![]() |
#541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: OOBE i LD
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#542 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, OOBE to to samo, co LD! Oba są wytworami wyobraźni. Podczas snu wchodzicie mimowolnie w świat astralny
![]() Co do pytania, czy można widzieć aktualny świat, to możliwe to jest tylko po wejściu, w odpowiednio daleki Focus. Polecam książkę Darka Sugiera oraz jego blog www.obemaniak.pl i książki R. Monroe ![]()
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
zdania są podzielone.. To akurat tylko Twoje zdanie. Ja sie z tym nie zgadzam. Widocznie informacje masz z zupełnie innego źródła.
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Ja biorę tabletki na depresje i odkąd je biore mam co 3 noc OOBE
![]()
![]() |
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja i bez tabsów miewałam.. podobno tak zwana "śmierć kliniczna" to jest również OOBE ..
![]() |
![]() |
#546 |
Zakorzenienie
|
Raz mi się udało uzyskać LD teraz nie po prostu już mi się niechce
![]()
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
będzie już z pare tygodni odkąd przeżyłam OOBE
nic fajnego, wiecie co jest najlepsze, że ja tego nie prakjtykowałam, tylko przeczytałam kiedys o tym i obśmiałam się z tego ![]() Ld mam co noc. świadome sny.
![]() |
#548 |
Rozeznanie
|
Też często mam LD. W sumie nie wiedziałam, że to się tak nazywa, dopóki nie trafiłam na ten wątek.
Nie wiem, dlaczego niektóre osoby chcą tego doświadczyć, w każdym razie dla mnie jest to nieco męczące. Tzn to nie sprzyja wysypianiu się, że tak powiem. ![]() A jeśli zdarza się częściej, to naprawdę tęskni się za zwyczajnym snem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Raczkowanie
|
OOBE to na pewno nie to samo co LD. to pierwsze podobno jest niebezpieczne jak się czesto praktykuje...
LD uwazam za nieszkodliwe i bardzo przyjemne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
To prawda - nie sprzyja to wysypianiu się.
Nie wiem czy Wy też tak macie, ale gdy miała często LD/OOBE to z tamtego czasu pamiętam moje sny ![]() ![]()
![]() Edytowane przez kiniaczeq Czas edycji: 2009-01-22 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Odświeżę wątek.
O matulu. Wczoraj trafiłam na forum o OoBE i troszkę sobie na ten temat poczytałam. Przyznam, że jest to fascynujące, ale czytając niektóre wypowiedzi trochę się przeraziłam. Od jakiegoś czasu budzę się dośc często w nocy. Dzisiejsza nie była wyjątkiem. Ok 5:45 obudziłam się i próbowałam znowu zasnąc aż nagle pomyślałam sobie o tym, co przeczytałam na wspomnianym wcześniej forum i ucieszyłam się, że tego nie mam, bo mnie zwyczajnie przerażają wszystkie paranormalne zjawiska. Wtedy zaczęłam sobie spokojnie zasypiac. Nagle coś w mojej klatce piersiowej zaczęło tak dziwnie wibrowac, jakby okrężnym ruchem. Słyszałam jakiś dziwny dźwięk i nagle zrobiło mi się jasno przed oczyma. Jednak, gdy przychodził strach wszystko zaczynało ustawac. Poczułam jakby coś ze mnie chciało wyjśc. Przeraziłam się wtedy, wstałam i już bałam się zasnąc. I jeszcze tak okropnie bolał mnie tył głowy. To jest straszne. EDIT Przypomniałam sobie, że niedawno doświadczyłam także LD. To akurat było przyjemne. Pamiętam, że uciekałam w tym śnie przed jakimś okropnym potworem po cmentarzu. Nagle uświadomiłam sobie, że to jest tylko sen. Zatrzymałam się, bo wiedziałam, że ucieczka nic nie da. Potwór mnie dogonił, nic nie zrobił a ja zapytałam go dlaczego za mną biegł, a on odpowiedział: "kazali mi, nie wiem dlaczego, nic nie chciałem ci zrobic". Za drugim razem we śnie jechałam pociągiem aż nagle, na moście, kończyły się tory. Wtedy panikowałam i próbowałam się z niego wydaostac, udawało mi się to. Jednak za którymś razem dotarło do mnie, że śnię. Postanowiłam nie uciekac z pędzącego pociągu i razem z nim wpaśc do rzeki. Skończyło się na tym, że topiłam się w wodzie. Chciałam się zabic, chciałam sprawdzic jak to jest, ale niestety w tym momencie pojawiała się jakaś inna sceneria. I tak kilka razy z rzędu. P.S. Przepraszam, że tak się rozpisałam ![]() Edytowane przez Anethka Czas edycji: 2009-02-11 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Fascynuje mnie to... Niedawno trafiłam na strony o LD i OOBE, nawet na Allegro są sprzedawane płyty (które w sumie nie wiem co robią)
![]() Jak można się wprowadzić w te stany?
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Miałam parę razy LD, a w OOBE uwierzę dopiero, jak coś takiego przeżyję, teraz dla mnie takie coś nie istnieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio w nocy miałam b. krótkie LD i prawie OOBE, śniło mi się, że wychodzę z siebie i wetdy się bardzo przed tym broniłam, bo się przestraszyłam. Jakiś czas temu ćwiczyłam OOBE. Nie udawało mi się, bo się przeraźliwie bałaaam!
Dziwne uczucie ogarnaiało ręce, reszta ciała ok! Tak jak podczas medytacji. Zawsze nie czuję rąk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
BAN stały
|
Dot.: OBE-prawda czy bajer?
OOBE nie doświadczyłam, aczkolwiek próbowałam wiele razy. Jednak udało mi się zapanować nad snem - cudowne uczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 | ||
Zakorzenienie
|
przeczytałam coś takiego na wikipedii;
Cytat:
Ale LD zdarza mi się już bez leków, np. wczoraj. Ja tego nie chce, a mam to ![]() Wszyscy chcą to mieć, ćwiczyć to, a ja chce wiedziec jak walczyć z OOBE ![]() ![]() Ja to w ogóle chyba jestem jakaś magiczna, nic tylko za tarota się wziąć ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- dziewczyny właśnie cos wyczytałam. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
Boże...widzisz a nie grzmisz...
!! Ludzie nie rozumiem was po pierwsze wyczytałam tu takie niesamowite BZDURY ,że mi się w głowie nie mieści.OOBE jest całkowicie bezpieczne .NIE WIECIE - NIE ZABIERAJCIE GŁOSU BO MĄCICIE TYLKO W GŁOWACH. OOBE zajmuję się już od bardzo dawna,miałam kilka wyjsc.I nieprawdą jest to,że za pierwszym razem trwa to tylko kilka sekund.Moje akurat trwało dłużej,wyleciałam na miasto,czułam jakby trwało to wieki. Wyjście wcale nie musi byc bolesne,co więcej - ból czuje mniejsza częśc osób.To samo jest przy powrocie. W OOBE nie można zginąc! To świat,który my kreujemy .Tam są nasze lęki,wspomnienia itp Gdy boisz się pająków - możliwe,że zobaczysz tam pająki .Wtedy jest jedno wyjście.Obdarzyc je miłością.To je odstrasza. Sorry,ale takich głupot jak wy tu piszecie ( przynajmniej niektóre ) to nie słyszałam.Jak ktoś ma pytania,niech tu pisze. pozdro. A i jeszcze coś .Jeśli się boisz - nawet nie próbuj cwiczyc,bo i tak Ci się to nie uda.Dopiero gdy przezwyciążysz strach ,masz jakieś szanse.To największa blokada przed OOBE. No i nie mylcie snu od OOBE.Ja wiele razy go miałam * wtedy byłąm niedoświadczona i myślałam,że to oobe ).Uświadomiłam sobie,że to były sny,gdy przeżyłąm prawdziwe OOBE,tego się nie da pomylic ze snem.Ale początki bywają mylące... A co do przechodzenia z LD do OOBE ,to ja wykorzystuję metodę drzwi.Po prostu w LD wyobrażam sobie drzwi,za którymi ,,jest OOBE " i jak w nie wejdę to wyjdę z ciała.Wtedy jak w nie wchodzę to czuję takie ssanie,jakby wiatr mnie przyciągał i wtedy już mam pewnosc,że mam OOBE .Wszystko wydaje się inne,lepsze. pozdro ,jak cos to piszcie,ja odpowiem ,bo jak czytam te wasze domysły to mi się rzygac chce ;p elo Edytowane przez landryna210 Czas edycji: 2009-07-01 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() słabo mi, niech mnie któraś łapie ![]()
![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Żaden znawca! ;/ po prostu wyprowadzam co niektórych z błędu,no i nie lubię jak ktoś się nie zna,a powtarza to co wyczytał bądź usłyszał,bo innych wprowadza w błąd...
Nie wiem czy to takie smieszne Edytowane przez landryna210 Czas edycji: 2009-07-01 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie czytaj postów na tym forum bo chyba rzyganie nie jest przyjemne?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Jednak nieznana jest ludzka arogancja. Uważaj sobie, landryno.
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:42 ---------- A co chcialaś osiągnąć swoim postem? Żebyśmy klękły przed toba i prosiły o odpowiedzi na nasze pytania? Gdybyś powiedziała to uprzejmie to nie byloby tej 'rozmowy'.
![]() |
![]() |
#569 |
Raczkowanie
|
Uprzejmie...temat oobe nie jest dla dzieci,albo dla osób które się na tym nie znają.Najpierw należy przeczytac choc jedną książkę a później pisac takie posty.I nie piszę tego ze złośliwości tylko ze zdenerwowania,jakie ploty jeszcze na ten temat wymyślą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
są ludzie, którzy leczą się psychiatrycznie po tym, jak w głowie zamąciły im te eksperymenty ze świadomością. nie wyssałam sobie tego z palca, bo takie osoby są też w moim otoczeniu i wielokrotnie byłam ostrzegana przed nierobieniem tego. nie mówię, że można tam się uwięzić, pozostać na zawsze, bo tego nie wiem z racji niedoświadczenia, ale koszmary nocne jakie później powracają przez długi, dłuuugi czas niszczą psychikę człowieka ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.