Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;) - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 15:08   #2251
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XI i pewnie nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
[/b]

A jak się czujesz z przedłużanymi ? Jak z pielęgnacją ? Powiem Ci, że przeszło mi to przez myśl po tym obcięciu co mi fryzjerka zafundowała Ale szkoda mi włosów.....
Ja do prostownicy używam cementu termicznego Kerastase

czego Ci szkoda?? hehe kochana jak masz dobrze przedluzone wlosy to dzieki temu Twoje wracaja do zdrowia i sobie spokojnie odrstaja - nie sa tak narazone na czynniki zewnetrzne, prostuje je tylko z gory, odpoczywaja sobie pod przedluzonymi wlosami

jak sie czuje?? rewelacyjnie - od dawna przedluzam wlosy i za kazdym razem jak sciagam wlosy to dlugo nie wytrzymuje i zakladam sobie nowe

co do pielegnacji - ja zakladam sobie tylko i wylacznie wlosy naturalne, ciete prosto z glowy, nie przetrawione chwmicznie wiec ich zywotnosc jest bardzo dluga i nic sie z nimi nie dzieje - traktuje je tak samo jak swoje wlosy i jedyne co sie rozni w pielegnacji to to ze uzwywam specjalnej szczotki do wlosow przedluzanych

ps. moje sa obciachane i nie sa nawet do ramion - a nie widac nie? hihi
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:10   #2252
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
czego Ci szkoda?? hehe kochana jak masz dobrze przedluzone wlosy to dzieki temu Twoje wracaja do zdrowia i sobie spokojnie odrstaja - nie sa tak narazone na czynniki zewnetrzne, prostuje je tylko z gory, odpoczywaja sobie pod przedluzonymi wlosami

jak sie czuje?? rewelacyjnie - od dawna przedluzam wlosy i za kazdym razem jak sciagam wlosy to dlugo nie wytrzymuje i zakladam sobie nowe

co do pielegnacji - ja zakladam sobie tylko i wylacznie wlosy naturalne, ciete prosto z glowy, nie przetrawione chwmicznie wiec ich zywotnosc jest bardzo dluga i nic sie z nimi nie dzieje - traktuje je tak samo jak swoje wlosy i jedyne co sie rozni w pielegnacji to to ze uzwywam specjalnej szczotki do wlosow przedluzanych

ps. moje sa obciachane i nie sa nawet do ramion - a nie widac nie? hihi

To ja chyba nigdy nie widziałam przedłużonych naturalnymi , bo te co widziałam wyglądały koszmarnie, kołtuniły się na czubku
No czyli kwestia gdzie je dobrze przedłużają, ale metoda ta sama, czyli taką zgrzewarką to robią ? Ile kosztują z naturalnych ?
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:15   #2253
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
To ja chyba nigdy nie widziałam przedłużonych naturalnymi , bo te co widziałam wyglądały koszmarnie, kołtuniły się na czubku
No czyli kwestia gdzie je dobrze przedłużają, ale metoda ta sama, czyli taką zgrzewarką to robią ? Ile kosztują z naturalnych ?

hmm ja mam metoda na kera-wax a ta metoda z tego co zauwazylam jest rzadko stosowana, najlepsza podobno jest na ultradzwieki

koszt rozny od 1000 do 2500 nawet

ALE BARDZO WAZNE JEST ZEBY KTOS ZROBIL DO BARDZO DOBRZE I DOBRZE SCIAGNAL POTEM

na wizazu na watku o przedluzaniu czesto wypowiada sie Renihair - pare wizazanek u niej przedluzalo, sa bardzo zadowolone, jesli dobrze pamietam przyjmuje chyba tez w warszawie i robi tymi metodami co Ci napisalam

jesli chodzi o wloski naturalne - moge Ci zalatwic takie wlosy bo sprowadzam takie zza granicy a jak pojdziesz przedluzac to zaplacisz za robocizne
Stary 2008-10-07, 15:17   #2254
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

o mam

http://www.renihair.pl
Stary 2008-10-07, 15:21   #2255
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ja mam metoda na kera-wax a ta metoda z tego co zauwazylam jest rzadko stosowana, najlepsza podobno jest na ultradzwieki

koszt rozny od 1000 do 2500 nawet

ALE BARDZO WAZNE JEST ZEBY KTOS ZROBIL DO BARDZO DOBRZE I DOBRZE SCIAGNAL POTEM

na wizazu na watku o przedluzaniu czesto wypowiada sie Renihair - pare wizazanek u niej przedluzalo, sa bardzo zadowolone, jesli dobrze pamietam przyjmuje chyba tez w warszawie i robi tymi metodami co Ci napisalam

jesli chodzi o wloski naturalne - moge Ci zalatwic takie wlosy bo sprowadzam takie zza granicy a jak pojdziesz przedluzac to zaplacisz za robocizne
Jeszcze chwilę pogadamy i polecę przedłużyć ale koszmarnie drogi ten interes
A te włoski ile kosztują i później trzeba je ufarbować tylko ?

Musze zgłębić temat na wątku o przedłużaniu, jak powiem w domu to mnie mąż z domu wygoni
Stary 2008-10-07, 15:26   #2256
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Jeszcze chwilę pogadamy i polecę przedłużyć ale koszmarnie drogi ten interes
A te włoski ile kosztują i później trzeba je ufarbować tylko ?

Musze zgłębić temat na wątku o przedłużaniu, jak powiem w domu to mnie mąż z domu wygoni
tak musisz sobie ufarbowac - jestes blondynka wiec masz ten sam problem co ja - dobranie koloru wlosow blondy jest najciezej dostac, brunetki maja latwiej

ale spokojnie wloski ciete z glowy mozesz sobie farbowac - ja swoje rozjasnialam trzy razy i dalej sa mieciutkie

co do wloskow - mam jedna kitke blond ale jak cos to PW

wloski jak przedluzyc to rzeba je potem ladnie pocieniowac zeby sie nie odcinaly z Twoimi - robi sie to tylko i wylacznie TEMPERA - wlosow doczpionych nie tnie sie nozyczkami bo robia sie schody

ale Renia napewno wyrownuje tez wloski po przedluzeniu
Stary 2008-10-07, 18:15   #2257
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Zapowiada się kolejny tydzień ostrej pracy. W wekend tez nie odpoczełam, bo mieliśmy mały wypadek samochodowy.

Czuję się zmęczona i zestresowana.
To dobrze, że nic sie Wam nie stało.

Cytat:
Dziewczyny z poznania i okolic - proszę, zwróćcie uwagę na mój podpis. Zaginął mąż jednej z moderatorek.
Rany, nie wiem, co w takich momentach powiedzieć

Zbieram sie w końcu do domku, trzymajcie się ciepło.
Może jeszcze w domku uda mi się do Was zajrzeć... Dziś na kolację robię nalesniki. Mam kupiła mi oryginalną naleśnikarkę elektryczną. Mega naleśniki z niej będą
Stary 2008-10-07, 19:51   #2258
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86

Jeju jak tu pusto.....

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 00:08   #2259
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Stylistka przydałaby się, żeby swoim ,,obeznanym" okiem dopasować najlepszy kolorek do mojego typu urody Zielony powiadasz... a po miesiacu nie wyjdzie zieleń?
Jak sobie zrobiłam kiedyś papierek na stylistkę to wszystkie koleżanki przyleciały do mnie po porady . Stwierdziły, że już mogą mi legalnie głowę zawracać .

Cytat:
[/b]

A jak się czujesz z przedłużanymi ? Jak z pielęgnacją ? Powiem Ci, że przeszło mi to przez myśl po tym obcięciu co mi fryzjerka zafundowała Ale szkoda mi włosów.....
Ja do prostownicy używam cementu termicznego Kerastase
Moja koleżanka ostatnio sobie przedłużyła. Łooooo co to było . Opowiadała jakie to piękne włosy do pasa będzie mieć i w ogóle... W tej chwili ma włosy do ramion... Na dodatek nie wyglądają jakoś imponująco, sprawiają wrażenie włosób błagających o obcięcie .

TŻ dzisiaj po mnie przyjechał do szkoły... I z tej okazji robił za autobus .
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 05:42   #2260
rav12345
Wtajemniczenie

Chcialam cos do was popisac, ale jak zobaczylam informacje o mezu Tav, to mnie zatkalo. Powystawialam link gdzie moglam... niech sie szybko znajdzie .
Stary 2008-10-08, 07:23   #2261
ANITKA79
Zadomowienie

Dziewczyny MILEGO DNIA WAM ZYCZE

i ZMYKAM DO PAPIEROW

Edit:

Taverney ja wierze ze Twoj maz sie odnajdzie Jedyne co moglam zrobic to sie pomodlic Trzymaj sie dzielnie i nie poddawaj
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 08:33   #2262
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Jak sobie zrobiłam kiedyś papierek na stylistkę to wszystkie koleżanki przyleciały do mnie po porady . Stwierdziły, że już mogą mi legalnie głowę zawracać .

Moja koleżanka ostatnio sobie przedłużyła. Łooooo co to było . Opowiadała jakie to piękne włosy do pasa będzie mieć i w ogóle... W tej chwili ma włosy do ramion... Na dodatek nie wyglądają jakoś imponująco, sprawiają wrażenie włosób błagających o obcięcie .

TŻ dzisiaj po mnie przyjechał do szkoły... I z tej okazji robił za autobus .
no to na fajna fryzjerke musiala trafic - tak jak juz pisalam, przedluzanie wlosow to swietna sprawa ale jesli ma sie to zrobione profesjonalnie.
ja sobie przedluzam caly czas i nosze ok pol roku, potem sciagam wlosy i zakladam znow te same gdyz wlosy ciete prosto z glowy sa wielokrotnego uzytku i tylko takimi wlosami powinno sie przedluzac - moim zdaniem powinno sie wycofac wszystkie pseudo naturalne wlosy ktore po miesiacu robia sie szczota
Stary 2008-10-08, 09:07   #2263
kaska87
Zakorzenienie

cześć wiecie coś o Pwle znalazł się?

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 09:22   #2264
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
cześć wiecie coś o Pwle znalazł się?
Nie wiem.

Bardzo współczuje Tav Czekanie bywa najgorsze
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 09:38   #2265
L_V
Zakorzenienie

Jeszcze się nie znalazł - tak przynajmniej wynika z ostatniego wposu Tav, z wczoraj ok. 22. Eeh. Ciagle o tym myślę.

jak to możliwe że w XXI w człowiek przepada jak kamień w wode i nie można go znaleźć....
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 10:07   #2266
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

trzeba miec nadzieje - napewno sie znajdzie, trzeba byc dobrej mysli
Stary 2008-10-08, 10:15   #2267
hania811
Zakorzenienie

Cześć...pierwszy raz na naszym wątku w środę rano jest pusto.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 10:17   #2268
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Cześć...pierwszy raz na naszym wątku w środę rano jest pusto.
ja jestem ale smutno mi z powodów osobistych i też z powodu męża Tav

Stary 2008-10-08, 10:22   #2269
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
no to na fajna fryzjerke musiala trafic - tak jak juz pisalam, przedluzanie wlosow to swietna sprawa ale jesli ma sie to zrobione profesjonalnie.
ja sobie przedluzam caly czas i nosze ok pol roku, potem sciagam wlosy i zakladam znow te same gdyz wlosy ciete prosto z glowy sa wielokrotnego uzytku i tylko takimi wlosami powinno sie przedluzac - moim zdaniem powinno sie wycofac wszystkie pseudo naturalne wlosy ktore po miesiacu robia sie szczota
U niej problem leży chyba właśnie we włosach... Jej naturalne są bardzo gładkie i zdyscyplinowane, a te przedłużone bardziej żyją swoim życiem i jakoś tak niefajnie to wygląda .
Stary 2008-10-08, 10:22   #2270
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze się nie znalazł - tak przynajmniej wynika z ostatniego wposu Tav, z wczoraj ok. 22. Eeh. Ciagle o tym myślę.

jak to możliwe że w XXI w człowiek przepada jak kamień w wode i nie można go znaleźć....

Ehhh wczoraj spać nie mogłam w nocy, cały czas o tym myślałam

Cześć
Stary 2008-10-08, 10:29   #2271
pollynema
Zadomowienie

Ostatnio mnie mało trochę było, a to przez to, że wpadłam w wir twórczej pracy. Może to dziwnie zabrzmieć, ale po 3latach tworzenia wracam do korzeni, tam gdzie moje prace były najbardziej przesycone emocjami. Nigdzie nie publikuję, bo coś czuję, że to w końcu może być materiał na moją pierwszą wystawę. Jestem w szoku jak bardzo teraz jestem produktywna, normalnie praca za pracą. mimo, że stworzenie jednej to kilka godzin. Oprócz tego zwijam się w bólach okresowych.

No to tyle u mnie, a tak w ogóle to dzień dobry
Stary 2008-10-08, 10:29   #2272
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
U niej problem leży chyba właśnie we włosach... Jej naturalne są bardzo gładkie i zdyscyplinowane, a te przedłużone bardziej żyją swoim życiem i jakoś tak niefajnie to wygląda .
To moja znajoma ma odwrotny efekt. Swoje włosy ma delikatne i puszące się (zyja własnie własnym życiem). Po przedluzeniu wygląda tak jakby spod tych jej puszących sie wlosow wyrastaly piękne gladkie zdrowe równiutkie włosiska.
Wygląda fatalnie...zrobial sobie ogromną krzywde za 1500 zł.
Stary 2008-10-08, 10:33   #2273
pollynema
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Lemoorka.
Nic się nie stało, nie rozbiliśmy się, bo TZ zapanował nad samochodem. Zaczęłay nam sie palić hamulce i TZ zdazył jakoś wyhamowac i zjechac na parking przed zajazdem. Stamtąd nad odholowano (za kosmiczne pieniądze).
Wczoraj samochód cały dzień był w warsztacie i nie mogli znależć usterki. Chyba dopiero po 6h w końcu znaleźli i mogliśmy bezpiecznie wrócić do warszawy.

Mieliśmy ponoć szczescie,b o w warsztacie powiedzieli, ze przód samopchodu mógł się zapalić. Wolę o tym nie myślec.

Nadenerwowałam się tyle, ze lepiej nie mówić.
Uch ot już kolejna kobietka z naszego grona, która miała niebezpieczną przygodę z autem.

Cytat:
Dziewczyny z poznania i okolic - proszę, zwróćcie uwagę na mój podpis. Zaginął mąż jednej z moderatorek.
O matko... Straszne, biedna Tav
Stary 2008-10-08, 10:33   #2274
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
To moja znajoma ma odwrotny efekt. Swoje włosy ma delikatne i puszące się (zyja własnie własnym życiem). Po przedluzeniu wygląda tak jakby spod tych jej puszących sie wlosow wyrastaly piękne gladkie zdrowe równiutkie włosiska.
Dlatego ja stwierdziłam, że jeśli nagle zechcę mieć długie to po prostu zapuszczę
Stary 2008-10-08, 10:41   #2275
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wczoraj trochę zgłębialam temat wieczorem, ale nie jestem przekonana...faktycznie u Svinecki jest efekt super , ale ja takich nigdy nie widziałam, a te co widzę strasznie są tandetne i wulgarne
Nawet ta galeria w wczorajszego linku co Svinecka zamieściła, normalnie większość dziewczyn skojarzyła mi się jednoznacznie.....mimo że twarzy nie widzialam Tragedia, za taką kasę to trzeba mieć 100% pewności, że będzie ok.
Aha a powaliła mnie tez pilęgnacja tego, np. mycie głowy na stojąco , nie daj boże głową w dół Czyli przepraszam jak ?

Edit
Zdziwiła mnie info, że Doda ma też doczepiane włosy, mega profesjonalnie i naturalnie ma zrobione Nie to co kiedyś Mandaryna...........
Stary 2008-10-08, 10:46   #2276
kaska87
Zakorzenienie

a ja myję włosy głową w dół i mam super zdrowe mimo, ze je prostuję codziennie

Stary 2008-10-08, 10:54   #2277
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj trochę zgłębialam temat wieczorem, ale nie jestem przekonana...faktycznie u Svinecki jest efekt super , ale ja takich nigdy nie widziałam, a te co widzę strasznie są tandetne i wulgarne
Nawet ta galeria w wczorajszego linku co Svinecka zamieściła, normalnie większość dziewczyn skojarzyła mi się jednoznacznie.....mimo że twarzy nie widzialam Tragedia, za taką kasę to trzeba mieć 100% pewności, że będzie ok.
Aha a powaliła mnie tez pilęgnacja tego, np. mycie głowy na stojąco , nie daj boże głową w dół Czyli przepraszam jak ?

Edit
Zdziwiła mnie info, że Doda ma też doczepiane włosy, mega profesjonalnie i naturalnie ma zrobione Nie to co kiedyś Mandaryna...........
O, no właśnie, to nieszczęsne mycie głowy... Moja koleżanka jeszcze strasznie się boi, że ktoś jej zrobi "czochrańca". Twierdzi, że to byłby koniec dla przedłużonych włosów.
Stary 2008-10-08, 10:55   #2278
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Edit
O kurcze o takim wymogu nie slyszałam.
Moja znajoma niby zrobila w najlepszym salonie, najlepszą metoda i wlosy pierwszy sort.
A efekt tragiczny.

Ja nie mogę doczekać się na przesylkę..szczególnie po tym jak przeczytalam opinie o tym jedwabiu. I bardzo mnie ciekawi jak sie spisze szampon Klorane, który L_V mi kiedys polecała.
Im mam dłuzsze wlosy tym większego świra mam na ich punkcie.

Całe zamówienie w aptece to specyfiki na wlosy ( za wyjątkirm Acne Derm, mam zamiar niszczyć zaskórniki męża)
Stary 2008-10-08, 11:01   #2279
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze o takim wymogu nie slyszałam.
Moja znajoma niby zrobila w najlepszym salonie, najlepszą metoda i wlosy pierwszy sort.
A efekt tragiczny.

Ja nie mogę doczekać się na przesylkę..szczególnie po tym jak przeczytalam opinie o tym jedwabiu. I bardzo mnie ciekawi jak sie spisze szampon Klorane, który L_V mi kiedys polecała.
Im mam dłuzsze wlosy tym większego świra mam na ich punkcie.

Całe zamówienie w aptece to specyfiki na wlosy ( za wyjątkirm Acne Derm, mam zamiar niszczyć zaskórniki męża)

Ja wczoraj się zaczytałam w temacie to doznałam szoku

Najlepsze było jak laska zapłaciła 2000 zł. miała z naturalnych i tak była załamana że po dwóch dniach poszła zdjąć

Najlepiej mieć swoje i zdrowe Ja tez mam teraz fioła na punkcie włosów, dzisiaj kupię witaminy do łykania, mam dosyć grube włosy i do tej pory szybko rosły więc do lata będę mieć do łopatek A zimę przezimuję, wzmacniając je maskami i wszystkim czym się da
Stary 2008-10-08, 11:10   #2280
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
dawno mnie nie było

przeczytałam tylko mezu Tav bardzo mi przykro... wierze ze wszytsko bedzie dobrze.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości