|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
zdzieram plaster rozgrzewający co sobie wczoraj nakleiłam na plecy....ałaaaaa jak boli !!!!
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-10-07 o 22:36 Powód: proszę nie pisać post pod postem, w tym celu korzystać z funkcji edytuj bądź multicytowania, takie mamy zasady forum |
||
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja.... hmmm... prawie dzisiaj kupiłam konia... tego: http://www.proequo.pl/forum/viewtopic.php?id=3108 nie miałam wcale takiego zamiaru ale czasami czytam sobie to forum i jak zobaczyłam ten wątek to aż mnie zamurowało... zwłaszcza, że jutro jadę do Szczecina. Normalnie nie zastanawiałam się nawet 5 min., tylko złożyłam wniosek w mBanku o kredyt (przyznali mi w 15 min ) i skontaktowałam się z właścicielką fundacji. Ale już się okazało, że to jakaś głupia plotka. Z jednej strony dobrze bo koń jest bezpieczny...a z drugiej troszkę mi smutno, bo jakoś tak miałam przez chwilę poczucie misji no i prawie stałam się właścicielką konia ehhh czasami nie potrafię się opanować jak widzę zwierzaka w potrzebie ale już mi chyba tak na zawsze zostanie
|
|
|
#4025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrywalam 30 min...bol jak nie wiem teraz mam posmarowane mascia konska Cytat:
wazne aby byl zdrowy i nie byl kucem ani konisiem polskim tylko raczej z tych wiekszych no i cena musi byc niska bo niestety nie mamy duzo
|
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieciaczki w betach i takie tam ![]() A wczoraj na jednym z portali kucharzeniowych,[ zaraz dam linka] znalazłam przepis na masę cukrową [ta masę co się wląsnie torty obkłada, np. ślubne w polaczeniu z barwnikami spożywczymi można wyczarować cuda. zaraz pokażę. ]edit: Ta masa średnio smaczna jest, ale za to jak wygląda! ![]() Przepis na masę: http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis30981.html torty z masą: http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1453724,3,5,667.html http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1431947,3,17,667.html http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,1208242,3,51,667.html http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,863282,3,131,667.html http://fotoforum.gazeta.pl/3,0,808929,3,140,667.html motley super pomysł na tą masę tortową z cukierkami. A długo to gęstnieje jak się ostudzi? a nie lepiej to zmieszać z masłem w temperatuyrze pokojowej? ![]() Cytat:
Nie mniej jednak nic przyjemnego ten plasterek, ale jaką ulgę przynosi.
|
||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mam masc ktora mojemu tacie pomogla... to jest specjalna dla koni no ale na razie dalej boli a do pracy trzeba isc... ehhh i to na 7 godz ;/ buu najgorsze jest czekanie na busa musze wychodzic prawie godzine szybciej... bo busy lubia sobie nie przyjezdzac :/
|
|
|
#4028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmmm jak teraz o tym myślę to chyba faktycznie w przepisie było napisane, że cukierki rozpuszcza się w mleku i jak to przestygnie to dodaje się masło i miksuje. Ale ja na pewno nie doczekałam z masłem aż zupełnie to mleko się ostudz,i bo potem trochę czekałam aż masa zgęstnieje do odpowiedniej konsystencji. Nie trwało to jakoś strasznie długo... z 30 min może.
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
motley no to jak wykorzystam przepis na masę cukierkową, podkład na ciasto z murzynka, i jeszcze obłożę to masą cukrowa to Tz padnie z zachwuty
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
#4031 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, wczoraj podliczylismy koszty wesele i TZ uważa, że 25.000 za jedną noc to strata kasy a ja nie chcę jakiegoś durnego obiadu na 20 osób gdzie siedzi się jka na stypie
|
#4033 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
no ale wiesz sukni garniak i tak musiecie kupić więc to nie są takie duże różnice w cenie ile Wy za wszystko płacicie?
|
#4035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
na +/- 70 więc nie jest to jakiś wielki bal
|
#4038 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
Kliwia, a żeby ta masa miała różne kolorki tak jak na tych tortach to trza dodać jakieś barwniki w trakcie "tworzenia" tej masy czy co? Wiesz może gdzie można kupić jakieś fajne ozdoby na torty? Wczoraj byłam w Lidlu i kupa, nie ma nic. A glukozę gdzie można kupić? Na allegro widziałam fajne ozdóbki, z Niemiec sprowadzane.
|
|
|
|
#4041 |
|
Zakorzenienie
|
no ja nic nie wymyslam spejalnie ma być normalny obiad tort jedzenie itd koszty różnią sie: orkiestrą, kamerzystą bo suknie jedzenie też musisz kupić na nawet najskromniejszy obiad więc chyba te 4.000 róznicy nie robi
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
popscene ja widziałam ozdoby w Kauflandzie, myśle ze w tesco mogą też byc, albo w cukierni mają często [u mnie mają
]Żeby masa miała kolory to się dodaje barwnika spożywczego - na allegro sa jakies niemieckie po kilka złotych. najlepiej wtedy taka masę podzielić w zależności od ilośći kolorów jakie chcesz użyć. i mieć np. 3 kulki w trzech kolorach. ![]() A glukozę w proszku widziałam w swoim rodzinnym mieście w delikatesach na dziale ze zdrową żywnością. Myślę że w tych działach trzeba szukać. |
|
|
|
#4043 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Kliwio za wyczerpującą odpowiedź
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4044 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4045 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() mam nadzieje, ze mnie ktos jeszcze pamieta hehe ![]() kurcze nie miałam ostatnio czasu na neta (praca na nocki z TZ od 17 do 5 rano w drukarni) a potem jak juz byłam na necie to jak tylko cciałam właczyc wizaz to mi sie net gasił mam nadzieje, ze dzis w koncu sie uda z wami pogadac![]() niestety nawet nie nadrabiam bo nie bede w stanie (jak bylo cos waznego to byłabym wdzieczna za wiadokosci) aha co sie stalo z Tawerney bo cos tam wyczytałam ze ktos zaginał. ale nie wiem o co chodzi
|
|
|
|
#4046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj poza tym
|
|
|
|
|
#4047 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette sama tez chciałam przyjęcie, ale w zasadzie robimy małe wesele, z uwagi na to że i tak by musieli wszyscy dojechac i tak, to niech już zostaną do białego rana. jeden koszt, przynajmniej dla nas. I bardzo mi się takie przyjęcia eleganckie podobają.
Mam nadzieje, że moje wesele tez takie eleganckie będzie.![]() I wiem, że nawet gdyby nie było dj'a i tylko obiad i kawa i deser, to i tak rodzinka by się nagadała za wszytskie czasy to godziny 23 minimum. i to tylko z naleweczką jakąś. ihihkaśka a koszty każdego wesela można ograniczyć do minimum. ![]() nie wynajmując smaochodu, kupując tańszą suknię, np. z odzysku, nie wynajmując dekoratorki na ślub, kupić mniejszy bukiet, zrezygnowac z kamerzysty i kupić mniej wódki. No i nie robić poprawin. troche by się uzbierało na pewno.
|
|
|
|
#4048 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie1983
własnie doczytałam. jestem w szoku i bardzo współczuje Tav, kurcze co ona moze teraz biedna przezywac. wierze, ze wszystko bedzie dobrze |
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
u mojego brata bylo 60 osob i ludzie sie super bawili-opuscili sale dopiero o 8,30
takze nie ma znaczenia ile osob, jesli tylko towarzystwo chce sie bawic. u mnie bedzie ok 110. tylko najblizsza rodzina (jak sie domyslacie dosc duza) i ci przyjaciele bez ktorych nie mozna zyc! wiem ze koszty beda ogromne, dlatego wprowadzam male ciecia-zaproszenia zrobie sama-beda oryginalne i duzo tansze niz te kupne recznie robione, kosciol bede sama przystrajac i samochod, za ktory nie zamierzamy placic tylko poprosic znajomych tez. suknie chyba uszyje, alkohol mamy juz teraz kupiony, bo pozniej swieta, sylwester i wielkanoc, wiec wodka na pewno nie potanieje! restauracje mamy nowa, ladna i ciepla, ale nie jakas ekzkluzywna-wynegocjowalismy cene 130zł od os bez poprawin, do tego dojdzie wspomniany alkohol, napoje i ciasta (sa tez takie panie, ktore zzajmuja sie pieczeniem na wesela i wychodzi to troche taniej niz z cukierni). tyle chyba
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:53.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)