![]() |
#781 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii
Cytat:
Dziewczyny mi sie wydaje ze lubienie pewnych sklepow przychodzi z wiekiem... a moze z czasem pobytu w tym kraju ... W mojej szafie jest tak duza roznorodnosc metek... ach i powiem szczerze ze bluzka, bluzce nie dorowna nawet z tego samego sklepu, wiec kupuje najczesciej ze wzgledu na material a nie metke.
![]() |
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ceny nie sa zbyt wysokie, ale trzeba dobrze patrzec ![]() ja i tak tam tylko bielizne kupuje. zreszta juz mam swoje typy bielizna - M&S spodnie - Dorothy P.. bo tylko tam znajde tak długie spodnie ![]() kurtki i płaszcze głownie w new looku i lubie H&M i Bay. A jak Next to tylk Next clearance , bo wtedy ceny sa spok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o bielizne to juz pisalam www.barvissimo.co.uk, M&S i czasami jakis inny sklep ale to zazwyczaj tylko jednochwilowki hihi ( wiecie o czym mowie)
Moje ulubione sklepy to Esprit, River Island, Next, TKMax - zawsze super buty ! czasami Top Shop, Debenhams, Mango, Benetton, H&M. Uwielbiam zakupy internetowe ebaya i asos.com ![]()
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
U mnie wygląda to mniej więcej tak:
ciuszki-New Look, H&M, TkMaxx. Czasem Primark. Ostatnio poluję także na ciuszki Abercrombie lub Hollister. Odwiedzam też czasem second hand'y ponieważ akurat w mojej okolicy mają bardzo ciekawe i markowe ciuchy. bielizna-tylko LaSenza spodnie(jeansy)-Diesel, River Island
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
U mnie to mniej wiecej tak:
Bielizna - tylko primark (staniki bezszwowe moim góru ![]() Ubrania - w tamtym roku TYLKO primark.. w tym roku Primark na ostatnim miejscu a tak to Camden, Krisp i TK MAXX. Buty - Primark, TK MAXX i Camden <- KOOCHAAMM Bizu - tylko Camden
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
ja nie kupuje w primarku, bo nie lubie stac w kolejce 15 minut i sie przepychac wszedzie. no ale jak ide z mkkolezanka to moge se postac
![]() a TK Max mnie znudził ![]() ![]() Camden ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam ciuchy z Monsoona. Zwlaszcza swetry i spodnice.
Bielizna- staniki z Nexta , majtki z La Senzy. Bizuteria- ebay Co do Marksa i Spencera to mam od nich kilka par majtek, calkiem niezlej jakosci sa. Ubran tam nie kupuje, to zupelnie nie moj styl. Raczej dla starszych pan, ktorych zreszta w M&S jest pelno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
no ubrania dal starszych Pan, kolezanka awsze ja widziala u mnie siatke z M&S sie smiala ze ja stara babcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
ja dzis bylam w brastopie. Cudnie
![]()
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
zdaje się chyba ze na zakupy muszę się wybrać...
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
A ja juz nic nie kupuje. Jestem na diecie off chocolate i off shopping
![]() Ale normalnie to czasem fajne (i tanie) buty mozna dostac w New Looku. Mam stamtad super wygodne szpilki ![]() Ubrania w moim stylu sprzedaje H&M i Next. Mam moje ulubione sztruksy-rurki wlasnie z H&M. ![]() No Monsoon tez jest fajny, ale poki co, troche za drogo dla mnie ;P Ach, no i ostatnio kupilam sobie biustonosz z La Senza przez Internet i wyszlo taniej, niz gdybym pojechala do centrum handolwego ![]() Co do M&S, to po prostu nie przypadl mi do gustu.. Moze kiedys ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#793 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii
Cytat:
![]() Zdjecie troszke przeklamuje ... szaliczek Next, rekawiczki i torebeczka TKMax
![]() |
![]() |
#794 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, pod koniec miesiąca lecę pierwszy raz do Anglii (pomysł zrodził się spontanicznie - nigdy nie byłam w Wielkiej Brytanii, nigdy nie latałam samolotem, chciałam sobie kupić jakąś fajną koszulkę
![]() 1. Czy natknęłyście się w Angli na sklep forever21? 2. Czy pod koniec października można spotkać jakieś fajne promocje i przeceny ubrań (jeśli tak to gdzie)? 3. Jakie sklepy z ubraniami i butami warto odwiedzić? Chodzi mi o ciuchy w stylu naszej berschki, h&m, pull&bear, zara itp... Mile widziane są oczywiście ceny na naszą polską kieszeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, w New Looku szpilki sa mnij wiecej w podobnych cenach jak w Primarku jakies buty na obcasie. Mieszkałam na przeciwko N-L i czasami zagladalam wlasnie na buty bo reszta dla mnie badziewna. Niektore skorzane i tylko 25f..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wklejac zdjecia
![]()
![]() |
#797 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja nic szczegolnego w UK nie wyczailam - moze Schuh z kosmicznymi butami. Ogolnie butki tutaj sa fatalnej jakosci. Wlasnie mi Brytolka powiedziala,ze na buty to trzeba ze 100 funtow wydac,zeby byly dobre... Zdziwila sie,ze kupilam w Polsce 2 pary butow i obydwi maja po 2 lata gwarancji. Primark ma tak fatalna jakosc,ze ciuchy sie pruja jeszcze przed zalozeniem nie wspominajac o praniu ![]() Lubie marke Per Una w M&S. Do niedawna wydawala mi sie za droga, ale po spadku funta jak zobaczylam w Polsce badziewne sweterki za 150zl to zmienilam zdanie i chyba czesciej bede tu kupowac. Czy ktos sie moze orientuje czy ciuchy H&M bardziej sie oplaca kupowac w UK czy w Polsce? Coz jeszcze - a , Top Shop - nie wiem co w tym ludzie widza, mam tu taki wielki sklep i nic bym za darmo nie wziela... Za to Monsoon - cudo,ale drooogoooo... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gwarancja też jest zdaje się na rok, a sposób reklamacji jest szybki i nikt nie przetrzymuje ci butów przez kilka tygodni pod pretekstem naprawy. ![]() Każdy ze sklepów ma swój urok i swoich zwolenników. ![]() Dla mnie pewne jest jedno: w Polsce nie kupisz dobrej jakości ubrań w tych cenach, butów zresztą też nie ![]()
![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Orianna, ciuch w H&M ogolnie wychodza taniej w UK, ale moim zdaniem w Polsce sa lepsze, to znaczy te, ktore do UK nie zawsze docieraja. To samo moj Tz zauwayzl
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Moonsona - piekne rzeczy ale bardzo drogie.. pamietam jak na wystawie ktora mijalam codziennie 2 razy.. wisiała piekna sukienka jakby niebieska/zielona.. i miala zdobioną górę - po prostu przesliczna - no i weszłam do sklepu (rowniez nie wiedzialam ze to taki drogi sklep i nie slyszalam o nim wczesniej).. po czym zobaczylam cenę sukienki: ok. 120F.. zdębiałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
czy ktoras z was dziewczyny wie czy ze strony janenorman wysylaja ciuszki do polski?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
W Schuh sa fajne buty
![]() Ja jak jade do Polski teraz to ciezko mi jest cos tam kupic i czesto jest drozej w Pl niz w UK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Druga rzecz kupiona przeze mnie ostatnio to plaszcz z Matalana. Widac go na zdjeciu. Kosztowal 60 funtow, to wg mnie bardzo niewiele. ![]() Czesto mam wrazenie., ze w Anglii mozna znalezc ladne ciuchy i tanie, bo to rozne promocje sa, nie wspominajac juz o outletach, gdzie ostatnio kupilam sliczne buty sportowe (skorzane tez) z Nexta za 10 funtow.
![]() |
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
wow, fajny plaszczyk... szkoda tylko, ze nie mam pojecia, gdzie jest Matalan w Leeds bo sama bym pojechala (nigdy jeszcze ni robilam zakupow w Matalanie...).
Ostatnio kupilam magazyn More! w ktorym wiekszosc prezentowanych ubran pochodzi z High Street sklepow, jak Primark, Top Shop, Dorothy Perkins etc. Niektore sa naprawde swietne. Ostatnio np byly 4 strony z zestawami za Ł30: top, dol, buty i dodatki. Czy ubralybyscie sie (modnie) w Polsce za 120zl?? ![]()
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii
Moze masz w swojej okolicy sklep Asda? Czasem Matalan jest przy Asdzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Ubrania w Wielkiej Brytanii
tez nie wiem, hehe. Z Supermarketami w Leeds centrum chyba kiepsko jest...Nic to, lece na zakupy!D
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Beekeeper, widzialam dlugie rekawiczki, jakich szukasz, w Debenhams na stoisku Oasis
![]() Ja dzis bylam na poszukiwaniach spodni. W H&M-owskich wygladalam dziwnie, wiec skonczylo sie na rurkach z DP za £25, ale Tz znow dostal znizke ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zeby znalezc Matalan wystarczy wejsc na ich strone i tam masz Shop Locator gdzie wpisujesz swoj kod pocztowy i znajduje Ci najblizszy sklep. ![]()
![]() |
![]() |
#810 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Matko, ale ludzi bylo na ulicach... W Primarku mala masakra, jak zwykle zeszta w weekend. Nie bylam tam wieeeki juz i jakze sie milo zaskoczylam gdy znalazlam sliczne fioletowe dlugie a'la zamszowe rekawiczki za 8 funtow ![]() Co do Matalana, hehe, to ja juz to zrobilam. Jest jakis 2 mile ode mnie, ale nie wiem gdzie dokladnie, nie bylam w tych rejonach a to wydaje sie byc jakos na przedmiesciach. Kupilam granatowy (czyli taki jakiego szuakalm) plaszcz w River Island, ze zlotymi guzikami, dwurzedowy. Fajna cena, Ł60 funtow, podoba mi sie bardzo, postaram sie zrobic pozniej zdjecia. I berecik kupilam znowu, i sukienke na impreze, i skorzana kurtke... Nio fajne zakupy mialam, fajne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.