![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wózki Mutsy
hej dziewczyny
a czy spacerowka rozkłada sie na płasko? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie rozkłada się na całkiem płasko jak deska.
![]() |
#63 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#64 |
szeryfcio
|
touch25, mutsy rozkłada sie na takie płasko:
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
A czy ktos moglby mnie poistruowac jak sklada/rozklada sie spacerowke , za cos sie pociaga cos naciska ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie użyć zdjęcia sheryl, zaznaczone kółko się wciska i oparcie spacerówki podnosi lub opuszcza.
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
My chcieliśmy kupić wózek mutsy 4rider (po przeczytaniu wielu opinii i obejrzeniu wózka w kilku sklepach)ale... wczoraj poprosiłam panią w sklepie o złożenie wózka i niestety pani nie dała rady...Dopiero mojemu mężowi udało się go złożyć. Później spróbowałam i ja - efekt - tak jak pani ekspedientka, nie miałam wystarczająco siły...
Spróbowaliśmy na innym stelażu i po 2 próbach udało mi się złożyć wózek. Spędziliśmy wczoraj w sklepach chyba z 8 godzin. Pojechaliśmy do następnego sklepu i tam również z jednym miałam problem by złożyć, z drugim nie ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ktoś z Was mógłby potwierdzić tę okropną wagę wózka? Znalazłam na kilku stronach, że to niestety prawda...ALbo czy mógły ktoś wykluczyć uciążliwośc składania 4ridera? Może tylko ja jestem taki cienias i akurat trafiłam na "niewyrobiony" egzemplarz (2razy!)...? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
szeryfcio
|
anja00, ja też nie umiem go składać (należe do tych nieporadnych, hehe), mąż robi to jednym ruchem ręki. Myślę, że to kwestia techniki. Dzisiaj spróbuję się nauczyć i napiszę Ci czy to kwestia techniki czy siły.
P.S. Powiem jeszcze, że nigdy nie musiałam, nie było okazji/ potrzeby, żeby ten wózek składać. Składany jest jak gdzieś jedziemy i wkładamy go do samochodu, więc zawsze robi to mąż.
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Sheryl, byłabym bardzo wdzięczna
![]() A jaki masz stelaż? Dopóki nie wiedziałam, jak się składa to najbardziej podobał mi się 4rider Single Spoke albo 4rider Lightweight... Dobrze masz, że u Ciebie mąż składa wózek... U nas w (większości przypadków) będę zmuszona pakować go sama do auta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
szeryfcio
|
Mam 4rider single spoke.
No i tak...Częściowo jest to kwestia siły. Próbowałam, próbowałam, i nie mogłam złożyć. Podciągając do siebie pierścień wsuwałam rączkę i nic. Dopiero mąż mi podsunał takie oto rozwiązanie techniczne; podciągając do siebie pierścień, szybko z dużą siłą nie wsunąć a tak jakby trzasnąć tą rączką. No i od tej pory mi się udaje. Ale nawet mój mąż przyznaje, że jest to ciężki wózek do składania. No ale jak widać na moim przykładzie, jak się opanuje technikę to złożenie jest możliwe. Z perspektywy czasu powiem tak: rewelacją jakąś to ten wózek nie jest. Do paru rzeczy można się przyczepić. Jednak jeśli chodzi o prowadzenie - to rewelacja, na 6+; lekki, zwrotny, skrętny.
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wskazówki, byłam wczoraj w sklepie i żaden stelaż nie okazał mi się straszny
![]() ![]() Wracając do stelaża, to my też chcielibyśmy Single Spoke, ale znaleźliśmy w jednym sklepie internetowym Stelaż do 4ridera, ale z piankowymi kołami. Nazywa się Lightweight i jest lżejszy od tego z pompowanymi o prawie 2kg (waży podobno tylko 8.6kg). Niestety nie udało nam się nigdzie znaleźć opinii na jego temat...Koła na zdjęciu wyglądają solidnie i są duże. Maja więcej szprych. Może znajdzie się użytkowniczka lżejszego stelaża? Spróbuję załączyć zdjęcie... Wczoraj pani zaprezentowała nam również wózek Ouinny Speedi Sx... Nie wiem, co o nim myśleć. Mężowi się podobał nawet... Mnie odpycha to, że nie można dzieciaczka odwrócić w spacerówce przodem do mamy ![]() ![]() Spróbuję załączyć zdjęcia... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
Ale widziałam oba stelaże i muszę przyznać, że te pianki są grube i porządne. Sama się nad nim zastanawiałam, no ale ponieważ waga nie miała dla mnie znaczenia, więc już wzięłam pompowane. A szprychy o niczym nie świadczą ![]() Cytat:
Ja lubię to, że mogę na małego patrzeć podczas jazdy, a jemu to chyba obojętne, bo jak jedzie przodem do kierunku jazdy to nie protestuje. Chyba wszystko zależy od dziecka. Ale fakt, ta funkcja, że można przekręcić siedzisko jest przydatna (żeby nie iść pod słońce czy pod wiatr), ale przekładana rączka byłaby jeszcze lepsza. Bo jak jestem sama na spacerze, to nie mam tyle siły, żebym sama mogła przekręcić siedzisko z dzieckiem. I wiem, że gdybym miała jeszcze raz kupować wózek, to byłaby to jedna z decydujących funkcji.
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Sheryl, dziękuję za odpowiedź.
Wózek Quinny ma regulowane oparcie, ale podobno dzieciaczki jeżdżą w nim w pozycji "półleżącej"...Nie wiem, czy to wina pasków je regulujących? Co do przekładanej rączki to nie jestem pewna, ale chyba nie widziałam żadnego wózka z taką funkcją... Część koleżanek uważa, że jednak możliwość patrzenia na maluszka nie jest aż tak istotna i jemu to wcale nie jest tak bardzo potrzebne do szczęścia ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja oprócz mutsy brałam jeszcze pod uwagę teutonię. Teraz po prawie roku w wózku dla mnie ważne jest : skrętność kół o 360 st., przekładana rączka, no i w miarę duże siedzisko, szczególnie zimą. Te rzeczy to według mnie ogromne ułatwienie.
![]() |
![]() |
#75 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() A ten concord fusion to mi się podoba. ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Witajcie mam pytanie : zastanawiam się nad zakupem wózka mutsy, mam dylemat w wyborze stelarza między 4rider a urbanrider.
Wagowo jest mała różnica ok. 2 kg , jeden i drugi ma pompowane koła, wizualnie oba mi odpowiadają, za 4 riderem przemawiają skrętne przednie koła , jest przez to bardziej zwrotny niż urban , jednak w sklepie w którym chciałam dokonać zakupu personel zdecydowanie bardziej poleca urbana . Proszę o pomoc w wyborze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Poprowadź sobie oba i sama zdecyduj, weź ten który lepiej Ci się prowadzi. Mnie bardzo ciężko prowadziło się urbana, nie potrafiłam nim odpowiednio manewrować przy zakrętach i wzięłam 4ridera. Nie wiem o co chodziło personelowi, bo nie widzę żadnych minusów jeśli chodzi o stelaż czy prowadzenie.
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wózki Mutsy - Opinie Posiadaczek
hallo
![]() kupiłam wózek MUTSY 5 miesięcy temu na allegro i jestem przeszczęśliwa. Wózeczek w świetnym stanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
urban rider jest niepowtarzalny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
ja mam 4 rider- kupiłam na allegro. Składa się rewelacyjnie szybko i prosto kwestia wprawy. Ja się nauczyłam po tygodniu ale ćwiczyłam jeszcze przed urodzeniem dzidziusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
szeryfcio
|
Dziewczyny, ma któraś zdjęcie spacerówki ze śpiworkiem na nóżki?
Bo tak kombinuję i kombinuję z tym śpiworkiem, hehe ![]() ![]()
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Tak rozkłada się na płasko. Ja mam ten wózeczek (kupiłam używany u pani która ma ich sporo) i jestem baaaarrrrddzzzooo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Ja kupiłam Mutsy Urban 6 lat temu. Wózek "przeżył" w sumie 3 dzieci i teraz znów wrócił do mnie aby wozić moją drugą pociechę. Wymagał tylko naprawy rączki (koszt 100 zł). Pozatym jest w idealnym stanie. Składa sie, rozkłada, miści do kazdego auta. Pokonał kilometry plaż, a nawet górskie szlaki. Polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Ja zdecydowałam się na Mutsy Transporter w wersji głęboko spacerowej, mam nadzieję, że nie będę żałować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Rozeznanie
|
Witam
ja ogladalam mutsy transportera i slidera. Bardziej jestem za transporterem bo jest lzejszy a dla mnie ma to ogromne znaczenie gdyz mieszkam na 3 pietrze bez windy. Oba prowadza sie rewelacyjnie tylko: transporter: *ma bardzo waska gondole *spacerowka nie ma podnoszonego podnozka *spacerowka montowana na paskach, oparcie tez slider: *wazy ok 4 kg wiecej * wizualnie mniej mi sie podoba... dzidzius ma przyjsc w sierpniu wiec chce go przewozic przez zime w gondoli... a co jesli okaze sie mala lub zbyt plytka w transporterze??? albo paski spacerowki nie wytrzymaja??? kierowac sie funkcjonalnoscia czy gustem???
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Mam do sprzedania wózeczek MUTSY kolor sport 14 - gondolka, fotelik, spacerówka oraz wiele dodatków. Gliwice. Pytania na maila: aska.wolf@wp.pl
POLECAM bo warto ![]() Edytowane przez joanna1616 Czas edycji: 2009-06-26 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
Ja posiadam Mutsy już 11 miesięcy i jestem bardzo zadowolona.
Ma tylko dwa minusy: -ciężki -duży Do auta chowam go bez 2 kół, ale jeśli chodzi o składanie to jest tylko kwestia wprawy, trzeba go wyczuć. Na początku się męczyłam, ale teraz to jest tylko jeden rych ![]() Jestem bardzo zadowolona z podstawy mutsy w której się tylkia część skręca, dzięki temu wózek się lekko prowadzi można nawet jedną ręką, fakt na początku się trzeba do tego przyzwyczaić. Najważniejsze jest w mutsy, że ma wszystko co jest w wózkach najważniejsze: - wszystkie części rozkładane, bardzo łatwo - fotelik samochodowy wpinany do wózka - spacerówka się obraca, bardzo prosto - rączka regulowana - duże koła!!! - 5 punktowe pasy bezpieczenstwa Osoby które chcą kupić mutsy muszą podjechać do sklepu i zobaczyć czy się zmieści w aucie. Ale pamiętajny, że wszystkie 4 kołą się zdejmują bardzo prosto i dzięki temu jest mniejszy. W razie jeszcze jakiś pytań chętnie odpowiem dee-dee45@wp.pl Zdjęcia też moge wysłać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Przyczajenie
|
My nabyliśmy Mutsy Transporter i jest to najlepszy wózek jaki moglismy kupic. Jest bardzo estetyczny, a najwazniejsze to , ze leciutki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej jeśli masz mutsy to radzę poszukać na youtube , tam są filmiki odnośnie użytkowania. http://www.youtube.com/watch?v=Tg0KjpMGDu8 Ja znalazłam taki, ale jak poszukasz, to może coś więcej znajdziesz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.