|
|
#3691 |
|
Rzabbocop
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
To jest chiński wynalazek i było o nim nie raz na lobby
![]() ja zamiast takiego chomąta wole dobrze dobrany stanik
|
|
|
|
#3692 |
|
Konto usunięte
|
szczerze .. w życiu bym tego nie ubrała
jak chcesz podnieść biust to juz lepiej zwykłego push-up ... ale wg mnie ta druga fotka to z domieszką photoshopa jest ;P
|
|
|
|
#3693 |
|
Raczkowanie
|
sklepy z bielizną - Wroclaw
Czy ktoś może doradzić sklepy we Wroclawiu, gdzie mila i profesjonalna obsluga pomoze mi w zakupie biustonosza? Do tej pory na takich zakupach bylam zawsze skazana na siebie, bo panie albo nie mialy pojecia o biustonoszach albo byly "zajete"
|
#3694 |
|
Winter is coming
|
We Wrocławiu przejdź się do sklepu "Milla", ul. Ruska 34. To świeżo otwarty sklep jednej z forumek z Lobby, więc powinni ci dobrze doradzić. Wątek o sklepie na LMB:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...660630&v=2&s=0 |
|
|
|
#3695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nieobwisłe, to obwód ich to około 21 cm(wzięłam miarkę i mniej więcej wymierzyłam ) a miejsce pomiędzy jedną a drugą to ok. 2 cm różnicy tylko Sama nie wiem czy wąskie pasowałyby, sama nie wiem, moim zdaniem mam pełny biust(krecha bez plunge ), ale w obwodzie ok. 87 czyli tak średnio bardzo. Nie wiem czy to nie wynika z za małego rozmiaru (te bułki podpachowe) ale jakbym wzięła większy, to by mi latał w misce ![]() może wąskie fiszbiny i miska większa? sama nie wiem, kombinuję, jak mogę
|
|
#3696 |
|
Zadomowienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;9189104]szczerze .. w życiu bym tego nie ubrała
jak chcesz podnieść biust to juz lepiej zwykłego push-up ... ale wg mnie ta druga fotka to z domieszką photoshopa jest ;P[/quote]To coś jest polecane dla dużych biustów - nic lepiej nie unosi, jak idealnie dobrany stanik bez dodatkowych udziwnień. Obwód szeroki prawdopodobnie - inaczej w zaletach produktu nie figurowałyby szerokie ramiączka Ale ciekawi mnie bardzo, chyba do nich napiszę z pytaniem.
|
|
#3697 |
|
Gość
|
Dziewczyny!
Ha, stałam się posiadaczką Słynnego Tanga II w wersji Plunge w kolorze białym. Rozmiar - 65DD (czyżby jestem grubsza, albo Tango to ściślak?). Bardzo dobrze się w nim czuję - i teraz marce La Senza mówię Nowy ciśnie tu gdzie trzeba (pod biustem), nie lata, jest dobry w obwodzie. Sklep Peachfield można zaliczyć do dobrych! (tylko dojazd jest innym autobusem - 205 z placu Willsona - ja lazłam z pętli na Gwiaździstej - można się zmordować - ale co za dureń wysłał mnie bym jechała aż na samą pętle - zamiast wysłać mnie na autobus 205? - - jechałam 197 zamiast nim - a wcześniej 181I nigdy nie kupię 70C tylko 65DD lub 60F (jeśli nie ściślak mi się trafi). A i jeszcze jedno! Nie powinnam brać zabudowanych. Zobaczę co będzie po przytyciu (jestem mocno tego ciekawa). W załączniku daję foto ze strony (nie mam dobrego aparatu). |
|
|
|
#3698 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, czy ktoras z was ma dostep do galerii na forum biusciastych?
|
|
|
|
#3699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem np bardzo zadowolona z ich biustonoszy, mam je w rozmiarze 65DD, i są scisłe strasznie, ale bardzo ładnie mi biust do przodu wygarnęły. no ale co osoba to różnaa opinia ![]() ale byłam w sklepie lasensy w polsce i panie zrobiły wielkie oczy na moje pytanie o obwód 65... którego w UK jest pod dostatkiem..
|
|
#3700 |
|
Gość
|
Tak tylko, że w polsce nie można dostać 65DD
Dlatego mówie im nie. Jak na polskę sprowadzą 60 i 65 to da się to zrozumieć. I wtedy im wszystko wybaczę. Nie mieszkam w UK więc nie mam takiego dostępu do biustonoszy. Ostatnio patrzyłam na seki biustonosze Intismini - ale oni nie mają mojego rozmiaru - więc nie dla Intismini. |
|
|
|
#3701 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3702 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3703 |
|
Gość
|
Ja też bym się cętnie dowiedziała
Stanikomanię zawsze czytam (mam w ulubionych). |
|
|
|
#3704 |
|
Konto usunięte
|
Rzabba super, a czy moglabys mi powiedziec choc wiem, ze to trudne pytanie i może nierealne czy jest tam na jakiejs malobiusciastej polka masquerade, nemesis, aragon albo hestia panache dobrze dobrana - czy któraś z nich układa się podobnie do masquerade antoinette, ktora robi niemal silikony (jak cos, moge dać swoje zdj w niej dla porownania, bo zanim sie kiedys dorobie wjazdu do galerii, to juz dawno bede miala gore zle trafionych stanikow). Jeśli jest polka, czy nie jest szeroka? Mam ten problem ze stanikami, ze wylaza mi te wysokie boki niemal na ramiona i blokuja ruchy. Zastanawia mnie też inferno na jakimś małym rozmiarze, bo jedne dziewczyny mowia, ze splaszcza do zera, inne sie zachwycaja.
A jak sie wylecze to pewnie wroce meczyc o ulozeie treningu
|
|
|
|
#3705 |
|
Rzabbocop
|
Ja mam dostep do duzej galerii, nie wiem co jest w malej
nemesis jest jeden 65G ma za male miseczki aragon robi biust podobnie do antosi ale miseczki sa juz bardziej skosne i wyzej przy ramiaczku podobnie jeszcze robia hestia, regency i casablanc a o szerokosc to pytasz o obwod? tzn o wysokosc obwodu? nie widze nigdzie danych liczbowych na ten temat ale nie wygląda, żeby polka byla wyzsza niz inne maskaradki |
|
|
|
#3706 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3707 |
|
Winter is coming
|
Mam Coquette maskaradkową i Polka jest do niej bardzo podobna. Z dekoltu nie wylezie, za to zrobi silikony z biustu;D Na mnie Polka miała za długie ramiączka, ale z wyglądu i kształtu bardzo mi kokietkę przypomina. Chodzi ci pewnie o to, czy nie ejst za mocno zabudowana pod pachą i nie będzie obcierać? Hmm, to musisz sprawdzić nabiustnie. A co to wąskofiszbinowce? Jakby to wytłumaczyć. To są staniki, w których fiszbina tworzy takie wąskie "U";D Tzn. odległość między końcówkami fiszbiny jest nieduża, miseczka jest taka bardziej głęboka niż szeroka. Przynajmniej ja tak to rozumiem. Pałętały się gdzieś na Lobby zdjęcia porównujące różne staniki Freyi i Panache i tam właśnie widać, że fiszbiny panache tworzą takie bardziej rozlazłe "U", a Freyi węższe. Postaram się jutro poszukać, ale teraz idę spać i uciekam z kompa;D
|
|
|
|
#3708 |
|
Rzabbocop
|
Z nie tak spektakularnym efektem jak antosia ale w tym typie
mam tez z Panache Frilly Intimates Louise
|
|
|
|
#3709 |
|
Gość
|
Dziękować za info.
Pytanie czysto retoryczne - jakie fiszbiny ma Tango II? I czy jest jakaś różnica między balkonetkami a full cupami? A i załączam zdjęcie biustonosza pełnomiseczkowego, który mi nie pasował u góry - o co mogło chodzić? - Pollyana z Frei. |
|
|
|
#3711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://images27.fotosik.pl/213/48834bcb1a2bbad3.jpg kiedys stworzylam taki obrazek ![]() a tu jest opisowo to samo http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...898&a=79566929 |
|
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki velika za wyjaśnienie, tak myślałam, że chodzi o kształt jakie mają fiszbiny ![]() ja mam biustonosz Panache (tylko nie pamiętam modelu) i dla mnie to on jest wąskofiszbinowcem, bo fiszbiny tworzą takie wąkie U i mi nie pasuje :-( w takim razie ja jestem chyba szerokofiszbinowcem
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz...sek w tym, ze wiekszosc panache jest wlasnie szerokofiszbinowa juz...choc sa wyjatki, wiec moze twoj nie jest...
a jak bardzo za waska jest ta fiszbina? zapytam jeszcze, a ten biustonosz jest na pewno w dobrym rozmiarze? bo jesli fiszbiny sa za waskie moze to tez znaczyc, ze rozmiar jest zly... |
|
|
|
#3714 |
|
Winter is coming
|
Właśnie, jaki to model? Tak jak już gdzieś pisałam i u Panache zdarzają się wąskofiszbinowce, choć rzadko. Może to też świadczyć o za małej miseczce. Jak miska jest za mała, fiszbiny nie mają szans objąć całej piersi. Przydatna jest tabela fiszbin i tabela obwodów-można tu przed zakupem dowiedzieć się różnych szczegółów dotyczących interesującego nas modelu:
http://spreadsheets.google.com/pub?k...Hw&output=html Na pasku u góry jest link do tabeli fiszbinowej. Rzabba- śliczny ten Frilly Mam Clarissę tej marki i leży podobnie, też wypycha tak fajnie biust do góry Szkoda, że Frilly szyje tylko do G, w dodatku małego
|
|
|
|
#3715 | |
|
BAN stały
|
Dot.: sklepy z bielizną - Wroclaw
Cytat:
Podobnie miła sytuacja spotkała mnie w Trumphie w Auchan, na bielanach wrocławskich. A teraz moje pytanie. Zakupiłam sobie wczoraj biustonosz firmy Dalia, i właśnie chciałam się dowiedzieć, czy miałyście juz do czynienia z tą firmą? I jakie są wasze wrażenia
|
|
|
|
|
#3716 |
|
Raczkowanie
|
to jest model Panache Eliza 70e, może i miska jest za mała, chociaż mierzyłam ten biustonosz w większej misce i nie zauwazyłam, żeby była jakaś widoczna zmiana w fiszbinach, ale tak na szybko to ciężko pewne rzeczy zauwazyć i dopiero w domu okazuje się, że coś nie pasuje jeszcze :-(
zdecydowanie muszę się wybrać do zielonej góry do stacjonarnego sklepu polecanego tutaj na forum i poprzymierzać nosiłam do tej pory obwody 75 i w tej 70 czuję się jakoś "uwiązana", bardzo dziwne uczucie, może to kwestia przyzwyczajenia |
|
|
|
#3717 |
|
Winter is coming
|
Mój pierwszy stanik po nawróceniu był z Dalii;D Teraz wiem, że miał za małe miski, za wąskie fiszbiny i za luźny obwód(rozmiar 70E polski:P),ale leżał fajnie. Nosiłam go całe 2 tyg, po czym z niego wyrosłam
Teraz chodzi w nim moja mama. Jest zadowolona, więc jakiś straszny badziew to to nie jest. Za taką kasę całkiem przyzwoity. Hmm, Elizy nie mierzyłam, więc ci nie pomogę. Do 70-tki na pewno się przyzwyczaisz i to szybko. Jeśli czujesz się niekomfortowo noś parę dni przedłużkę do stanika.Ja zaczynałam od 70-tek, a teraz prawie wszystkie 65-tki jakie mierzyłam są za luźne A w 60H wybór maaaaarny;(
|
|
|
|
#3718 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dokladnie o to, coquette mnie bulkuje, plaszczy i pod pacha jest tak wysoka, ze nie moge swobodnie wycoagnac rak w przod chyba nie przewidzieli, ze ktos moze miec klatke jak dorodny kurczak - czy ona nie ma na mnei za szerokiego rozstawu po prostu? Jesli tak i polka jest podobna to chyba odpuszczeCytat:
aragona mialam, ale 65dd jest sporo wieksze niz atoinette (i pofaldowal mnie pod pacha, tak chyba nie powinno byc ), wiec trudno mi go ocenic, sprobuje 65d, choc chyba go bede musiala zwezic (powinnam nosic 60 albo nawet 55...)zastanawia mnie ta hestia, bo na fotce podobna, ale ja potrzebuje czegos do duzych dekoltow aha, czy gdzie mozna jeszcze dostac antoske w fiolecie w pelnej rozmiarowce? bo w polskich sklepach nie znalazlam 65dd czy jakis plunge da taki efekt jak czerwona na foto na waskiej klatce? daje fotki dwoch niedobranych, zly rozmiar czy nie ten kroj i juz? coquette podjezdza do gory i jednoczesnie strasznie sie wcina z tylu , aragon robi dzioba, ale pewnie dlatego, ze jest za duza miskaojj post pisany na raty i wyszlo strasznie nie po polsku ![]() rzabba ladnie ksztaltuje ten, ktory wkleilas
|
|||
|
|
|
#3719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do coquette to dla mnie za maly patrzac z boku robi ci bule i jakos tak za nisko zalozony... nie do koncu rozumiem co ci podjezdza do gory, przod czy tyl? ale zgaduje, ze obwod za luzny jak podjezdza... no i czy probowalas go mierzyc na wszystkich 3 haftkach? p.s. moim zdaniem nie ma szans by plunge dawal taki efekt jak antoska bo on nie obejmuje i nie podnosi az tak piersi...co nie znaczy, ze nie moze dawac naprawde niezlego efektu
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Rozeznanie
|
Antośka ładnie, Aragon nieźle, Kokietka ewidentnie za mała z kiepskim obwodem.
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

i nieobwisłe, to obwód ich to około 21 cm(wzięłam miarkę i mniej więcej wymierzyłam

..