|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4352 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niegrzeczne włoski, niegrzeczne i psotne, starszych panów o szybsze bicie serca przyprawiają Cytat:
Mogłabyś coś więcej napisać czemu Cię nie zachwycił? Peeling robię raz, góra dwa razy w tygodniu, stosuję ten z Daxa, w niebieskiej saszetce. Raz na czas stosuję maseczkę nawilżającą i jest efekt. Ale skóra naprawdę poszarzała, jest zmęczona, przytłoczona za ciężkimi kremami. Raz na czas stosuję też świetną maseczka z Kolastyny z białą glinką. Niesamowita jest Cytat:
Cytat:
Biorę jeszcze pod uwagę krem nawilżajacy Ziaja Calma, ale nie wiem czy doda energi skórze. Potrzebuje czegoś co ją nawilży, ale i pobudzi, poprawi krążenie doda blasku. Na dzień, bo na noc i na chłodniejsze dni mam typowe otulacze dla skóry...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam tak kilka razy i też lubię siedzieć na tarasie. Mają pyszne śniadanie angielskie Wyszalałam się wczoraj na koncercie, wytańczyłam, dziś ledwo żywa jestem ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||||||
|
|
|
|
#4353 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
załapałam się na występ Dżolanty ![]() Dostała chyba najniższe oceny ![]() Kolejne pośmiewisko jakie z siebie zrobiła - bezcenne Czekam na kolejne starcia na linii Jola - Doda i Jola - Pa-Jacykow A jakie skuteczne |
|
|
|
|
|
#4354 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) Krem ma przyjemną konsystencję, taką lekką, ale mimo wszystko miałam wrażenie, że mnie zapycha, a cera nie prezentowała się po nim dobrze. Nadal gdzieś go powinnam mieć w łazience. Jeśli nie wyrzuciłam, albo siostry nie zużyły do końca mogę Ci go oddać w prezencie Może Tobie będzie pasować.Skąd masz te maseczki Kolastyny ![]() Uwielbiam jeCytat:
Cytat:
Jak narazie jedyne miejsce gdzie mogę taką dostać jest ... McDonald's![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego tak pada Miałam wyskoczyć na kawkę, ale znajoma zrezygnowała z powodu... deszczu
|
||||||
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale przynajmniej widziałam jak została oceniona Dzień dobry ![]() I jeszcze do tego strasznie leje i włosy mi sie napuszyły
|
|
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne, że lepiej, małymi kroczkami, byle do przodu Dzień dobry wszystkim Wiecie co dzisiaj zrobiłam....Postawiłam na gazie mięso do gotowania dla zwierzaków i zapomniałam - pojechałam do sklepu... Tzn. nawet nie tyle co zapomniałam, tylko coś mnie zamuliło i byłam pewna, że wyłączyłam... Wracam...już na zewnątrz domu śmierdzi...jeszcze mi nic nie przyszło na myśl, dopóki nie otwarłam drzwi...Masakra, biało od dymu smród, że zatyka... Wybiegłam z tym spalonym mięsem i garnkiem. Wietrzyłam dom, przez kilka godzin, ale zimno jak diabli i w końcu musiałam pozamykać. Ale śmierdzi, że nos zatyka
|
|
|
#4357 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żałuję strasznie, że nie oglądałam Dla samych dialogów Jola-Doda-Jacyków. Ten program dzięki temu chyba będzie mieć największą oglądalność.RANY BOSKIE- przełączyłam teraz na tvp2 i jest powtórka Biedny ten łyżwiarz, który musi z nią jeździć..Cytat:
Mamy inne cery, ale niektóre kremy nas łączą - np śmietankowy Milky Bielendy, czytałam dziś Twoją recenzję. Zastanawiam się nad kremem Powitanie Afryki, czytałam Twoją recenzję, może byłby dobry? Miałam kiedyś maseczkę z tej serii, była dobra, wczoraj kupiłam balsam i jest wprost genialny (W Naturze za 4,99!). Kremów jest strasznie dużo, ale jeszcze zastanawiam się nad tym, nie ma jeszcze niestety ocen na KWC: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25954 Co do maseczki Kolastyny, to nie wiem czemu nagle tak poznikała ze wszystkich sklepów Spotykam czasem inne maseczki Kolastyny, ale tej z białą glinką nie ma. Ostatnio udało mi się dorwać te saszetki w jakiejś budce z kosmetykami na Placu Imbramowskim. Zaraziłam też nimi siostrę. Jeśli będę niedługo w okolicy to zakupię kilka i zadzwonię do Ciebie http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=25423 Latte w Macu nie piłam. Mam dwa wymagania co do kawy. oprócz pierwszego, oczywistego - musi być dobra, drugie jest takie, że musi być podana w filiżance. nie cierpię plastykowych kubków, odbierają mi połowę radość z kawy. uwielbiam sobie usiąść w zacisznym miejscu z białą filiżanką na spodeczku Cytat:
Lubi któraś z Was filmy Kusturicy? jestem dużą fanką i wybieram sie jutro na najnowsze 'Obiecaj mi'. Już sie doczekać nie mogę.
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|||
|
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze plus jest taki, że miałam na górze pozamykane drzwi od pokojów, to przynajmniej one ocalały. Ale dół (wszystkie pomieszczenia) i korytarze góra - dół, to normalnie koszmar Musiałam w tych smrodach obiad gotować, na przeciągu wyotwieranych okien (nie dość, że czuję się jak zaczadzona, to jeszcze przewiana ...uhhhhh) Ale wszystko to moja wina
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4361 |
|
Zadomowienie
|
Viruś
![]() Edit: oglądam właśnie 'Przedszkolaki z naszej paki' na tvp2 i już widzę jakiego czadu by Tam twoja Julcia dawała ![]()
|
|
|
|
|
#4362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nic straconego
![]() ![]() Cytat:
Dobrze, że dosyć rzadko gotowałam psom jedzenie, bo i pewnie częstotliwość byłaby dużo częstsza. Raz zamknęłam drzwi w małym pomieszczeniu, w którym stała kuchenka, więc możecie sobie wyobrazić jak to pomieszczenie wyglądało po kilku godzinach U mnie ewidentnie to zapominalstwo![]() Najgorszy jest ten zapach. Mam nadzieje, że szybko się ulotni Dobrze, że nie stało się nic poważniejszego.Cytat:
Mam już trzecie opakowanie tego kremu. Bardzo go lubię. W porównaniu do innych widocznie nawilża, nie zostawiając przy tym tłustego filmu na skórze. Tylko z czasem zapach zaczął mnie irytować. Albo mi się znudził, albo ostatnio coś z nim przekombinowali, bo wydaje mi się bardzo chemiczny. Przyniosę na poniedziałek to sobie wypróbujesz i powąchasz ![]() A może coś z Kolastyna. Mam od kilku dni: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19647 i jak narazie pozytywnie zaskoczona. Bardzo przyjemnie nawilża. Wiesz może czy ta Natura na długiej została zlikwidowana Widzę, na stronie internetowej, że w Krakowie się tylko jedna ostała. Chciałam sobie kupić pare drobiazgów z kolorówki Natury, ale ta na Solvay jest ostatnio jakoś słabo zaopatrzona.Cytat:
Również nie mam pojęcia dlaczego właśnie ta maseczka została wycofana, podczas gdy wszystkie inne z tej serii nadal można dostać praktycznie w każdej drogerii. Obecnie przerzuciłam się na maseczkę St. Ives http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12446, ale jednak tęsknie do tej z Kolastyny. Mam nadzieje, że wkrótce wznowią jej produkcję. Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od dłuższego czasu kupuję raczej kremy apteczne (np.LRP, Avene), ale ostatnio z braku laku kupiłam ten nawilżający Olay: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12147 (z tym, że chyba zmienili opakowania, bo teraz ma już różową nakrętkę) - bardzo poztywnie się nim zaskoczyłam.
|
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Avene czy LRP są co prawda droższe, ale u mnie starczają przynajmniej na 3-4 miesiące regularnego stosowania, więc raczej mogę przeboleć. Kiedy jednak mam 'chudszy' miesiąc to pokornie wracam do drogeryjnych kremów i dochodzę do wniosku, że w większosci są naprawdę OK. |
|
|
|
|
|
#4366 |
|
Zadomowienie
|
Ja podobnie, bardziej ufam aptecznym. Uwielbiam Nuxe i polski Iwostin. Jednak iwostin nie ma w swojej ofercie tego, czego teraz potrzebuję (nawilżacza, dodającego blasku, relaksująco pachnącego), poza tym mam filtr z Iwostinu. A na Nuxe nie mogę sobie teraz pozwolić... Chciałabym żeby te kosmetyki były u nas tańsze. Dobry krem do twarzy to podstawa pielęgnacji, niestety polskie ceny nie są dostosowane do polskich przeciętnych pensji..
Siostra używa Avene, teraz przerzuciła się na Biodermę i jest z niej bardziej zadowolona. Evangeline - chodzi Ci o tę linię AA Help?
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na ten pierwszy chyba się kiedyś skuszę, ale muszę mieć duuużo kasy na zbyciu ![]() Myślę, że nieprędko to nastąpi ![]() EDIT: Chodzi mi o AA THERAPY, zdaje się, że AA Help jest z tym bezpośrednio związane, ale nie tylko to miałam na myśli. Nazywają się m.in. 'Natura' 'Dermatopica' 'Minerały' 'Witaminy'... sporo tego jest. EDIT 2: jeszcze dorzucam zdjęcia kilku kremów z tej serii (kosztują ok. 20 zł, chyba każdy z nich) |
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
bry
Cytat:
. No błagam. Do tego te docinki- wycieczki osobiste- toż oni powinni oceniać jak oni sobie na tych cholernych łyżwach radzą a nie to ile kto ton błyszczyka na paszczycho nakłada. Geeeeez- porażka. No ale cóż- polacy hołdują płytkiej rozrywce. Był [jest] taniec z gwiazdami, gwiazdy tańczą na lodzie, jak oni śpiewają, gwiezdny cyrk - następny będzie program z cyklu "sr*jmy z gwiazdami". I do tego Steczkowska zamiast tej z Blue Caffe- tamta tam jeszcze pasowała- nie sądziłam, że Justyna na coś takiego kiedykolwiek pojdzie. Szkoda- no ale- jej wizerunek nie mój....A na jedynce dalej leci "moda na sukces"......... PARANOJA. A jak chciałam zobaczyć koncert poświęcony pamięci Jacka Kaczmarskiego to musiałam do północy czekać. NOŻ PARANOJA No- podziamoliłam. Chociaż jeszcze nie- JAKA PASKUDNA POGODA ja to chyba mam PMS [a w zasadzie MS].Ale tak poza tym to wszystko sexy
|
|
|
#4369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasiu to na pewno ta pogoda Ale podobno jutro ma już nie padać
|
|
|
|
|
|
#4370 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję A szorowałam jak wściekła każda powierzchnię, którą się dało szorować, żeby zmyć ten smród, jest ciutkę lepiej, ale dalej śmierdzi..Cytat:
, ale mam przedszkolaka na co dzień ![]() Ufff ![]() Cytat:
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie miałabym do tego dystans, ale boli mnie, jak wielu ludzi w tym kraju, ambitnych, mądrych musi harować od dnia do nocy czasem przez całe życie, żeby jakoś wiązać koniec z końcem, nie mówiąc o jakichkolwiek luksusach, tymczasem takie błazny jak Rutowicz mają płacone duże pieniądze za zajmowanie innym czasu swoją żalosną osobą. Miałam więcej szczęścia wtedy Ale i tak jak mama wróciła z pracy to myślała, że padnie od tego aromatu ![]() W ogóle dziś już trochę lepiej u mnie, wyszłam na prostą chyba. Nie lubię tego swojego głupiego charakteru dziewczyny , bo czasem nawet drobnostka potrafi zwalić mnie na sam pysk...;/
|
|
|
|
|
|
#4372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aha, zapomniałam napisać, Jolie wszystkie cierpienia zostaną Ci wynagrodzone w poniedziałek, na spotkaniu z maniaczkami
|
|
|
#4373 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pasozytuję u brata ![]() Cytat:
A jak te psiaki na nas patrzyły z nadzieją... ![]() Cytat:
Poza tym okazuje się, że ten staż to taki "staż" tzn, że oni zatrudniają sobie stazystów do roboty, której sami nie mają ochoty wykonywac, czyli stosy dokumentów w archiwum. I z tego co się zorientowałam raczej po tym nie zatrudniają A jakby jeszcze tego było mało to raczej nic się tam nie nauczę o pracy w agencji - poza pracą w archiwum ![]() Wiem i obiecuję poprawę ![]() Cytat:
Jedyna strona na jaką można wejść to strona agencji ![]() Cała ja ![]() Cytat:
Wiedziałam, że Doda kontra Jola to będzie coś zabawnego Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=HEFKGM_TlRQ Poza tym to jak potraktowała kolesia, który najpierw miał z nią tańczyć... żenada kompletna... ![]() I co mnie jeszcze rozwala - że ta kobieta w swych rojeniach jest przekonana, że ma fanów |
|||||
|
|
|
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie osobiście to żałosne i żenujące i jak mi przyjdzie ochota popatrzeć na małpy to pójdę do ZOO Smutne jest to, że takie rzeczy puszczają w czasie największej oglądalności. Mam tylko 5 kanałów i czasami nie ma na czym oka zawiesić. Może to i dobrze, zawsze człowiek znajdzie sobie jakieś ciekawsze zajęcie ![]() Wczoraj oglądałam fragment Mam talent - ten moment śpiewającej 15 latki. Cudowny głos Agusia nam na braciszku żeruje ![]() Edit: Mam nadzieje, że Twoja praca nie będzie się ograniczała jedynie do archiwum W sumie w większości przypadków firmy mają taką strategię - biorą stażystów i praktykantów do prac, którymi normalny pracownik nie ma ochoty albo czasu się zająć![]() |
|
|
|
|
|
#4375 | |
|
Zakorzenienie
|
Braciszek pojechal wczoraj na wesele, na poprawinach niestety nie zostaje - mama zajmuje się Julką więc postanowiłam popasozytowac troszkę zanim wrócą
![]() Cytat:
![]() Ale przynajmniej przez 3 miesiące będę miała co robić. Z tym, że jak obliczyłam to będę pracować za 4 zł za godzinę ![]() |
|
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sektorze państwowym ogólnie płace prezentują się bardzo nisko. Policjant po 15 latach zarabia netto lekko powyżej 2000. Kolega po kilku miesiącach pracy w prywatnej firmie jako informatyk zarabia netto dużo więcej. Gdzie tu sprawiedliwość![]() Mam nadzieje, że z czasem pozwolą Ci robić coś więcej i nauczą wielu nowych rzeczy. Taki staż ma wtedy sens |
|
|
|
|
|
#4377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tu jest jeszcze mniej bo za staż płaci urząd pracy a nie agencja. Wiesz, że jeszcze kilka miesięcy temu stażowe wynosiło ok 450zł? Teraz jest 600.Cytat:
Dodałam 2 fotki do swojego narcystycznego albumu - nie bardzo widać, że mi włosy podrosły przez te 2 miesiące, ale troszkę (czyli 2cm) urosły ![]() Dodałam kilka fotek Reksia i Czarnej do albumu ze zwierzakami - najlepsze są te jak Reksio śpi na rękach mojego TŻ'a ![]() Zrobiłam też mały abumik ze zdjęciami Pestki, które zrobiłam w piątek jak byłam w schronisku - nie są najlepszej jakości, bo było tam trochę ciemno, a poza tym Pestka po operacji jest taka ruchliwa i radosna, że ciężko było jej zrobić zdjęcie
|
||
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez kilka miesięcy to znaczny skok. Oby jeszcze troche w góre poszło![]() Koleżanka pracuje w prywatnej firmie i tam osoby na tych samych stanowiskach zarabiają różnie. Tutaj nie liczą się jakieś szczególne kwalfikacje, bo ani ona ani jej koleżka niczym się nie wyróżniają. Koleżanka zażyczyła sobie więcej na rozmowie kwalfikacyjnej i tyle dostała. Więc rada na przyszłość: Trzeba się cenić ![]() Swoją drogą to dopiero działa demobilizująco jak masz w świadomości fakt, że dziewczyna obok, która robi dokładnie to samo co Ty zarabia o kilkaset złotych więcej W sumie lepiej nie wiedzieć kto ile zarabia, po co się denerwować![]() Edit: Weszłam na Twój profil i oczopląsu można dostać |
|
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EDIT: a tak w ogóle obejrzałam dziewczyny ten link z youtube który podałyście (z tym występem Rutowicz) i powiem Wam szczerze... z niedowierzaniem na to wszystko patrzyłam. Ta cała Jola kojarzy mi się własciwie tylko z plotkami w róznych portalach typu pudelek, rzadko widziałam ją w akcji, i po prostu mnie zatkało jak zobaczyłam co ona wyprawia, jak się odnosi do ludzi. Jak można komuś za coś takigo płacić?! Ale najbardziej zasmuca fakt tych wołających ludzi wśród publiczności - 'królowa'?! - halo, gdzie my żyjemy... |
|
|
|
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę tak strasznie?
![]() Cytat:
Pisałam już dziewczynom, że jak pojawiła się w BB u mnie w mieście pojawiły się hasła "Piotrków wstydzi się za Jolę". Dwa razy miałam nawet okazję "podziwiać" ją na żywo i powiem Wam, że wygląda i zachowuje się tak samo jak w tv.A ludzie będą na nią głosować - co zresztą świadczy tylko o ich poziomie i inteligencji - a raczej o jej braku. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

W końcu zeszłam z tej drogi rowerowej i usłyszałam za sobą jak krzyczy do mnie : na chamstwo trzeba chamstwem odpowiadać. Już dawno mnie nikt tak z równowagi nie wyprowadził
A on po chwili dodaje "a to pani długie włosy"
Potem mnie jeszcze przeprosił, że tak na moje włosy najechał

Niegrzeczne włoski, niegrzeczne i psotne, starszych panów o szybsze bicie serca przyprawiają
Emilio a może jakiś dobry peeling a potem maseczka
Biorę jeszcze pod uwagę krem nawilżajacy Ziaja Calma, ale nie wiem czy doda energi skórze. Potrzebuje czegoś co ją nawilży, ale i pobudzi, poprawi krążenie doda blasku. Na dzień, bo na noc i na chłodniejsze dni mam typowe otulacze dla skóry...
). Aż wstyd bo to dosyć popularne miejsce, ale ja nigdy nie miałam pamięci do nazw (jak do wielu innych rzeczy
Uwielbiam je
Jak narazie jedyne miejsce gdzie mogę taką dostać jest ... McDonald's
Wracam...już na zewnątrz domu śmierdzi...jeszcze mi nic nie przyszło na myśl, dopóki nie otwarłam drzwi...Masakra, biało od dymu smród, że zatyka...

Musiałam w tych smrodach obiad gotować, na przeciągu wyotwieranych okien (nie dość, że czuję się jak zaczadzona, to jeszcze przewiana ...uhhhhh) Ale wszystko to moja wina 

Widzę, na stronie internetowej, że w Krakowie się tylko jedna ostała. Chciałam sobie kupić pare drobiazgów z kolorówki Natury, ale ta na Solvay jest ostatnio jakoś słabo zaopatrzona.
Poza tym okazuje się, że ten staż to taki "staż"
tzn, że oni zatrudniają sobie stazystów do roboty, której sami nie mają ochoty wykonywac, czyli stosy dokumentów w archiwum. I z tego co się zorientowałam raczej po tym nie zatrudniają