|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
Hej Laseczki
![]() Malutka moja wielkie gratulacje ![]() ![]() juz wiem dlaczego byłaś taka rozkojarzona ostatnio ![]() poczytam w domu w m jak mama domowe sposoby na mdłości i napiszę Ci ![]() ale słyszałam, że pomagają migdałki Dageciku ![]() ![]() Monia dziękuję ![]() Kinusia Dzasta ![]() Kasieńka czekam ![]() Izazusiu szybkiego powrotu do zdróweczka ![]() edit dla Malutkiej Aż 60% kobiet oczekujących dziecka na początku ciąży ma mdłości, często prowadzące do wymiotów. Sprawcą jest wysoki poziom hormonów chroniących ciążę. Jedna z teorii głosi, że skłaniają one kobietę do jedzenia łagodnych pokarmów, a zniechęcają do tych, które mogłyby zaszkodzić rozwijającemu się zarodkowi. Żywność nieświeża, zawierająca toksyny ma zwykle nieprzyjemny zapach, który doprowadza ciężarną do wymiotów. Zdarzają się one wtedy, gdy kształtują się najważniejsze narządy dziecka. Inna hipoteza mówi, że nudności zmuszają kobietę do urozmaicania diety. Kiedy jeden pokarm wywołuje mdłości, szukamy innego i zapewniamy sobie różnorodne składniki niezbędne do prawidłowego rozwoju dziecka. Co powinna jeść kobieta w ciąży? Wydaje się, ze to trudne pytanie, ale wcale tak nie jest. Odpowiedź jest prosta i brzmi: wszystko, byle umiarkowanie. Warto zaznaczyć, że niektóre pokarmy pomogą ci zwalczyć dolegliwości pierwszych miesięcy. Szczególne znaczenie mają białka (niezbędne do tworzenia tkanki), wapń (dla kości i zębów), żelazo (transporter tlenu) i kwas foliowy (układ nerwowy). Rady na nudności:
Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-10-02 o 13:44 Powód: na mdłości |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Wtajemniczenie
|
Lilstar- wizażowa encyklopedia zdrowia
![]() Coś mi się zacina edytor bo nie mogę Waszych imion wytłuszczać;( Lili ty też myślisz o bobasku?? My się narazie wstrzymujemy z powiększaniem rodzinki. Trochę chyba jeszcze do tego nie dorosłam. Uwielbiam dzieciaczki i jak dotąd rozpieszczam póki co cudze...Ech i właśnie w tej sprawie 31 października idę do sądu jako świadek. Była żona mojego przyjaciela napisała stek bzdur do sądu na niego chcąc ograniczyć mu kontakty z córeczką. Póki co to ona jest nie fair bo nie daje mu dziecka wtedy kiedy to razem ustalili. Dlatego ta sprawa ![]() ![]() Rozwód to największa tragedia dla dziecka!! To nie fair ![]()
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Liluś
![]() ależ Ty masz wiadomośći i to z każdej dziedziny ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3634 |
Raczkowanie
|
nie mam sil jeszcze pisac ale wkleje zdjecia robione przez rodzine
|
![]() ![]() |
![]() |
#3635 |
Zakorzenienie
|
Toverku prześlicznie wyglądałaś! Gratuluję!
#3636 |
Wtajemniczenie
|
Toverek jakaś ty delikatna!!!! Piękne te zdjęcia, śliczny masz uśmiech
![]() Jestem oczarowana ![]()
#3637 |
Zakorzenienie
|
Toverku przepiękna kobieta z Ciebie
![]() duuuuuuużo szczęścia dla Nowożeńców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3638 | ||
Wtajemniczenie
|
moja siostra na mdłości żuła gumę (i miętową, i owocową) jej pomagało
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pięknie - skromnie i elegancko (tak jak lubię ![]() ![]() ![]() ![]() Liluś - a Ty chyba już zbierasz potrzebne informacje, no nie ![]() ![]() ![]() aguniu - dotarło do mnie słoneczko od Ciebie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3639 |
Zakorzenienie
|
Hej misie!
Nic nie przeczytałam dziś! ![]() Nie bijcie mnie proszę... ![]() Nie mogę się jakoś ogarnąć, pół dnia <mam wolne do konca tyg> robiłam pranie i sprzatałam, poźniej przyj kolezanka do mnie i dopiero co pojechala, teraz przyj mąż z pracy i idę obiadek mu dać. Echhhh... czasu brak, ale obiecam, że się poprawię! ![]() Wyglądałaś ślicznie misiaczku... Jak muza jakaś normalnie... Delikatna i zmysłowa.... Mniam ![]()
#3640 |
Zakorzenienie
|
No dziolszki dotarlam do domu..... Z kolejna partia slubnych zdjec
![]() A moj Dziubasek lezy chory w lozeczku..... Biedaczysko, tak mi go szkoda Toverku, wooow to tak wyglada ta wredna nauczycielka??? ![]() Znowu poszlam w poszukiwaniu butow, i juz wzielam w lapke czarne na idealnie duzej szpilce wyprofilowane z czubkiem , po prostu miodzio ![]() ![]() ![]() Kasienko jakos poczekamy jeszcze odrobinke na ciebie... Lilus juz sie nie smuce, wszak obiecalam... Teraz sie ciesze... wiesz z czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3641 | |||||
Rozeznanie
|
Hejka
![]() Daget no w końcu wróciłaś niedobra, kisielu nigdzie nie mogłam znaleźć ![]() ![]() ![]() I przestań tak podejrzanie pisać Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Liluś ale mega informacji przydatnych wkleiłaś ![]() ![]() wyglądałaś zjawiskowo *_* niczym z jakichś portretów, bardzo pięknie Cytat:
![]() Cytat:
a wiecie co mamy pralkę w końcu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i podpisałam umowę o pracę od poniedziałku będę nadrabiać wizaż wieczorkiem ![]() Idę zobaczyć jaki mam kisiel w zapasie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ach te dziewczyny zjadły mój kisiel ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A pralkę trochę rozpakowałam - więcej się nie dało, bo okazało się, że nie mam siły wyciągnąć folii i styropianu spod spodu i do wanny tez nie da rady przeciągnąć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogole Ty brutalu Ty... tak do pralki podchodzic, poczej tylko jak sie sfocha i popsuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3645 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a za kisiel dziękuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Wtajemniczenie
|
Ja lubię kisiel
![]() ![]() ![]() Monai chemii to my tyle zjadamy ze az... Ale w sumie ja z chemią żyję za pan brat- dlatego unikam jak moge medykamentów ![]() Jutro Was opuszczam na cały weekend. Mam strasznie kiepski dojazd na tę uczelnie a tym bardziej ze jej jeszcze nie znam nie mogę się spóźnić. Sprawdzałam- jestem jedyną kobietą na liście ![]() Troche się boję jakiś głupich komentarzy zarówno od kolegów z roku jak i prowadzących- na inżynierii środowiska dziewczyn jest nawet więcej niż facetów ale na budowie maszyn... A mi tylko o to chodzi by poznać moje polimerki/tworzywa sztuczne z różnych stron. Ehhh jakoś to będzie. Mój Kamil stwierdził że będe jak wół walczyła o wiedzę bo co jak co ale rywalizacja i chęć udowodnienia facetom różnych spraw mnie dopinguje... No zobaczymy ![]()
#3647 |
Zakorzenienie
|
Martusia mordka no wiesz jak Ty do mnie mówisz
![]() Bede skromna i powiem ze to zdjecie z bukietem wezmie udzial w najblizszym konkursie dla fotografow ![]() ![]() A miedzy nami bez zmian wiec sie nie wypowiadam.... Lece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No to nadal trzymam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3649 |
Zadomowienie
|
Oj Niedobrzyce!
![]() ![]() ![]() Malutka gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
hellolll przylacialam sie tylko grzecznie przywitac i zmykam do lozeczka bo malgozonek juz odplynal w kraine snow
aaa wogole to wita Was pracocholik-rekordzista!! jak narazie 60 godzin tygodniowo ![]() ![]() dobrej nocki slonka |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc Kotku Spij dobrze ja tez sie klade, bo Sofferka znowu narobila smaka na relacje i wsiakla, phi.... Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-10-02 o 22:10 Powód: bo Kotek poszla spac |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3652 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit: Napisze cos ktoś?! ładnie się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3653 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jakaś szatanistka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kurde idę zobaczyć co ten mąsz wyrabia z moją pralkom ![]() (Sofferka wrócę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
Dzień Ślubu:
6.05 Pobudka, spałam całą noc, sama nie wierzyłam bo zwykle przy takich sytuacjach cierpię na bezsenność. 6.35 Wskakuje do auta i jadę do fryzjera. 6.40 U fryzjera, siedzę sobie spokojna, myją mi włosy, rozczesują, nakładają na wałki i wstawiają pod suszarkę, siedziałam pod nią ponad godzinę, przeczytałam 5 gazet, byłam totalnie znudzona! 8.30 Wlatuje do fryzjera moja mama (ma być czesana po mnie) gadamy, widzę że jest zestresowana. 8.40 Wlatuje siostra mojej mamy – gadają sobie razem a moja fryzjerka zaczyna się powoli śpieszyć z fryzurką. 9.00 Miałam być już u kosmetyczki a dalej jestem u fryzjera – już wiemy, że będzie spóźnienie moje jak i mojej mamy. 9.15 Jestem u kosmetyczki jeszcze bardziej spokojna (mimo spóźnienia i tego, że przyczasnęłam sobie kawałek welonu drzwiami z auta hi hi ) 10.00 Wyjeżdżam od kosmetyczki – mijam się z mamą na drodze – titamy na siebie ![]() 10.05 Kupuje banana w sklepie spożywczym koło domu, zdziwienie wśród kupujących, wszyscy mnie przepuścili i nie musiałam stać w kolejce! 10.15 Pakuje w domu torebkę z kosmetykami, nitką, igłą, plastrami – przydała się nitka z igłą i błyszczyk. 10.25 Ubieram pończochy, buty i majteczki i tak chodzę po domu – zaznaczam że byłam sama i czekałam na świadkową i moich rodziców. 10.26 Czekam na nich. 10.27 Dzwoni Młody i pyta co z kamerzystą bo go nie ma. 10.30 Dalej czekam . 10.31 Dzwoni Młody i pyta się czy może jechać bo są gotowi. Ja: „NIE! Dalej jestem sama, czekaj na mój sygnał” Młody poddenerwowany. 10.31 Dzwoni świadkowa i pyta się raz jeszcze o drogę do rodziców bo mieli po nich podjechać. 10.40 Dalej czekam. 10.43 Czekam, wciąż jestem sama. 10.45 Miały się zacząć wykupiny, stoję w oknie w bieliźnie, dzwoni Młody i mówi, że moi się spóźnią bo moja mama dopiero wróciła z makijażu (powód -> spóźnienie przez fryzjerkę) 10.48 Dalej jestem sama, babci z dziadkiem też nie ma, mimo tego dalej jestem spokojna i w dobrym humorze ![]() 10.55 Postanawiam ubrać suknię. Dzięki Bogu była na zamek! Chwała, że taką suknię wybrałam. 10.56 Zjawiają się moi rodzice ze świadkową. 10.58 Zjawia się Młody – zaczynają się wykupiny – szmery bajery – najpierw próbują oddać naszą sunię – Młody nie chce – potem wpychają Młodemu teściową – Młody nie chce dołożył troszkę banknotów i w końcu go wpuścili – i mnie zechciał ![]() 11.05 Błogosławieństwo – bez łez, spokojne i piękne. 11.07 Teściowa wciska mi dolary w buty i zbieramy się na sesje w studio a tu przed wejściem brama – znajome świetnie przebrane za dwie Arabki– rozmawiamy, negocjujemy, dajemy butelki procentowe i wsiadamy do auta: czerwonego Lancer’a, samochód przyozdobiony kwiatami był piękny! 11.15 Sesja w studio – Młody jest zestresowany lekkim opóźnieniem, po sesji puszczają nerwy. 11.55 Wysiadamy z auta, wchodzimy do kościoła, marsz Mendelsona, siadamy pod ołtarzem i czekamy na księdza. Tu złapał mnie jedyny moment wzruszenia podczas mszy, ale szybko się opanowałam. 12.00 Rozpoczyna się msza, ku naszemu zdumieniu prowadził ją młodziutki ksiądz (miał być proboszcz) RADOŚĆ! Msza nie mogła być piękniejsza, grają skrzypaczki, Pani z chóru nam śpiewa, przysięgę mówiliśmy z pamięci, wyszła absolutnie bosko – w trakcie niej nic ani nikt inny się nie liczył poza nami choć naprawdę byliśmy otoczeni przez naszych licznych rodzinnych fotografów. Wychodzimy z kościoła spadają na nas płatki róż, ustawiamy się z boku kościoła by odebrać życzenia i gratulacje, do życzeń grały nam skrzypaczki, goście gratulowali i obcałowywali nas. Każdy otrzymał od nas słodki upominek z podziękowaniami za obecność na ślubie i życzenia. Owszem pojawiły się zaszklone oczy gdy życzenia składali mi babcia i dziadek oraz rodzice. 13.00 Jedziemy na wesele jupiiii, po drodze napotykamy na bramy. 13.10 Witanie chlebem i solą, wypiliśmy toast, na każdym kieliszku była malina – tak sobie wymyśliłam więc i ją trzeba było zjeść przed rzuceniem kieliszków do tyłu ![]() 13.30 Obiad – jedzenie niebiańsko dobre, wszystko rozpływało się w ustach, wszyscy zadowoleni i najedzeni. Na gości czekał barman, który serwował im niebiańskie cuda, był rozchwytywany! 13.50 Początek najazdu gości na fontannę czekoladową – istne szaleństwo, fontanna przeżyła niezłe oblężenie podczas całego wesela. 14.10 Pierwszy taniec do utworu „Can’t take my eyes off you” Totalna improwizacja, ale wyszło super! Byliśmy zadowoleni, że wybraliśmy taki żywy utwór a nie jakieś smęty ![]() Potem tańce na parkiecie, już wtedy wiedziałam, że wybrany przez nas DJ spisze się na medal, grał świetnie, podobało się zarówno młodym jak i mojemu dziadkowi, który go chwalił. 15.00 Sesja z Panią Fotograf – męczyła nas 2 godziny, ale zdjęcia będą CUUUDDDOOOWWWNNNEEE !!! Dziś byliśmy się umówić na dodatkową sesję, ale nawet ociupinki nam nie pokazała, wzdychała tylko, że są wspaniałe. 17.00 Podano tort (rafaello i szwardzwaldzki) – zajadaliśmy ze smakiem po czym kolejne tańce. Zadziwiające było to że tańczyli naraz wszyscy goście! 20.00 Podziękowanie dla rodziców było w formie prezentacji multimedialnej. Przygotowaliśmy ją z naszych zdjęć z rodzicami wyświetlanej na ścianę. Zgaszone światła, zebrani goście i widok twarzy rodziców – bezcenne. Na końcu wręczenie prezentów ![]() 21.10 Prezent od moich rodziców dla Nas – pokaz sztucznych ogni – ale jaki! W Sylwestra nie ma takiego widowiska jakie zrobili nam rodzice! Staliśmy z mężem zapłakani z radości... Nawet cała obsługa stała na dworze i wszyscy dosłownie gapiliśmy się na niebo! Potem tańce i tańce! 24.00 Oczepiny – Młody szybko się przedostał do mnie, gorzej było ze mną, faceci tak się trzymali, że miałam nie lada problem. Najpierw z pomocą pośpieszyła moja babcia – wyobrażacie sobie te zdjęcia ha, ha potem zlitował się mój mężuś i mi pomógł ![]() Wesele bardzo udane, intensywne, pełne emocji i wrażeń. Jesteśmy przeszczęśliwi. Jestem zadowolona z tego, że tak się staraliśmy z organizacją ślubu i wesela, każdy szczegół zamienił się w piękną całość. Sukni nie mogłam wybrać lepszej, była wygodna, lekka, przecudowna – Pronovias Lagar – moja wymarzona! Bukiet trafiony w 10, storczyki idealnie mi pasowały ![]() Żałuje tylko jednego, że tak szybko się to skończyło wręcz nie mogę uwierzyć że już jest PO, tyle przygotowań i tak szybko to minęło ![]() ![]() Edytowane przez soffera Czas edycji: 2008-10-05 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Rozeznanie
|
Sofferko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny znow Wam wetne sie we watek
![]() Ale po przeczytaniu ostatnich relacji slubnych i obejrzeniu zdjec, jestem pod wrazeniem.... Gratuluje Wam wszystkim, i kazdej z osobna. Zycze duzo szczescia, radosci i milosci. Juz zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a za Was Kochana trzymam baaaardzo mocno kciukaski ![]() Sofferko przepięknie wyglądałaś ![]() ![]() Czekoladko znalazłam Cię na nk u Monai ![]() ![]() a ja właśnie popijam kawkę i zajadam kanapkę ![]() wczoraj byłam u kosmetyczki i usłyszałam bardzo miły komplement od niej ![]() ![]() ![]() Kasieńko buziolki dla Ciebie ![]() Liluś ogromny buziol dla Ciebie ![]() idę się odgruzowywać, bo jeszcze po przeprowadzce firmy w kartonach tonę ![]() a o 10tej mamy w pracy szczepienie przeciw grypie ![]() ![]() buziaki Kochane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Wtajemniczenie
|
No no no sofferko
![]() ![]() ![]() Bardzo ładnie wyglądałaś- świeża , kwitnąca- po prostu piekna ![]() ![]() Bukiet idealnie do Ciebie pasował ![]() ![]() Ps. Daget ten Twój mąż coraz bardziej mi się podoba ![]() ![]() Kina i Monai i wszystkie moje kochane...Dzięki za miłe słowa!!! Za bardzo miłe słowa. Kogo jak kogo ale Was i siebie nie mogę rozczarować ![]() Poza tym czym jest moja magisterka w porównaniu z doktoratami czekoladki i katarzynki ![]()
#3659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, po odstawieniu tabletek ciągle mam jakieś bóle w podbrzuszu, chyba mi wszystko powoli wraca do normalności, a organizm pozbywa się tych hormonów ![]() ![]() ![]() Iza, a w jakiej miejscowości będziesz studiować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 |
Zakorzenienie
|
wow toverku Ty też już po
![]() ![]() Pamiętaj jak pokazywałaś nam swoją suknię - skromną, piękną ,..idelanie dopasowaną do figury ![]() Ogromne gratulacje! ![]() soffera dużo szczęścia na Nowej drodze życia ![]() Przepięknie wyglądałaś ![]() Ah powoli kończy się rok 2008 a panny młode 2008 to już młode mężatki ![]() Ja mam chyba najdłuższy staż małżeński bo aż 8 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.