|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Uhuh dołączam do grona zacieszonych łikendem o.O Co prawda jutro niby odrabiać mamy ale, że pogoda brzydka to nam przełożyli, bo dzień sportu miał być.
I jak sie już pojawiłam to pytam czy u Was w szkole też mają taki sposób na poradzenie sobie z wagarami? Jest coś takiego jak numer telefonu, pierwsza lekcja, druga lekcja i nauczyciel. Jeśli nie ma Cię na pierwszej lekcji masz od razu 'enkę'. Jeśli nie przyjdziesz na drugą nauczyciel bierze numer telefonu, wysyła do sekretariatu, a w sekretariacie dzwonią do domu co się z Tobą dzieje. Jeśli nie będzie Cię na pierwszej lekcji rodzic musi zadzwonić do szkoły, a jeśli nie będzie Cię cały dzień to musisz przynieść zwolnienie dzień wcześniej, a szkoła może wykonać telefon sprawdzający w tym dniu Twojej nieobecności. Jeśli zwalniasz się z końcowych lekcji zwolnienie musisz dać najpóźniej dzień wcześniej i szkoła znów może wykonać telefon sprawdzający. No i to chyba tyle genialnej twórczości naszej szkoły o.O! |
![]() ![]() |
![]() |
#3392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Obyśmy nie pisali tej matury z operonu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest zasada robta co chceta. Ludzie nie maja zadnej kontroli i robia sobie co chca i kiedy chca ![]() Uciekaja z lekcji kiedy chca ![]() Zero konsekwencji..nawet dobre zachowania pozniej maja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3394 |
Konto usunięte
|
u nas pomysł z dzwonieniem sprawdzał sie tylko przez tydzien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli jeśli rano dopadnie mnie choroba to muszę rankiem zadzownić do szkoły, że mnie nie będzie? I co oznacza "telefon sprawdzający" w momencie kiedy się zwolnię? Sprawdzają obecność w domu? ![]() Trochę to pokręcone i problematyczne... U mnie w klasie jest najgorsza frekfencja ze wszystkich bo mam w niej takich indywidualistów którzy myślą, że zajecia pozalekcyjne zwalniają ich z obowiązku szkolnego. Wych. wie że te osoby dużo czasu poświęcają na sport, harcertswo i wkurza się za nieobecności ale w sumie nie może nic z tym zrobić, bo wszystko jest w końcu usprawiedliwiane przez rodziców. Ale jest chyba taka zasada że jak masz 50% nieobecności nieusprawiedliwionej w miesiacu to chyba wylatujesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak ktoś nie przyjdzie na pierwsze lekcje, to musi to usprawiedliwić w tym samym dniu. Jak chce iść z ostatnich, to musi w tym samym dniu dać zwolnienie. Ostatnio wych. na pytanie "Co mam zrobić jak rano zaśpię, a rodziców nie będzie w domu, żeby mi napisali uspr.?" odpowiedziała "Jedną godzinę nieusprawiedliwioną możesz mieć, najwyżej nie będziesz mieć wzorowego zachowania. A zresztą - wzorowy uczeń nie śpi do południa". ![]() ![]()
![]() |
#3397 |
Zakorzenienie
|
U mnie normalnie przynosi sie usprawiedliwienia do 5 kazdego miesiaca. W specjalnym zeszycie musi byc, kartek sie nie przyjmuje, bo sie gubia. A tak np jak wychowawca sie gdzies kopsnie w godzinach to dowód mamy. Jak ktos nie przyjdzie do szkoły i nie usprawiedliwi jego brocha, on musi nadrabiac, on bedzie miał obnizone zachowanie. Bo mamy tak ze zachowanie zalezy od ilosci godzin nieusprawiedliwionych. Jak np ma sie za duzo godzin na dobre, to chocby sie spelniało wszystkie warunki to przez godziny sie go miec nie bedzie.
No i w 3 klasie mozemy sobie sami pisac usprawiedliwienia i sie zwalniac, z tym ze zawsze musi podany byc powod (rodzic moze bez powodu) i na zebraniu zeszyty sa dawane do wgladu rodzicom. |
![]() ![]() |
![]() |
#3398 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Także jak rano nie idę, to piszę, że byłam na badaniach albo spóźniłam się na autobus. Jak się zwalniam, to że do dentysty albo coś. ![]() Ale niektórzy u nas są nieźli. Do drugi dzień piszą, że idą do lekarza/dentysty i ona ciągle ich wyzywa, ale usprawiedliwia. ![]()
![]() |
#3400 |
Zakorzenienie
|
O matko jakie rygory
![]() A co jak ktos ma jakies sprawy rodzinne? Dzwonia do babci, cioci, szpitali, kosciołów? Na cmentarze jak jest pogrzeb? ![]() Paranoja.. a myslałam ze moja szkoła jest chora. A jakies ograniczenia co do ubioru macie? Bo u mnie ramion nie mozna odkrywac, zadnych dekoltow, dresów, bron boze w lato faceci ubiora spodnie ktore odslonia noge. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuje za komplementy co do pieska ![]() ![]()
![]() |
#3403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś na angielskim się zdarzyło, że była cała grupa to babka jeszcze raz sprawdziła obecność ![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;9228851]nas wczoraj powiadomili ze kazdy nauczyciel robi w miesiacu podsumowanie nieobecnosci kazdego ucznia na swojej lekcji i jesli ma sie kilka nie usprawiedliwionych godzin (juz nie pamietam ile) to informacja o tym idzie do wójta ktory ma podjac wtej sprawie jakies kroki ![]() Do WÓJTA?! Podjąć kroki? Będziecie się gdzieś kłaść krzyżem? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od 1 klasy sobie sama pisze usprawiedliwienia, mama tylko podpisuje. O dziwo nadal sie nie zczaiła ze dopisuje sobie godziny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3405 |
Zakorzenienie
|
ej co jest
![]() ![]() ![]() odbiło mi czy jak? ![]() wszełka oddawaj tego słodziaka ![]() ![]() miłego weekendu dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3406 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas ograniczen nie ma przez co niektore panienki przesadzaja z wygladem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3408 |
Zakorzenienie
|
Paula007 u nas też tak było... Teraz pierwsza nieobecność jest nieusprawiedliwiana jeśli przyjdziesz na pozostałe lekcje. A jak nie przyjdziesz to dzwonią i potem się usprawiedliwienie donosi.
Grudniowa-szatynka musisz, musisz. No ewentualnie możesz sobie podarować ale mozesz być pewna, że oni zadzwonią, bo wiesz... Oni są wszędzie. Tylko zastanawia mnie fakt jak mam we wtorek na 7:15, obudzę się z gorączką, bez głosu i w ogóle to jak ja mam dzwonić do szkoły, gdzie sekretariat jest otwarty od ósmej, a ja nawet u lekarza nie byłam. A telefon sprawdzający oznacza tyle co dzwonienie do rodziców czy wiedzą o Twojej nieobecności itp. A usprawiedliwienia przynosimy albo wychowawcy albo do sekretariatu. Jeszcze trochę i nam mundurki walną, szkołę ogrodzą drutem kolczastym i będą nas pilnować jacyś antyterroryści albo coś. Pamiętam, że moja pierwsza akademia w tej szkole to było przedstawienie o ZSO Alcatraz Skoczów... I chyba wizja się spełnia. Idąc do szkoły i na każdej przerwie chcąc iść do piekarni, która jest oddalona od szkoły dosłownie o 154 kroki czuje człowiek na sobie uważne spojrzenia strażników miejskich, którzy pilnują dzieci jak przechodzą przez drogę. I tak cały dzień... |
![]() ![]() |
![]() |
#3409 |
Zakorzenienie
|
Ja tu na zasady w mojej szkole narzekam, a widzę, że u Was to dopiero masakra!
![]() Zacznę doceniać moją szkołę, chociaż i tak jej nie znoszę. ![]() ![]()
![]() |
#3410 |
Zakorzenienie
|
u nas ostatnio był apel co do stroju i tak:
bluzka musi zakrywać linię pasa, nie można nosić żadnego nakrycia głowy.. zakaz piercingu, makijaż dozwolony ale bardzo delikatny.. a w gimnazjum(bo w mojej szkole jest i liceum i gim) makijaż zabroniony jest całkowicie.. a z tego co widzę ja i moje koleżanki również to te gimnazjalistki są umalowane tak jak ja nawet na dyskotekę sie nie maluję ![]() no i na wf trzeba mieć t-shirt z rękawem i bez nadruku.. tak jakby on w czymś przeszkadzał ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3411 |
Zakorzenienie
|
No u mnie sa te wszystkie zapisy ale wiadomo, wszyscy sie zbuntowali i tak kaptury nosza, i tak nosza z napisami, no ale sa tacy co sie przyczepia
![]() Wszystko zalezy od zestawu nauczycieli... |
![]() ![]() |
![]() |
#3412 |
Konto usunięte
|
![]() To ja już kocham moją szkołę, poza nauczycielami. A miałam teraz tydzien wyjęty z życia, kolejny się na to samo zapowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
#3413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tego nakrycia głowy - mój kolega z klasy by chyba tego nie przeżył. Od kilkunastu dni nie rozstaje się z czapeczką z napisem "glory". ![]() ![]()
![]() |
#3414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasza psorka od wf-u stwierdziła że pójdzie do dyra z prośbą o to abyśmy miały białe t-shirty na wf.. ja tak sobie pomyślałam że na tej ich sali taki syf że za każdym razem będą czarne :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3415 |
Zakorzenienie
|
U nas mozna wszystko..niestety.
Bo niektore laski to wygladaja jak z zakretu ![]() Zadnych zapisow w regulaminie..
![]() |
#3416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3417 |
Zakorzenienie
|
U nas z ubiorem tak samo, choć widząc miny nauczycieli to mam wrażenie, że oni by nas w płaszcze zimowe poubierali i tak kazali chodzić, żeby czasem nie było widać pleców jak się zegniesz albo coś. A najciekawszym pomysłem ubioru jest: ubiór galowy w każde święto. A ubiór galowy to: biała bluzka, bez nadruku i tak żeby nie przeświecała czasem, bo jeszcze nasz niewyżyty informatyk zobaczy i co? I spódnica- u dziewczyn. Na wielkie oburzenie, że w spodniach też chcemy. Pozwolono nam, ale... Spodnie czarne gładkie. Miałam spodnie czarne w jakieś powyszywane paski, to mi dyrektorka po zachowaniu przejechać chciała, bo one nie są gładkie i już. Ale o dyrektorce to osobny temat, bo człowieka potrafi zjechać równo...
A sprawa z wójtem też u nas była. Tzn. nie było nazwane 'wójt' ale władze gminy... I za ilość nieobecności nieusprawiedliwionych w miesiącu coś tam jest niby, ale nie wiem, bo nie słuchałam o.O |
![]() ![]() |
![]() |
#3418 |
Zakorzenienie
|
A ja bym chciała mieć mundurki. Świetna rzecz.. tylko nie takie jakie szyją w Polsce a raczej zamawiają w fabrykach bo to jest masakra
![]() ![]() Co do nadruków... kupiliśmy wychowawcy na Dzień Chłopaka kiedyś koszulkę supermana.. i przez chwilę w niej chodził ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3419 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3420 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.