|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Słuchajcie nie nadrobie już baru - ale mam pytanie - jak się zostaje MODERATOREM Wizażu? Trzeba się zgłaszać czy jak?
|
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie moderatorów wybiera szefostwo. Ja na przykład dostałam któregoś razu PW od Agi, które po otwarciu okazało sie być propozycją zazielenienia. Ale z tego co wiem, na niektórych forach moderatorów wybrano spośród osób, które się zgłosiły na ochotnika. Często tak jest przy nowo utworzonych forach/podforach |
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipku tak pytam
nie nie ja nie mam zamiaru modowania tutaj wy sobie dobrze radzicie
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Tulipanko, masz gdzieś wątek wymiankowy, bo nie widzę?
Co byś chciała za BC?
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
no ja myślę, że nas nie wygryziesz
![]() pytałam, bo myślałam, że masz konkretne plany co do jakiegoś forum, zawsze można się wtedy dokładniej dowiedzieć u źródła, czytaj: szefostwa ![]() miałam iść spać dawno temu, może wreszcie bym się wybrala? jutro kolejny dzien na uczelni ech... jeszcze tylko ten rok i pomysle nad zmiana studiow. koniecznie!Betty - wątku ni ma Nie mam pojęcia czego bym chciała... wrzuciłam w podpis z nadzieją, że coś mi wpadnie w oko u kogoś... więc jak masz cos do oddania, to pisz PW
|
|
|
|
#4656 |
|
Rozeznanie
|
Yolu proszę ćwicz z umiarem i nie rób sobie kaloryfera na brzuchu
![]() ![]() Mendosito mam nadzieję, że ząb już nie będzie Ci mocno dokuczał. Jakie to szczęście, że u mnie się nie zanosi na ósemki (żadna dotąd się nie wyrżnęła) Fenris trzymam kciuki za nową pracę. Ja sobie bardzo chwalę pracę na umowę zlecenie, dlatego że mi zależy na elastycznych godzinach (w praktyce wygląda to tak że pracuję wtedy kiedy mi się chce i mogę )Rozwydrzona- ja zdałam prawko za 6 razem- 4 razy oblewałam na placu (zdawałam wg starych zasad) Jak już wreszcie wyjechałam na miasto to jakoś poszło. Jazda po łuku do tyłu była moją zmorą. Blue zaczynam się niepokoić, trochę za długo Cię ta głowa boli, robiłaś jakieś badania? Oj dziewczyny a mi dziś ulżyło bo wreszcie widać jakieś pozytywne efekty moich paromiesięcznych szalonych eksperymentów które robię do pracy magisterskiej.
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za szalone experymenty ?TULIPKU gdzież bym śmiała cię wygryzać
|
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
taaaak, te ''szalone eksperymenty'' to groźnie zabrzmiały
![]() dziękuję Wam, kochane Wizażanki, naprawdę od razu lepiej i lżej
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spokojnie zobaczysz JESZCZE BĘDZIEMY MISTRZYNIAMI KIEROWNICY :P
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam się pożalić na dobranoc. Właśnie wsmarowałam sobie w twarz krem nawiliżający firmy Sanflore z miodem lipowym i olejkiem z Neroli. Matko.... jak to za przeproszeniem wali! ( mam na myśli osobiste odczucia). Nie spodziewałam się, że to będzie tak intensywnie pachnieć - czuję pomarańcze plus kadzidło
Dla mnie taka mieszanka zapachowa na twarzy to za duży hardcore![]() Dobranoc wszystkim - Upsarin czas wlać do żył Zmykam do łóżeczka
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4661 |
|
Rozeznanie
|
Szalone eksperymenty polegają na mordowaniu komórek nowotworowych poprzez dodawanie do nich fotouczulacza i naświetlanie czerwonym światłem (nazywa się to terapią fotodynamiczną i jest stosowane też w klinice)- badam mechanizm w jakim te komórki zdychają. Bardzo jest to delikatnie mówiąc upierdliwe bo komórki to żywe stworzonka więc zanim zechcę je zabić muszę ja hodować- czyli dbać o nie jak o zwierzaczki; karmić, paść antybiotykami żeby się nie pochorowały
Potem jak już chcę je unicestwić i dodaje fotouczulacza to wszelkie dalsze etapy muszę przeprowadzać w egipskich ciemnościach (jedyne światło które może na nie działać potem to to czerwone). A potem jak już część mi padnie po naświetleniu robię analize białek czyli Western blot który też jest pracochłonną i wkurzająca metodą badawczą
|
#4662 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
Bo w sumie jest to ciekawe tylko wymaga rozlicznych poświeceń- babram się z tym prawie codzienne a już na pewno co drugi dzień. Na początku bardzo trudno pracowało mi się po ciemku, ale teraz już jakoś sobie radzę.
Zmieniając temat zaraz zabiorę się do testów elixiru des merveilles, shalimara light i hirisa ![]() ![]() Gryx planujesz wypracować kaloryfer? O ile Yolę odwodziłam od tego pomysłu o tyle Ciebie będę zachęcać... panom to zdecydowanie bardziej pasuje.
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Ancynamonko, wiesz co może oznaczać taki wynik badań: "aspat, alat -50% od poprzednich, ujemnej normy nie ma ale 11 i 13 to malo
bilirubina direct i total +50% od poprzedniego, za norme na 10%"? Osoba schudła w ciągu 6 miesięcy 26kg, na zdrowej diecie o ujemnym bilansie kcal. Ale była spora nadwaga. Reszta badań w normie. Cholesterol zły i markery rakowe (chyba 3 były podyższone) spadły do dolnej granicy normy. Bierze też naturalne preparaty zwalczające Candida Albicans, min. srebro koloidalne i jakieś inne tabletki. Znaleziono jednak na tomografii na kości piszczelowej 3x4 cm nieregularnego kształtu guza. Jeden z lekarzy mówił o chondromatozie. I czy jest coś takiego jak bezinwazyjne lecznie łękotki? W Rosji podobno jest taka zasada, że do lekarza chodzi się z kimś, bo lekarze żeby nie martwić pacjenta nie mówia pełnej informacji, tylko częśc tej bliskiej osobie... Moje EdM przez pierwsze pół roku od zakupu pachniało skórą, dopiero teraz czuję w nim pomarańczę i inne nuty Ale świetny jest....
|
#4666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
W kość, tłuszcz i mięśnie. Zaczynałam 3 razy, ale nie udało mi się przejść 2 tygodni. 2 pierwsze wyliczyłam tak "genialnie", że dopadły mnie boleśnie sprawy kobiece, a za trzecim... nie pamiętam Niemniej, nie dotrwałam...Cytat:
Okropność - nie tylko pod prysznicem, ale i po! 20 minut po prysznicu dalej "pachniałam piwnicą" - z rodzaju tych nieciekawych piwnic Gryxiu, a co u Ciebie? Jesienne szarugi nie dają Ci w kość za bardzo mam nadzieję?
|
|
#4667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4668 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Sabbath do Baby Doll, ew. Racheli do Jicky ![]() W chwili obecnej staram się "lecieć w dół" ![]() Cytat:
jesienne szarugi nigdy nie napawały mnie optymizmem, ale mimo wszystko daję radę ![]() No i czekam na tę zapowiadaną złotą, polską jesień ![]() --- Po prysznicu i gruntownym peelingu lica przetestowałem sobie słynne 3 kroki Clinique'a Nie jest źle - mydło nie szczypie w oczy, tonik (2), alkoholowy i ostry, co moja mieszana cera raczej lubi, no i krem - świetnie sie rozprowadza, aczkolwiek pozostawia tłustawy film (oby mi nic nie wyskoczyło ). Absolutnie bezzapachowe, co jest dla mnie dużym plusem Btw - czy tylko tonik dobiera się do rodzaju skóry, a reszta jest ta sama? |
||
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po zaaplikowaniu sobie tego wynalazku nie mogłam zasnąć, bo mnie zapach rozpraszał i nie dawał się wyciszyć ![]() Cytat:
A co do Twojego pytania, masz różne rodzaje mydełek,jeśli dobrze pamiętam extra mild, mild i oily skin. Płyny, jak wiesz też do wyboru, a ten krem, lub żel (bo też są dwa rodzaje) to jedynie nawilżający podkład pod właściwy krem. Tyle
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za ciepłe słowa. Już mi zdecydowanie lepiej, odżyłam J Dostałam wczoraj opatrunek na ten ząb i zdziałał cuda. Jutro idę ponownie.
Tym samym me myśli znów całkowicie zaprząta czwartkowy wyjazd i nie mogę się doczekać Humor mam doskonały.Przyszłam do pracy o pół godziny wcześniej, bo wczoraj wyszłam prędzej, ale te pół godziny minęły mi na porządkowaniu biurka i wysyłaniu smsów Teraz idę zrobić sobie kawy i czas zacząć pracę.Miłego dnia wszystkim życzę! |
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do Trzech Kroków - fajna rzecz, miałam kilka próbek całości, jedyne co mi nie podpasowało to tonik (miałam chyba do cery normalnej w tych próbkach) - jest jakaś wersja do cery wrażliwej?. Za to lotion nawilżający... Jak on pięknie pachnie Cudnie..., kojarzy mi się z kremem ONO dla dzieci, którym mama mnie smarowała, jak miałam z 4-5 lat. Mogłabym używać lotionu Clinique'a dla samego zapachu![]() Mendosito - miłego dnia ![]() Wracam do łóżeczka, dziś niestety czuję się gorzej
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, badań nie robiłam, ostatnio staram się omijać lekarzy szerokim łukiem. Za dużo stresu, za mało ruchu i uśmiechu, komputer i recepta na wywołanie bólu głowy gotowa. Miłego dnia. Wczoraj doszły 2 przesyłki, ale jeszcze tyle w drodze
|
|
|
#4673 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)...Takie miałam skojarzenie zgodnie z zasadą 5 uściśnięć ręki Cytat:
![]() ![]() (ale dziś u mnie szaro jak diabli...)
|
|
#4675 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie nieco lepiej. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4676 |
|
Zadomowienie
|
dla wszystkich niezadowolonych z polskiej pogody: w Londynie jest gorzej
![]() a ja mam katar bolące gardło, od 3 dni piję aspirynę z wapnem, biorę rutinoscorbin i jakoś nie mija ![]() zbieram się na zajęcia.
|
#4677 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eksperymentuj dalej ![]() Cytat:
Cytat:
Czy po miesiącu? Gryxiu, nie wiem, spróbuj ![]() Cytat:
I wracam do pracy .. |
||||
|
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoś tam kiedyś wymyślił (i ponoć zbadał), że od każdej osoby na ziemi dzieli nas 4 lub 5 innych osób, które w łańcuchu znają się. Ponownie te badania zostały przeprowadzone na podstawie Facebooka (czyli rodzaju na naszej-klasy
) i sprawdziło się (choć oczywiście, jak na wszystkich tego typu serwisach są i tam harvesterzy, ale badane ponoć były różne grupy).
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
no ciekawe
![]() ech, aż zazdraszczam tej ładnej pogody, Nolu... u mnie szaro i brzydko i w ogóle sennie ![]() Ancynamonko, to bardzo ciekawe być musi! a że widać pozytywne wyniki pracy, tzn, że je uśmierciłaś?
|
#4680 | ||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że to żmudne i męczące czasem, ale i tak normalnie zazdraszczam. ![]() Ja do jednej magisterki tez robiłam badania na żywych organizmach. Ludzkich. W tym celu musiałam jeździć na dużo imprez. Annmarie, na razie nie bardzo. Przynajmniej nie na posiadówę (bo 14 wybieram się do Was na Sabaton Perfumeryjnie najpierw Warszawa. Też nie wiem kiedy... A może Ty wybierasz się do Katowic? ![]() Może przy okazji wyślę Ci coś na maila, ale pomstowałam tu już, że nie ma co oglądać, bo wszystkie zwalone. ![]() Dziękuję. Odpisałam, odpowiedziałam (i to nie raz) i jeszcze raz napiszę - tym razem publicznie, że bardzo telewizyjne z ciebie zwierzę. Cytat:
Cytat:
Będziem trzymać i czekać na opinie lekarza. Cytat:
Tak więc nigdy nic nie wiadomo. ![]() A w kwestii latania w dół, masz jakąś cudowną metodę? Przydałoby mi się obrać taki kurs... Cytat:
Annmarie, ja mam wrażenie, że (nie wiem, czy to dobrze ujmę) my mamy podobny typ wrażliwości zapachowej, tylko styl nieco inny. Podobnie odbieramy składniki, podobne zapachy uznajemy za ciekawe, podobnie widzimy rozwój nut - ale nie używamy tych samych, bo w innych rejonach estetycznych się ustawiłyśmy. Ma to sens, co napisałam? ![]() Cytat:
![]() Zdecydowanie. I nienawidzę ich za to wszystkich hurtem. Kiedy trenowałam chłopaki z tej samej grupuy miały kalpryferki bez grama tłuszczu a mój był taki..., dyskretny. Ale był. mam nawet jedno zdjęcie, na którym widać zarys (niestety ze schyłkowego okresu, czyli sprzed dwóch lat ).Matko, ale jestem dziś śnięta! ![]() Niech mnie ktoś szturchnie... ![]() edit: Zapytam sobie jeszcze - czy ktoś byłby chętny na 15 ml Santal Noble z Lucky? Skręcamy wspólne zakupy - link w moim podpisie. Mogę też oddać do 20 ml Onyx by Sage - dla miłośniczek słodziaków.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-10-07 o 16:52 Powód: przypomniało mi się, że agituję |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:00.

nie nie ja nie mam zamiaru modowania tutaj

ech... jeszcze tylko ten rok i pomysle nad zmiana studiow. koniecznie!
Nie mam pojęcia czego bym chciała... wrzuciłam w podpis z nadzieją, że coś mi wpadnie w oko u kogoś... więc jak masz cos do oddania, to pisz PW 

Dla mnie taka mieszanka zapachowa na twarzy to za duży hardcore