|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 idą na studia cz. VIII
Nija, o zarobki mozna zapytac, ale najpierw wypada np. o obowiazki i w ogole ogolnie, a na koniec o zarobki, jesli pracodawca nie zapyta.
A co do studiow, to jak sie dostane, to za 3 lata magisterka (:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4562 | |
|
po prostu Em :)
|
Nie boisz się, że nie poradzisz sobie z matematyką?
![]() Cytat:
![]() Dziś miałam pierwszy wykład z mikroekonomii.. Powoli się wkręcam w studencką rzeczywistośc.
|
|
|
#4563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kierunek miał zablokowane logowanie...:| zapisy zaczęly się o 16 a nam się udało dopiero ok 20:30 zalogować, więc wiadomo, że ekonomia zabrała nam wszystkie fajne ![]() no i z dziewczynami moimi idziemy na siłownie miałyśmy jeszcze do wyboru ogólnorozwojówke ^^ a tak to wszystkie fajne zajęte łyżwy, badminton, tenis stołowy, tenis ziemny...no a jutro na 13:30 dopiero ![]() ale za to do 20:15 :| 2h języka, ćwiczenia z mikro i ćwiczenia z matmy...
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Nie
![]() Postanowiłam nie zamykać się tylko na przedmioty humanistyczne. Skoro inni dadzą radę to ja też ![]() Wen, no tak, o zarobki na końcu, ale właśnie tak myślałam, że ogólnie nie ma nic złego w tym pytaniu
|
#4565 |
|
Adwokat diabła
|
hej ;]
ja mam ostatnio takie filmy że szok.. ale przemilczmy.. powiedzialam sobie, ze wezme sie za matme bo polegnę.. ;]
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
ja też właśnie ruszam po zeszyt z matmy do pokoju obok;P
a jeszcze z angielskiego musze szybko zrobić.... a dzisiaj do 20:15 ;(
|
#4567 |
|
Adwokat diabła
|
zetka kochana nie marudź
jak ja mam siedzieć w niedzielę do 21 od 8 to mi się coś robi ;]
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
ha a ja juz po wykladzie.. no ale za to jutro duzo zajec
|
|
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam zaraz angielskii ; (
znaczy za godzine;p a teraz sobie zarelko przyrzadzam
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Vill ja też mam angielski za godzinę
![]() tzn o 13:30. potem okienko i na 17 ćw z matmy i na 18:45 ćw z mikro ![]()
|
#4571 |
|
Zakorzenienie
|
Zetuś, a ja po ang wolnosc [mialam juz 3 wyklady]
i ide na miasto ; )) dobra, ide po swoje spaghetti zanim mi je ktos ukradnie;p
|
#4572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zetko masz juz jakies ksiazki do ekonomi?
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po wykładach... gościu z podstaw SM, zanudził mnie i resztę grupy na AMEN... to będzie tragedija
|
#4574 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3a032fcd5bcbee239629acd e3cc1a01c42f8ddce_6076227 24de4b;9260181]Dziewczyny,
ja może wyskoczę teraz ni z gruszki, ni z pietruszki, ale mam pytanie. zadając je czuję się jak głupia gimnazjalistka, ale naprawdę mnie to interesuje. macie, albo miałyście, swoich TŻ. nagle poznajecie jakiegoś fascynującego faceta. jak sobie z tym radzicie? jak odpychacie od siebie myśli o nim? zakładając, że nadal chcecie być ze swoim TŻ, że nie chcecie tego psuć, a jednocześnie ciągnie Was do innego... hm? może to brzmi śmiesznie, ale ja ciągle mam z tym problemy. [/quote] ja sobie z tym nie radzę taka już jestem ale jeszcze nigdy nie żałożwłam tego co robiłam jestem już po zajęciach, czuję się wykończona! i jeszcze muszę się jakoś ulotnić niedługo z domku i będę spać później na kanapie, bo do przyjaciółki przyjeżdza chłopak i zostaje na noc... no cóż ona też mi się kiedyś tak odwdzięczy ![]() za 2 tygodnie mam kolosa z fizyki;/ nic nie umiem! modliłam się dzisiaj na ćwiczeniach żeby mnie nie wzięła do tablicy bo bym nic nie napisała! |
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zapisałam się na wf
na aerobik na 8 rano ... a potem 4h wykładów xDDwiem wieeem, może i bez sensu ale za to we wtorki jestem już o 11 w domu ![]() i policzyłam ile mam godzin tygodniowo... w parzyste - 23 w nieparzyste - 20 malućko, nie?
|
|
|
|
#4576 |
|
Adwokat diabła
|
Hula, to ja tak w sobotę będę się z matmą modlić ;]
|
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do mikro?? nie, ja ogolnie zadnej ksiazki jeszcze nie mam ale moja wspollokatorka ma juz jakies do mikro i ja sobie najwyzej skseruje. a ja kupie lub załatwie do matmy ![]() jestem już po angielskim i wlasnie skonczylam obiad i za 30min wychodze na te ćwiczenia z matmy i z mikro ![]() ale za to naprawde mamy tak fajnych ludzi na kierunku, że aż zdziwiona jestem ![]()
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
a to są godziny lekcyjne czy zegarowe??
|
|
|
|
#4579 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wykłady wykańczające.
Nie rozumiem kompletnie nic z tego co mówią. Prawoznawstwo już wogle jest zakręcone ![]() Musze dokupić zeszyty bo po dzisiejszym tempie pisania szybko mi sie skończą
|
|
|
|
#4580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
paradoksalnie na przedmiotach, które wydawały mi się trudne, jest OK. ale np. materiały budowlane mnie dziś zabiły; a myślałam, że to będzie bułka z masłem. |
|
|
|
|
#4581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzis jeszcze byl lajt na cwiczeniach Mam nadzieje ze tak bedzie zawsze
|
||
|
|
|
#4582 |
|
Zadomowienie
|
ja tak kończyłam wczoraj, dziś tylko do 15, do domu leciałam jak na skrzydłach
![]() ja też mam dziś o tej porze angielski, 13.15 konkretnie i to z bardzo fajnym Kanadyjczykiem, już wiem, że bardzo polubie te zajęcia ![]() a poza tym, pierwszy wykład z matmy. nie jest źle, choiciaż tempo troche przytłacza jutro na ćw okaże się, czy coś zrozumiałam...
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
mal_a_gosia Dzięki bardzo za wypowiedź
![]() A możecie pomóc mi rozszyfrować plan? Tam jest podział na grupy i czy mogę sobie wybierać np. chemię na wcześniejszą godzinę a matmę już w innej grupie? Aby tylko z tym samym wykładowcą. Bo ja np. wybrałam sobie w piątek: - Chemie z grupy E - Podst. Informatyki z grupy C - Matme z grupy E Mi się wydaje że np. ta gupa która miała w piątek chemię już w sobotę na nią nie musi isć bo to bedą te same wykłady dla grup które chemii w piątek nie miały Dobrze myślę? I zasadnicze pytanie, jak widać nie ma tu j.obcego, jak radzicie iść prosić abym chodziła na zajęcia z dziennym ( są w środę) czy może lepiej zapisać się na kurs językowy. |
|
|
|
#4584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiem o czym była... baba nie umiała włączyć mikrofonu, cos buczalo wiec gadala sama do siebie, a jej tempo... masakra.. ciagle cos wrzucala na rzutnik, jakies wzory i definicje i nie dawala czasu na przepisanie.NIKT z calegokierunku nie ma pelnych notatek... mowila ze logarytmy i pochodne musimy sobie "przypomnieć z liceum".Powiedziałą to zaraz po pytaniu kto nie miał tego materiału i 3/4 sali podniosło rękę. ma-sa-kra!!!
|
|
#4585 |
|
po prostu Em :)
|
Skoro nie masz w planie studiów uwzględnionego języka, to widocznie w ogóle go nie masz i wątpię, żeby ktoś pozwolił Ci uczestniczyc w lekcjach dla studentów dziennych.
|
|
#4586 |
|
Adwokat diabła
|
myszka współczuję, u są najpierw ćwiczenia z matmy a potem wykłady..
więc większość nie wie z czym się dany temat je.. dopiero następnego dnia mamy to tłumaczone ![]() nic tylko walić głową w mur.. ja morduje całki i wyznaczniki.. za późno jak na myślenie ;/ dobranoc!
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam jutro prawoznawstwo.. najpierw cwiczenia a pozniej wyklad.. jutro jeden z najciezszych dni.
|
|
|
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
hej hej hej
![]() zostalam zakwalifikowana do drugiego etapu kwalifikacji kandydatow hehe fajnie, tylko teraz sie musze nauczyc calej strony na czwartek na pamiec.. a jutro ide roznosic gazety na caly dzien pewnie hehe ale spoko luzik poradze sobie ;pdzis bylam w gdyni, ale tylko w redlowie, wiec nic nie zwiedzilam wielkiego ;p hyhyh ok spadam ja bo musze z ranca wstac bo jeszcze do sanepidu musze sie z rana wybrac i w ogole, na 8.30 te gazety.. ![]() no wiec dobranoc
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Wieczorna modlitwa samotnej kobiety
![]() ![]() Ojcze nasz, który jesteś w niebie Mam taką prośbę wielką dziś do Ciebie Daj mi faceta i ma być bogaty Ma mieć Ferrari - za cash nie na raty Duze mieszkanie, a najlepiej willę Ma mnie wciąż słuchać, nie tylko przez chwilę Ma mnie zadowalać kiedy mam ochotę śniadanie mi robić- nie tylko w sobotę Oglądać romanse, biżuterię kupić W życiu mym nie będzie mógł się nigdy upić Nie chce nigdy widzieć jego własnej matki Ja wydaję kasę - on płaci podatki On nie ma kolegów - ja mam koleżanki Kont ma mieć on wiele - okoliczne banki Złotych kart bez liku, czeków co nie miara Jak mi to załatwisz - wzrośnie moja wiara Znajoma znajomej miała na naszej klasie ![]() tamia Możesz mi przypomnieć co z Tobą w ogóle, tzn. gdzie się uczysz, pisałaś o tym Cosinusie... Ja mam taką sklerozę Przepraszam
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
dzień się zaczął fatalnie;/ pogoda do bani, złe samopoczucie
później było...mmmmm..... ![]() a teraz znowu jest beznadziejnie bo mam temperaturę;/ idę spać, bo jutro mam tylko jeden wykład na 13.30 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

Powoli się wkręcam w studencką rzeczywistośc.

łyżwy, badminton, tenis stołowy, tenis ziemny...