mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-03, 09:50   #3661
nimfetka
Zadomowienie

Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Jak zobaczy wnuczkę to będzie piała z zachwytu, że widuje ją na co dzień
to już jest babcia emerytowana -będzie to jej czwarta wnuczka więc nie nowość.
Stary 2008-10-03, 10:33   #3662
Żyrafka_81
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nimfetka Pokaż wiadomość
i co Żyrafko?wspomnienia nie za miłe???
Rzeczywiście nie mam miłych wspomnień ale to dlatego, że teściowa nie potrafiła zaakceptować naszej prywatności, np. zmieniała nam ręczniki, pościele, wyrzucała śmieci choć ją prosiliśmy żeby tego nie robiła...A i najlepsze-rano budziła nas do pracy i informowała jaka jest pogoda żebyśmy się czasem nie przeziębili. Czułam się jak na koloniach No i jest jeszcze jeden problem-mąż jest jedynakiem, oczkiem w głowie mamy i ona nigdy nie zaakceptowała tego, że ją "zdradził"

Nimfetka też mi się wydaje, że wszystko zależy od ludzi i nie warto od początku się zrażać. Można to traktować jako sytuację przejściową, wtedy chyba łatwiej to zaakceptować. W każdym razie nie denerwuj się i nie martw na zapas
Żyrafka_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 11:20   #3663
Glizda87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość
Ojej to az 3 razy uzywasz?Ja tylko rano po prysznicu i myslalam ze to wystarczy Fissan.Po tamtej ciazy mialam rozstepy troszke na udach,a po czym Ci zeszly?Po jakim kosmetyku?

Doskonale Cie rozumiem,bo mam moje dwie suczulki(miniaturki yoreczka)spie z nimi,wszedzie zabieram.Nie wyobrazam sobie jakby ich nie byl.Kocham je ponad zycie,a w szczegolnosci ta starsza
Bardzo wspolczuje
No uzywam trzech.. tak jakos najpierw kupilam jeden - ta oliwke z rosmana, jest bardzo wydajna, dlugo pozostaje na skorze ale ma dziwny zapach i nie dala bym rady wachac go przez caly dzien dlatego uzywam jej na noc, potem drugi - DAX i jest poprostu swietny pod kazdym wzgledem i slicznie pachnie, potem trzeci - ziajke bo byla tania i wszystkie mi sie podobaja, nie wiem ktory spowodowal ze moje stare rozstepy sa mniejsze bo uzywam ich jednoczesnie

A za godzinke jade do gina ciesze sie bo znowu zobacze bobaska ale znowusz denerwuje czy wszystko ok...

Co do tesciow to ja tez mieszkam z tesciami i nie mam zadnych powodow do marudzenia sa poprostu super i koniec
Stary 2008-10-03, 11:25   #3664
mumi24
Zadomowienie

Hej mamusie
U mnie od wczoraj porządki, odkurzone półki, ułożone książki, wysprzątana szafa, dwie szuflady w komodzie dla maluszka wygospodarowane (z czasem wyniosę się z całej) letnie ciuchy do piwnicy spakowane, no i już blat od stołu wczoraj wyszlifowałam ehhh nie wiem skad sie ten pracuś we mnie obudził

Nimfetko nie przejmuj się na zapas, wierzę że jak się juz sprowadzisz do teścowej to się wszystko ułoży, musisz ją czymś kupić moze ciasto
moi teściowie na dobre przekonali się do mnie dopiero po ślubie, a teraz jak wnuk jest w drodze to już mnie nawet kochają

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 12:08   #3665
bezsenność
Zadomowienie

edhel- bardzo współczuję.

Dziś byłam polatać z TŻem po mieście- znów kupiłam pare cudeniek. Jak tak dalej pójdzie to zrobie wyprawkę dla pięcioraczków.

I wrzucam fotki wózia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1513-2.JPG (132,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1516-2.jpg (38,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1523-2.jpg (33,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1531-2.JPG (141,5 KB, 34 załadowań)
Stary 2008-10-03, 12:11   #3666
passionfruit
Zakorzenienie

bezsenność, u jakiego sprzedwcy kupiłas ten wózek?
Stary 2008-10-03, 12:15   #3667
bezsenność
Zadomowienie

Jest to wózek uzywany- czyli od osoby prywatnej na allegro.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-03, 12:15   #3668
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

hej...piszę sobie z pracy jakoś mi mija ten dzień, szaro jest, ehhh ciągle myślę o ostatnim wydarzeniu niestety, ale nie będę zanudzać...

Co do rozstępów to ja tylko używam oliwki po kąpaniu, mam nadzieję ze nie będę miała rozstępów, moja mam nie miała i mam nadzieję ze też nie mam do nich tendencji... kurcze chyba będe musiała sobie kupić znów biustonosz bo coś mnie ten juz uciska, ale nie wiem jakoś wolę chyba te swoje dawne piersi, pasują do mnie bardziej bo jestem drobna...a teraz taka dużaa jestem... no cóż mała rośnie i sie rusza, jak fajnie to odczuwać. Chociaż to bo pusto teraz w domu...
Wkleję fotkę niedługo mojej dziewczynki z brzuszka musze zeskanować najpierw pozdarwiam
edhel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 12:21   #3669
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezsenność Pokaż wiadomość
Jest to wózek uzywany- czyli od osoby prywatnej na allegro.
A, ok. Myślałam, że od jakiegoś sprzedawcy taniej znalazłaś.
Stary 2008-10-03, 12:31   #3670
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
No uzywam trzech.. tak jakos najpierw kupilam jeden - ta oliwke z rosmana, jest bardzo wydajna, dlugo pozostaje na skorze ale ma dziwny zapach i nie dala bym rady wachac go przez caly dzien dlatego uzywam jej na noc, potem drugi - DAX i jest poprostu swietny pod kazdym wzgledem i slicznie pachnie, potem trzeci - ziajke bo byla tania i wszystkie mi sie podobaja, nie wiem ktory spowodowal ze moje stare rozstepy sa mniejsze bo uzywam ich jednoczesnie

A za godzinke jade do gina ciesze sie bo znowu zobacze bobaska ale znowusz denerwuje czy wszystko ok...

Co do tesciow to ja tez mieszkam z tesciami i nie mam zadnych powodow do marudzenia sa poprostu super i koniec
Napisz mi prosze prywatna wiadomosc nazwy tych 3 produktow i ceny i zdjecia
Ja na szczescie od poczatku mieszkam sama z mezulkiem i dzieki Bogu,bo nie znioslabym wiecej ludzi w domu.Kazdy ma inne zwyczaje i wogole.Nie ma to jak we trojke,a niedlugo w czworke

Cytat:
Napisane przez mumi24 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
U mnie od wczoraj porządki, odkurzone półki, ułożone książki, wysprzątana szafa, dwie szuflady w komodzie dla maluszka wygospodarowane (z czasem wyniosę się z całej) letnie ciuchy do piwnicy spakowane, no i już blat od stołu wczoraj wyszlifowałam ehhh nie wiem skad sie ten pracuś we mnie obudził

Nimfetko nie przejmuj się na zapas, wierzę że jak się juz sprowadzisz do teścowej to się wszystko ułoży, musisz ją czymś kupić moze ciasto
moi teściowie na dobre przekonali się do mnie dopiero po ślubie, a teraz jak wnuk jest w drodze to już mnie nawet kochają
Ja codziennie jade na szmacie,takze u mnie to normalka.Niestety pekl mi pazurek i odpadl kamyczek svarowskiego od tego ciaglego sprzatania,ale juz w poniedzialek o 10 bede miala nowe,sliczne pazurki
Szczurek juz ma komodke i ciuszki tez w niej czekaja(rozowe)
Musze wszystkie wyprac,ale to wezme sie za to w grudniu,bo teraz chyba za wczesnie,a Wy kiedy rozkladacie lozeczko,posciele itd?TEz w grudniu?

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 13:00   #3671
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Ja właśnie w trzech wielkich szafach zrobiłam porządek Jakoś tak mnie naszło... Zrobiłam sobie miejsce na ciuszki maluszka... Ja myślę, że w listopadzie smyrgnę sobie na strych do dziadków przekopać się przez rzeczy mojego Jaśka, bo sama nie wiem gdzie co kładłam. A zresztą dziadek ma manię sprzątania, więc pewnie będę tego po całym ich domu szukać Wtedy sie okaże jak wygląda ekwipunek i co trzeba będzie jeszcze dokupić. Oczywiście też mam nadzieję, że zabraknie różowego i będę mogła poszaleć po sklepach... Na razie tylko oglądam te wszystkie piękności. A poza tym to muszę kaskę na to znaleźć, bo na razie to troszkę cienko u nas Ale będzie dobrze... przecież państwo daje becikowe

01.11.2005 Jasio

97-90-86-85-81-82-78-74-72,5-66
Nightingle jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-03, 13:01   #3672
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

czytałyscie nowiny o nabuko?podziwiam nabuko za siły psychiczne ,szkoda mi tej dziewczynki bedzie miała trudne życie jej mama równiez.
ja raczej nie miałabym tyle odwagi.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 13:06   #3673
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Ja myślę, że tak na prawdę, to ile która z nas ma odwagi okazałoby sie dopiero gdybyśmy były w takiej sytuacji... bo jak tu sobie siebie w tym wszystkim wyobrazić

Chylę przed nabuko czoła

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-03, 17:34   #3674
krolowaa
Zadomowienie

GG do krolowaa

Sandruniu mam pytanko odnosnie twoich paznokci ,bo z tego co wywnioskowalam masz akryle lub zele?
jak urodzisz to je zdejmiesz czy dalej bedziesz miała?
ja miesiac temu zdjełam tak sobie myslac zeby moje doszły do ładu ale słabo dochodza,co akryle to akryle ,wszystkie ładne i równe ,nie moge przywyknac do swoich ,blee.znowu mnie nosi zeby sobie zrobic no ale wtedy juz nie zdejmowac ,zeby swoimi nie straszyc.czy przy dziecku beda mi przeszkadzac ?tak sie zastanawiam.jedna kumpela nosila caly czas po porodzie tez.a bez tych pazurow to jak bez reki jednej co najmniej sie czuje.to chyba moj nałog.

http://otworz-oczy.org/?page=1
krolowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 17:46   #3675
Glizda87
Rozeznanie

Juz po USG bobasek wazy 500g a jej mama 7,5 kg wiecej niz trzy miesiace temu:P jest sliczna, zdrowa, miedzy nozkami jej nic nie uroslo i w ogole jestem tak szesliwa dzisiaj ze koniec swiata znowu kupilam w lumku kilka ciuszkow w tym 3 pieknie sukieniunie a wczoraj kupilam jej kocyk tak cieplutki, pluszowy i uroczo rozowy tak mi sie on podobal ze az z nim spalam (głupol). Generalnie mam juz tyle ciuszkow dla malej ze i tak pewnie nie zdarzy ich wynosic ale jakos nie moge sie oprzec tym bardziej ze cena 2-3zl za sztuke jakos mnie nie odstrasza, moze gdybym kupowala same nowe i miala placic po 60zl za sukienki, sweterki itp to bym sie jakos opanowala a tak to same wiecie jak to jest:P
Stary 2008-10-03, 18:06   #3676
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nightingle Pokaż wiadomość
Ja myślę, że tak na prawdę, to ile która z nas ma odwagi okazałoby sie dopiero gdybyśmy były w takiej sytuacji... bo jak tu sobie siebie w tym wszystkim wyobrazić

Chylę przed nabuko czoła
Święta prawda... I ja ją też bardzo, bardzo podziwiam

Cytat:
Napisane przez Glizda87 Pokaż wiadomość
Juz po USG bobasek wazy 500g a jej mama 7,5 kg wiecej niz trzy miesiace temu:P jest sliczna, zdrowa, miedzy nozkami jej nic nie uroslo i w ogole jestem tak szesliwa dzisiaj ze koniec swiata znowu kupilam w lumku kilka ciuszkow w tym 3 pieknie sukieniunie a wczoraj kupilam jej kocyk tak cieplutki, pluszowy i uroczo rozowy tak mi sie on podobal ze az z nim spalam (głupol). Generalnie mam juz tyle ciuszkow dla malej ze i tak pewnie nie zdarzy ich wynosic ale jakos nie moge sie oprzec tym bardziej ze cena 2-3zl za sztuke jakos mnie nie odstrasza, moze gdybym kupowala same nowe i miala placic po 60zl za sukienki, sweterki itp to bym sie jakos opanowala a tak to same wiecie jak to jest:P
Zazdroszcze Ci, że wiesz już jakie ubranka kupowac ja ciągle jestem na etapie unisex, może to się zmini za 2 tyg, jak pojde na usg połówkowe. Chociaż jak byłam u lekarza we wtorek, to mówił, zeby przyjść za 2 do 4 tyg, zeby 'zbadac' dziecko i nie wiem, czy może lepiej poczekac, aż miną chociaz te 3 tyg.
A Wy w którym tygodniu miałyście połówkowe?
Stary 2008-10-03, 18:09   #3677
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Ja dzis dzidziulowi chcialam kupic pajacyk z weluru ale dalam sobie spokoj jak zobaczylam cene.Masakryczne sa ceny
Glizda ale masz juz duzego bobaska ciekawe ile moj wazy wizyte mam dopiero za ok2 tyg.
Wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolejna kolezanka bedzie mamusia ciesze sie jak glupia bede miala z kim z wozkiem smigac
Co do kocykow ten mi sie podoba http://www.allegro.pl/item442670620_...owe_wzory.html

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 18:31   #3678
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Ja dzis dzidziulowi chcialam kupic pajacyk z weluru ale dalam sobie spokoj jak zobaczylam cene.Masakryczne sa ceny
Glizda ale masz juz duzego bobaska ciekawe ile moj wazy wizyte mam dopiero za ok2 tyg.
Wczoraj sie dowiedzialam ze moja kolejna kolezanka bedzie mamusia ciesze sie jak glupia bede miala z kim z wozkiem smigac
Co do kocykow ten mi sie podoba http://www.allegro.pl/item442670620_...owe_wzory.html
Ładny kocyk a czym różni się pajacyk od śpioszków, bo dla mnie to jedno i to samo
Stary 2008-10-03, 18:50   #3679
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

jukol, ja wlasnie mam zamiar kupic te kocyki (nie u tego sprzedaqwcy, sa u innego po 25 zl w tym rozmiarze). Kolezanka polecala Drewex, nie niszczy sie, nie płowieje, milutki.
Kupie dwa - jeden mniejszy do wozka, drugi większy - dwa rożne kolory.

Marta89,
Spioszki sa zapinane na ramionkach, takie szelki jakby. Pajac jest z rekawami.

Przykład:
Śpioszki http://www.allegro.pl/item447464743_...rewelacja.html

Pajac http://www.allegro.pl/item449944577_...r_cena_56.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-03, 19:03   #3680
Marta89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
jukol, ja wlasnie mam zamiar kupic te kocyki (nie u tego sprzedaqwcy, sa u innego po 25 zl w tym rozmiarze). Kolezanka polecala Drewex, nie niszczy sie, nie płowieje, milutki.

Marta89,
Spioszki sa zapinane na ramionkach, takie szelki jakby. Pajac jest z rekawami.

Przykład:
Śpioszki http://www.allegro.pl/item447464743_...rewelacja.html

Pajac http://www.allegro.pl/item449944577_...r_cena_56.html
Dzieki mi miesza w głowie to, ze widziałam wlasnie na allegro wiele razy 'z rekawami' podpisane jako spioszki
Stary 2008-10-03, 19:38   #3681
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Ami ooo to tym bardziej sie na nie skusze skoro juz ktos ma je wyprobowane.Tylko za duzo tych kolorow nie moge sie zdecydowac hihi

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 20:43   #3682
mumi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandrunia Niepoń Pokaż wiadomość

Ja codziennie jade na szmacie,takze u mnie to normalka.Niestety pekl mi pazurek i odpadl kamyczek svarowskiego od tego ciaglego sprzatania,ale juz w poniedzialek o 10 bede miala nowe,sliczne pazurki
Szczurek juz ma komodke i ciuszki tez w niej czekaja(rozowe)
Musze wszystkie wyprac,ale to wezme sie za to w grudniu,bo teraz chyba za wczesnie,a Wy kiedy rozkladacie lozeczko,posciele itd?TEz w grudniu?
U mnie łóżeczko już rozłożone z pościelą czekam do grudnia i ciuszkami też- po co mają leżec i łapać kurz
Co do pazurków ja na szczęście mam swoje twarde i bez problemu zapuszczam, a jutro zostaną odmalowane na piękny nowy róż, może pokuszę się o jakiś wzorek

[quote=AMILAMIJA;9227389]jukol, ja wlasnie mam zamiar kupic te kocyki (nie u tego sprzedaqwcy, sa u innego po 25 zl w tym rozmiarze). Kolezanka polecala Drewex, nie niszczy sie, nie płowieje, milutki.

Polecam kocyki hiszpańskie-fakt trochę droższe, ale mają krótko przystrzyżony włos, który po praniu nie zbija się w takie bobki, są mięsiste i mega milutkie
jak będziecie miały okazję gdzieś pomacać to zachęcam

Stary 2008-10-03, 22:33   #3683
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Zastanawialam się nad tym hiszpańskim....ale troszkę cena mnie odstrasza. Mam dwa Dreweksu w cenie jednego tamtego...sama nie wiem.

A tu wklejam coś fajnego dla mam córeczek:
http://www.allegro.pl/item450158326_...ra_i_inne.html

http://www.allegro.pl/item448041019_...skarpetek.html

Nie wiem, czy można...Jakby co, przepraszam i do usunięcia.
Stary 2008-10-04, 08:17   #3684
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

Hejka dziewczyny, widze, że ogarnia Was szał zakupów, ja jeszcze nie przeglądam za bardzo, ehh, a muszę się za to zabrać, bo zawsze to mniejszy wydatek jak sie po troszku kupuje niż potem na raz dużo Ale ostatnio mi odbiło na punkcie różowych skarpetek z dwoma misiami kochanymi takie ślicznie, i różowiutkie jak przstało na dziewczynkę. Co do łóżeczka, to zapomnieliśmy o łóżeczku mojego Arturka, fajnie jak się okaże całkiem dobre, bo jakoś mi sie tak dobrze kojarzy że będzie spała maleńka w tym samym łóziu co tatuś hehe

Oto co dzisiaj odkryłam że jestem już 6. miesiącu i jeszcze trochę i bedzie 7. ja nie mogę, jak to leci Połówkowe jak sie okazało miałam w 23. tygodniu. No i teraz test obciążenia glukozą mnie czeka, bleeeeee
Stary 2008-10-04, 09:53   #3685
mumi24
Zadomowienie

Amilamija te kocyki drewexu są urocze sama się nad nimi zastanawiałam, zawsze jest jakiś dylemat, ja mam obecnie taki z pościelą. wogóle jestem strasznie niezdecydowana
Co do ubranek-śliczne ...śmieszna sprawa z tą płcią, wiem że jak wychodzi ze będzie dziewczynka to czasem się zdarza że jej coś rośnie, ale żeby z chłopaka cipka się zrobiła tego jeszcze nie słyszałam
No cóż kinder niespodzianka już w styczniu.....ale ja myśle ze mojemu Boryskowi nic nie odpadnie

Edhel Glukoza nie jest taka zła! zabierz cytrynkę do wciśnięcia

Stary 2008-10-04, 10:09   #3686
pani z herbata
Zadomowienie

dziewczyny nasza lista taka dluga ze mialam problemy z zachowaniem zmian, wiec usunelam dane o wieku i miejscowosci

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 11:23   #3687
edhel
Raczkowanie

GG do edhel

fajnie ze nasze grono mamusi się powiększa ja przed chwilą wytargałam łóżeczko ze strychu, szurałam, szurałam, aż doszurałam do pokoju naszego teraz tylko je odnowić!ale się objadłam ciastkami... chyba się położę...
Stary 2008-10-04, 12:48   #3688
Nightingle
Raczkowanie

GG do Nightingle

Uff jak mi gorąco...

Byłam z moimi mężczyznami na 2,5 godzinnym spacerze, potem w biegu ugotowałam obiad (bo mężulek jeszcze dziś do pracy musiał pojechać) i na końcu spałaszowałam pełen talerz z puree ziemniaczanym, marchewką na gęsto i jajkami w sosie musztardowym Niby nic wykwintnego, ale jak smakowało... od kilku dni to za mną chodziło

Teraz maluch ogląda Puchatka, wielkolud wybył, a ja klapnęłam przed komputerem i ledwo zipie... A i jeszcze przed chwilą zobaczyłam swoją twarz w lustrze Normalnie czerwona, jakbym ja sobie burakami natarła

01.11.2005 Jasio

Stary 2008-10-04, 13:15   #3689
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki. Ja tylko na chwilkę się witam i zmykam do codziennych zajęć. Buźka dla Wszystkich
Stary 2008-10-04, 14:20   #3690
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
dziewczyny nasza lista taka dluga ze mialam problemy z zachowaniem zmian, wiec usunelam dane o wieku i miejscowosci
Bożenko, gdybyśmy wiedziały, że będzie nas tak dużo, to pewnie zaproponowałybyśmy rozbicie lisy na dwa posty - osobno styczniowe, osobno lutowe. Ale przynajmniej mojego wieku nie widać
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości