Meridia - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-10-03, 19:15   #2341
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
Treskaa , Tobie to dobrze też bym tak chciała zanim zaczęłam brać meridie to czasem myślałam 10 dni przed okresem że TO JUŻ DZIŚ ale to był tylko mój brzusio, który bywa wiecznie głodny
Brzusio głodomorek Mój jest takim głodomorkiem w połowie cyklu Normalnie powstrzymać się nie mogę od wszamania jakichś bomb kalorycznych Ciekawe dlaczego to tak jest, że to co najsmaczniejsze ma najwięcej kalorii

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 19:30   #2342
Faficzkowa
Wtajemniczenie

oj tak... zło zło ale musimy być dzielne

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-03, 19:35   #2343
Tereskaa
Zakorzenienie

Jednak MEridia Meridią, ale od nas samych też wymaga to wiele poświęcenia Zwłaszcza jak rodzinka pochłania góry dobrych rzeczy a nam nie wolno

Stary 2008-10-03, 19:39   #2344
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Jednak MEridia Meridią, ale od nas samych też wymaga to wiele poświęcenia Zwłaszcza jak rodzinka pochłania góry dobrych rzeczy a nam nie wolno

DOKŁADNIE TAK!
ja na szczęście w normalne dni nie mam zbyt dużej ochoty na słodkie :P ale mimo że biorę meridię to jednak czuję głód i pilnuję się żeby po 1 nie podjadać a po 2 żeby jeść mądrze mam nadzieję że taka motywacja się utrzyma mimo że dzisiejszego dnia zjadłam śmieciowego hamburgera a niestety u mnie z motywacją jest ciężko... to już któreś z rzędu podejście do ścisłego odchidzania... muszę się wybrać jeszcze na siłownię (tzn bierznia, rowerek itp) może wtedy waga szybciej ruszy i to będzie moją motywacją?

Tresko a ty ćwiczysz? jeśli tak to co i jak często?

Stary 2008-10-03, 19:46   #2345
Tereskaa
Zakorzenienie

Ficzko, jeśli chodzi o klasyczne ćwiczenie to nie ćwiczę Ale za to sporo chodzę, codziennie minimum 2 km

A jutro planuję z premedytacją zjeść kebaba

Stary 2008-10-03, 19:47   #2346
Faficzkowa
Wtajemniczenie

kurcze to tylko ja taki leniuch jestem? mało chodzę niestety, ale za do robię brzuszki ok 200dziennie i staram się jeździć rowerkiem ale to rożnie bywa ostatnio

hahah no to życzę żeby ten kebab był smaczny a co, mniej z tego jakąś przyjemność i żadnych wyrzutów sumienia

Stary 2008-10-03, 19:56   #2347
Tereskaa
Zakorzenienie

Eeeee, brzuszki, rowerek, nie jest źle Ano tak, czasem trzeba sobie na coś dobrego pozwolić, oby to było tylko czasem

Stary 2008-10-03, 20:01   #2348
sawa_sawa
Rozeznanie

Trzeba isc do dietetyka aby dostać recepte na ten lek?
Stary 2008-10-03, 20:02   #2349
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sawa_sawa Pokaż wiadomość
Trzeba isc do dietetyka aby dostać recepte na ten lek?
Nie, lekarz ogólny także może wystawić Ale nie wiem czy dostanie, bo z Twojego opisu wynika, że ważysz 68 kg, więc to żadna otyłość

Stary 2008-10-04, 17:05   #2350
Linusia_sg
Przyczajenie

Tereskaa....
Zaczynałam od wagi 65 a spadło mi do 60 aha i przepisała mi meridie lekarka która dobrze znam ale w aptece babeczka powiedziała mi ze jest tanszy zamiennik czyli ta zelixa a wiec tabletki pochodza ze sprawdzonego źródła. Generalnie bardzo chciałabym schudnąć ale boję się znow wziąc ten specyfik do ust mimo iz bylo fajnie pocieszyc sie troszke chudszym cialkiem i to w wakacje))
Pozdrowienia
Linusia_sg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 17:12   #2351
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linusia_sg Pokaż wiadomość
Tereskaa....
Zaczynałam od wagi 65 a spadło mi do 60 aha i przepisała mi meridie lekarka która dobrze znam ale w aptece babeczka powiedziała mi ze jest tanszy zamiennik czyli ta zelixa a wiec tabletki pochodza ze sprawdzonego źródła. Generalnie bardzo chciałabym schudnąć ale boję się znow wziąc ten specyfik do ust mimo iz bylo fajnie pocieszyc sie troszke chudszym cialkiem i to w wakacje))
Pozdrowienia
Ładnie pięknie, ale ja na Twoim miejscu zmieniłabym lekarza, bo z pewnością nie dba on o Twoje zdrowie, a wręcz przeciwnie, próbuje je zrujnować

Meridia/Zelixa jest lekiem na otyłość, więc Ty w żadnym wypadku nie masz otyłości, więc lek może przynieść Tobie więcej szkód niż korzyści, no chyba, że masz wzrostu poniżej 1 metra...

Nie dziw się, że miałaś olbrzymie skutki uboczne, bo jak już pisałam kilka stron temu każdy lek rozkłada się na całą masę pacjenta, więc masz w swoim organizmie większe stężenie tego leku (w rozłożeniu na każdą z komórek) niż osoby otyłe, u których jest więcej komórek (tłuszczowych), na które lek się rozkłada. Więc skoro lekarz Ci przepisał ten lek przy 5 kg nadwagi (co z pewnością jest dalej prawidłową wagą), to delikatnie mówiąc minął się on z powołaniem, a prawdziwym powołaniem lekarza jest "po pierwsze nie szkodzić".

Stary 2008-10-04, 18:23   #2352
jobu33
Wtajemniczenie

Słuchaj tereni...ma rację w 100%.... Konował a nie lekarz przepisał Ci lek

witam Tereniu

jobu33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-04, 19:16   #2353
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jobu33 Pokaż wiadomość
Słuchaj tereni...ma rację w 100%.... Konował a nie lekarz przepisał Ci lek

witam Tereniu
Witaj Kochana

Stary 2008-10-04, 19:54   #2354
jobu33
Wtajemniczenie

Po pół roku brania M mam teraz zalecany przestój miesięczny...zapisany przez lekarza Ale dzisiaj zgrzeszyłamZjedłam tak dawno nie jedzonego kotlecika schabowego Miód w gębie, mam nadzieję ,że sie nie odłoży w pupie Teraz cały czas na rzodkieweczkachAle 15 kg mniej!!!!!!! Jeszcze 10 i waga idealna

Stary 2008-10-04, 20:01   #2355
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Po pół roku brania M mam teraz zalecany przestój miesięczny...zapisany przez lekarza Ale dzisiaj zgrzeszyłamZjedłam tak dawno nie jedzonego kotlecika schabowego Miód w gębie, mam nadzieję ,że sie nie odłoży w pupie Teraz cały czas na rzodkieweczkachAle 15 kg mniej!!!!!!! Jeszcze 10 i waga idealna
Białeczko ze schabowego bardzo wskazane Nie można cały czas na trawie jechać Ja tak kiedyś jechałam, praktycznie wyłącznie na sałacie i w ciągu 2,5 miesiąca schudłam 25 kg Równie szybko przybyło ze sporą nawiązką Dlatego chyba nie możemy sobie wszystkiego odmawiać, bo po pierwsze zgłupiejemy, a po drugie kiedyś i tak musimy zacząć normalnie jeść Mnie się najrozsądniejszym wydaje jedzenie wszystkiego, ale w mniejszych ilościach no może zmniejszenie węgli i tłuszczy zwierzęcych No cóż, podstawy mam, ale szkoda, ze tak trudno się do nich stosować

Dziś upiekłam karpatkę, bo jutro mam gości, może któraś chętna na kawałeczek

Stary 2008-10-05, 09:08   #2356
Alauka
Raczkowanie

cześć z rana
u mnie od rana uśmiech na buźce bo po chwilowym zastoju waga zaczęła lecieć w dół dziś na wadze prawie 12 kg na minusie
do tego kręci mnie w brzuchu po tych tabletkach z rzewienia (RADIREX)
Mam nadzieję, że na Boże Narodzenie, Sylwestra będę już zadowolona ze swojej figury w sumie jeszcze 3 miesiące, więc szanse są........ostatnio przymierzyłam spodnie które kupiłam pod koniec lipca na imprezę iiiiiiiii przelatują przeze mnie ściągam je bez odpinania a wtedy były dopasowane w pasie szkoda, że nie zmierzyłam się w obwodach przed dietą
Stary 2008-10-05, 09:28   #2357
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alauka Pokaż wiadomość
cześć z rana
u mnie od rana uśmiech na buźce bo po chwilowym zastoju waga zaczęła lecieć w dół dziś na wadze prawie 12 kg na minusie
do tego kręci mnie w brzuchu po tych tabletkach z rzewienia (RADIREX)
Mam nadzieję, że na Boże Narodzenie, Sylwestra będę już zadowolona ze swojej figury w sumie jeszcze 3 miesiące, więc szanse są........ostatnio przymierzyłam spodnie które kupiłam pod koniec lipca na imprezę iiiiiiiii przelatują przeze mnie ściągam je bez odpinania a wtedy były dopasowane w pasie szkoda, że nie zmierzyłam się w obwodach przed dietą
Super Moje wielkie gratulacje

A co mierzenia się przed dietką to możesz zmierzyć spodnie, skoro były dopasowane to pewnie miałaś takie wymiary jak te spodnie

A do mnie dziś przyjeżdżają rodzice, a później ja jadę do nich i coś czuję, że to może być porażkowy dzień pod względem diety

Miłej niedzielki kochane kobietki

Stary 2008-10-05, 09:32   #2358
jobu33
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Super Moje wielkie gratulacje

A co mierzenia się przed dietką to możesz zmierzyć spodnie, skoro były dopasowane to pewnie miałaś takie wymiary jak te spodnie

A do mnie dziś przyjeżdżają rodzice, a później ja jadę do nich i coś czuję, że to może być porażkowy dzień pod względem diety

Miłej niedzielki kochane kobietki
Witaj Tereniu...nic sie nie martw sama napisałas,ze można zgrzeszyć ..a znając Ciebie z wypowiedzi, to dasz radę ,pozbyc się nadmiaru w następnych dniach))
A może soczek z kiszonej kapustki i kefirek

Witajcie

Stary 2008-10-05, 09:37   #2359
Alauka
Raczkowanie

cześć Tereska dopasowane były w pasie, w biodrach i udach nie, ale chyba zatrzymam je sobie na pamiątkę w ogóle ja patrząc na siebie w lustrze nie widzę, że tak schudłam, ale jak widzę swoje zdjęcia z wakacji to zdjęć unikałam jak tylko mogłam, ale jednak na kilku się znalazłam
Tereska, na Ciebie można liczyć na naszym wątku, bo jesteś zawsze a dziewczyny ucichły ostatnio ja w sumie też raczej tylko czytam, ale postaram się odzywać jednak jak najczęściej
Stary 2008-10-05, 09:39   #2360
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj Tereniu...nic sie nie martw sama napisałas,ze można zgrzeszyć ..a znając Ciebie z wypowiedzi, to dasz radę ,pozbyc się nadmiaru w następnych dniach))
A może soczek z kiszonej kapustki i kefirek

Witajcie
Witaj Jobuś Dlatego też planuję zgrzeszyć A soczek z kapusty i kefirek to dobra myśl w przyszłym tygodniu Byle nie jednocześnie

Stary 2008-10-05, 09:49   #2361
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
cześć Tereska dopasowane były w pasie, w biodrach i udach nie, ale chyba zatrzymam je sobie na pamiątkę w ogóle ja patrząc na siebie w lustrze nie widzę, że tak schudłam, ale jak widzę swoje zdjęcia z wakacji to zdjęć unikałam jak tylko mogłam, ale jednak na kilku się znalazłam
Tereska, na Ciebie można liczyć na naszym wątku, bo jesteś zawsze a dziewczyny ucichły ostatnio ja w sumie też raczej tylko czytam, ale postaram się odzywać jednak jak najczęściej
Oj to fajnie Alauko, przynajmniej nie będę musiała monologów prowadzić No właśnie gdzie jest Lineczka, Candy Baby jedne, pewnie ciacha wcinają tak jak ja zaraz będę mmmmm, karpateczka wyjątkowo dobrze mi wyszła, bo do kremiku dałam masełko

Powiem Ci Alauko, że jak ja kiedyś schudłam 25 kg to też nie widziałam po sobie różnicy Tylko po ubrankach rzecz jasna Mało tego, nie zauważyli tego nawet moi rodzice i mój ówczesny TŻ którzy nie wiedzieli, że się odchudzam tylko rozdziaw robili ludzie, którzy dawno mnie nie widzieli A później to już robili ukryty rozdziaw, jak przytyło mi się z nawiązką W każdym razie wniosek jest jeden, jeśli ktoś kto widzi nas na co dzień mówi, że schudłyśmy, to jest to ściema bo wie, że się odchudzamy i nie chce nam przykrości zrobić Ale co najważniejsze, waga i ubrania mówią swoje, a to super motywacja, większa niż słowa

Stary 2008-10-05, 09:59   #2362
Alauka
Raczkowanie

ojjjjj smaka mi tą karpatką narobiłaś!!! ja niedawno robiłam zamiat karpatki adwokatki tzn popiekłam ptysie a do kremu dałam wódeczkę mniam! w ogóle koleżanki z biura mnie dokarmiają i ciągle wciskają ciasta, kamyczki, czekoladę itd, ja czasami nie odmawiam, tylko troszkę sobie pozwalam na słodkości, ale rozsądnie, w małych ilościach przez to nie rzucę się któregoś razu na słodycze bez opamiętania....mam nadzieję
Stary 2008-10-05, 10:02   #2363
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
ojjjjj smaka mi tą karpatką narobiłaś!!! ja niedawno robiłam zamiat karpatki adwokatki tzn popiekłam ptysie a do kremu dałam wódeczkę mniam!
Mniami Ale widzę, ze to też takie dietetyczne jedzonko

Stary 2008-10-05, 12:02   #2364
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
cześć z rana
Alauka GRATULUJE!!! jestem w szoku! bo to bardzo dużo i na pewno widać różnicę, a Ci co nic nie mówią to pewnie zazdroszczą :P taka jest moja wersja

Oj baby wy tylko o tym jedzeniu nie mogę was czytać bo od razu mam ochotę siąść do stołu ale na szczęście dzisiaj mnie nie ominie bo tatusiek na urodziny więc chyba skuszę się na torcika

miłej niedzieli

Stary 2008-10-05, 12:33   #2365
KaMa1221
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Meridia

Cytat:
Napisane przez nenech Pokaż wiadomość
gdzieś słyszałam przelotem, że jest to środek odchudzający i chciałabym uzyskac na ten temat więcej informacji. Próbowałam szukać w internecie, ale nie ufam swojemu angielskiemu, a stropny po polsku mi się nie otwierają. No i jeszcze dwie sprawy: gdzie to kupić i za ile?

Nikomu nie polecam :MERIDI
co prawda jest na recepta
ale moja mama brała to systematycznie co skutkowało załamania i depresje
była porywcza i nie raz wypadała napadami chisterjii
lek powodował że nie chciała nic jesć podobno
1 tabletka działa na sposób tak jakby zprasowanych trocin które rozpuszczają sie i powodują niechętne przyjmowanie zwności
przyznam wam sie że ona i jej znajomi z pracy to brali schudli
z nieprzyjemnymi skutkami
Stary 2008-10-05, 13:06   #2366
Faficzkowa
Wtajemniczenie

nie mówię że Meridia to cudowny lek, ale jak każda tabletka (szczególnie na receptę) ma swoje skutki uboczne, nawet o depresji pisze na ulotce, wiec jakoś mnie to nie dziwi

Stary 2008-10-05, 13:20   #2367
Alauka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KaMa1221 Pokaż wiadomość
Nikomu nie polecam :MERIDI
co prawda jest na recepta
ale moja mama brała to systematycznie co skutkowało załamania i depresje
była porywcza i nie raz wypadała napadami chisterjii
lek powodował że nie chciała nic jesć podobno
1 tabletka działa na sposób tak jakby zprasowanych trocin które rozpuszczają sie i powodują niechętne przyjmowanie zwności
przyznam wam sie że ona i jej znajomi z pracy to brali schudli
z nieprzyjemnymi skutkami
skąd Ci znajomi z pracy i mama mieli Meridię? wszyscy dostali recepty u lekarza? wątpię M nie może brać każdy, tylko osoba z nadwagą! Tabletki te powodują skutki uboczne (ja nie odczuwam żadnych!), ale nadwaga i otyłość przyczyniają się do wielu poważnych chorób i w tym przypadku branie M jest uzasadnione! Każdy lek ma to do siebie, że jednym osobom służy a innym absolutnie nie, to norma, więc dlaczego w przypadku M miałoby być inaczej? Są osoby na które M nie działa, oraz takie, które ze względu na skutki uboczne brać jej nie powinny.........

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
Alauka GRATULUJE!!! jestem w szoku! bo to bardzo dużo i na pewno widać różnicę, a Ci co nic nie mówią to pewnie zazdroszczą :P taka jest moja wersja

Oj baby wy tylko o tym jedzeniu nie mogę was czytać bo od razu mam ochotę siąść do stołu ale na szczęście dzisiaj mnie nie ominie bo tatusiek na urodziny więc chyba skuszę się na torcika

miłej niedzieli
dziękuję jestem z siebie dumna, tym bardziej, że właśnie mam na tyłku spodnie, które w wakacje wchodziły mi tylko do kolan hi, hi, hi
Stary 2008-10-05, 14:39   #2368
linkaa1987
Zadomowienie

Nie ucichły i nie jedzą ciastek...
Ja miałam teraz w weekend zjazd więc nie bardzo miałam głowę, by tu pisać, ale czytałam, więc nic mi nie uciekło

Ja już też mam troszkę mniej, w sumie jakieś 12kg a za mną prawie 1,5miesiąca, miałam 87,5kg teraz jest 75kg choć teraz spada opornie i powolutku, to jednak spada.. <jupi> więc trzymam się dzielnie i nawet pozwalam sobie na kiełbaskę, czy jajecznicę. Dziś np. zjadłam w szkole grześka bez czekolady, bo rano w domku tylko bułkę zjadłam.
Najbardziej denerwuje mnie to, że tak ciągle mnie ta głowa rypie.. spać już jako tako śpię, ale te migreny

Chipsów dalej nie tknęłam, jestem dumna z siebie za swoją determinację
Miłego popołudnia chudzinki
linkaa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-05, 15:55   #2369
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez linkaa1987 Pokaż wiadomość

Ja już też mam troszkę mniej, w sumie jakieś 12kg a za mną prawie 1,5miesiąca, miałam 87,5kg teraz jest 75kg choć teraz spada opornie i powolutku, to jednak spada.. <jupi>
WOW kolejny szczuplaczek gratuluję!!!! i zazdroszczę

kurcze ja na razie nie wchodzę na wagę bo okres i te sprawy więc z pewnością będzie trochę więcej na wadze... ale kurde martwię się bo w pierwszych dniach waga ruszyła z kopyta i spadło 1,5kg OD RAZU, a w ciągu tygodnia ok 9 dni tylko 0,5 kg mimo że dieta była utrzymana...

oh dobra majac na uwadze osiągnięcia Linki i alauka WIERZĘ że i ja zrzucę to co trzeba!!!

miłej niedzieli kochane!

Stary 2008-10-05, 18:33   #2370
coca-coliczka
Raczkowanie

he... za mnie o mnie to M. to cudowny proszek. odkad go lykam moglabym nie jesc- doslownie. gdyby nie pamiec i rozsadek- "hej no przeciez chyba trzeba cos tam zjesc" to nie czuje w ogole glodu, braku energii, 0 zlego samopoczucia i 0 skutkow ubocznych. Tak jakby jedzenie nie istnialo. W ogole nie mysle o jedzeniu. 0 uczucia glodu!!!
magia. to dziala... jestem zaskoczona...
coca-coliczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości