Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 18:17   #2761
st_ella
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

Cytat:
Napisane przez ..Asia.. Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie - bo ja jeszcze wożę Kalinę w głębokim wózku (pewnie jestem jedyną na forum) ..ale mam tam podnoszone oparcie i ona tak własnei chce jeździć. Ale czy dla 4 miesięcznego dziecka to nie jest złe??
Asia a sadzasz ja w foteliku? sadzasz w lezaczku? moim zdaniem to nie jest zle...
no mowi to osoba która wozi juz swoja core w spacerowce... wprawdzie tylko na plasko... tzn jest to takie kubelkowe jak w lezaczku...
mam 4 poziomy w spacerówce... i jest na tym najnizszym ale jednak moze obserwowac z tamtad wszystko i jej sie bardzo podoba..
tu zdjecie tatą

dziś pierwszy raz dałam małej sztuzczne mleko tak 100 ml aby zobaczyć jak toleruje czy zje...
przecież kaszki są też na moykikowanym...
i dałam jej butle wypiła bez mrugniecia
a potem jeszcze z piersi....
jej bez róznicy czy ciagnie ze smoka czy z piersi... byle jeść i byle to nie były ziemniaczki ze szpinakiem których nie znosi!!!

Cytat:
Napisane przez senna24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wasze maleństwa tez się dławiły prawie za każdym razem przy karmieniu?? moja tak łapczywie je że aż kaszle i przez chwilke powietrza nie może złapać. Każde kolejne karmienie to dla mnie ogromny stres. Macie z tym jakieś doświadczenia ?
Stefcia też bardzo łapczywie jadła...nadal je...
musisz ja odciagac co jakis czas od piersi... a jak sie dławi to poklepywać delikatne po pleckach...
ja niczego innego nie próbowałam...
no i w takim wypadku koniecznie ją odbijaj. jeśli nie chce jej sie odbić połóż na chwilkę i weź za moment do góry i powinno sie odbić....

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:20   #2762
Martucca
Rozeznanie

U nas znow nocka zombie Trzy pobudki- jedna maz odstawil (udalo mu sie uspic malego bez wyciagania z lozeczka), dwie nalezaly do mnie bo tutaj w gre wchodzil glod

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
Matrucca - u nas przeboje ze spaniem trwały coś ok 1.5tygodnia
Heh, mam nadzieje, ze u nas to sie wkrotce skonczy i moj aniolek sie "naprawi"

Cytat:
Ale Kalina za cholere nie bedzie leżeć! Ona musi cos widzieć i już! I co chwilę sprawdza czy jestem, jak mama prowadziła wózek (poszłam na moment do kiosku) to zaraz płacz - dlatego nie chcę jeszcze spacerówki, bo tam nie mogę jej weiźć przodem do siebie.
U mnie podobnie- Thorkilowi nie podoba sie jazda na plasko. Nasza pielegniarka powiedziala, zeby go nie sadzac w spacerowce dopoki nie bedzie sam umial siedziec i ja sie tego trzymam. Zainwestowalam za to w nosidelko i byl to strzal w "10". Malemu bardzo sie to podoba- w koncu widzi, co sie dzieje dookola. Po 15-30 minutach takiego noszenia jest juz zmeczony i bez protestow daje sie polozyc w wozku. Mam tylko nadzieje, ze nauczy sie siedziec zanim bedzie wazyl 15 kg (limit nosidelka i mamy )

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiące piersią powiedzcie czy Wasze dzieci tez się na w Was tak wpatrują jak jecie bądź pijecie, bo moja Julia to patrzy się jakby rozumiała, że jemy coś dobrego jej nie dajemy i ona to tylko cyca i nic więcej
Moj maly tez jest strasznie zainteresowany tym, jak jemy (sadzamy go w lezaczku na przeciwko stolu). Zazwyczaj w tym czasie zachciewa mu sie jesc . W koncu to rodzinny posilek Podobno to pierwszy sygnal, ze dziecko jest gotowe do przejscia na pokarmy inne niz mleko?

Cytat:
Dziewczyny czy wasze maleństwa tez się dławiły prawie za każdym razem przy karmieniu?? moja tak łapczywie je że aż kaszle i przez chwilke powietrza nie może złapać. Każde kolejne karmienie to dla mnie ogromny stres. Macie z tym jakieś doświadczenia ?
Dokladnie tak jak napisala Stella: odsun na chwile od piersi, odbij, zeby powietrze nie poszlo dalej, do jelit, bo bedzie ja bolal brzuszek... Nie stresuj sie.
Moj babel do tej pory lapczywie je, krztusi sie i zalewa mlekiem. To sie juz chyba nie zmieni

belief

- do not underestimate the strength within."

Martucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:29   #2763
..Asia..
Wtajemniczenie

Martuca a jakie masz nosidełko? Jakie polecacie nosidełka, tak zeby plecy nie bolałay...i czy w ogole jest sens teraz to kupować, skoro idzie zima?
Stary 2008-10-07, 20:37   #2764
st_ella
Wtajemniczenie

dziewczyny z Poznania i okolic prosze zapoznajcie się:
ZAGINĄŁ MĄŻ JEDNEJ Z WIZAŻANEK

Stary 2008-10-07, 20:51   #2765
Kjane
Zadomowienie

My już po chrzcinach - Hubert przespał całą mszę, obudził sie pod koniec i zaczoł marudzić bo zblizała się jego pora na jedzonko
Ale jestem zadowolona że w trakcie mszy nie płakał - były jeszcze 4 chrzty i dziaciaczki gfrzeczne jak aniołeczki
Ale gorzej było na przyjeciu - Mały zdezorientowany: pęłno ludzi, jakies obce twarze, ciotki go nosiły, przutulały - średnio mu się to podobało - co chwila płakał. było 30 osób więc miał prawo być lekko rozdrazniony. Zasnoł mi na ręku ze zmeczenia i od wrazeń o godz. 19 i spał do 3 w nocy.
W poniedziałek jeszcze marudził - dopiero jak wróciliśmy od moich rodziców i zorientował się ze jest u siebie to się uspokoił, ale chyba zaczyna się problem ząbkowania u nas - wieczorami płacze i piąstki wpycha do buzi -
Czym smarujecie dziąsełka Maluszków żeby ich nie bolało?

..Asia.. wiem doskonale co musiałas przechodzić w dzień chrzcin - u nas było dokladnie to samo Dobrze ze ten dzien mamy już za sobą - kolejna impreza to dopiero komunia

malgo - ja przepajam rumiankiem, wodą przegotowaną z cukrem i herbatką z kopru - ale z tej ostatniej zrezygnowałam dzisiaj bo wczoraj strasznie się po niej prężył i płakał
Przepajam dwa trzy razy dziennie - przed południem rumianek a po południu do tej pory był koperek, a dzisiaj zamiast niego woda
Wypija po 140 ml.
Dzisiaj dałam mu 200 ml mleczka - chciałam sprawdzić czy wypije - nie wypił więc pozostajemy przy 170 ml.

Wpółczuje wam nocek zombi - ja mogę sie spokojnie wyspać.
Bądźcie dzielne!!!

Z ta spacerówka muszę spróbować bo Hubert też tak średnio lubi w gondoli
dzisiaj nie byłma z nim na dworze - w sumie to ostatnio był na spacerku w sobotę, trochę na dworze w niedziele.
Jutro ma u nas nie padać - sprawdziłam wiec wyjdziemy chociaz na godzinke - ale jak pomyśle o tym znoszeniu wózka
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 21:01   #2766
Martucca
Rozeznanie

Asia ja mam takie zwykle nosidelko... Ale jestem zadowolona, bo ma szelki na krzyz i przez to ciezar jest rownomiernie rozlozony

Do tego nosidelka mam taki kombinezonik: chroni przed wiatrem i deszczem (a dziecko mi w nim usypia po 5 minutach )

http://www.guloggratis.dk/barn-baby/...81?bigimages=1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nosidelko.jpg (35,5 KB, 21 załadowań)

belief

Stary 2008-10-07, 21:06   #2767
senna24
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny. Przytrzymałam ją dłużej i tak jej się odbiło,że chyba ja nigdy tak nie bekłam ;p Od razu jestem spokojniejsza
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 21:29   #2768
Sonia11
Wtajemniczenie

senna - a może mleko Ci za szybko leci i mała nie nadąża łykać - jęśli tak jest to możesz spróbować karmic "pod górkę" - z tego co pamiętam niektóre dziewczyny to praktykowały, ale nie pamiętam dokładnie która...
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 23:02   #2769
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

kurcze macie problemy z tym wozeniem w wozku, u mnie jest ok,bo ja od poczatku woze go w foteliku samochodowym ktory naklada sie na wozek i takim sposobem jest twarza do mnie ale w pozycji polezacej i moze sie rozgladac,moge go obudowac dwoma daszkami jak zimniej jest czy wieje czy pada deszcz,fotelik jest do hmm jak sie nie myle to cos do 10kg a wiec mamy jeszcze powiedzmy ok dwa miesiace akurat skonczy 5 miesiecy kiedy przejdzie na spacerowke, ktora ma 3 poziomy wyskokosci oparcia wiec powinno byc ok
Stary 2008-10-07, 23:33   #2770
Martucca
Rozeznanie

Caterin super sprawa z tym fotelikiem nakladanym na wozek Mozesz wkleic jakies foty? Nigdy czegos takiego nie widzialam...

belief

Stary 2008-10-08, 07:20   #2771
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Martucca nie mam dokladnego zdjecia tego wozka jak to wyglada ale masz tu taki model jak ja mam tu na tej stronce

http://images.google.pl/imgres?imgur...%3Dpl%26sa%3DG

Asia no wykombnujemy jakies zdjecie z misiem

a wiecie co my ostatnio bylismy w weekend w takim miejscu dla dzieci taka konstrukacja gdzie trzeba sie wspinac czolgac itp takie wielkie zeby przejsc od poczatku do konca trzeba sie namachac, byy tez inne atrakcje i wiecie pelno dzieciakow glosno, a moj Sebastian siedzial spokojniutko przez 2 godziny i nawet na koniec w tym halasie zaczal usypiac

Edytowane przez Caterin17
Czas edycji: 2008-10-08 o 08:09
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 08:05   #2772
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martucca Pokaż wiadomość
Caterin super sprawa z tym fotelikiem nakladanym na wozek Mozesz wkleic jakies foty? Nigdy czegos takiego nie widzialam...

ja też mam coś takiego - mój fotelik rozkłada sie na płasko. Używałam tylko latem i bradzo krótko, bo ten fotelik wydawał mi sie niewygodny i ciasny. Potem kupiłam gondolę do stelaża wózka (ostatnie zdjęcie)

Martuca super masz to nisidełko, szczególnie ten spiworek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (42,4 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik w srodku.jpg (61,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gondola.jpg (57,9 KB, 36 załadowań)
Stary 2008-10-08, 08:51   #2773
sybillla
Zakorzenienie

ja mam takie nosidełko:
http://www.allegro.pl/item445726115_..._62zl_hit.html
na szczęście kupiłam je za pół ceny bo nie jest zbyt dobre nie polecam go gdyz dość mocno obciąża kark ( przez to jedno ramię )

macie już śpiworki na zimę dla szkrabów?
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 09:16   #2774
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

dziewczyny, przecież fotelik też jest niezdrowy dla dziecka, jeszcze żeby wozić noworodka na spacerach...., no chyba że rozkładany na płasko; każdy robi jak uważa

nie wiem co u nas się dzieje - pisałam że marudna jest, mam problemy z usypianiem jej, a wczoraj trzy razy się budziła po odłożeniu i rączkę wpychała ale tak inaczej - nie ssała jej tylko jakby pocierała, albo ja sobie to wyobrażam, no i jeszcze jak ją trzymam tak jak wcześniej opisałam że ma moją rękę pod brodą i tak naciska na nią ustami to słyszę jak coś jej przeskakuje, jakby kość o kość, w buzi oczywiście
obawiam śię że to ząbki, ale z kolei wczoraj kasłała przy każdym przebudzaniu, za często jak na nią i nie wiem czy może się nadziębiła? ale katarku nie ma

ale żadnych rozpulchnionych dziąsełek nie ma ani zaczerwienionych
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 09:54   #2775
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
ja mam takie nosidełko:
http://www.allegro.pl/item445726115_..._62zl_hit.html
na szczęście kupiłam je za pół ceny bo nie jest zbyt dobre nie polecam go gdyz dość mocno obciąża kark ( przez to jedno ramię )

macie już śpiworki na zimę dla szkrabów?
dzięki za informację - bo właśnie się nad tym zastanawaiłam,ale Martucca zwróciła mi uwage na te krzyżowane ramiona- wiec ten odpada.

Cytat:
Napisane przez gothika Pokaż wiadomość
dziewczyny, przecież fotelik też jest niezdrowy dla dziecka, jeszcze żeby wozić noworodka na spacerach...., no chyba że rozkładany na płasko; każdy robi jak uważa
u nas fotelik się nie sprawdził, Kalina nie lubiła w nim jeździć mimo, ze jest rozkładany na płasko - jest po prostu ciasy i niewygodny.
Gondole kupiliśmy prawie natychmiast i juz było znacznie lepie - spała w swojej ulubionej pozycji na boczku, czego w foteliku nie mogła zrobić.

Teraz fotelik jest w samochodzie i jak jade do sklepu, to zabieram tylko stelaż wózka i potem w sklepie nakładam fotelik na stelażmi nie musze nosić go w rękach - światna sprawa do duzych supermarketow, gdzi mozna nawet pół godziny spędzić.

Znalazłam Martuccy nosidełko. Najpierw się ucieszyłam że je znalazłam , a potem już mój entuzjazm monął....cena ;}...koszmarna cena Zobaczcie same http://www.allegro.pl/item449375403_..._2008_hit.html

Powedz Martucca czy warto? Kalina ma dzis urodziny - kończy 4 m-ce...czy warto kupowac nosidełko? To jest do 10 kg, Kalina ma 6800...pewnie zrezygnuję..

edit
znalazłam za 250 zł też
i tez takie do 12 kg...
kurcze Martucca teraz mi dałaś do myślenia...

Edytowane przez ..Asia..
Czas edycji: 2008-10-08 o 10:19
..Asia.. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 10:35   #2776
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
senna, nie panikuj. w ogóle nie panikuj! mama zawsze (a przynajmiej przeważnie) wie co zrobic. dławi się? to poklep po pleckach i przewroc na brzuszek a potem dalej karm. mój dławi sie do dzis bo mam takie ciśnienie z piersi że czasem nie nadąża.

Cytat:
Napisane przez Martucca Pokaż wiadomość
Moj maly tez jest strasznie zainteresowany tym, jak jemy (sadzamy go w lezaczku na przeciwko stolu). Zazwyczaj w tym czasie zachciewa mu sie jesc . W koncu to rodzinny posilek Podobno to pierwszy sygnal, ze dziecko jest gotowe do przejscia na pokarmy inne niz mleko?
chyba nie bo moje maleństwo chciało jeść już w szpitalu jak słyszało brzękanie talerzy na korytarzu i mu tak zostało - tylko zasiądę do stołu - on głodny

moje dziecię nie lubi fotelika - pręży się jakby go plecki bolały, ale ten fotelik jest w 1 pozycji, nierozkładany, więc pewnie dlatego. co do nosidła - myślę że to fajna sprawa ale musi byc wlasnie na krzyż na plecach wiązane, bo inaczej to lipa. moja siostra ma jakieś (chicco?) i Wiktoria bardzo ładnie w nim siedzi-leży-wisi (ma teraz ponad 5 kg)

kjane - na ząbki mam bobodent (ale podobno jest coś lepszego tylko nie pamiętam nazwy - najlepiej spytć stomatologa lub pediatry). czemu dajesz słodką wodę? lekarz ci kazał czy sama słodzisz? lepiej dawać zwykłą bo dziecko moze sie potem nabawić pruchnicy butelkowej i nawyku picia tylko słodkich napojów (bo herbatki też są dosładzane)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 11:24   #2777
malgo421
Rozeznanie

gothika moja tez od jakiegos czasu tak strzela szczeka, pcha paluchy jakby chciala sie podrapac.I zauwazylam ze ida jej dolne jedyneczki.
malgo421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 12:03   #2778
Kjane
Zadomowienie

U nas spokojny dzień - Hubert bawi sie teraz w bujaku, mastotki az fruwaja tak w nie puka i tylko słychac "a guu" "a pch" "a guu" "a pch" - rozkoszny widok

Monia dosładzam bo Hubert nie chce pić nie słodzonego - płacze i nie chce nawet smoczka w buzi trzymać Dlatego podaję mu lekko słodkie ale na prawde jest to lekko słodzone - nie chciałabym zeby miał problemy z nadwagą i zabkami

dzęki za tą maść - dzisiaj ide do lekarza żeby cos pzrepisała

Piszecie o nosidełkach - ja mam nosidełko samochodowe i foteik w jednym Jest też mozliwosć zapinania nosidełka do kół od wózka - często korzytstam z tej opcji jak idziemy na zakupy - nosidełko przypinam na koła i do sklepu

Jestem na etapie wybierania maty edukacyjnej
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 12:59   #2779
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

malgo - więc pewnie u nie też się zaczyna, choć mam nadzieję że to szybko pójdzie, bo słyszałam że od pierwszych objawów ząbkowania do wyżynania może minąć ze dwa miesiące, oby nie

przypomniałyście mi o moim nosidełku, też mam baby bjorn tylko starszy typ i dziś w domu pierwszy raz wypróbowałam z małą - jestem w szoku jak nie bolą ręce ani kręgosłup! tylko że ona woli chodziś przodem do świata, a zresztą w zime nie wiem czy to się przyda jak będzie gruby kombinezon (choć łatwo się wsadza dziecko w nosidło), ale lepiej może by sie przydał bo czuję że w zimę u nas przypadnie moment buntu przeciw leżeniu na płasko
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 13:31   #2780
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

KJANE I ASIA widzę ,że u Was podobnie z chrzcinami.W kościele spokój tylko te natarczywe ciocie itd.Przeczytałam wczoraj mężowi Wasze wypowiedzi.Zastanawiamy się czy nam się też uda z tym kosciołem.Do tej pory myslałam ,że na sali to bedzie juz luz ale mały może być rzeczywisćie marudny,zmęczony taka ilością bodżców.No zobaczymy...
Pisałam Wam ,że chrzestna mojego Marcela nie może uzyskac zaśw.o tym ,że była bierzmowana.Była wczoraj drugi raz ,trafiła na tego samego ksiedza i jej nie dał!Cały czas mówi to samo ,że wyszła za mąz i nie jest juz w tej parafii.Tylko co to ma do rzeczy.W nowej parafii przecież nie maja tych dokumentów.Jej mąz wkurzył się ,sprawdzał w necie i ksiądz nie ma takiego prawa żeby jej nie dac tego zaśw..Dzis idzie z nia i powiedział ,że jak nie da to dzwoni do kurii i to jest dobry pomysł bo mnie juz tez szlag trafia.Jutro juz czwartek...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 13:50   #2781
senna24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sonia11 Pokaż wiadomość
senna - a może mleko Ci za szybko leci i mała nie nadąża łykać - jęśli tak jest to możesz spróbować karmic "pod górkę" - z tego co pamiętam niektóre dziewczyny to praktykowały, ale nie pamiętam dokładnie która...
hmm a jak to jest "pod górkę"?
dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi.
senna24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 14:03   #2782
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny. Przytrzymałam ją dłużej i tak jej się odbiło,że chyba ja nigdy tak nie bekłam ;p Od razu jestem spokojniejsza
moja też tak bekałą

dziewczyny a jaką wodę dajecie do picia brzdącom?
czy filtrowana czajnikiem brita bedzie ok?

Stary 2008-10-08, 14:13   #2783
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez st_ella Pokaż wiadomość

dziewczyny a jaką wodę dajecie do picia brzdącom?
czy filtrowana czajnikiem brita bedzie ok?
Ja nie daje swojej pić ale gdybym miała dać to przefiltrowaną czajnikiem Brita i zagotowaną dodatkowo. Sama taką piję i do herbaty też taką robię
Stary 2008-10-08, 14:31   #2784
agulan82
Rozeznanie

A ja dzisiaj już po wizycie u lekarza Jeśli angielskiego lekarza można nazwać lekarzem w pełni tego słowa znaczeniu.
Moje przeziębienie się rozwinęło i wczoraj już miałam temperaturę 39. Oczywiście osłuchał mnie ( przez bluzkę ), zobaczył gardło i przepisał wielkie opakowanie Paracetamolu ( 3 razy dziennie po 2 tabletki) Ja rozumiem, że oni dają antybiotyk w ostateczności i bardzo to popieram, poza tym karmię piersią więc i tak bym nie brała ale chyba istnieją jakieś syropy dla karmiących czy tabletki do ssania Dobrze, że mam jakieś homeopatyczne z Polski to sobie poradzę
Ale najlepsze to to, że przy okazji poprosiłam go o wapń z wit. D3, powiedziałam, że karmię piersią, prawie nie jem nabiału bo Mała ma wysypkę i bolą mnie od jakiegoś czasu stawy i martwię się jak to z zębami będzie. A ten zmierzył mi ciśnienie poszperał trochę w komputerze i stwierdził, że kobiety karmiące nie mogą brać wapnia i wit. D3 bo jem na pewno ją w posiłkach i mogę przedawkować i tyle. Boże jak się wkurzyłam. Będę musiała siostrę poprosić, żeby mi przywiozła za niecały miesiąc. A do tej pory nie dość, że będę łysa to jeszcze koślawa i szczerbata
Stary 2008-10-08, 15:27   #2785
Martucca
Rozeznanie

Cytat:
Znalazłam Martuccy nosidełko. Najpierw się ucieszyłam że je znalazłam , a potem już mój entuzjazm monął....cena ;}...koszmarna cena Zobaczcie same http://www.allegro.pl/item449375403_..._2008_hit.html

Powedz Martucca czy warto? Kalina ma dzis urodziny - kończy 4 m-ce...czy warto kupowac nosidełko? To jest do 10 kg, Kalina ma 6800...pewnie zrezygnuję..

edit
znalazłam za 250 zł też
i tez takie do 12 kg...
kurcze Martucca teraz mi dałaś do myślenia...
Cena mnie zabila Ja swoje kupilam razem z kombinezonem za 600DKK (to byla promocja), ale 350 zl za same nosidelko??? I to w dodatku takie, w ktorym (chyba) nie da sie nosic dziecka przodem do swiata??? A podobno w Danii ceny sa wysokie
W moim przypadku nosidelko sie bardzo sprawdzilo Moze zamiast kupowac to drogie, kupisz cos tanszego? Np. takie (tez ma szelki na krzyz i jest do 13kg)

http://www.allegro.pl/item453258358_...n.html#gallery

Do niego mozesz tez ewentualnie dokupic te okrycie
Te wozki to ciekawa sprawa, jednak nie na dunskie warunki atmosferyczne Wiec u mnie ta opcja odpada. Ja mam taki wozek. Moze nie wyglada zbyt imponujaco, ale ja jestem bardzo zadowolona Ma pompowane kola, koszyk na zakupy, dobrze "resorowany" i swietnie zabezpieczony od silnego wiatru i zacinajacego deszczu

agulan82 dziwne z tym doktorkiem Swietnym zrodlem wapnia i witaminy D sa sardynki Ale trzeba je jesc w calosci z koscmi. Moze tego sprobujesz? Wapn i wit. D sa o wiele lepiej przyswajalne z zywnosci niz z pigul...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (20,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek2.jpg (21,3 KB, 19 załadowań)

belief

Stary 2008-10-08, 16:25   #2786
..Asia..
Wtajemniczenie

Dzięki Martucca za odpowiedź. Poszukałam używanych nosidełek, jest trochę, ale jest to licytacja - a ja zawsze przegrywam w licytacji, bo nie uzywam zadnych programów i jeszcze nigdy mi sie nie udało nic dobrze i tanio kupić.
A czy ten spiworek to by pasowal do każdego nosidełka? Bo to co pokazałaś na tej aukcji, to fajne jest

A widze ze Twój wózek ma przekładana rączkę - fajnie.
Mój jest dobrze zabiezpieczony od wiatru, ma szeroką bude i mozna dołączyc takie "owiewniki"jest tez nieprzemakalny (miałam niestety okazje się o tym raz przekonać ;] )ale nie ma rącki przekładanej...i tego mi bardzo brakuje.
Za to jest b. lekki - stelaz 6 kg waży, a ja mam mieszkanie wysoko.....
Stary 2008-10-08, 16:35   #2787
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Moj miał tak bardzo czesto.Nie było dnia żeby przynajmniej raz się nie zachłysnął.Szybko jadł,łapczywie ale ja tez miałam czesto pełne piersi i leciało na raz duzo mleka.Karmiłam go na leżąco,na płasko i jak się zachłystywał to podkładałam cos żeby chociaz troszke był wyżej.W momencie zachłyśnięcia szybko klepałam go w plecki.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 19:54   #2788
..Asia..
Wtajemniczenie

uwielbiam tę czesc wieczoru...Kalina śpi od pół godziny, ja siedze przy kolacji, dom w miarę ogarnięty...i mam czas tylko dla siebie, buszuję po necie, odstresowuję się...fajnie jest
Stary 2008-10-08, 20:12   #2789
Martucca
Rozeznanie

Asia wydaje mi sie, ze spiworek bedzie pasowal... pasuje do wszystkich nosidelek Baby Bjorn, wiec do innych tez powinien... W sumie to nie jest nic specjalnego, ten spiworek... To taki jakby worek, a kapturek mozna przepiac w zalenosci od tego czy dziecko nosi sie przodem czy tylem

Moj wozek do lekkich raczej nie nalezy... Ale ja na szczescie mieszkam na parterze. No i wiatr mi go nie przewroci

U nas tez juz spokoj, od 19 Podobnie jak Ty uwielbiam wieczory, kiedy malutki sobie spi, a rodzice maja czas dla siebie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spiworek.jpg (28,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spiworek2.jpg (28,2 KB, 3 załadowań)

belief

Stary 2008-10-08, 20:45   #2790
..Asia..
Wtajemniczenie

Martucca dzięki za zdjęcia
Spiworki ogladalam w necie - 130 zł - masakra...
Kupiłam to nosidełko, z drugiej ręki kosztowało 100 zł.
To chyba jakaś starsza wersja, ale z tego co doczytałam, to różni się właśnie zapięciami - mam nadzieję ze dobrze zrobiłam.....

Zerknij na to nosidełko - czy to jest takie jak Twoje?
http://www.allegro.pl/item452336486_...aby_bjorn.html

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości