Wszystko o Avonie 4 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-06, 08:35   #3601
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
ja się właśnie zastanawiam jakie zastosowanie ma mieć ten korektor jakoś nie jestem w stanie sobie wyobrazić do czego miałby służyć

TEż bym się nad tym zastanawiała, ale już to znam od kiedy kupiłam tusz marki Astor... Nie da się nie ubrudzić powiek :/
Ale myslę, że tusze Avonowskie są OK i to nie jest jakiś rewelacyjny pomysł
BuryKotZPiwnicy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 09:27   #3602
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Ale mnie wkurzyła moja OMSka, napisałam do niej czym się różnią nowe szkolenia od starych,a jej odpowiedz jest taka " różnią się"
tak więc jak zawsze mogę liczyć jedynie na Was. Jak będziecie coś więcej wiedzieć to proszę dajcie znać.
Stary 2008-10-06, 10:05   #3603
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Dziewczyny mam pytanie odnośnie nowych odcieni pudrowych cieni do powie shimmering shell i peach sands.
Chodzi mi o te cienie:

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1222855131

Który z tych odcieni jest najbardziej zbliżony do złociście połyskującego cienia pinky peach? Wydaje mi się, że peach sands ale nie jestem pewna.
Bo po zdjęciach Madzik87 to nie umiem do końca ocenić, wiadomo na monitorze wygląda inaczej, a na żywo inaczej. A może sama autorka fotek mi pomoże, w końcu widziała cienie byłabym bardzo wdzięczna.

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 10:19   #3604
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PinkLolly Pokaż wiadomość
-gładkiego pudru "Final Touch Pressed Powder" za 12,90zł. Chciałabym jakiś prasowany i zastanawiam się nad tym (str. 102).
Szczerze odradzam!
Miałam odcień Translucent, niby ten jaśniejszy, ale w rzeczywistości jest bardzo ciemny.
W dodatku ma okropny duszący zapach
Gdy tylko nałożyłam go na twarz, od razu zmyłam, bo się żyć nie dało a poza tym wyglądałam jakbym się wysmarowała pudrem brązującym (należę do osób, które mają jasną karnację)...
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 13:26   #3605
andziat
Zakorzenienie

chciałam się zapytać, czy może ktoś widział na żywo albo ma zegarek Makeda (jest w katalogu 14 na stronie 64), chciałam kupić koleżance na prezent, bo kiedyś już był w katalogu i się jej podobał, a nie wiem czy czasem ten łańcuszek i koraliki nie są zbyt tandetne ? Szukałam zdjęć w temacie ze zdjęciami kosmetyków i katalogów, ale nie znalazłam. Jeśli ktoś mógł mi pomóc to będę wdzięczna
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 13:33   #3606
madzik87
Raczkowanie

GG do madzik87

Cytat:
Napisane przez Monniq Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie odnośnie nowych odcieni pudrowych cieni do powie shimmering shell i peach sands.
Chodzi mi o te cienie:

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1222855131

Który z tych odcieni jest najbardziej zbliżony do złociście połyskującego cienia pinky peach? Wydaje mi się, że peach sands ale nie jestem pewna.
Bo po zdjęciach Madzik87 to nie umiem do końca ocenić, wiadomo na monitorze wygląda inaczej, a na żywo inaczej. A może sama autorka fotek mi pomoże, w końcu widziała cienie byłabym bardzo wdzięczna.
Nie miałam cienia pinky peach więc ciężko mi jednoznacznie powiedzieć który jest do niego najbardziej podobny. Wydaje mi się że peach sands bo jest on odcieniem pomiędzy różowym a brzoskwiniowym, mocha splash jest brązowy, a shimmering sell to kolor ciemnobrzoskwiniowy / jasnobrązowy
Nie wiem czy to ci w czymś pomoże
Stary 2008-10-06, 14:33   #3607
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziat Pokaż wiadomość
chciałam się zapytać, czy może ktoś widział na żywo albo ma zegarek Makeda (jest w katalogu 14 na stronie 64), chciałam kupić koleżance na prezent, bo kiedyś już był w katalogu i się jej podobał, a nie wiem czy czasem ten łańcuszek i koraliki nie są zbyt tandetne ? Szukałam zdjęć w temacie ze zdjęciami kosmetyków i katalogów, ale nie znalazłam. Jeśli ktoś mógł mi pomóc to będę wdzięczna
Osobiście mam ten zegarek

Bardzo go lubię. Mimo tego iż tarcza zegarka cały czas sobie wisi, przez 3 miesiące noszenia nie zauważyłam żadnej rysy na szkiełku.
Łańcuszek jest bardzo mocny i ładnie się błyszczy. Koralilów jest chyba tylko 3 i myslę że jest to w sam raz. Nie są wcale tandetne.
Ogólnie zegarek wygląda bardzo efektownie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 14:58   #3608
nutka85
Wtajemniczenie

Dziewczyny.... powiedzcie mi proszę który z nowych Sensesków jest taki sam, jak tamten poprzedni zielony, męski? "on power" on się chyba nazywał...

Czy ten obecny zielony to to samo?
Stary 2008-10-06, 15:07   #3609
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BuryKotZPiwnicy Pokaż wiadomość
Osobiście mam ten zegarek
Bardzo go lubię. Mimo tego iż tarcza zegarka cały czas sobie wisi, przez 3 miesiące noszenia nie zauważyłam żadnej rysy na szkiełku.
Łańcuszek jest bardzo mocny i ładnie się błyszczy. Koralilów jest chyba tylko 3 i myslę że jest to w sam raz. Nie są wcale tandetne.
Ogólnie zegarek wygląda bardzo efektownie.
bardzo ci dziękuję za informacje, w takim razie go kupię
a masz możliwość wkleić jego fotki ?

Cytat:
Napisane przez nutka85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.... powiedzcie mi proszę który z nowych Sensesków jest taki sam, jak tamten poprzedni zielony, męski? "on power" on się chyba nazywał...
Czy ten obecny zielony to to samo?
zielony - Amazon,
według mnie ma trochę intensywniejszy zapach od on power,
mi się bardziej podoba
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 15:13   #3610
nutka85
Wtajemniczenie

Cytat:

zielony - Amazon,
według mnie ma trochę intensywniejszy zapach od on power,
mi się bardziej podoba
Dziękuję

Przez prawie 4 miesiące nawet nie oglądałam katalogów, więc troszkę niedoinformowana jestem, a tata już się dopomina tego żelu co zawsze mu zamawiałam
Stary 2008-10-06, 15:42   #3611
Monniq
Raczkowanie

GG do Monniq

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Nie miałam cienia pinky peach więc ciężko mi jednoznacznie powiedzieć który jest do niego najbardziej podobny. Wydaje mi się że peach sands bo jest on odcieniem pomiędzy różowym a brzoskwiniowym, mocha splash jest brązowy, a shimmering sell to kolor ciemnobrzoskwiniowy / jasnobrązowy
Nie wiem czy to ci w czymś pomoże
dziękuję bardzo to już coś. mi chodzi o jasny odcień taki cielisty, żeby nie był bardzo widoczny na oku.
może któraś z dziewczyn jeszcze mi doradzi

w tej sprawie proszę o kontakt na PW
Monniq jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 16:43   #3612
mischelle
Rozeznanie

Odebrałam dzisiaj paczuche z K14.
Moje wrażenia :

Bond Girl 007 - jak dla mnie wierna kopia Tomorrow
Korzenne aromaty - wypróbuję wieczorem, ale zapach bardzo przyjemny, taki na zimowe wieczory
Marokańska róża - wypróbuję wieczorem - ślicznie pachnie różami.

Braków żadnych oczywiście i bardzo jestem zadowolona, że wreszcie Netto buduje bazę opustu od K15.

Mam jeszcze prośbę do trendujących lub tych co będą oglądały nowości w Cok'u.
Czy mogłaby któraś oblukać/ew.wkleić zdjęcie Naszyjnika Maryam ??(to ten Nowy czarny z K15 str.21).

mischelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 16:52   #3613
jane...
Raczkowanie

GG do jane...

u mnie również zero braków. torebka anushka przyjdjdzie.

dziewczyny a co się dzieje jeżeli przyjeżdża kurier z paczką i nikogo nie zastaje w domu?
jane... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 17:01   #3614
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jane... Pokaż wiadomość
u mnie również zero braków. torebka anushka przyjdjdzie.

dziewczyny a co się dzieje jeżeli przyjeżdża kurier z paczką i nikogo nie zastaje w domu?
pewnie zostawi awizo że trzeba się z nim skontaktować na odbiór paczki

No i zostałam konsultantka Avon więc mam takie pytanie do Was: z tym moim zarobkiem jest tak że zbieram kase od klientów-klientek a Avon-owi płace o 15% mniej? Czy oni mi potem pod koniec sumują i płacą "wypłate"?
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 17:03   #3615
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
pewnie zostawi awizo że trzeba się z nim skontaktować na odbiór paczki

No i zostałam konsultantka Avon więc mam takie pytanie do Was: z tym moim zarobkiem jest tak że zbieram kase od klientów-klientek a Avon-owi płace o 15% mniej? Czy oni mi potem pod koniec sumują i płacą "wypłate"?
Wszystko powinna wytłumaczyć Ci osoba z którą podpisywałaś umowę

Z zamówieniem dostaje się fakturę którą trzeba opłacić. Od klientów bierzesz tyle ile wynika z cen katalogowych a na fakturze wszystko jest juz pomniejszone o zarobek

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 17:15   #3616
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

sluchajcie w katalogu 15 w gazetce jest oferta ze za 71 zl mozesz kupic anew rejuvenate koncentrat rewitalizujact i krem na noc plus torebka, ale czy ta oferta wlicza sie do opustu? jest nie limitowana...
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 17:29   #3617
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jane... Pokaż wiadomość
Wg regulaminu powinnaś wtedy zostawić kartkę z napisem gdzie ma zostawić. Najprawdopodobniej zostawiłby u jakiegoś sąsiada po prostu.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 18:57   #3618
blackrose4u
Wtajemniczenie

Tłumaczyli ale jakoś nie wiedziałam czy dobrze zrozumiałam
dziękuje
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 20:13   #3619
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Cytat:
Napisane przez madzik87 Pokaż wiadomość
Ale mnie wkurzyła moja OMSka, napisałam do niej czym się różnią nowe szkolenia od starych,a jej odpowiedz jest taka " różnią się"
tak więc jak zawsze mogę liczyć jedynie na Was. Jak będziecie coś więcej wiedzieć to proszę dajcie znać.
Nie wiem dokładnie jak wyglądały stare szkolenia, ale słyszałam jedynie że się niby dostawało po ukończeniu listę z produktami, które można było kupić 50% taniej (? jeśli się mylę to mnie poprawcie). W każdym razie obecnie koszt szkolenia się nie zmienił (35 zł każdy poziom, ewentualnie poziom 2 bezpłatny dla osób będących w TPS-ie). Na szkoleniu dowiedziałam się jakie są typy cery, czym się charakteryzują, jakie są związane z nimi problemy, jak dopasować kosmetyki do danego typu cery itp. oraz jakie są linie produktów do pielęgnacji w katalogu, czym się charakteryzują i dla kogo są przeznaczone. Ogólnie dowiedziałam się wielu ciekawych i praktycznych rzeczy.
Na koniec szkolenia dostałam dyplom i ulotkę z zestawami produktów, które mogę kupić za 20 zł:
1 zestaw - produkty Anew (wartość zestawu: 144,80 zł):
- Korektor cellulitu Trilaser
- Program liftingujący okolice oczu
2 zestaw - produkty Solutions (wartość zestawu: 138,60 zł):
- Modelująco-liftingujący krem do biustu
- Modelująco-opalający krem do ciała
- Tonik przeciw oznakom starzenia
- Krem nawilżająco-rozświetlający na dzień SPF 15
3 zestaw - Planet Spa (wartość zestawu: 146,50 zł):
- Śródziemnomorska odżywcza maseczka do włosów z oliwką
- Śródziemnomorska nawilżająca maseczka do twarzy z oliwką
- Śródziemnomorski scrub do ciała z oliwką
- Śródziemnomorski olejek do włosów
- Śródziemnomorskie serum ujędrniające do szyi i dekoltu

Tak więc jestem bardzo zadowolona
To był poziom o pielęgnacji (dawny podstawowy) - trwał przeszło 3 godziny, natomiast o tym drugim, czyli kolorówce na razie się nie wypowiem, bo jeszcze nie byłam. W każdym razie zasady takie same - po ukończeniu 3 kolejne zestawy za 20 zł. Przy czym zmienia się to że już nie będzie tak, że dziewczyny się malują podczas tego szkolenia, czy poznają techniki makijażu. Ma to być bowiem ogólne szkolenie o kolorówce, które ma się zmieścić w 30 minutach...
Natomiast od stycznia 2009 roku, nowością/odmiennością ma być to, że Avon będzie organizował specjalne kursy, już oddzielnie, np. techniki wizażu, makijażu, gdzie będzie można nauczyć się wykonywać 3 rodzaje makijażu: dzienny, wieczorowy, ślubny. Albo jak dopasować ubiór do sylwetki :P tak więc różne kursy, różne tematyki. Tylko jeszcze nie wiem jaki będzie ich koszt. Na pewno dowiemy się w swoim czasie
No to tyle niuansów Pozdrawiam serdecznie

ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 20:15   #3620
elektra1985
Raczkowanie

Dziś jak byłam u siebie w COu to dowiedziałam sie że ponoć Klubowiczki Róży nie beda już dostawać katalogów z wyprzedzeniem. Czy do Was też taka informacja doszła??

http://abcslubu.pl/suwak/12_07_2007_21_3_2004_65.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090620580113.png
elektra1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 20:21   #3621
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ceres86;9260173Tak więc jestem bardzo zadowolona :)
To był poziom o pielęgnacji (dawny podstawowy) - trwał przeszło 3 godziny, natomiast o tym drugim, czyli kolorówce na razie się nie wypowiem, bo jeszcze nie byłam. W każdym razie zasady takie same - po ukończeniu 3 kolejne zestawy za 20 zł. Przy czym zmienia się to że już nie będzie tak, że dziewczyny się malują podczas tego szkolenia, czy poznają techniki makijażu. [B
Ma to być bowiem ogólne szkolenie o kolorówce, które ma się zmieścić w 30 minutach...[/B]
Natomiast od stycznia 2009 roku, nowością/odmiennością ma być to, że Avon będzie organizował specjalne kursy, już oddzielnie, np. techniki wizażu, makijażu, gdzie będzie można nauczyć się wykonywać 3 rodzaje makijażu: dzienny, wieczorowy, ślubny. Albo jak dopasować ubiór do sylwetki :P tak więc różne kursy, różne tematyki. Tylko jeszcze nie wiem jaki będzie ich koszt. Na pewno dowiemy się w swoim czasie
No to tyle niuansów Pozdrawiam serdecznie
heh.. no to super że za trzydziestominutowe szkolenie placi się 35zł.. to lekka przesada..

Cytat:
Napisane przez elektra1985 Pokaż wiadomość
Dziś jak byłam u siebie w COu to dowiedziałam sie że ponoć Klubowiczki Róży nie beda już dostawać katalogów z wyprzedzeniem. Czy do Was też taka informacja doszła??
chyba raczej to niemożliwe, w ulotce dotyczącej KR na rok 2008/2009 jest wyraźnie zaznaczony w przywilejach "katalog okręgów prognozujących".. więc to chyba tylko plotka
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 20:40   #3622
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
heh.. no to super że za trzydziestominutowe szkolenie placi się 35zł.. to lekka przesada..
Też tak myślę, aczkolwiek nie jestem pewna czy tak będzie w każdym okręgu, bo może to zależy od tego jak to sobie prowadzący szkolenie rozplanuje...

Stary 2008-10-06, 21:47   #3623
kasia2439
Zakorzenienie

dziwne, wysłałam w sobotę zamówienie z katalogu 14 i do teraz nie ma faktury (zaznaczam że mam saldo 0,00zł) nie wiem co jest grane, mam nadzieję że jutro wystawią bo mam odbiór na środę do COKu. A co do szkolenia to bardzo chciałam na niego iść, u mnie jest organizowany 21 października i to jest akurat ten dzień gdzie mam studia do 18:10 a szkolenie jest na 17
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-06, 22:29   #3624
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
dziwne, wysłałam w sobotę zamówienie z katalogu 14 i do teraz nie ma faktury (zaznaczam że mam saldo 0,00zł) nie wiem co jest grane, mam nadzieję że jutro wystawią bo mam odbiór na środę do COKu.
nie martw się jutro będziesz mieć wystawioną fakturę, przy zamówieniach składanych na COK tak jest:
jeśli składasz zamówienie w sobotę, niedzielę, poniedziałek faktura jest we wtorek odbiór w środę; zamawiasz we wtorek faktura jest we środę odbiór w czwartek i tak dalej w całym tygodniu wygląda to mniej więcej tak:

zamówienie -> faktura -> odbiór w COK
sb, nd, pn -> wt -> śr
wt -> śr -> czw
śr -> czw -> pt
czw -> pt -> pn
pt -> pn -> wt
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 22:32   #3625
kasia2439
Zakorzenienie

mam nadzieję A chciałam się wypowiedzieć na temat peelingu z pestek winogron - cudny ździerak, nie spotkałam nigdy tak wielkich i tylu naras drobin Super a jak pachnie jestem zadowolona
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-06, 22:35   #3626
BuryKotZPiwnicy
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ci dziękuję za informacje, w takim razie go kupię
a masz możliwość wkleić jego fotki ?

Jasne W najbliższym czasie będzie w wątku z katalogami.
Stary 2008-10-07, 05:21   #3627
MagdaP
Zadomowienie

Odebralam wczoraj w COKu paczke z k14, ogladam literature do 15 - w demo jest nowa szminka ale nie ma zdjec poszczegolnych odcieni! W ciemno mam zamawiac?? Probek oczywiscie tez nie ma, a karta kolorow ledwo sie ukazala a juz ma braki.
MagdaP jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 08:43   #3628
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Na koniec szkolenia dostałam dyplom i ulotkę z zestawami produktów, które mogę kupić za 20 zł:
1 zestaw - produkty Anew (wartość zestawu: 144,80 zł):
- Korektor cellulitu Trilaser
- Program liftingujący okolice oczu
2 zestaw - produkty Solutions (wartość zestawu: 138,60 zł):
- Modelująco-liftingujący krem do biustu
- Modelująco-opalający krem do ciała
- Tonik przeciw oznakom starzenia
- Krem nawilżająco-rozświetlający na dzień SPF 15
3 zestaw - Planet Spa (wartość zestawu: 146,50 zł):
- Śródziemnomorska odżywcza maseczka do włosów z oliwką
- Śródziemnomorska nawilżająca maseczka do twarzy z oliwką
- Śródziemnomorski scrub do ciała z oliwką
- Śródziemnomorski olejek do włosów
- Śródziemnomorskie serum ujędrniające do szyi i dekoltu
I można kupić wszystkie trzy zestawy, czy trzeba wybrać tylko jeden?
Stary 2008-10-07, 09:09   #3629
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
Z ulotki w strefie wynika, że możesz każdy. Tylko tak żeby iść na oba poziomy to już 70zł. plus zestawy to kolejne 120zł
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 11:36   #3630
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
Zdecydowanie można kupić wszystkie 3.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości