|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5
mam dzień paszteta.. dlatego zorganizowałam sobie wieczór rolniczenia
spędziłam niecałe 20 minut w łazience na peeling ogórkowy ziaji i warstwę paczuli i mam tak gładką buźkę, że zachęcona wymęczyłam Tatę żeby mi wymienił żarówkę nad wanną kij z tym, że zużyłam pół tubki, ważne, że mam idealnie gładkie nogi mam veet do okolic bikini, ale intensywnie się zastanawiam czy go użyć czy nie
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, byłam dziś wieczorem na musicalu "A Chorus Line" i jestem zachwycona
Nadrobię wątek jutro
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Ja też się wczoraj wyrolniczyłam: maseczka Garniera z cynkiem na twarz a na włosy Wax ![]() Ale dziś i tak mam szopę, bo nie myłam włosów jak wczoraj wieczór już je wypielęgnowałam. Vibesko, śniłaś mi się w nocy Byłyśmy u mnie na uczelni i gadałyśmy coś o wpisach Więcej nie pamiętam.
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś cisza w wątku
![]() Po wczorajszej rozmowie z rodzicami mam odrobinę lepszy humor i staram się nie zadręczać myśleniem. Nie wiem czy to przez ten wczorajszy dołek,ale moja twarz wygląda okropnie Sina,blada Zro biłam sobie maseczkę aromatyczną a potem nałożę olejek z owoców leśnych z żelem hialuronowym-mam nadzieję,że pomoże trochę.A do zamówienia aptecznego chcę dorzucić jakiś krem pod oczy, co polecacie? Nigdy nie używałam niczego takiego,więc nie mam pojęcia. Chciałabym,żeby dobrze nawilżał i odżywiał.Po babci mam takie "poduchy" pod oczami
|
#3035 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cześć.
Ja standardowo czuję się fatalnie, jak to w niedzielę. Ojej... Nie piję już alkoholu w ilościach "większych".Karolinko krem Avene jest boski.
|
|
#3036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuję się zaszczycona że pojawiłam się w Twoim śnie Też sobie dziś kupię maseczkę oczyszczającą ale chyba tą z Bielendy Eco, i tak jak Zizou zrobię sobie wieczór z maseczkami ![]() Cytat:
![]() Co do kremu to ja nie polecę bo nie używam
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Targowisko (w wymiany) nie chce mi się już bawić - lepiej miec pare złotych niż czasem na siłę wyrane kosmetyki od innej osoby. No chyba że wypatrzę u kogoś coś co miałam zamiar kupić.
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to zawsze pomaga "dzień po"Idę na KWC w takim razie szukać Twojej recenzji Dziękuję
|
|
#3039 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio ktoś mi polecał 2KC, ale nie zdążyłam wypróbować, bo jakoś ostatnio nie bywam wcale na imprezach, poza tym chyba ma szczęście bo u mnie sydrom drugiego dnia jaoś jest mało nasilony Cytat:
chyba też spróbuję wystawić, rzeczywiście z wymiankami to bywa na siłę część rzecy to ja bym poprostu oddała, zeby tak nie leżały jako wyrzut sumienia, ale jakoś nie ma chętnych u mnie w pracy i koleżanki to raczej frakcja-antykosmetykowa, taki typ nie znajduję u nich zrozumienia w zapotrzebowaniu na kosmetyki ani zabiegi pielęgnacyjno-urodowetyle dobrze, że TŻ mnie nie potępia - twierdzi, ze zadowolony jest z wyniku, i skoro wydaję swoje pieniądze, to cieszy się, że ja się cieszę ale nawet on nie wie ile ja naprawde mam schomikowane pod łóżkiem - dobrze że tylko ja tam sprzątam
|
||
|
|
|
#3040 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak dobrze, że ja nie lubię alkoholu Cytat:
![]() Ja dziś czuję się jakaś ospała, choć pogoda piękna i jest ciepło
|
|
#3041 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Moja recenzja tam jest, zużyłam 2 opakowania i byłam bardzo zadowolona. Cytat:
2KC nie próbowałam, mi zawsze pomaga stara dobra aspiryna. ![]() Ja dziś też nie lubię.
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Witam leniwie
Nic mi się dziś nie chce, wstałam z potwornym bólem głowy i nie wiem czy to efekt wczorajszego piwkowania z TŻ czy raczej ukropu, jaki panuje w moim pokoju i przez który to wiecznie się w nocy budzę i nie wysypiam. Mam mały pokój, na który idzie największa fala ciepła od kominka, który jest za ścianą i nawet nie mogę okna otwierać, bo przecież mieszkanie wychładzam, a nie na darmo się pali :/ A że ja się gotuję, to już nieistotne... Wrrr ![]() W ogóle to od jakichś 3 dni mam fazę nic_mi_się_nie_chce, a dziś to już szczególnie. Tyle tylko, że zmusiłam się i przygotowałam przesyłki do wysłania na jutro. Miałam iść na imprezę firmową wieczorem, ale chyba odpuszczę. Głowa dalej mnie boli, nastroju nie mam, a i groszem też nie śmierdzę, a niestety drinkuje się na swój koszt. Co innego jakby można było przyjść z osobą towarzyszącą, ale że nie można i że to typowe dicho, a to nie moje klimaty, to mi się nie chce. Zresztą wczoraj w knajpie tak się z TŻ wymarzliśmy, że dziś ciaglie kicham i prycham, jutro znów kilma w pracy mnie będzie owiewać, więc i dla zdrowia lepiej, żebym w domu posiedziała. Zwłaszcza, że mam święty spokój, rodzice pojechali do babci i sam tata wróci wieczorem. Znów zostaniemy sami, pewnie znów nic nie będzie robił, ale przynajmniej nie będzie mamy, więc będę mieć względny spokój Po wczorajszych paru miłych :/ słowach, które usłyszałam od mamy, nic innego mi się bardziej nie przyda jak święty spokój.I chyba sobie zrobię wieczór rolnika. Pomaluję pazury u stóp na piękny krwistoczerwony kolorek A raczej poprawię tylko paluchy, bo mi się kurka od butów wytarł lakier na nich :/ Też Wam się tak robi? Bo mi często A ledwie przedwczoraj je malowałam. No i przydałoby się wypeelingować i zamaseczkować twarz, bo mi się ostatnio strasznie zasyfiła. Nie mam Cleanance, bo mnie nie było na niego stać i już widać tego skutki. Cleanance przynajmniej chronił twarz przed syfami, a Lirene tego nie robi. I w ogóle kiepsko domywa mi oczy z tuszu. Zmywam je niby micelem Ziaji, ale on Hyponosa mi nie domywa, a Lirene tylko trochę poprawia. Skutek tego taki, że co rano mam sine obwódki od resztek tuszu :/ No ale już niedługo będę mieć nowego brązowego Panoramic'a, bo się z Hexx skusiłam na zakupy u senigal/Baskijki. I jeszcze wzięłam sobie błyszczyk Nivea Shine Laque, który za mną od wieków chodził. Wybrałam Berry, zobaczymy, jaki będzie w rzeczywistości. W ogóle to przymierzam się też do zamówienia profesjonalnej Bielendy na Allegro. Chcę krem do stóp, bo go miałam od Hexx i jest świetny i możliwe, ze płyn cynamonowy |
|
|
|
#3043 |
|
Zakorzenienie
|
MagJu mnie też ten micel nie zachwycił, wogóle jak dla mnie jest kiepski
![]() I też mam totalnego niechcieja, doła, jakby życie ze mnie uszło. Nawet nie mam ochoty na zakupy ....
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
mam w domu malego diabla tasmanskiego - rodzice podrzucili mi siostrzenice bo sami pojechali do mojej siostry do szpitala
mala jest niemozliwa, wszedzie jej pelno, bardzo chcialabym, zeby w koncu zechcialo jej sie spac od razu odechciewa sie wlasnego potomstwa na jutro umowilam sie z przyjaciolka na maly rajd po sklepach, moze tez w koncu dotre do fryzjera
|
#3045 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
MagJu witaj dobrze Cię znów widzieć Ja niestety standardowo w pracy . Powoli zaczynam mieć dość, tzn. praca nadal mi się podoba, ale te godziny... Miało być lepiej, a jest jeszcze gorzej. Za ubiegły miesiąc wyszło mi ponad 260h, czyli półtora etatu, do tego dochodzą prywatne zlecenia, które nadal ciągnę. Mogę pracować po kilkanaście godzin na dobę, ale potrzebuję wtedy solidnego odpoczynku przynajmniej raz na jakiś czas. Niestety przez ostatnie 2-3 tygodnie nie miałam chwili wytchnienia. Zakupy robię w biegu, mieszkanie mi zarasta, remont ciągle nieukończony, auta nie mam kiedy odstawić do serwisu, o kosmetyczce czy fryzjerze mogę jedynie pomarzyć . Ba nawet nie mam kiedy o siebie zadbać w domu. W efekcie chodzę ciągle nieumalowana, nieuczesana w adidasach, jeansach i koszulkach niewymagających prasowania, bo na to też trzeba mieć czas, a ja go nie mam . Codziennie sobie obiecuję, że wreszcie założę szpilki, zrobię makijaż - ale to wymaga pracy, a ja jestem tak zmęczona, że każde dodatkowe 20 min snu jest na wagę złota. Czuję się jak kopciuch, tracę pewność siebie i zaczynam być z wszystkiego niezadowolona .Jutro wypłata, a mnie nie cieszy nawet fakt, że mogę wreszcie odebrać zamówione kozaki i poszaleć w sklepach. Dochodzę do wniosku, że bez sensu takie kupowanie, skoro i tak nie chce mi się stroić... Ktoś ma jakiś sprawdzony sposób na chandrę i ogólnego lenia? Mnie nawet zakupy perfumeryjne nie rajcują ostatnio
|
#3046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale żeby mi się chciało w ogóle po sklepach chodzić i mierzyć to nie ![]() Cytat:
![]() Wzajemnie, wzajemnie Cytat:
Kobieto, wrzuć na luz, szkoda zdrowia. No i jak sama mówisz co Ci z tego wszystkiego, z tej pracy, poświęcenia, skoro na nic ani czasu ani siły nie masz... Błędne koło.Cytat:
![]() ********* Zaczynam się namyślać na tą imprezę. Może jednak lepsze to niż siedzenie w domu. Tylko kompletnie nie wiem w co mam się ubrać
|
||||
|
|
|
#3047 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.W przeciwnym wypadku zmuszona będę poważnie przemyśleć czy warto? Jak patrzę na siebie w lustrze myślę - że Godziny pracy to nie jedyny problem, ale więcej napiszę na tajnym.
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie można tak tyrać całe życie nawet jeśli jest to warte dużych pieniędzy, bo każdemu człowiekowi potrzebny jest odpoczynek i chwila dla siebie Mnie za to jutro czeka wycieczka na uczelnię, może się w końcu dowiem czy zdałam ten egzamin czy nie, bo wyników jak nie było tak nie ma
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To wszystko buduje nasze życie i nie da się tego przeliczyć na żadne pieniądze tak moim zdaniem .... MagJu, jak mogę coś doradzić to ta impreza to dobry pomysł. Wiesz ja od pewnego czasu zauważam że na handrę najlepszym sposobem jest wyjście do ludzi. Ja się czasem zmuszam ale zaszycie się w domu i wgapianie w TV, w mointor czy w ścianę jest jeszcze gorsze .... Idź i baw się dobrze ![]() I pachnę sobie nowymi amorkami ![]() Dziewczyny to będzie mój zapach jesień - zima 2008/9, są genialne, sexowne, mmmmm ![]() I niedrogie, za 30 ml 150 to naprawdę nie jest wygórowana cena ![]() Wymacałam znowu dokładnie paletkę IsaDory, nadal jestem zakochana ![]() Tylko skąd kasę na to brać ...
|
|
#3050 |
|
Przyjaciółka KWC
|
Strasznie tu dziś cicho.
Mam głód perfumowy. Nie wiem, skąd tak nagle mi się wziął, tym bardziej, że wczoraj kupiłam Poeme. Chcę Hypnotic Poison, Poison, Allure, Eau d'Eden i Gucci II.
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpaczliwie pragne dolce vity, dune i miss dior [klasycznej, cherie mnie nie uwiodla wrocilam ze spaceru z diableciem, rodzice ja tez ode mnie w koncu zabrali. nigdy nie bylam tak zmeczona zaraz strzele sobie kielonka wisniowki, obejrze TzG, TaN i pojde spac
|
|
#3052 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a na ten kremik chyba też się skuszę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jutro pierwszy dzień na uczelni po wakacyjnej przerwie.... jakoś nie chce mi się kompletnie tam wracać tyle dobrze, że mam na 11, więc nie będę musiała wcześnie wstawać
|
||||||
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
A jak się wyrolniczyłam, zrobiłam maseczkę z efektem gommage Sorayi i potem uspokajającą Ziaji. Wypeelingowałam się i naoliwiłam oliwką YR
![]() Jutro mój pierwszy dzień na zajęciach z psychologii, zobaczymy Wciąż nie zdecydowałam się na perfumy :pomocy: No nie wiem jakie wybrać, podoba mi się kilka zapachów, a na chwilę obecną chcę tylko 1 flaszkę. Chyba muszę wyciągnąć Noska, żeby mi coś doradziła Używam teraz kremu Voglia di co ciała. Zapach boski (melon-arbuz), konsystencja fajna, ale z nawilżeniem to cienko, oj cienko.... Wcześniej używałam Pupy, wszystko też super, tylko to nawilżenie nie było jakieś zachwycające.. Chyba mi tęskno do polskich nawilżaczy i sprawdzonej Nivejki, wykończę te zapasy balsamowe z Włoch i powrócę do testowania polskich balsamów I Estella mnie podpuszcza, żebyśmy sobie po PI zamówiły z truskawkowej promocji
|
#3054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydepilowałam sobie nogi Tanitą - wkońcu Już balsam się kiepsko rozsmarowywał i kiepsko wchłaniał Dodatkowo wymoczyłam stópki w kąpieli winogronowej z Avonu i pomalowałam na nowo paznokcie (u stóp) - hmm ciekawe w sumie po co skoro i tak nikt nie widzi ![]() Tez nie mam weny na zakupy ... Wiecie co, wczoraj sobie uświadomiłam że za 2,5 tyg kolejna wypłata a ja ostatniej nawet nie tknęłam - więszą część przelałam na konto oszczędnościowe a reszta siedzi na zwykłym. Chyab jestem chora ![]() Karolinko: przetestowałam wczoraj ten kawior do kąpieli od Ciebie. Hmmm prawie nie pachnie Ale kurcze fajny bajerek - te kuleczki są śliczne Tak stwierdzilam że fajny by był do romantycznej kąpieli - aż się rozmarzyłam ![]() Adrijah: HI wyślę jutro - przepraszam za opóźnienie ![]() EDYCJA: Aaaa! Znalazłam sposób na moją cerę - po przyjściu z pracy zmywam makijaż micelem lub mleczkiem a potem przecieram tonikiem Effaclar Już po kilku dniach jest gładsza - mam mniej podskórnych grudek
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2008-10-05 o 20:52 |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosmetyk, który trzeba mieć
|
|
#3056 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
seksowne, mrrr, otulające. W SP były ostatnio za 99zł /30ml, 150zł / 50ml - nie wiem czy nadal są w takiej cenie, bo pojawiła się już nowa gazetka.Cytat:
promocja jest, no i ten tego...![]() Cytat:
Ooo Ty podpuszczaczko widzisz Madziarra, widzisz?
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, że ja jestem bardzo wrażliwa na promocje ![]() Cytat:
Co do pielęgnacji cery to od kilku dni używam żelu Avene, jejku, super jest!! WIem, że do żelu Avene i maseczki Galenic będę wracać często Chyba nie mamy innego wyjścia ![]()
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula chcesz maseczke aromatyczna? mam prawie caly sloiczek a jej nie lubie
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym skóra mi się strasznie przesusza, nie mam już siły. Świecę się, łuszczę i mam pełno krostek. Chyba, że to od kosmetyków dr hauschka? słyszałam kilka razy, że od naturalnych kremów skóra może wariować na początku. Idę się położyć, poczytam trochę książkę i spać; wczoraj byłam na weselu i wypadałoby je odespać.
|
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.

spędziłam niecałe 20 minut w łazience na peeling ogórkowy ziaji i warstwę paczuli i mam tak gładką buźkę, że zachęcona wymęczyłam Tatę żeby mi wymienił żarówkę nad wanną
kij z tym, że zużyłam pół tubki, ważne, że mam idealnie gładkie nogi
mam veet do okolic bikini, ale intensywnie się zastanawiam czy go użyć czy nie

Byłyśmy u mnie na uczelni i gadałyśmy coś o wpisach 

w zapotrzebowaniu na kosmetyki ani zabiegi pielęgnacyjno-urodowe

od razu odechciewa sie wlasnego potomstwa
. Powoli zaczynam mieć dość, tzn. praca nadal mi się podoba, ale te godziny... Miało być lepiej, a jest jeszcze gorzej. Za ubiegły miesiąc wyszło mi ponad 260h, czyli półtora etatu, do tego dochodzą prywatne zlecenia, które nadal ciągnę. Mogę pracować po kilkanaście godzin na dobę, ale potrzebuję wtedy solidnego odpoczynku przynajmniej raz na jakiś czas. Niestety przez ostatnie 2-3 tygodnie nie miałam chwili wytchnienia. Zakupy robię w biegu, mieszkanie mi zarasta, remont ciągle nieukończony, auta nie mam kiedy odstawić do serwisu, o kosmetyczce czy fryzjerze mogę jedynie pomarzyć 

Kobieto, wrzuć na luz, szkoda zdrowia. No i jak sama mówisz co Ci z tego wszystkiego, z tej pracy, poświęcenia, skoro na nic ani czasu ani siły nie masz... Błędne koło.