies tam jest i czeka ta twoja zguba A jaki wynik??????

Gosiu, mozesz moze podac przepis na to ciasto?? Chcialabym sie nauczyc zrobic chociaz jedno, a skoro mowisz, ze jest proste to mam szanse...

Ide dzisiaj na ostatni zastrzyk.... ale sie ciesze....

Witaj Kamilko

U nas tez busy weekend i tez tak jakos malo czasu na wszystko.
Zaraz ci podam przepis na ciasto. Jest naprawde rewelacyjne
Cytat:
Napisane przez Xenia Pokaż wiadomość
Moje dni sa policzone ...Dzis bylam na ostatniej wizycie u lekarza przed porodem.
Jutro ostatnie poprawki w pakowaniu i w srode do szpitala.
Zaniedbuje ostatnio forum , mniej pisze bo juz nie mysle o niczym innym.
Z jednej strony sie ciesze , ze to juz a z drugiej boje ...Sama juz nie wiem co wlasciwie czuje. Glupia jestem, ze nie umiem tego nazwac.
Xenia Jestesmy z toba, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze

[quote=Mijalea;9258070

Dziewczyny, o wyniku poinformuje Was jak dotre do domu, poprosilam, zeby mi podeslali ten certyfikat (tym razem podalam im wielkimi literami prawidlowy adres)

Pani jedynie napisala, ze gratuluje mi bardzo dobrze zdanego examsa - wazne, ze wogole cos napisala [/quote]

Madzia GRATULUJE , przyznaj sie dalej szalejesz po sklepach?
Stary 2008-10-06, 21:22   #1320
Xenia
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny .
W sumie pytam teraz bo potem nie wiem czy potem bede w stanie.
Zreszta w szpitalu bede tydzien.
Jednak jak juz wroce i juz mu umyje ta pupe to co , posypac czyms profilaktycznie ? Pudrem ? A moze posmarowac przeciw odparzeniom ?
Czy sama woda starczy a dziala sie dopiero jak sie pojawi zaczerwienienie ?

Ps. I tak oto jest jak sie nie ma w rodzinie ani wsrod znajomych zadnego malego dziecka.
Jak sie latami nie moglo zajsc w ciaze i odsuwalo wzrok od wszystkich rad przeznaczonych dla mam dostepnych w gazetach i telewizji.
Teraz sie guzik wie

Wszystko co nowe przeraza. Dam rade. Najwyzej was pomecze.
Dzis sie wkurzylam lekko , bo polozna mnie jakoby wysmiala jak spytalam gdzie sie czuje skurcze cz yna srodku czy po bokach.
A skad mam wiedziec ? No i dalej nie wiem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości