|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Hej dziewczyny
![]() Najwyzszy czas sie ujawnic - podczytuje regularnie ![]() Lapochka81 - mieszkam w Holandii - jestem teraz 17 tydzien, 2 dzien - data porodu 11-03-2009. Bardzo milo mi Was poznac ![]() Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#3122 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z tymi wyścigami to oczywiście był zart ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja przed chwilką z pracy wróciłam, zjadłam kanapeczki i na 17 przychodzi ten mój uczeń....ufff, no ale pieniążki się teraz przydadzą.... wogóle to rodzice moich uczniów się śmieją, że jak urodzę to oni będą mi pilnować dziecka, żebym tylko nie przestawała im dawać korków ![]() tak więc dwie chętne niańki już mam
![]() |
#3123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3124 |
Zadomowienie
|
Jestem !
No i okazalo sie, ze dziewczynka ![]() Zgodnie z przewidywaniami, zaczelo sie 'A nie mowilam/em! Ha! Wiedzialem/am, ze bedzie dziewczynka'. No ale z drugiej strony tyyyle mam ubran i gadzetow dla dziewczynki, ze moze to i lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#3125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3126 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo
![]() No a raczej niektore polskie imiona bylyby nie do wypowiedzenia i nikt nie wiedzialby jak je pisac, np. Ryszard, Krzysztof, etc... Pozdrowionka Basia |
![]() ![]() |
![]() |
#3127 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Niedawno obejrzalam z mezem ta plytke z porodem ![]() ![]() Ja wlasnie gotuje marchewke z groszkiem do obiadu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Sliczny maluch ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Konieczne napisz co chlopiec czy dziewczynka ![]()
![]() |
#3128 |
Przyczajenie
|
no ja już wiem przewidywany termin porodu 28 kwiecień 2009 jestem teraz w 10 tygodniu i jest to CIĄŻA MNOGA !
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy serdecznie ![]() Cytat:
Spicegirl gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#3130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3131 |
Zakorzenienie
|
ojej ile nowych Mamuś się pojawia super
jeśli chcecie znaleźć się na liście podawajcie dane ![]()
#3132 |
Raczkowanie
|
Zanka wysłałam dane do listy na priv
![]() Ależ wam zazdroszcze, ze juz czujecie maluchy ![]() ![]() Do tych ktore mają problemy ze zgaga to slyszałam radę, ze dobry jest na to len. Albo gotowe tabletki do ssania albo jakoś zaparzany. Dokładnie nie wiem ale warto poszukać bo najlepsze naturalne metody ![]() no i znalazłam ...rzeczywiscie są tabletki z lnu... pozozstaje tylko dopaść jakąs panią aptekarke i skonsultowac czy nei ma przeciwskazan dla cieżarówek.. http://www.aptekainternetowa.net/3420,produkt.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3134 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Droga spicegirl, sledze ten watek od samego poczatku i musze przyznac, ze z Twoich wypowiedzi widac, ze jestes bardzo niedojrzala ![]() Bardzo przepraszam, ale co to ma znaczyc " No i okazalo sie, ze dziewczynka ![]() Takie wypowiedzi mnie poprostu dobijaja. Wiele kobiet latami sie stara o dzidziusia i jak juz zajda w ciaze, to naprawde jest wszystko jedno kto bedzie - chlopak czy dziewczynka. Wazne, zeby bylo zdrowe. Widocznie Tobie dziecko przyszlo bardzo latwo, ze jeszcze masz ochote i sile na to, zeby byc niezadowolna/rozczarowana z tego, ze bedzie dziewczynka, a nie chlopak. Mam nadzieje, ze Twoja coreczka nigdy sie nie dowie, jak zareagowalas na wiadomosc o tym, ze to wlasnie ona ma sie urodzic. Spicegirl, dziekuj Bogu za to, ze dzidzius jest zdrowy i ciesz sie, ze masz takie szczescie, ze wogole mozesz miec dziecko. Zycze Ci wszystkiego co najlepsze i tylko prosze Cie, dorosnij do macierzynstwa, bo narazie tego nie widac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3135 |
Raczkowanie
|
U mnie na szczęście żadnej presji na płeć maluszka nie ma
![]() Mąż stwierdził, ze cale szczescie, ze sobie wybierać nie można bo on by się chyba nie był w stanie zdecydować ![]() ![]() W mojej rodzinie ostatnio wysyp dziewczynek u męża znowu sami chłopcy ![]() Więc nawet przewidywać się nie da ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow ale ci się dostało ![]() ![]() Witam nowe mamy tylko zastanawiam sie czemu dopiero teraz sie ujawniacie??? i to jedna za drugą ![]() A teraz z innej beczki opowiem wam o moich dzisiejszych badaniach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nie pros mnie o dorosniecie do macierzynstwa, nie gniewaj sie, ale nie znamy sie i jakos mi na twoich radach nie zalezy zbytnio, zarowno ja, jak i moi bliscy wiedza, ze jestem gotowa na bycie mama i dam sobie rade ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3138 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co do tej glukozy to spokojnie można sobie wcisnąś cytrynę, wtedy jest znośniejsza do wypicia a wyników nie zakłamuje.
#3139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3140 |
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie:cmok;
buziaczku mam dobrą rade na glukozę, choć dla ciebie po zawodach, ale innym sie przyda. Wystarczy do glukozy wcisnąć połówkę cytryny, albo i więcej i na prawdę da sie wypić ![]() dziękuję za miłe komentarze mojego dzidziusia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tylko ze ja miksture mialam robiona w szpitalu wiec pani cytryny chyba nie miala ![]() A mam pytanko do ciebie, kiedy ty poczulas pierwsze ruchy małej i jak to wygladało ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale moze sie okazac ze lekarz nie zaakceptuje tego wyniku z krwi z palca, ze bedzie chcial powtorzyc wiec juz bede wiedziec co zrobic, bo bedzie sie bał taki wynik wziac za prawidłowy dlatego ze pytał mnie czy w rodzinie ktos choruje na cukrzyce rodzice albo dziadkowie, wiec powiedzialam ze choruje tylko babcia i ze jest to ostra cukrzyca bo bierze insuline w zastrzykach kilka razy dziennie i ma problemy zdrowotne z tego powodu wiec dlatego bedzie dla niego wazny wynik badania prawidlowo zrobionego |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym, to chcialam, zeby maluch skakal podczas usg, wiec wypilam sobie sok pomaranczowy. No i co go (kurcze, ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3145 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3146 |
Zakorzenienie
|
buziaczekk naprawde wspolczuje
![]() ![]()
#3147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3148 |
Zakorzenienie
|
#3149 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też mam "kłopotliwe" zyły, cienkie i kiepsko je widać, ale w prywatnych przychodniach nie zdarzyło mi się, żeby ktoś miał z tym problem, a miałam już wiele wiele razy pobieraną krew.. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3150 |
Zakorzenienie
|
ja robiłam badanie na glukozę prywatnie i specyfik do wypicia dostałam a cytrynę miałam ze sobą
![]() ruchy poczułam w 16-17tc jakoś tak to było i w sumie to się dziwiłam, że tak wcześnie bo chudzielcem nigdy nie byłam. byliśmy z mężem na wakacjach w Turcji, tam trochę się posprzeczaliśmy i wtedy mała zaczęła porządnie kopać tak dość nisko, ale widać było jak brzuch w jednym miejscu się podnosi ![]() wcześniej coś tam czułam, ale nie wiedziałam czy to jelita czy dzidziol ![]() później jeszcze w samolocie małą poczułam a później to już coraz częściej ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.