|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Oczwiście, że dostałam datę wsteczną.
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
To nie pracowałaś na czarno.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie noworoczne mamuski
![]() wiek plodu wynikajacy z ostatniej miesiaczki GA(LMP) to: 20tyg5dni a wiek wynikajacy z pomiarow GA(AUA) to: 21tyg5dni Wiem ze to tylko tydzien roznicy ale ktore dane sa bardziej wiarygodne, np. jesli chodzi o date porodu? Te wynikajace z miesiaczki czy z pomiarow? I jeszcze jedno pytanie, czy w zwiazku z tym jest mozliwosc ze dzidzius zostal poczety ten tydzien wczesniej(wynikaloby ze przed miesiaczka) ? Jak sie wogole odnosic do tych pomiarow? Z gory dziekuje za pomoc i wybaczcie jesli moje pytanie wydaje sie glupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zadomowienie
|
witamy serdecznie
tutaj nie ma glupich pytan, niepotrzebnego zawracania glowy i ciazowego widzimisie wszystko co dotyczy CIebie i bejbika jest WAZNE zaraz dopisze Cie do listy, podaj dokladne dane z Twoim pytaniem moze ktoras wyjasni bo dla mnie to nadal czarna magia wiec sie nie wglebiam nimfetko buziole i mocniaste przytulaki..co do Twojej mamy no comment zobaczysz wszystko bedzie dobrze co CIe nie zniszczy to Cie wzmocni, a my tu murem za Toba ![]()
#3636 | |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe powitanie i jednocześnie witam nową Mamę styczniową
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Raczkowanie
|
pani z herbata dopisz jeszcze mnie prosze - 5 01 2009 i bedzie Julia /prawdopodobnie/
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3638 |
Zakorzenienie
|
Pospalam sobie chyba z godzinke ale sie swietnie czuje
![]() ![]() Co do daty urodz dzidziusia bardziej wiarygodne jest to z pomiarow zwlaszcza w polowkowym.No w moim wypadku szczegolnie gdzyz moje cykle trwaly 30lub 40 lub 50 dni clakiem rozregulowane.Po tych pomiarach okazalo sie ze moja dzidzia jest o 5 dni mlodsza niz wychodzi to z obliczen ostaniej miesiaczki.Nawet w karcie ciazy mam z wykrzyknikiem napisane "cykle nieregularne." Aha wczoraj slyszalam bicie serduszka dzidzi ale z szumami gdyz zboj sie wiercil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Widzisz? Jak to dobrze odpocząć? Od razu inny czlowiek, wypoczety, uśmiechnięt i dzidzia od razu zadowolona.
Ja się zastanawiam czy wrócic jeszcze do pracy. Z jednej strony chciałabym bo boje się raku kontaktu z ludźmi, a z drugiej strony....w domu i tak mam kupę roboty, a tu moge się połozyć, odpocząć, zjeść coś ciepłego (a nie tylko kanapki). Sama nie wiem.
![]() |
#3640 |
Rozeznanie
|
Tak sie nie moglam doczekac powrotu na uczelnie... A tu prosze dwa dni zajec, wracam do domu i ze tak brzydko powiem padam na ryj...;/ Ide spac, jak sie wyspie to wpadne
![]()
![]() |
#3641 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!!!
Trochę mnie nie było, ale wyjechaliśmy z Tż - na parę dni na kresy wschodnie - do mojej rodzinki - potem nie będzie okazji, a poza tym w związku z brakiem planowanego urlopu chcieliśmy chwilę odpocząć. To była ostatnia szansa. Od 2 dni nadrabiałam czytanie naszego forum - dobrnęłam już do końca ![]() Pozdrawiam nowe mamusie! Przeczytałam też historię Nabuko - po prostu brak mi słów!!! Czego niektórzy muszą doświadczyć! Straszne i tyle pytań przy tym się rodzi. I jednoczesnie podziękowania, bo sama tak się martwiłam, tak miałam na tym punkcie fioła zanim jeszcze zaszłam w ciążę, a u mojej malutkiej wszystko w porządku! Strasznie współczuję Nabuko! Ale aż ciarki przechodzą jak taka mała Karolinka ma chęci dożycia! Pozdrowionka dla wszystkich! |
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zadomowienie
|
Hej!
Po długim wyczekiwaniu, wydzwanianiu do kurerów itp wreszcie otrzymałam nasz wózeczek. Kupiony na allegro- uzywany X-lander xa + fotelik maxi-cosi cabrio fix. Stan prawie idealny. wózeczek lekko sie prowadzi- choć rzeczywiście- sporo waży. Kolor niezupełnie mi sie podoba, bo moro to całkiem nie moje klimaty ale głowne skrzypce grała kasa - więc nie mamy co żałować. Brakuje tylko w nim Mateuszka- ale to już coraz bliżej ![]() chciałam pochwalić się fotkami wózia- ale cos serwer nie chce ich załadować. |
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Zadomowienie
|
dziewczyny jakich kremów uzywacie na rozstepy?a raczej zapobiegawczo!
jest ich tyle na rynku ,ze juz sama nie wiem co lepsze,ostatnio wyczytalam ,ze tołpa to swietny kosmetyk ,zamowilam zestaw i zobacze czy dziala. dzis ogladalam wózki na zywo i musze przyznac ,ze zaden mi sie nie podobal ,fakt ze zakres cen byl od 500 do 1600 max ,to jak byl jakis nawet fajny to kolor mial brzydki.ja juz nie wiem czy w polskiech sklepach sa tylko jakies odpady produkcyjne czy co?zadnych chicco czy maxi cosi,brevi - gdzie te lepsze marki ![]() nie wiem co wybiore i za ile ale jak narazie to nie ma w czym wybierac.w internecie widzialam mnostwo fajnych,ale tak w ciemno kupowac ,najpierw musze wsklepie zobaczyc.jeszcze zostały mi 2 sklepy do zwiedzenia jak tam nic nie bedzie to chyba z allegro kupie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam Dax Perfekt.
Jutro rano ide do babci lepic pierogi ![]() Poza tym moje hormony znow szaleja ... ![]() ![]() ![]() ![]() Ja nie urok to ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jestem w trakcie załatwiania kredytu hipotecznego [oczywiscie sama musze to robic bo tz zagranica] i szczerze to juz mi nerwy puszczaja jestem na wykonczeniu.a oprocz tego jeszcze kompletuje dokumenty potrzebne do odbioru domu,bez ktorego nie ma kredytu i takie w koło macieju... nigdy wiecej zadnej budowy !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() echhh.. trzymaj sie jakos.. niech psinka biega po teczowej łace bo kiedys sie tam spotkacie ![]() ![]()
![]() |
#3649 |
Zadomowienie
|
edhel...co za kretyn. Jak wiesz, kto to, to zgłoś na policję. Takie czyny są karane.
Ja dzis miałam wizytę u prowadzącego. Morfologia sie poprawiła (po żelazie), wyniki ok, wszystko ładnie pozamykane. Rosnę, tyję i malutka razem ze mną. Lekarz mówi, że wzorowa ciąza. Na moja prośbę (mimo połówkowego tydzień temu u innego lekarza) zerknnął na USG swoim okiem (co dwie pary lekarskich oczu, to nie jedna ![]() ![]() Padam na ryjek - idę spac. Dobrej nocki. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3650 |
Zadomowienie
|
witam nowego dwupaka
czuj sie jak u siebie..juz jestes na liscie
#3651 |
Zakorzenienie
|
Współczuję tym, którzy starają się o kredyt hipoteczny. Latanie z papierkami, pismami, zaświadczeniami - koszmar. Dobrze że mam juz to za sobą. Teraz trzeba tylko spłacać
![]() EDIT. Ja nie uzywam nic na roztepy. Tylko zwykły balsam nawilżający po kapieli. Nie mam prdyspozycji do rozstępów po mamie, która ma 4 dzieci i an jednego rozstępa ![]()
Edytowane przez passionfruit Czas edycji: 2008-10-03 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo wspolczuje ![]()
![]() |
#3653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam na usg trzeci raz potwierdzenie ,ze kobitka i zdrowa jak rydz.21 tydzień a ona ma juz 16 cm ![]() ![]()
![]() |
#3654 |
Raczkowanie
|
edhel bardzo Ci wspólczuję...
![]() Ja też używam 3 różnych preparatów na rozstępy ale wymiennie, najbardziej pasuje mi Fissan i jest chyba najbardziej wydajny. Ziajka Mama też jest dobra i ładnie pachnie, a wczoraj ekserymentalnie kupiłam Foliacti Pharmaceris ![]() Jukol i Nimfetka - trzymajcie się, mieszkałam z teściami około 1,5 roku więc wiem jak to jest. Teraz gnieździmy się na 30 wynajmowanych mertach i też nie wiem jak to będzie z małym lokatorem...a na kredyt narazie nie ma szans
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przepraszam ale w kwestii męczenia zwierząt jestem bardzo wrażliwa! Normalnie jakbym go dorwała Bardzo Ci współczuje ![]()
![]() |
#3656 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3657 |
Zakorzenienie
|
nimfetko, ja mieszkałam z teściami 2,5 miesiąca i bylo ok. To bardzo zalezy od ludzi. Będzie dobrze. Pewnie że na swoim najlepiej ale nie ma co przesadzac.
![]() |
#3658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edhel bardzo współczuje ![]()
![]() |
#3659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.