|
|
#1351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Giełda minerałów i skamieniałości
Ciekawa jestem, czy znalazl sie na nie amator - choc jak znam realia to pewnie nie jeden
|
|
#1353 |
|
Rozeznanie
|
Też widziałam. Mi się podobały, ale do czego je wykorzystać?? Hmmm
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro jednak jadę
Powiedzcie mi dziewczyny, kto będzie? Lov, maweth - może spotkamy się jutro jakoś na wymianę na giełdzie? no nie wiem sama , jak wolicie
|
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Może i świetne, mojemu facetowi się podobały.
Basiulek, ja się tam więcej nie pcham, aż do marca, mooooje plecy, zostałam z 5 razy minimum mocno strarowana. I niekoniecznie mam się jak wymieniać. |
|
|
|
|
#1356 |
|
Zakorzenienie
|
to ja chyba trafiłam na jakiś mało tłumny czas... przy największym stoisku ze sznurami, tam w rogu stału 2 osoby jak tam przybyłam
poza jedną babą która wyrywała mi piryt z ręki jak już za niego chciałam płacić [ostatni sznur, warto zaznaczyć ;p] obyło się bez większych incydentów..
|
|
|
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Loverynko ja chętnie bym coś od Ciebie odkupiła jeśli jeszcze Ci coś zostało do odsprzedania, jak tak to napisz mi priva co
|
|
|
|
|
#1358 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w Bydgoszczy i powiem, że szału nie ma
![]() Kupiłam tylko sznurek granatu i parę kulek mokaitu. Wstęp 5 i 7 zł. Ceny sznurów dość wysokie. Mało rzeczy na sztuki, ale było trochę dużych kamieni, głównie z korala i krzemienia na wisiorki, ale w cenie min. 10 zł, choć niektóre były naprawdę nieduże. W zasadzie jest na co popatrzeć i co kupić, ale trzeba się zaopatrzyć w dużą ilość pieniążków, wiadomo
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Raczkowanie
|
W Bydgoszczy, jak to w Bydgoszczy - kicha
![]() Jak powiedziała Kama - wstęp 5 lub 7 zł, co jest zabawne, bo za 10 minutową przechadzkę musieliśmy z moim chłopakiem 10 zł wydać, jak załowałam potem :/ No ale pieniążki sobie ciągną... Kamyczki w śmiesznej cenie, prześmiesznej powiedziałabym. A srebra prawie wogóle-nawet drutów nie widziałam. pełno mieli za to kuleczek Miałam nadzieję kupić bigle angielskie, ale nawet tych porządnych nie mieli.Wniosek - nie iść. |
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za info
![]() W takim razie nie jadę do Bydgoszczy
|
|
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Zmieniłam zdjęcie na robione w świetle dziennym.
Chętnie pozbędę się części fasetownych oponek z ametystu, cytrynu, oponek z oliwinu i kulek turmalinu, onyksu bo dla mnie chyba ciut za dużo ![]() Btw.. tak mi się teraz przypomniało. Widać jakie te wszystkie panie przychodzące na giełdę są wyedukowane. W kilku miejscach były takie naszyjniki z muszli Paua prawda? Podchodzą takie dwie i jedna do drugiej "Zobacz jakie piękne opale"
|
|
|
|
|
#1363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a no takie cuda tez sie zdarzają klientka chciała naszyjnik z jaspisu najlepiej krajobrazowego zrobilam a ona ze nie jest niebieski a taki chciała ja duże oczy a potem sie okazalo ze lapis miał byz ale ona powiedziała jaspis ... Edytowane przez aniusia_224 Czas edycji: 2008-10-05 o 13:02 |
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
maweth, tego ametystu i cytrynu, to bym ci trochu zabrała
|
|
|
|
#1365 |
|
Przyczajenie
|
Ja za chwilę idę drugi raz na giełdę - po fasetowane krople fluorytu - duże. Przemyslałam sprawe przez noc i podjełam decyzję. Mozliwe, że będe chciała sie pozbyć połowy
![]() Ciekawe czy jeszcze będzie. A srebro na Politechnice - ładne, duzy wybór. |
|
|
|
|
#1366 |
|
Rozeznanie
|
No nie wiem. Mogę się wymienić albo odsprzedać cześć. Maksymalnie 1/3 sznura. Więc jak coś na priv.
A właśnie... prawie w ogóle nie było fasetowanych kropli albo ja ślepa byłam :/ Edytowane przez maweth Czas edycji: 2008-10-05 o 16:01 |
|
|
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Maweth- napisałam PW
No więc dzisiaj przybyłam na polibudę i kupiłam 7 sznurów, srebrne kuleczki i woreczki strunowe Wydałam łącznie 140zł (na woreczki miałam sponsora ): -kuleczki 2mm i 2,5mm 10zł; -sznur lawy brązowej poduch; -sznur lawy brązowej dużych ,,rurek" :P; -sznur lawy czarnej, dużych monet ok 2,5cm chyba; -sznur lawy czarnej oponek małych; -sznur koralu różowego, takie tam rureczki małe ;-sznur granatu oponek (niestety niefasetowanych ); -sznur kwarcu dymnego , oponek fasetowanych (ach, jakie cudne ); No i to wszystko : ) |
|
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej podobalo mi sie wyedukowanie sprzedajacych - agat wezowy zostal... mokaitem
|
|
|
#1369 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcie łowów:
Edit: nie mogę uchwycić ostrości na kwarcu dymnym Zdjęcie też nie najlepsze, ale widać co kupiłam
|
|
|
|
|
#1370 |
|
Wtajemniczenie
|
az załuje, ze nie moge na giełdach bywac... kocham fasetowane oponki
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
ja sie jednak powstrzymałam.. jestem za bardzo zachłanna
mam z czego robić na co najmniej rok, jak myslę o $, która leży w kamieniach na półce, to ała na pewno pójdę na nowowiejską - jak na moje oko rok temu na nowowiejskiej było tak z 5 razy więcej kamieni na sznury w rozmaitych stoiskach niż na polibudzie
|
|
#1372 |
|
Zakorzenienie
|
Za chwilę zrobię zdjęcia wszystkiego i dodam czego ile zostało
|
|
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo to może się połaszczę na coś
Czy chcesz się wymieniać czy odsprzedać? ;>
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Z pierwszego zdjęcia.
Zostało 10 sztuk korala 0 sztuk cytrynu 6 sztuk kryształu 3 agaty 0 sztuk oponek ametystu 0 pereł rudych Brak pereł wrzos 0 perełek fiolet-bordo 3 sztuki labradorytów Z drugiego zdjęcia 3 agaty duże 12 malachitów 0 agaty niebieskie 0 akwamaryny 6 jadeitów rubinowych 0 kwarców 0 ametystów Z trzeciego zdjęcia 0 sztuki kwarcu dymnego 14mm 10 sztuk nocy kairu kulka 10 mm 8 sztuk korala oliwki 0 sztuk ametyst wałeczek 4 sztuki jadeitu cukierkowego kropla 4 sztuki kwarcu z turmalinem 12 sztuk agat oponka 12mm 0 sztuki kwarcu cytrynowego kulka fasetowana 12mm 2 sztuki bryłki chryzokoli/turkusu afrykańskiego 4 sztuki agatu botswana fasetowana oponka 8 sztuk kwarcu z turmalinem kulka 10mm 6 sztuk fluorytu zielonego kostka 12mm 0 sztuki turkusu afrykańskiego kostki I zdjęcie 4 20 sztuk szkła niebieskiego kulka 14mm 45 sztuk szkła przeźroczystego kulka 7mm 35 sztuk fasetowanego szkła niebieskiego 7mm 50 sztuk szkła niebieskiego 4mm No to tyle, PW Edytowane przez loverynka Czas edycji: 2008-10-05 o 19:32 |
|
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to moje zbiory z dzisiejszej giełdy za 100zł. |
|
|
|
|
|
#1376 |
|
Raczkowanie
|
super Wasze zakupy !!! żaluję strasznie że mnie coś takiego ominęło ...
|
|
#1377 |
|
Raczkowanie
|
ja mam sznureczki: oliwinu (ktoś już wklejał foto), kulek ametystu fasetowanego, ślicznych oponek fluorytu fasetowanego, kostki fluorytu i oponki granatu
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec jakim cudem ja widzialam fasetowane krople? No chyba ze wykupili wszystko, jak juz dotarlas
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
załóżmy że wykupili ;p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.

? Ja chyba jutro nie idę
kasa się rozsypała, no i drogo ogólnie jest
Powiedzcie mi dziewczyny, kto będzie? Lov, maweth - może spotkamy się jutro jakoś na wymianę na giełdzie? no nie wiem sama , jak wolicie
poza jedną babą która wyrywała mi piryt z ręki jak już za niego chciałam płacić [ostatni sznur, warto zaznaczyć ;p] obyło się bez większych incydentów..

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Miałam nadzieję kupić bigle angielskie, ale nawet tych porządnych nie mieli.