|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Witam wszystkich-przypadkowo odkryłam to forum i od dobrych 3 godzin nie moge się oderwać od komputera!Rewelacja-ile pomocnychinformacji mozna uzyskać i podzielić się wrazeniami.Planujemy ślub na 2010 r.,ale rozglądamy sie już za lokalem-jutro trasa w stronę Bogucina.Tyle naczytałam się o salch,ze już nie wiem sama...
co do Jaśmina ,to bylam tam na weselu na 400 osób,ogromy lokal,nowiutki...wesele bylo organizowane na własną rękę także nie ma co wypowiadac się o jedzonku czy obsłudze. Następnie Kmicic-nie wiem czy to tylko nasze odczucie,ale maja okropnego menagera-pojechalismy na miejsce,a on nie udzielił nam prawie żadnej informacji,tylko podał swoj mail i kazał wyslać do siebie zapytanie.Ale lokal broni się sam-bajeczny )))-tylko trochę drogo jak dla nas 165zł +10% bez ciasta,alkoholu i owoców...Pod kasztanami też slicznie w środku,ale wlasciciel ten sam co fiesty-i wymóg 140 osob,a my tyle akurat planujemy,ale wiadomo,że zjawi sie moze ze 120 z tego.. chociaz w fieście jeszcze nie byłam-menager powiedzial,że można się w tej kwestii dogadać. pozdrawiam wszytkich serdecznie-naprawdę świetne i bardzo pomocne forum |
|
|
|
#4682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w szoku jestem.bo ja odniosłam inne wrażnie i mam całkiem inną stawkę cenową! edycja Naprawdę straszne jest to, że każdemu mówią co innego. Ja sama 'napaliłam' się na inne lokale, mój 'wymarzony' był poza zasięgiem. bo dla mnie warunki byłyby już inne, cena nie do pokonania ![]() czemu dla poszczególnych par młodych, nawet o zbliżonej liczbie gości stawki się różnia? Ja na przykład mam wspomniane ze istnieje możliwość podwyżki w Kmicicu i to mnie martwi. A Amira już nie. decyduje data podpisanie umowy czy jak?
Edytowane przez froggie Czas edycji: 2008-10-03 o 22:41 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4683 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie się czyta o Waszych przygotowaniach
W piątek paznokcie i dekoracja sali. I tak do soboty - dobrze, że mam co robić, bo już się zaczełam stresować. A w między czasie jeszcze się nabawiłam anginy i jadę na antybiotyku, żebym za tydzień była w pełnej gotowości. Pozdrawiam
|
#4684 |
|
Rozeznanie
|
Froggie..
ja w kmicicu byłam tydzień temu obejrzec lokal...skopiwałam Ci fragment maila od menagera : "Witam, W odpowiedzi na Pani pytanie wolne terminy maj 1/8/15/22 czerwiec brak lipiec 3/10/ sierpień brak wrzesień 11/18/25 koszt na osobę w 2010 165PLN z możliwością podniesienia ceny o 10% oferta weselna w cenie zawiera obiad 3 gorące przekąski deser 7 przekąsek zimnych 3 sałatki napoje zimne i gorace powitanie młodej pary pokój dla nowożeńców " Byłam w szoku,bo w dzień powiedział,że sierpień jest wolny,a wieczorem odpisując na maila już cały sierpień na 2010 był zajęty.Trochę mnie to zdziwiło...zważywszy na to,że w niektórych lokalach nie chcą jeszcze przyjmować rezerwacji... ale to magiczne miejsce jak z bajki,trzeba przyznać... |
|
|
|
#4685 |
|
Rozeznanie
|
mam też pytanie do wszytkich wizażystek
-czy ktoraś z was korzystała z usług Wojtka Korneta fotgrafa-bo ma naprawdę świetne zdjęcia..ale chcialam spytać jak to w praktyce i z waszego doświadczenia wynika?
|
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi powiedział co innego odnośnie dań. (tu zrobiłam błąd )ciekawe co Amira ma do jedzenia
|
|
#4687 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4688 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a) przygotowania b) błogosławieństwo c) ślub d) wesele e) plener w innym dniu + chyba fotoksiążka(ale pewna nie jestem) to 2200 PLN ![]() Jak dla mnie to porażka.Ciekawa jestem za ile w takim razie ta usługa jest u Pana Artura Zomera. Nie wydałabym miesiąca pracy na fotografa, nawet w przypadku własnego ślubu Cytat:
Branża wykorzystuje to, że każda chce mieć wszystko idealnie przygotowane z wyprzedzeniem i mogą dowolnie manipulować ceną - w przypadku, gdy zostają im np. mniej chodliwe terminy schodzą z ceny lub stosują inne zabiegi. Przykład zespołu PRIMO - na rok 2009 mają praktycznie wszystko zarezerwowane oprócz maja i października - za te miesiące chcą 3000 PLN, za czerwiec, lipiec, sierpień chcieli 3500 PLN. Cytat:
Co do sali to dziś dzwoniła Pani, powiedziała że może dopisać punkty do umowy i że w następnym tyg radca to zrobi i da mi znać jak już będzie gotowa do podpisu - trochę nam kamień spadł z serca, ale w sumie dopóki nie będę miała jej w ręce nie będę spokojna.Chyba w sobotę podjadę obczaić Twoją dekorację, może ją zgapię na swoje
|
|
#4689 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
O widzisz, dobrze, że oddzwonili a nie olali spawę. Może Wasze starania doprowadzą do tego, że ta zmieniona umowa teraz będzie obowiązywać. My mielismy umowę w wersji uboższej i troche się stresowałam, czy cena za osobę nie pójdzie w górę. Nie poszła, wręcz spadła o kilka groszy
|
|
#4690 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem jak odnieść się do waidomości powzej,więc ją skopiowałam:
[quote=oshinek;9230425]Jakiś tydz temu dzwoniliśmy do Pana Wojtka z tym, że pytaliśmy o wolne terminy na 2009 - nie było praktycznie żadnych, no może październik.Co do 2010 nie mam pojęcia, mogę Ci jedynie powiedzieć, że cena jaką usłyszeliśmy na 2009 za tzw. full wyypas, czyli: a) przygotowania b) błogosławieństwo c) ślub d) wesele e) plener w innym dniu + chyba fotoksiążka(ale pewna nie jestem) to 2200 PLN ![]() Jak dla mnie to porażka.Ciekawa jestem za ile w takim razie ta usługa jest u Pana Artura Zomera. Nie wydałabym miesiąca pracy na fotografa, nawet w przypadku własnego ślubu kruczę,to faktycznie-dośc drogo.....chociaż może jeśli nie korzysta się z usług kamerzysty,a fotograf zrobi naprawdę dobry reportaż to warto-ale aż boję sie pomyśleć o stawce na 2010 r.:/ |
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
No właśnie trochę to dziwne, że każdemu w lokalu podają inną cenę. To nie fair.
![]() Cytat:
|
|
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2000tysiące za fotografa to bardzo dużo. Ja za taką cenę mam i foto i video. Kalina i jak wyszła próbna fryzurka i makijaz?
|
|
#4693 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4694 |
|
Raczkowanie
|
Maciejka83 my mamy Pana Wojtka, drogo ,ale myśle że warto zdjęcia piękne, my sie zdecydowaliśmy po obejrzeniu zdjęć naszych znajomych. Z tego co wiem to pan Zomer na przyszły rok ma podobną stawkę.
|
|
|
|
#4695 |
|
Kniaginia
|
Pan Zomer na rok 2009 ma stawki od 1000 do 3000zl w zależności od zakresu usług.
|
|
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Sala jest nowiutka- w kwietniu oddana do użytku, duża, podobno pomieści nawet do 500 osób, dwupoziomowwa (ale nie 2 piętrowa) wynajęcie na 6 dni środa wieczór-wtorek +naczynia+dostep do kuchni z 2 chłodniami, kuchenkami i innymi sprzetami typu krajalnice itp to 3000zł, dodatkowo za dekoracje na stół (Serweta+bukiet+świecznik + marszczenia) 10zł od stołu + płaci sie za upranie obrusów, wydaje mi się, ze to nie duzo. Załatwia się tylko kucharkę z obsługą, a tydzien przed weselem jedziesz do Macro robisz zakupy z listy podanej przez kucharkę i tyle
Z naszych obliczeń dużo taniej wyjdzie. Dekoracja jest w sumie zrobiona można coś dodekorowac, w przyszłym roku sufit w drugiej części sali ma być już zrobiony- na razie jest udekorowany materiałem i maja kupić zmywarkę. Nie ma nigdzie zdjęć na necie bo nie ogłaszają sie, gdyż i tak już zapełnia im sie kalendarz na 2010 rok, nam sie udało na 2009 tylko dlatego, ze ktoś odwołał. Na razie mi sie podoba, mam nadzieje, że wesele będzie udane i będę mogła Wam w 100% polecać tę sale Mówiąc szczerze to patrząc na ceny lokalów jestem przerażona...Fakt płaci się i nic Cię nie obchodzi żadne zakupy itp, ale według naszego rozeznania wśród osób które wynajmowały własna kucharkę można zaoszczędzić nawet 20-50 zł na osobie.
|
|
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
klementyna a kto jest wlascicielem tej sali?
|
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Z obu jestem zadowolona. Włosy mam upięte w koka troszkę niżej na karku coś ale hiszpański nie dokładnie z tyłu tylko troszkę z boku i róża jest tam wpięta. Makijaż pasuje idealnie do bukietu, fryzury, sukienki i ogólna całość myślę że będzie suuper. Rodzince się podobało. Makijaż robiłam u pani Aleksandry a fryzurkę u pani Ani na Nowowiejskiego. To tyle
. Zdjęcia z całości dopiero po ślubie bo mam podejrzenie że mój TŻ tu zagląda (a przynajmniej raz zajrzał
|
|
#4699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co to za lokal w ktorym tak traktuja klientow? moim zdanirem niepowazne podejscie, ktore z gory moze rodzic podejrzenia ze cos moze byc nie tak z koncowym rozliczeniem... my osobiscie z taka postawa wlasciciela lokalu spotkalismy sie tylko w tak krytykowanej na forum Jedlinie |
|
|
|
|
#4700 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Tż ma umowę więc nazwiska Ci nie podam, wiem, że właściciele maja tez masarnie w Niedrzwicy
|
|
|
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli to ten człowiek to on ma jeszcze jedną salę weselną i z tego co wiem ludzie sa bardzo zadowoleni z wesel u niego
|
|
#4702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze na to kurcze trzeba mieć więcej czasu i posiadać samochód ;-)
|
|
#4703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby nie sala, która mnie i TŻ-a urzekła od pierwszego wejrzenia, zrezygnowalibyśmy z sali po usłyszeniu czegoś takiego. Mam wrażenie, że ta Pani(bardzo zresztą młoda) sama nie wiedziała na jakie negocjacje z klientami może sobie pozwolić, bo o wszystkim decyduje prezes ośrodka, w którym znajduje się lokal. A lokal nazywa się Rubikon.
|
|
#4704 |
|
Zakorzenienie
|
Dla tych co nie zaglądają na stronę głowna 'kobierca'
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=282946 intrygujący wątek
|
#4705 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Same napędzamy tą machinę ale co mamy robić jak nam się spodoba sala zespół czy fotograf? czekać i w ostateczności wybierać co zostaje czy rezerwować skoro nam odpowiada... Ceny z roku na rok tak idą w górę że nawet nie chce myśleć co będzie za 3-4 lata... Nawet na nast rok w odstępie kilku miesięcy potrafią być spore rozbieżności cenowe Cytat:
A możesz się pochwalic kogo ty masz?? |
||
|
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zmienia to jednak faktu,ze jestem bardzo zadowolona z lokalu i usług-było rewelacyjnie.Tak dla przypomnienia wesele było 20 wrzesnia,a cena jaką płaciłam za osobę to 130 zł ![]() Pozdrawiam
|
|
#4707 | |
|
Zakorzenienie
|
a jasne, chyba nawet już gdzieś o tym pisałam, ale kto by to teraz odnalazł
![]() ja mam z chełma http://studiokolbi.pl/index.php strona jak strona, ja widziałam na żywo ![]() Cytat:
Mój TŻ o menadżerze powiedział to samo
|
|
#4708 |
|
Rozeznanie
|
pewnie pisałaś ale jakoś mi umknęło
|
|
|
|
#4710 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrezygnowałam dla niego z kamerzysty To też jest ważne. Co do sal, to też jest to dla mnie dziwne, ze różnym ludziom różne warunki podają, gdyby mi w Fiescie podano takie informacje jak dziewczynom, to może bym się zastanowiła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

)))-tylko trochę drogo jak dla nas 165zł +10% bez ciasta,alkoholu i owoców...

w szoku jestem.
flejksy

to dziś dzwoniła Pani, powiedziała że może dopisać punkty do umowy i że w następnym tyg radca to zrobi i da mi znać jak już będzie gotowa do podpisu - trochę nam kamień spadł z serca, ale w sumie dopóki nie będę miała jej w ręce nie będę spokojna.