Brak ochoty na seks - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-29, 13:04   #151
madame paranoja
Zadomowienie

Dot.: Brak ochoty na seks

bo podczas stosunku nie jesteś wystarczająco zrelaksowana i wina prawodopodbnie leży w psychice.

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 14:21   #152
1stLaDy
Wtajemniczenie

a moze tz przestal mi sie podobac

przyznam sie ze potrzebuje mezczyzny przez duze M a tz taki nie jest...moze tu lezy problem

171cm
1stLaDy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 16:09   #153
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1stLaDy Pokaż wiadomość
a moze tz przestal mi sie podobac

przyznam sie ze potrzebuje mezczyzny przez duze M a tz taki nie jest...moze tu lezy problem
Może... Może on ci sie po prostu znudził...

Cytat:
Napisane przez madame paranoja Pokaż wiadomość
bo podczas stosunku nie jesteś wystarczająco zrelaksowana i wina prawodopodbnie leży w psychice.
Nie wiem, czasem czuje, że orgazmjest blisko, ale gdy zaczynamy się kochać podnieceni znika...i tyle...
YOUdith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 16:43   #154
tupptus
Raczkowanie

GG do tupptus

Cytat:
Napisane przez YOUdith Pokaż wiadomość
Oj mam spore wątpliwości czy to kiedyś nastąpi Tzn. miewam orgazm podczas pieszczot i seksu oralnego ale NIGDY podczas stosunku
Niestety ja równiez nie miałam orgazmu podczas stosunku
myślę zę przyczyną może być moje lekkie zdenerwowanie.... jakaś obawa że może coś pojsc nie tak... że gumka może pęknąc... kochałam się dwa razy w życiu .. gra wstępna byla cudowna.. jednak sam stosunek nie był taki jak sobie wyobrażałam Właśnie przez ten brak pełnego podniecenia .. orgazmu...
Ale facet nadrobił to w inny sposób pozdrawiam kobietki
tupptus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 16:53   #155
xxsmutnaxx
BAN stały

Wiesz co, tak naprawde to sprawa temperamentu, na początku seks był nowością, dlatego chętnie go uprawiałaś, po pewnym czasie stał się naturalnym(co nie znaczy, że nieprzyjemnym zjawiskiem) i wyszedł na jaw Twój temperament. Wiec nie zmienisz tego już tak bardzo, chyba że spróbujecie wrzucić troche nowości do waszych zabaw;]
xxsmutnaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 21:18   #156
to ja magda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxsmutnaxx Pokaż wiadomość
Wiesz co, tak naprawde to sprawa temperamentu, na początku seks był nowością, dlatego chętnie go uprawiałaś, po pewnym czasie stał się naturalnym(co nie znaczy, że nieprzyjemnym zjawiskiem) i wyszedł na jaw Twój temperament. Wiec nie zmienisz tego już tak bardzo, chyba że spróbujecie wrzucić troche nowości do waszych zabaw;]
Zaznaczyłam tą część Twojej wypowiedzi ponieważ nie do końca się z nią mogę zgodzić. Z doświadczenia własnego oraz koleżanek wiem, że temperament może się zmienić, i to bardzo. Wraz z wiekiem, z doświadczeniem bardzo często rośnie nasza akceptacja dla samej siebie, zwiększa się poczucie bezpieczeństwa i stałości w związku. Znam naprawde wiele kobiet w moim wieku, które mając po 20 lat mogły jedynie pomarzyć o takiej satysfakcji z seksu, jaka czerpią teraz. Sama moge powiedzieć o sobie, że właśnie teraz mam największy temperament, potrafię najwięcej dawać i brać. I to ciągle u boku tego samego mężczyzny.

tupptus - jeżeli kochałaś sie tylko dwa razy, byłabyś pewnie ewenementem osiągając orgazm podczas stosunku. Wszystko jeszcze przed Tobą
to ja magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 21:22   #157
tupptus
Raczkowanie

GG do tupptus

Cytat:
Napisane przez to ja magda Pokaż wiadomość
jeżeli kochałaś sie tylko dwa razy, byłabyś pewnie ewenementem osiągając orgazm podczas stosunku. Wszystko jeszcze przed Tobą
Rozumiem dlatego nie jestem niecierpliwa Wiem że z czasem przyjdzie ta satysfakcja i za każdym razem będzie co raz lepiej
Stary 2008-04-29, 22:37   #158
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tupptus Pokaż wiadomość
Niestety ja równiez nie miałam orgazmu podczas stosunku
myślę zę przyczyną może być moje lekkie zdenerwowanie.... jakaś obawa że może coś pojsc nie tak... że gumka może pęknąc... kochałam się dwa razy w życiu .. gra wstępna byla cudowna.. jednak sam stosunek nie był taki jak sobie wyobrażałam Właśnie przez ten brak pełnego podniecenia .. orgazmu...
Ale facet nadrobił to w inny sposób pozdrawiam kobietki
Dziewczyno wszystko przed Tobą! Ja wspóżyję od ponad roku. Uprawialiśmy seks chyba we wszystkich możliwych pozycjacjach i w najróżniejszych miejscach, stosowaliśmy prezerwatywy, przez pół roku brałam tabletki by móc się kochać bez gumki (było jeszcze gorzej) i ani razu nie zanosiło się na orgazm. Straciłam już nadzieje Punktu G też chyba nie posiadam
Stary 2008-04-30, 21:34   #159
YOUdith
Rozeznanie

Mój związek się rozpada Nie wiem jak go ratować, ale nie umiem się pogodzić z tym, że to moze być koniec.
Stary 2008-05-01, 19:22   #160
tupptus
Raczkowanie

GG do tupptus

O kurcze :/ to nie zaciekawie eh... ale jest jakiś konkretny powód...? może jeszcze nie wszystko stracone??
Stary 2008-05-04, 23:08   #161
YOUdith
Rozeznanie

Ja już sama nie wiem czego chcę! Z moim facetem jest mi tak ogólnie źle. Nie dogadujemy się. On nikogo nie traktuje tak źle jak mnie. A mimo to ja nie umiem od niego odejsć. Chcę z nim być, ponieważ od czasu do czasu jest dobrze. A może wcale nie chcę... Nie wyobrażam sobie życia z nim. Wiem, że ten związek musi się skończyć wcześniej czy poźniej, bo w przeciwnym razie nigdy nie bede szczęśliwa... Z drugiej strony wiem, że jeśli się rozstaniemy to ja wpadnę w czarną rozpacz... Uzależniłam się od niego. Ja nie umiem być sama. Już kiedyś to przerabiałam z innym chłopakiem... Nie mam w sobie wystraczająco dużo siły, by od niego odejść... A może ja go kocham...
Stary 2008-05-05, 09:39   #162
1stLaDy
Wtajemniczenie

jakbym siebie slyszala.z tym ze teraz juz mnie dobrze traktuje...

171cm
Stary 2008-05-05, 17:10   #163
ilonka70
Zadomowienie

GG do ilonka70 Wyślij wiadomość przez MSN do ilonka70 Send a message via Skype™ to ilonka70

Youdith ja odnosze wrazenie, ze Ty boisz sie zostac sama...
Pozbieraj sie i zrob cos dla siebie. Nie probuj na sile ratowac zwiazku w ktorym nie czujesz sie szczesliwa.
Co do czarnej rozpaczy... tez to przerabialam, przypuszczam, ze nie tylko ja...
Samotnosc przez jakis czas tez moze byc fajna...
Zastanow sie, nie marnuj sobie zycia...

ilonka70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-05, 17:32   #164
hania811
Zakorzenienie

Youdith..na poczatku myslaalm ze masz maly problem...ale watek caly czas istnieje a Twój problem nie zniknął.
Mysle ze seks jest odzwierciedleniem waszego związku. Nie jestes w nim szczęsliwa...więc nie ma seksu..im jest mnij seksu tym bardziej TZ cie naciska Ty czujesz sie gorzej i tak w kółko.

Masz maksymalnie niska samoocenę, która TZ jeszcze obniża.
Powinnas sie przy facecie czuć piękna, mądra i najlepsza...a Ty chyba myslisz ze jestes najgorsza.
Post poniżej to dla mnie masakra.....

Cytat:
Napisane przez YOUdith Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem czego chcę! Z moim facetem jest mi tak ogólnie źle. Nie dogadujemy się. On nikogo nie traktuje tak źle jak mnie. A mimo to ja nie umiem od niego odejsć. Chcę z nim być, ponieważ od czasu do czasu jest dobrze...
A może wcale nie chcę... Nie wyobrażam sobie życia z nim. Wiem, że ten związek musi się skończyć wcześniej czy poźniej, bo w przeciwnym razie nigdy nie bede szczęśliwa... Z drugiej strony wiem, że jeśli się rozstaniemy to ja wpadnę w czarną rozpacz... Uzależniłam się od niego. Ja nie umiem być sama. Już kiedyś to przerabiałam z innym chłopakiem... Nie mam w sobie wystraczająco dużo siły, by od niego odejść... A może ja go kocham...
Co Ty za brednie wygadujesz.
Całe szczęscie ze facet chce odejsc..szkoda ze Ty wczesniej tego nie zrobiłas.
Masz silę męczyc sie z nim a nie masz siły zaczać nowego lepszego zycia...czemu...pytam czemu????
Chcesz pogrzebać się za życia , chcesz sobie karę jakąś wymierzyć??? Za co i w imię czego??
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 00:46   #165
och
Rozeznanie

Hej!
Mam problem taki jak w tytule-nie mam ochoty na seks Rozmiar tego problemu uświadomiłam sobie w sumie niedawno, od kiedy między mną i Tżtem zaczęło się psuć głównie z tego powodu. On ma do mnei pretensje, że chce to robić tak rzadko. Uważa, że normalna kobieta ma często ochotę, za przykład podaje statystyki itp, ma dość niewyżyte pod tym względem koleżanki i jestem pewna, że mnie z nimi porównuje. Ja mam może raz na miesiąc ochotę. Kiedyś było lepiej pod tym względem. Mysle, że mam niskie libido przez tabletki antykoncepcyjne i przez stres-jestem osobą o raczej depresyjnym usposobieniu, zbyt wrażliwą i nerwową. byle pierdoła i już staję się "pustynią" i nic mnie nie ruszy. Orgazmu nie miałam podczas stosunku jeszcze nigdy, nawet łechtaczkowego. Ostatnio nawet mi przez głowę nie przejdzie masturbacja, po prostu mogłabym życ bez seksu, albo robić to rzadko. Mój Tż jest młody i jak wiekszosc facetów w tym wieku nie ma problemu z orgazmem, ze zwodem ani z ochotą na seks bo prawie zawsze ją ma i ode mnie oczekuje tego samego. W dodatku lubi to robic poza domem, na wyjazdach, u znajomych...ja wtedy już w ogóle nie mam ochoty. Już sama nei wiem co robić bo Tż ma coraz większe pretensje do mnie, a ja nie mam wpływu na to, żę nie czuję się podniecona. Po prostu nie czuję ochoty i już. Nie chę się z tego powodu czuć winna...Czy Tż ma prawo wpędzać mnie w poczucie winy?
och jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-04, 15:47   #166
1stLaDy
Wtajemniczenie

tez jak juz wczesniej pisalam nie mialam ochotyna seks w swoim zwiazku...nie istnial dla mnie - myslalam ze wogole go nie potrzebuje

a to przez to ze bylam nieszczesliwa i ex nie pociagal mnie a wrecz odrzucal

teraz jestem sama od 2 miesiecy i patrze na facetow (teraz mam faze na jasnych, umiesnionych, wysokich murzynow ) jak na kawalki miesa i mam ogroooomna ochote

potwierdzam wiec regule ze to wina nieszczescia w zwiazku badz\i faceta

171cm
Stary 2008-08-13, 13:23   #167
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez och Pokaż wiadomość
Hej!
Mam problem taki jak w tytule-nie mam ochoty na seks Rozmiar tego problemu uświadomiłam sobie w sumie niedawno, od kiedy między mną i Tżtem zaczęło się psuć głównie z tego powodu. On ma do mnei pretensje, że chce to robić tak rzadko. Uważa, że normalna kobieta ma często ochotę, za przykład podaje statystyki itp, ma dość niewyżyte pod tym względem koleżanki i jestem pewna, że mnie z nimi porównuje. Ja mam może raz na miesiąc ochotę. Kiedyś było lepiej pod tym względem. Mysle, że mam niskie libido przez tabletki antykoncepcyjne i przez stres-jestem osobą o raczej depresyjnym usposobieniu, zbyt wrażliwą i nerwową. byle pierdoła i już staję się "pustynią" i nic mnie nie ruszy. Orgazmu nie miałam podczas stosunku jeszcze nigdy, nawet łechtaczkowego. Ostatnio nawet mi przez głowę nie przejdzie masturbacja, po prostu mogłabym życ bez seksu, albo robić to rzadko. Mój Tż jest młody i jak wiekszosc facetów w tym wieku nie ma problemu z orgazmem, ze zwodem ani z ochotą na seks bo prawie zawsze ją ma i ode mnie oczekuje tego samego. W dodatku lubi to robic poza domem, na wyjazdach, u znajomych...ja wtedy już w ogóle nie mam ochoty. Już sama nei wiem co robić bo Tż ma coraz większe pretensje do mnie, a ja nie mam wpływu na to, żę nie czuję się podniecona. Po prostu nie czuję ochoty i już. Nie chę się z tego powodu czuć winna...Czy Tż ma prawo wpędzać mnie w poczucie winy?
jejku,jak bym czytala o sobie!!!ja jestem juz ze swoim 6 lat,a od dwoch lat kochmay sie raz albo dwa w miesiacu a moglabym nie robic tego w ogole.to mnie przeraza,bo wiadomo ze moj TZ ma jakies potrzeby ale mi sie nie chce tak po prostu "zmuszac" do tego.podoba mi sie moj TZ ale jakos nie moge sie podniecic,poza tym jakos seks nie sprawia mi takiej przyjemnosci.czasem tylko jak jestem po jakims drinku to sama go prowokuje ale tak to nie ma mowy o jakies ochocie.strasznie mnie to doluje.wlasnie wczoraj mialam taka sytuacje ze on chcial a ja jak zwykle ze zmeczona,ze spac,itp.w koncu sie obrazil i poszedl ogladac tv a mi bylo bardzo przykro,bo ja naprawde chcialbym miec ochote na seks,ale ona nie chce przyjsc
nnajnna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 11:00   #168
Ska
Zadomowienie

witam
przeczytałam wątek i dołączam do dziewczyn z tym problemem.
może któraś z Was mi coś doradzi jednak, albo znajdzie przyczynę..
jestem z swoim TŻ ponad 2 lata, kochamy się od mniej więcej półtora roku. to mój pierwszy facet i jak do tej pory - jedyny w łóżku.
emocjonalnie układa nam się prawie bajkowo! gorzej jest z seksem.
mam nadżerkę od samego początku związku (podczas I razu myślałam, że zejdę) strasznie mnie boli. dopiero teraz idę na leczenie, bo do tej pory lekarze twierdzili, że zaleczę ją globulkami. nieprawda.
nie lubię się kochać. nie mam prawie żadnych fantazji. lubię pieszczoty (parę razy miałam orgazm), ale coraz mniej. jak się napiję (wiem - to straszne) to wstępuje we mnie taka prawdziwa kobieta wamp - potrafię być namiętna i w ogóle.
mój TŻ ma w sobie wielki temperament! mógłby się kochać codziennie. czuje, że ze mną jest inaczej. rozmawaliśmy razem o tym. On mówi, że za dużo myślę i nie potrafię się skupić na egoistycznej przyjemności. ja stwierdziłam, że albo jestem aseksualna albo to to, że się zraziłam do seksu przez ten ciągły ból.
a może potrzebuję zmiany partnera?
odstawienie tabletek bardzo podwyższa libido?
co robić?
Stary 2008-10-02, 11:27   #169
nnajnna
Raczkowanie

Ja z tym piciem mam podobnie,mi sie wydaje ze po prostu na trzezwo jestemy za malo pewne siebie, troche sie wstydzimy....przybajmniej ja tak mam.
Ale ochoty na seks nadal nie mam a bardzo zadko pije wiec mam problem....
wlasnie zastanawiaja mnie te tabletki...czy fatycznie one tak zmniejszaja libido?
Stary 2008-10-02, 13:00   #170
Ska
Zadomowienie

w temacie o odstawieniu tabletek dziewczyny pisały, że libido strasznie skacze jak się tylko przestanie je brać! aż dziwne.
mi jeszcze zostało jedno opakowanie.
Stary 2008-10-02, 13:38   #171
nnajnna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
w temacie o odstawieniu tabletek dziewczyny pisały, że libido strasznie skacze jak się tylko przestanie je brać! aż dziwne.
ja na razie jakos nie wyobrazam sobie odstawienia tabletek-to taka wygoda we wszystkim...
a Ty je odstawiasz ze wzgledu na to libido?
Stary 2008-10-02, 13:42   #172
Ska
Zadomowienie

biorę już ponad rok i podobno wskazane jest zrobić sobie pół roku przerwy.
na libido również mi zależy, ale zobaczymy. idę dzisiaj do gina i wezmę na wszelki wypadek receptę na 3 opakowania.
Stary 2008-10-02, 15:29   #173
strawberka
Zakorzenienie

a ja biorąc tabletki miałam libido, że ho ho teraz niestety jest inaczej.. ja równiez mam ochotę na seks kilka razy w miesiącu.. strasznie się tym zadręczam i nakręcam, bo widzę, że on chce i kółko się zamyka. Ostatnio jednak staram się o tym nie myśleć i nie próbować dobijać do statystyk pt. "jak często kochasz się ze swoim mężem", bo każdy związek jest inny. Poza tym dopuszczam również myśl, że po 6 latach związku może przyjść rutyna, nie będzie tak jak na początku. Trzeba się wziąść za robotę (w sensie urozmaicenia "pożycia" ), a nie za myślenie dziewczyny
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-02, 22:38   #174
ksz23
Raczkowanie

a ja podczas brania tabletek stałam się niedotykalna, mój tż nie mógł się do mnie zbliżać, dotykać, nie było mowy o seksie. po prostu coś strasznego. odstawiłam tabletki.

jesteśmy razem 5 lat i moje libido zmieniało się jak sinusoida. na początku było dość wysokie, myślę, że dlatego, że to było coś nowego. później niestety baardzo się obniżyło. wydaje mi się, że ze względu na strach przed niechcianą ciążą i z powodu wyrzutów sumienia.
ale jakiś czas temu udało mi się poradzić sobie ze swoją psychiką, nie boję się ciąży tak panicznie, jak kiedyś (choć wciąż jej nie chcę, ale zaczęłam wierzyć antykoncepcji), nauczyłam się cieszyć seksem (paradoksalnie, dzięki pewnemu księdzu), pozbywam się coraz więcej swoich zahamowań, a przede wszystkim jestem w szczęśliwym związku, a mój tż niesamowicie pociąga mnie fizycznie i .. moje libido jest MEGA!
no i tż jaki zadowolony
ksz23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 10:27   #175
Aille
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Brak ochoty na seks

A ja własnie wczoraj przyłapałam mojego męża na intymnych SMSach z "koleżankami". Oczywiście dowiedziałam się, że jestem oziębła, nie ma za grosz fantazji erotycznej więc te jego skoki w bok (nie przyznal się, ale wiem, że ma) to moja wina. Oczwiście jestem za stara na to, żeby można wmówić mi wszystko więc nie czuję się winna ale jednak coś w tym jest. Ja też mam ochotę tylko raz na miesiąc! Tyle, że nie chce mi sie dla niego starać i już. Żałosne ten mój 10 letni związek.
Stary 2008-10-03, 11:04   #176
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Aille Pokaż wiadomość
A ja własnie wczoraj przyłapałam mojego męża na intymnych SMSach z "koleżankami". Oczywiście dowiedziałam się, że jestem oziębła, nie ma za grosz fantazji erotycznej więc te jego skoki w bok (nie przyznal się, ale wiem, że ma) to moja wina. Oczwiście jestem za stara na to, żeby można wmówić mi wszystko więc nie czuję się winna ale jednak coś w tym jest. Ja też mam ochotę tylko raz na miesiąc! Tyle, że nie chce mi sie dla niego starać i już. Żałosne ten mój 10 letni związek.
Oja wpółczuje. Typowe dla niektórych mężczyzn jest to,że zwalają wine na swoje parnterki,a przecież wina lezy po ich stronie.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 11:18   #177
Aille
Raczkowanie

Nie wiem, czy się ze mna zgodzicie, ale raczej nie chodzi o moją oziębłość. Koleżanka zrobiła eksperyment. Po identycznej rozmowie ze swoim mężem uprawiaała z nim sex przez miesiąc codziennie. Okazało sie, że i tak miał przygody z innymi. Czy niektórzy faceci naprawde muszą zdobywać ciągłe uznanie u płci przeciwnej i potwierdzenie swojej męskości? To takie samcze i prymitywne! Akurat mi musiał się taki egzemplarz trafić.
Stary 2008-10-03, 12:17   #178
strawberka
Zakorzenienie

ale sobie wytłumaczenie znalazł to NAPEWNO nie chodzi o Twoją oziębłość, gdyby Cię naprawdę kochał, to by czekał i szukał rozwiązania rozmawiając z Tobą, starając się.. współczuję Ci takiego egzamplarza
strawberka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 14:28   #179
Aille
Raczkowanie

Zaraz wychodzę z pracy. Nie chce mi sie nawet myśleć o tym, jak będzie wyglądała nasza kolejna rozmowa. Znowu usłysze stos kłamstw. Szkoda, że z samców mają tylko popęd, odwagi już nie dziedziczą. Pozdrawiam wszystkie ladies w podobnej sytuacji. Z różnych forów internetowych wynika, że jest nas mnóstwo. To cholernie smutne.
Stary 2008-10-03, 17:23   #180
YOUdith
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
Ja zanim zaczęłam brać tabletki miałam znikomy popęd seksualny, a podczas brania moje libido spadło do zera. Odstawiłam jakieś pół roku temu ale ochota na seks nie wróciła. Ostatnio usłyszałam, że tabletki mogły u mnie spowodować zanik jakiegoś hormonu odpowiedzialnego za popęd seksualny...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości