|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja bym napisała tutaj, jak nazywamy Judyma w klasie, ale to chyba nie jest tekst na forum ![]()
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Ja będę się starać pracować z kalendarzami Operonu. W sumie nauka wg nich zaczyna się od tego poniedziałku
![]() Już zaczęłam z j. polskim - antyk, w tym tygodniu zabiorę się też planowo za społeczeństwo z WOSU i zbiory z matmy. Będzie dobrze, co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
maszyna, nie człowiek
|
Och, ksh napisz jak nazywacie Judyma, skoro już zaczęłaś XD
#3484 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Widzę temat książek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3487 |
Zakorzenienie
|
zgłasza się kolejna nie-miłośniczka Coehlo. Co prawda na półce stoi u mnie "Alchemik", ale tak naprawdę nie wiem skąd sie wziął. Chyba tata albo mama kupili. Próbowałam przeczytać. Jakoś mi nie szło. W końcu odpuściłam. innych książek nie próbowałam.
Obecnie czytam... trylogię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam czytać "Potop", kurczę, nie znoszę książek pisanych takim jezykiem, i jeszcze to całe podłoże historyczne. Nie znoszę tych czasów, pijanej szlachty i w ogóle.
![]() Ale lubię odkrywać w książce jakieś znane już cytaty. ![]() ![]() A "Ludzie bezdomnych" czytałam do pracy na olimpiadę, bo pisałam o Łazienkach, a Judym też tam chadzał. ![]() Ja nadgoniłam ten kalendarz Operonu trochę, ale czuję, że za miesiąc to kalendarz przegoni mnie. ![]() ![]() ![]()
#3489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny, kudłatek taki ![]() A ja od piątku nie zajrzałam do tego wątku (Wow, nie czuję, że rymuję!) Nie tknęłam też ani jednego zeszytu. Wczoraj (właściwie to dziś ![]() Miłej niedzieli! PS: Widzę, że jednak nie tylko ja lubię "Potop" ![]() Edytowane przez Mini007 Czas edycji: 2008-10-05 o 07:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Nie udało mi się przełknąć ani "Potopu", ani "Ludzi bezdomnych". Przerosły mnie te książki
![]() W 2 klasie przeczytałam tylko "Zbrodnie i karę" ![]() Za to... mam plan przeczytania "Przedwiośnia". Myślicie, że zdam rozszerzenie bez przeczytanych lektur? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem łatwiej zdać rozszerzenie bez przeczytanych lektur, niż podstawę bez tego.
![]() (ooo, już chyba wiem, co moją "koleżankę" z klasy kierowało wyborem poziomu ![]()
#3492 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Z Sienkiewicza podobały mi się tylko W Pustyni i w Puszczy i Krzyzacy. Chociaz sie naprzeklinałam jak ich czytałam co nie miara ![]() Teraz mam ochote na Bestiariusz Tolkienowski, ktory dostalam od TŻ ale chyba przegra z Weselem ![]()
![]() |
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jutro mam sprawdzian z "Ludzie bezdomnych" :| Napiszę, że Judym był pierdołą:P Lubię czytać książki, ale nie te z kanonu lektur, zdecydowanie ![]() Miłego dnia ![]()
![]() |
#3494 | ||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
U mnie dziś piękny, słoneczny dzień. Niedługo jadę do Dziadków itp itd A później spacerek... Anuu to fajnie, że masz coś co Cię tak cieszy. To może już nie będziesz miała wątpliwości co do tematu prezentacji. NicRu jak kupisz to wstaw zdjęcie ![]() DontSaySorry u mnie można i przedmioty i poziomy i tematy. Nawet ostatnio facet na polskim mówił, że jeśli ktoś zastanawia się nad zmianą tematu to niech szybko się zdecyduje i już zacznie pracować nad tym właściwym, bo przecież wszystko w deklaracji można zmienić. Cytat:
A Judym to faktycznie zaślepiona mega pierdoła, ale też można spojrzeć łagodząco na niego, bo zakończenie jest otwrte i tak naprawdę nie wiem do końca czy może później się nie ocknął. Ale czy Joaśka jeszcze by go chciała? Będzie, będzie. Dobre samo to, że się planuje... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
Zanetka007 u mnie też dzisiaj piękny i słoneczny dzien
![]() Ale... Ehym... Mam zamiar poświęcić go na naukę całego pozytywizmu ![]() Będąc na innym profilu baba ciśnie z polaka ![]() ![]() I jak tu nadążać z kalendarzykiem z operonu? ![]()
#3496 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny luzik
![]() ![]() Ja się polskiego i wosu (PR) właściwie nie obawiam, gorzej z angielskim i matematyką ![]() ![]() Strasznie się maturalnie dzisiaj czuję. Dosyć tego, wychodzę z domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Wtajemniczenie
|
też wybywam.
Miłego dzionka Kochane ![]()
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
pytaliśmy ostatnio polonistkę naszą czy ktoś w naszej szkole nie zdał kiedyś nowej matury z polskiego. powiedziała, że nie było takiego przypadku, chociaż w tym roku miała obawy co do jakiegoś ucznia poważne. ten ktoś (nie pamiętam czy chłopak, czy dziewczyna) był bardzo słaby, chodził do humana, ale generalnie ta klasa była wyjątkowo słaba, z niczego się nie uczyli i w ogóle. a ten ktoś zdawał rozszerzenie. wątpię czy czytał jakiekolwiek lektury. zdał na ponad 50% bodajże
![]() ja zaraz umyć włoski, coś się pouczyć trochę i gdzieś wychodzę popołudniu doładować akumulatory przy TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Rozeznanie
|
Cholera ja sie zaczęłam bac o polski, bo w całym liceum nie byłam w stanie przeczytac ani jednej lektury (praca, lenistwo). Moze gdyby babka cisnela to co innego, ale ona opowiada bardzo rzeczowo sama i nie wymaga od nas dialogu...
tylko niestety malo z tego wszystkiego pamietam. A podstawa to przeciez prawie tylko lektury :/ Zaczelam z operonem, poczytalam geo i polski. Teraz ide sie pouczyc do spr z matmy, a potem gdzies wyjsc bo pogoda swietna. Szkoda tylko ze Tz pracuje :/ Pozdrawiam niedzielnie ![]()
#3500 |
Wtajemniczenie
|
a ja caly dzien nauka..
![]()
#3501 |
Wtajemniczenie
|
A ja wrocilam z pielgrzymki
![]() ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Helo Maturzystki
![]() Również zaczynam z operonem WOS. Polski powtarzam na korkach i ogolnie powiem ze klientka jest zarabista ( uczyla mojego tate siostry) bo powtarzamy wszystko pod kątem matury i polonistka ktora mnie uczy wielu rzeczy nie podawala a wymaga.... Co do lektur to malo przeczytałam w sumie te najkrotsze ![]() I ogolnie chcialam sie do Was przyłączyć.. Można? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() marcia1003- witam ![]() ![]() Może i ja bym się zabrała za jakąś naukę, chociaż jutro od 7 do 13 mam jazdę do miasta gdzie zdaję egzamin i nie będzie mnie w szkole ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
A mi TZ zrobil nalot a ja jeszcze w pizamce
![]() Dobrze ze ja juz egzamin, jazdy i ten stres mam za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Rozeznanie
|
Wiecie co Dziewczynki?
Nie idzie mi tak jak wczoraj ![]() Właśnie przejrzałam troszkę ten kalendarz z operonu ![]() Doszłam do wniosku, że nie będę się z tematami według niego uczyła ![]() Nie pasuje mi pod względem podziału tematów do powtórek ![]() Wszełka nie stresuj sie ![]() Jedna praktyczna rada: Egzaminatora traktuj jak instruktora i będzie dobrze ![]()
#3506 |
Zakorzenienie
|
Malinowa a z czego zdajesz??
Ja tak dla wszystkich polski, angielski i wos wszystko na poziomie podstawowym.. Miałam przeczytac streszczenie "jądra ciemności" podoba bardzo ciężkie ale narazie nie przeczytam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
marcia1003 - witamy ![]() Wrociłam z kosciola, a potem spaceru z TŻ. Gralismy w noge jakims flakiem znalezionym ![]()
![]() |
#3508 |
Zakorzenienie
|
Ja Was normalnie podziwiam, że już teraz przygotowujecie się do matury... Ja pewnie dopiero na miesiąc przed zacznę, nie licząc tych szkolnych przygotowań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
polski - podstawa angol - podstawa biologia - rozszerzenie chemia - rozszerzenie Kurcze :/ i Ten kalendarz mi nie pasuje do powtórek z chemii i biologii, bo na razie na tym się skupiam w przygotowaniach do matury ![]() I wiadomo... Że pierwszeństwo ma Ktoś, niż jakaś tam książeczka z polaka ![]()
![]() |
#3510 |
Wtajemniczenie
|
niewiem czy juz pytalam: macie na polskiej maturze z polskiego cos takiego ze losujecie fragment 40 wersowy i macie kilka min na przygotowanie i walicie z marszu 20min prezentacji ustnej??
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.