|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Dziewczyny powiedzcie mi jak dbacie o swoje miejsca intymne?? Tzn mam na mysli zele go higieny imtymnej. Ja stosuje na zmiane lactacyd plyn i emulsje wraz z zelem Pliva fem. Mam nadzieje, ze chocciaz troszke mi to pomoze aby nie nabawic sie inekcji choc wiem, ze jesli sie maja pojawic to i tak pewnie sie pojawia, no ale jakos tak lepie sie czuje robiac cos w tym kierunku
![]()
#3332 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3334 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do wózka, my na razie napaliliśmy sie na ten: http://www.allegro.pl/item448976504_...ax_lanser.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Wtajemniczenie
|
ja mam ten co zawsze płyn do higieny intymnej z Zaji,jak do tej pory starcza,nic mi sie do tej pory nie przyplątało.Dodatkowo także używam wkładek higienicznych.Myślę,że rodzaj płynu nie jest ważny.Ważna jest regularna higiena tych okolic,nawet kilka razy dziennie.A jak ma nas coś złapać to i tak złapie.ja np obawiam się,bo dość regularnie korzystam z basenu,a tam może się coś przytafić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 |
Zakorzenienie
|
hej Moje Kochane
![]() Dopadłam neta na chwilkę u rodziców to piszę do Was. U nas ok tzn ja znów przeziębiona kaszle katar itd itp więc wygrzewam się w łóżeczku. Dziś mam wizytę u świetnego lekarza cudem udało się mamie załatwić spotkanie o 22 bo on po nocach nawet przyjmuje ![]() Mam nadzieję, że będzie ok i że wszystko jest w porządku tak jak mówili nam w Anglii. Obawiam się tej wizyty. Jak tutaj wygląda wizyta u ginekologa w ciąży?myślicie że zrobi mi tylko usg?czy badanie ginekologiczne też?
#3337 |
Zakorzenienie
|
Charlotte, jastinada tak wkladki to podstawa
![]() Pytalam dlatego, ze zamierzam wybrac sie na basen niedlugo i myslalam ze moze chciaz takim plynem bede mogla sie troche sie zabezpieczyc ![]() SoNeRa fajnie, ze piszesz ![]() ![]()
#3338 |
Zadomowienie
|
czy wy macie badania ginekologiczne na waszych wizytach comiesiecznych?? J amialam tylko na pierwszej, jeszcze przed pierwszym usg, pap-smear (taka paleczke wsadzaja) i szyjke macicy sprawdzali grubosc. To bylo na poczatku lipca, od tej pory nikt mnie rozebranej nie widzial.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3340 |
Zakorzenienie
|
ja jestem badana na fotelu na każdej wizycie co 3 tygodnie
![]()
#3341 |
Zakorzenienie
|
Ja również mam na każdej wizycie czyli co ok 3 tyg .Przynajmniej wiem że wszystko ok i się nie martwie.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3342 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja sie chcialam tylko wtracic na temat badan ginekologicznych tu w USA. Podejrzewam, ze w kazdym stanie jest podobnie, wiec opowiem Ci jak bylo u mnie. A wiec tez mialam badanie na poczatku (na pierwszej wizycie) i potem dopiero moja lekarka zaczela mnie badac w 9 miesiacu (wtedy sie chodzi do lekarza juz co tydzien). W 9 miesiacu zbadala mnie ze 3 razy - oni musza to robic, poniewaz chca wiedziec, czy juz cos ruszylo i czy sie zapowiada porod. U mnie np. na takich cotygodniowych badaniach bylo wykryto 2 cm rozwarcia ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3343 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3344 |
Zadomowienie
|
schoolcraft
![]() No wlasnie troche sie zdziwilam tymi comiesiecznymi badaniami, tak jak mowilam, ufam mojemu lekarzowi i wiem, ze jakby trzeba bylo, to by mnie badal, a szczerze mowiac odpowiada mi to, ze ta moja ciaze traktuje tak bezstresowo. Teraz mam wizyty co 4 tygodnie, w 3 trymestrze co 2 tygodnie mam miec, a potem w ostatnim miesiacu co tydzien. Nastepne USG mam w 28 tygodniu, bo niby mam nisko polozone lozysko, ale oczywiscie lekarz powiedzial, ze ono napewno sie podniesie, a nawet jak zostanie tam gdzie jest, to i tak nie jest za nisko ani nic, no ale sprawdzimy w 28 tygodniu zeby sie upewnic. I zastrzyk mam dostac ![]() ![]() Aha, i powiedzial, ze kawke spokojnie moge sobie pic jak chce, jedna dziennie nie szkodzi. Dobra, lece po kawe.... dyniowa.... a w domu czeka na mnie wlasnorecznie upieczone ciasto dyniowe MNIAM (mam obsesje na punkcie ciasta dyniowego, pieke conajmniej raz w miesiacu) |
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cisnienie mierzyła mi polozna tylko 1 raz a wazyc nie wazyła ani razu, ale powiem wam ze udało mi sie wkoncu cos przytyc bo az 0,60 kg hehe czyli 60 dkg czyli na wadze przybiera maluch i reszta a nie ja!! super.......bo maluch w tym tyg podobno wazy 20 dkg a reszta to byłyby wody i lozysko...... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj mam 18 tygodni i 6 dni, czyli jutro zaczynam tydzien 20ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3347 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W Polsce z poprzednia ciążą mój lekarz badał mie przy każdej wizycie i wtedy byłam pewna, że wszystko oki, a teraz sama nie wiem, ale dostałam namiary na podobno fajnego lekarza i z czasem muszę się tam wybrać...
![]() ![]() |
![]() |
#3348 | |
BAN stały
|
Cytat:
Witaj okropnie ci wspolczuje zachowania twojego meza ja wsumie mam podobno sytulacje do ciebie nasz slub odbyl sie 27 wrzesnia i teraz jestesm w ciazy to troszke szybko ale sie juz stalo bedzimey rodizcami ,moj maz tez czesto powtarza ze jak dla niego na jeden rok to za duzo wrazen przygotowania slubne-ciaza-slub-okres mojej ciazy.....oczywiscie ze sie klocimy i to dojsc czesto i tez mnei nierozumie,chodz ostanio sie zmienil nie wiem co to spowodowalo chyab te moje krwawienia.....trzeba tp przezyc bo przecez sie kochamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3349 |
Raczkowanie
|
A ja wróciłam od lekarza i wszystko w porządku. dzidziuś rośnie, jest dość duży. z usg wygląda na 13 tydzień, pewnie po tatusiu
![]() dziewczyny mam takie pytanie jakie witaminy zażywacie po 12,13 tygodniu? |
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Zadomowienie
|
wiolka powiem ci szczerze, ze nie mam pojecia
![]() Ja chce moje dawne witaminy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.feminatal.pl/Feminatal%20...afolin400.html
![]() |
#3352 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiecie co dzisiaj znowu dopadły mnie wymioty a ja głupia myślałam że mam to już za sobą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Zadomowienie
|
Spicegirl, też mam Rh-, mąż Rh+, właśnie dostałam skierowanie na badanie pod kątem konfliktu.
Raspberry, używam płynu do hig. intymnej AA, staram się myc 2 razy w ciągu dnia (nie częściej), żeby nie zmyc flory bakteryjnej i nie osłabic pH. Z witamin nic nie biorę, tylko raz dziennie tabletkę kwasu foliowego (400 ug).
#3354 |
Zadomowienie
|
gosiunia - to twoje pierwsze dziecko? Bo wiem, ze przy pierwszym do konfliktu nie powinno dojsc, bo krew sie nie miesza, wiec tylko daja ten zastrzyk jeden. Przy kolejnych ciazach przeciwciala juz sa wytwarzane, wiec wtedy przez cala ciaze sie bierze tabletki jakies czy cos.
lece do dentysty ! |
![]() ![]() |
![]() |
#3355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3356 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam prenatal classic jest on na drugi trymestr, na trzeci trymestr jest prenatal omega-3, ale ja na trzeci trymestr chyba zmienie witaminy na inne, wyprobuje jakiejs innej firmy ale to sie jeszcze okaze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze drogi ten feminatal + DHA ja własnie o nim mysle na trzeci trymestr zeby sie przerzucic bo teraz mam prenatal classic na drugi trymestr ale moze od trzeciego zmienie ten feminatal kosztuje za 30 tabletek 47 zł a ja za prenatal 100 tabletek dałam 37 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3359 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zadomowienie
|
Tak, pierwsze
![]() Dziewczyny, a ja mam do Was pytanie, z góry proszę się nie obrażac ![]() To może zacznę ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.