![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trudna ciąża - zamiast radości ogromne smutki...
Ja też modlę się i trzymam kciuki za Karolinkę i całą Waszą Rodzinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Cieszę sie razem z wami - dzielne dziewczyny!!!
Tylko troche sie zastanawiam dlaczego tak szybko wypisali Nabuko ze szpitala, kilka lat temu dziewczyny po cesarce trzymali przynajmniej tydzień, ale mam nadzieję, że sie dobrze czuje i szybko nabierze sił bo w koncu ktoś musi malutką przytulac ![]() I nie wiem - może nie doczytałam - choć czytałam chyba wszystko - gdzie w końcu Nabuko rodziła w Bydgoszczy?? Gorące pozdrowienia od CAŁEJ już mojej rodzinki, która już w komplecie kibicuje Nabuko i Karolince!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Witaj Nabuko!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Kochane , dziękuję
![]() Jesteśmy od wczoraj w domu. Rodziłam w Szpitalu Biziela w Bydgoszczy. Wypisali nas tak szybko z uwagi na..mój stan psychiczny. Dziwnie to brzmi, ale nie dawałam rady leżąc na pojedynczej sali (choć to i tak lepsze, niż razem z jakąś mamą i jej dzieckiem) bez radia, tv, wsłuchując się w płacz noworodków.. Mam więc odpoczywać w domu. Dali mi rozpuszczalne szwy, rana się ładnie goi. No więc po krótce: szpital naprawdę super, położne też. oddział patologiczny trochę dobijający, ale wiadomo, że w nagrodę nikt tam nie leży. w poniedziałek rano cc ; miałam całkowitą narkozę . maciej - mój mąż dzielnie tuptał pod salą. potem, kiedy malutką wieźli na intensywną terapię, był przy niej i właściwie widział wszystko to, co najgorsze. okazało się, że miała rozszczep kręgosłupa, przerwany rdzeń kręgowy, przepuklinkę pępkową (bez wątroby) i chore nóżki. wszystkie organy wewnętrzne zdrowe. zawieźli ją do innego szpitala, gdzie ma najlepszą opiekę, jaką mogła sobie wymarzyć. ochrzcili ją przed operacją. maciej podał imię Karolinka (nie mam pojęcia, skąd mu się to wzięło, ale pasuje do niej niesamowicie ![]() zebrało się konsylium lekarzy i zastanawiali się, czy wogóle operować. podobno nie mieli jeszcze dziecka z tak wieloma wadami anatomicznymi. w końcu się zdecydowali. operacja trwała 5 godzin. następnego dnia był kryzys. Karolinka była w stanie krytycznym i nie wiadomo było, jak się wszystko skończy. W środę odłączyli ją od respiratora. Oddycha sama. Jej stan nadal jest ciężki. Cały czas ją badają. Główka na 99% zdrowa. To najważniejsze. teraz starają się przejść na karmienie doustne. mam pokarm, więc będziemy mrozić. jeśli to się uda, przeniosą ją na zwykły oddział chirurgi noworodka (teraz cały czas jest na intensywnej) i tam zajmą się nią plastycy. wiadomo już , że będzie sparaliżowana od pasa w dół - ze względu na rdzeń kręgowy. lekarze obawiali się, że nie da rady, bo nie chciała się wogóle ruszać. wczoraj pojechałam do niej. bałam się jak cholera. całą drogę ryczałam ze strachu, ale kiedy ją zobaczyłam, byłam najszczęśliwsza. na świecie. mimo tych jej wszystkich niedoskonałości. a może nawet dzięki nim bardziej. kiedy się nad nią schyliłam leniwie otworzyła swoje wielkie niebieskie oczyska i mocno zacisnęła paluszki na moim palcu. lekarze byli w szoku, bo wcześniej tego nie robiła. potem nawet machała łapeczkami ![]() ![]() ![]() teraz jadę do niej w sobotę. nie mogę się doczekać. będę was informowała, jak mają się sprawy. jeszcze raz dziękuję
![]() |
#245 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
Justynko, Karolinka to dzielna dziewczynka, oby teraz bylo juz tylko lepiej
![]()
Edytowane przez zgadnij_MS Czas edycji: 2008-10-03 o 10:01 Powód: Literowka |
||||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
BAN stały
|
Matko,to takie smutne co piszesz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Justynko jesteśmy z Wami, musi być coraz lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Siedzę i ryczę jak durna...
Nabuko - wciąż ślę dobrą energię... Śliczne foto, takie rozbrajające a imię Karolinka jest śliczne. Mam nadzieję, że mała wojowniczka nadal będzie tak dzielnie walczyć ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Nabuko,
przepiękne zdjątko... Karolinka czuje Twoją miłosc i napewno się nie podda... z każdym dniem będzie silniejsza...i już niedługo będziecie mieli swój mały cud przy sobie... jestem z Wami całym sercem...
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Nabuko, jesteśmy ciągle przy tobie i małej. Zdjęcie śliczne. Mam nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży i że mała Karolinka będzie szczęśliwym dzieckiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
nabuko czytam i
![]() ![]() Dalej trzymam kciuki i liczę na dalsze wieści. Zdjęcie ![]() Jeszcze raz gratulacje dla Ciebie i męża z okazji narodzin Karolinki ![]() ![]() Edytowane przez edytcia Czas edycji: 2008-10-03 o 10:34 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Nabuko Twoja Karolinka to silna dziewczyna !! Trzymamy za nią kciuki.Ważne ,że głowka zdrowa!
Czekamy na dalsze wieści
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Najwięcej siły daje Karolince twoja miłość nabuko...
Trzymam za Twoją malutką kciuki ![]()
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Pozdrowienia dla Ciebie i Karolinki, łzy mi stoją w oczach jak to przeczytałam.
Życzę Ci dużo siły i nadzieji. Trzymaj sie przede wszystkim właśnie psychicznie, musi juz teraz być lepiej. Teraz już troszkę wiesz na czym stoisz. Możecie działać ( wiem , że jeszcze nie jest dobrze), ale jak patrzę na siebie to mnie siły w dużej mierze odbiera niepewność, ja już wole wiedzieć na czym stoję. Tobie też napewno widok córeczki doda sił do walki. Niecierpliwie czekaMY na dalsze wiadomości i gorąco Cie pozdrawiaMY i modlimy sie za was. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Nabuko, jeszcze się nie odzywałam ale śledzę Wasze losy i całym sercem jestem z Wami w tych ciężkich i zarazem radosnych chwilach. Trzymam kciuki żeby wszystko bylo dobrze.
Zdjęcie rozłożyło mnie totalnie.Rozryczałam się jak bóbr bo takie jest cudne i wzruszające! Trzymajcie się Kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
Nabuko jak i przedtem myśle o Was i jestem z Wami całym sercem . Maleńka jest niesamowita , a to zdjęcie , bardzo piękne zresztą, jest kwintesencją tego wszystkiego co się dzieje teraz w Waszym życiu , tego jak bardzo siebie potrzebujecie nawzajem , jak bardzo się kochacie i wspieracie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Nabuko gratuluję córeczki
Rozumiem, że to lekarze stwierdzili, że mała jest sparaliżowna? moja mała kilka tygodni po porodzie nie ruszała nózkami, teraz macha, aż miło więc z tym "spraliżowaniem" nigdy nic nie wiadomo Karolinka ma wstawioną zastawkę? I jeszcze jedna bardzo ważna rzecz porozmawiajcie z lekarzem prowadzącym małą o diagnostyce pęcherza (pęcherz neurogenny jest najczęstszym schorzeniem przy RK) zapraszam na www.niezwykla-kraina.pl forum dla rodziców dzieci z RK, skarbnic wiedzy, która teraz będzie Ci bardzo potrzebna trzymajcie się dzielnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
Nabuko, wiele slow juz zostalo powiedzianych.... ja sie do nich dolaczam
![]() Zycze Wam sily i wiary, a malutkiej duzo zdrowka .... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | ||
Zadomowienie
|
kochane, dziękuję
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co do tego "mimo wszystko".. wiecie co, chyba nic nie dzieje się bez powodu.. to, że tyle nam nakładziono do głowy przed porodem, że będzie bardzo chora, że buźka będzie zniekształcona, że nie przeżyje... to wszystko spowodowało, że teraz nie martwimy się, że jest tego tyle, ale jesteśmy szczęśliwi, że w sumie tak niewiele.. mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi. nie ważne jest dla mnie, że moja córeczka będzie sparalizowana od pasa w dół. ważne, że jest ![]() ![]() ![]() Cytat:
zastawki jej nie wstawili. codzienne kontrolują główkę i JEST OK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a o co chodzi z pęcherzem? coś ze zwieraczami?
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
rozmawiałam z panią chirurg. stan Karolinki jest stabilny
![]() ![]()
![]() |
#261 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
BAN stały
|
witaj Nabuko...naprwde jest mi bardzo przykro z powodu karolinki Ale jestem dobrej mysli ze bedzie dobrze a nawet BARDZO dobrze.....
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam
dzidzia na avatarku to moja Dorotka,która też urodziła się z rozszczepem kręgosłupa i wodogłowiem.Doskonale znam problemy i wiem jak przyjmuje sie taka wiadomosc-"pani dziecko nie bedzie zyło".Na szczęcie mała była silna,dzisiaj pozostała nam rehabilitacja i kilka zabiegów ortopedycznych.polecam strone:www.niezwykla-kraina.pl tam mozna dnalezc duzo dobrych rad i namiary na specjalistów.Karolinka zaskoczy wszystkich,trzymamy kciuki i zyczymy duuuzo zdrówka i wytrwałosci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a o tych komorkach z nosa dzis czytalam artykul, bo nie ukrywam sama zaczelam czytac o tym rozszczepie mimo ze nas to nie dotyczy.. przyznam ze obiecujace, to jest.. wizazanki juz nie raz pomogly zebrac kase na jakies operacje drozsze wiec jesli zajdzie taka potrzeba a jestem pewna ze bedziecie walczyc o jej zdrowie do konca to my z checia pomozemy ![]() Przyznam ze ta fotka ktora wkleilas rozczulila i mnie, Karolinka dziekuje ci za to ze jestes, ze pozwolilas jej zyc.. echhh wierze goraco ze i przerwany rdzen da sie naprawic ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Nabuko powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę o zerwanym rdzeniu przy rozszczepie, że uszkodzony jest zawsze w wiekszym lub mniejszym stopniu to fakt ale, że zerwany...naprawdę nie wiem???? co do pęcherza są cztery typy pęcherza neurogennego i mimo tego, że moja córka ma dwa latka do tej pory się w nich nie łapię, na chłopski rozum chodzi o to, ze dzieciaki mają problemy z opróżnianiem pęcherza, mocz zalega z tego biorą się zakażania, czasami cofa się do nerek zazwyczaj konieczne jest regularne cewnikowanie dziecka ( nie bój się to wcale nie jest trudne i mam nadzieję, że u Was nie będzie takiej konieczności) Pierwszym badaniem stwierdzającym chory pęcherz jest cystografia i pomiar zalegania (przepływ cewkowy), następnie urodynamika. Wiem, że wydaje się że jest tego strasznie dużo ale tylko napoczątku, jesteś silna, dasz sobie radę. W razie wątpliwości pytaj (ale dopiero w poniedziałek, w domu nie mam internetu) Pozdrowionka...całuski dla Karolinki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
na drugie mam Irena
|
wiem że to trudny okres dla ciebie mała jest daleka a ty nie możesz ciągle przy niej być ale zbieraj siły masz czas sie przygotować i dowiadywać jak małą dalej leczyć. trzymaj się. Karolinka jeszcze nas zaskoczy
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdjęcie jest cudowne,wzruszyłam się. Ciesze sie że jest w Tobie tyle optymizmu ![]() Karolinka jest dzielną dziewczynka.Wiele jeszcze przed nią ale z tak kochającymi rodzicami ze wszystkim da sobie rade. Cieszy mnie ogomnie że z głowką małej wszystko w porządku.Wózek nie jest taką tragedią,a poza tym postep w medycynie następuje bardzo szybko...
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Nabuko to zdjęcie jest cudowne i tchnie wiarą i nadzieją. Karolinka czuje Waszą miłość!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
fajna mysl miala jedna z matek dzieci ktore maja rozszczep i wodoglowie, a mianowicie
"Matki dzieci niepełnosprawnych często stanowią świadectwo ewangelicznej miłości ..." /Jan Paweł II/ taka jest w moich oczach Nabuko.. wiec Karolinka ma dla kogo walczyc i zyc ![]()
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
Czy możecie podać jakies namiary na wiadomości o tych "komórkach z nosa"bo przyznam,że jeszcze się z tym nie spotkałam a chętnie poczytam.P.S zastawkę wszczepiają dziecku dopiero o.k 3 tygodnia życia,jeżeli oczywiscie jest potrzebna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.