|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?
Cytat:
dziękuję szukałam na lobby no i niestety w szczecinie nic nie znalazłam tak samo jak w bydgoszczy... niestety ten link daje tylko tyle że wiem że tam też nic nie ma. Planujemy z TŻ wypad do berlina kiedyś to może tam coś wynajdę
|
|
|
|
|
#3782 |
|
Raczkowanie
|
velika - no tak, większość moich koleżanek ma mniejszy biust niż ja, tak zwane "przeciętne 75B" (czyli pewnie 60E lub 65D, hehe). Ponieważ ja nosiłam olbrzymią miseczkę D, to myślałam, że mój biust jest wielki (zwłaszcza, że się w tym D nie mieścił). Teraz widzę to trochę inaczej - taki w sam raz.
A Effuniaki są cudne... widziałam je tylko na zdjęciach, ale z niecierpliwością czekam na sklep, który będzie w moim mieście
|
|
|
|
#3783 |
|
Gość
|
Dziewczyny - okazuje się, że ja powinnam nosić tzw. wąskofiszbinowce ( z wąskim U).
Kurde szkoda że nie mam dobrego aparatu - w moim staniku (nowym) wyglądam jak w push-upie .http://www.bravissimo.com/products/l...back=30&cup=dd Które z tych biustonoszy z Bravissimo są wąskofiszbinowe, a które szeroko i które to ściślaki, a które rozciągliwe (Siostra jest w Londynie i może mi coś jeszcze z niego kupi). |
|
|
|
#3784 |
|
Rozeznanie
|
http://www.bravissimo.com/products/l...back=30&cup=dd chyba pierwsza str na której weszłam i bielizny nie reklamują jakieś wychudzone modelki
|
#3785 |
|
Raczkowanie
|
Oj, chyba nadeszła u mnie pora na kompletną wymianą bielizny... A tyle czasu żyłam w świadomości, że mam 75C/D i było mi ciasno w miseczkach a 'chlapciowato' pod biustem.
Świetny sklep, muszę na spokojnie przejrzeć ofertę
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
a ja szukam stanika z zapieciem z PRZODU, niedrogi, wygodny, jakas firma godna polecenia?
|
|
|
|
#3787 |
|
Gość
|
Tak, tak.... tylko może mi ktoś pomóc?
|
|
|
|
#3788 |
|
Winter is coming
|
Weronika-wąskofiszbinowe są Freye. Kalyani i Panache należą do szerokofiszbinowców. Z Freyi ścisła jest podobno Pollyanna
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bwxr i Rio: http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠/bwxq które jak widać na załączonym obrazku(i na żywo również) jest koszmarnie zabudowane. Freye mają jednak opinię rozciągliwców. Mierzyłam kilka modeli i wszystkie 65-tki, poza Rio(polly nie mierzyłam),były luźne. O poszczególnych modelach poczytaj na lobby, tam jest masa informacji. |
|
|
|
#3789 |
|
Gość
|
Do tej listy ja od siebie dopiszę Tango II wersja Plunge (to co mam) - http://www.bravissimo.com/products/l...our=Water+Blue - w kolorze białym. Ściślak, i mocno ściąga piersi do środka a nie rozpycha na boki.
To chyba jedyny model Panache który tak robi (dodatkowo wygląda się jak w push-upie) |
|
|
|
#3790 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Jak patrze na Ciebie i na to różowe tango w galerii to coraz bardziej kusi mnie, żeby znowu spróbować ![]() Zima kupilam sobie tango plunge kolor hot pink w rozmiarze 30H i mial byc na lato, do bluzek z dekoltem. Kiedy przyszło lato okazało sie, ze juz nie mam co wlozyc do miseczek a teraz nawet nie wiem w jaki rozmiar mialabym celowac, pewnie 30FFale kusi oj kusi |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
co to znaczy szeroko/wasko fiszbinowce
?
|
|
|
|
#3792 |
|
Gość
|
Monment, nakręciłam.
I moje modele to balkoniki i plunge - nie full cupy. Szeroko i wąsko fiszbinowce - Freya jest wąskofiszbinowa - ma wąskie U (to co tworzy miskę), a Panache ma szeroko (U jest u podstawy szeroko). Jesteś wąskofiszbinowcem - masz mniej na szerokość niż na głębokość - u szerokofiszbinowca jest odwrotnie, tak jak u mnie. A i jest poza Panache jakaś inna marka szerokofiszbinowa (w angielskiej lub odpowiedniej polskiej/francuskiej rozmiarówce naturalnie). Zadałam pytanie na Lobby odnośnie szerokofiszbinowców z Frei (podobno takie istnieją). Edytowane przez noname12345TPa Czas edycji: 2008-10-05 o 12:23 |
|
|
|
#3793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a milena wprowadziła nowy model :P http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=367 osobiście bardzo mi się podoba
|
|
|
|
|
#3794 |
|
Gość
|
Ładny
|
|
|
|
#3795 |
|
Konto usunięte
|
Czekam na sahare i jednak sie zlamalam, sprawdze te polke, nawyzej znow bede stratna przesylke, ale i tak sa o 25zl taniej niz w stacjonarnym.
Nie odpuszcze niczemu co ma panterkę ![]() Ja jakoś nie mogę się przekonać do staników w których widać sutki pomijając to, że do miękkich w ogóle nie mogę.
|
|
|
|
#3796 |
|
Gość
|
Dla mnie one są bardziej seksi niż te push-upy (ten sam efekt - siostra (na Skaypie i Jola świadek).
A panterka jest nudna i wygląda się w niej dziwnie.I oklepana i pasuje do tendencji - dżinsy - tunika - baletki (nie lubię na serio takiej mody i jak wszystkie panny mają tak wyglądać). |
|
|
|
#3797 |
|
Rozeznanie
|
Mam kilka pytań:
Otóż zawsze nosiłam 75b i teraz po owej tabelce z przeliczeniami mam już jakieś d albo i e Powiedzcie gdzie warto by kupić nowy porządny stanik? w jakim sklepie? I jezeli nie jest to sklep internetowy to podać od razu pani rozmiar jaki mnie interesuje czy wymiary? Boje sie ze spojrzy na mnie jak na debila i powie ze dla mnie taki rozmiar nie bedzie odpowiedni. Poza tym jestem przyzwyczajona do push- up czy wybierajac wiekszy stanik moge wybrać push-up? No i marzy mi sie stanik typu half cup. |
|
|
|
#3798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ka-Mila zdecydowanie warto bedzie Ci zapewne o wiele wygodniej i biust prezentuje się w dobrym rozmiarze o wiele lepiej no i przede wszystkim źle dobrane staniki deformuja biust a jakie masz wymiary ? jeżeli wyszło Ci np 70D to jest to rozmiar łatwo dostępny w sklepach .. jeżeli 65 i niżej oraz miseczka DD/E to już będzie problem i trzeba przez internet ( pare miast w polsce ma sklepy z takimi rozmiarami) |
|
|
|
|
#3799 |
|
Rozeznanie
|
Pod biustem normalnie 76 jak mocniej sie ścisne to 75
a w biuście jakby nie patrzeć 89 I dlatego wahania miedzy rozmiarami ;/ |
|
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Pushit, śliczna ta bielizna. Mrr... ; >
|
|
|
|
#3801 |
|
Konto usunięte
|
ja biore jednak poprawke jakas, nie wierze tak do konca kalkulatorowi, bo sie nie da, kazdy stanik jest inny
powinnam miec 60E, czy nawet 55F, a w scislaku spokojnie wchodze w 65DD, za to w miekkich wygladam tak jak bez stanika sz. zobaczymy jak bedzie lezec, ale antoinette lezy genialnie, a wygladaja na bardzo podobny kroj |
|
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
Oby ; >
Ja w ogóle w miękkich czuję się jakaś...naga...nieusztywn iona. I nawet te najlepsze nie trzymają tak jak sztywne. |
|
|
|
#3803 |
|
Gość
|
A dla mnie one za mocno biust ściskają (pamietna La Senza w rozmiarze 75B) - ten sam efekt mam w moim Plungu z Tanga.
|
|
|
|
#3804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Freya jest zbyt zabudowana, choc jedna balkonetka wygladala przyjaźnie, ale jakoś tak... ja lubie widzieć różnicę między "mam stanik", a "nie mam stanika". Obawiam sie, ze miekkie sa na pokazniejsze biusty niz moj. naga to trafne okreslenie |
|
|
|
|
#3805 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie dziwi mnie to, że jak chcę kupić stanik to mam do wyboru tylko miękkie. Nie wydaje mi się, żeby one dobrze trzymały biust.
Weronika, wybacz, ale mam wrażenie, że w każdym swoim poście oceniasz inne Wizażanki. I zawsze niezbyt przychylnie. |
|
|
|
#3806 |
|
Zadomowienie
|
a mnie z pomiaru wyszło 75A - czyli taki rozmiar, jaki noszę
![]() martwi mnie tylko, że moja matka nosi taki sam, a ma biust o wiele mniejszy ode mnie. |
|
|
|
#3807 |
|
Konto usunięte
|
w moim sa same miekkie i hestia panache, wiec kupuje i jakby co zwezam obwod...
|
|
|
|
#3808 |
|
Rozeznanie
|
Zwężanie obwodu to faktycznie jakieś wyjście. Ale jak już mierzę trzecią godzinę staniki w sklepie to marzę tylko o tym, żeby zakończyć tę przygodę...
|
|
|
|
#3809 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
bo jak juz sie ma pod biustem cos w okolicach 80-85 cm, zeby pasowal obwod stanika 75, to raczej nie sa to same zebra, tylko troche tluczyku a z tego to na pewno da sie uformowac cos wiecej niz na miseczke 75A |
|
|
|
|
#3810 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro mowa o stanikach usztywnianych, miękkich, push upach to ja zdecydowanie wolę miękkie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

dziękuję szukałam na lobby no i niestety w szczecinie nic nie znalazłam tak samo jak w bydgoszczy... niestety ten link daje tylko tyle że wiem że tam też nic nie ma. Planujemy z TŻ wypad do berlina kiedyś to może tam coś wynajdę

.

?

pomijając to, że do miękkich w ogóle nie mogę.
i wygląda się w niej dziwnie.