Panny Młode 2009 cz. V - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-08, 21:15   #4201
popscene
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

A jak to jest, czy do kościoła potrzebne jest bolerko jakieś czy coś co by zasłoniło ramiona? Bo byłam na jednym ślubie co panna młoda nie miała nic na ramionach tylko po prostu welon. No i zaczęłam się zastanawiać. Zwłaszcza że w lipcu może być gorąco.
A druga sprawa, co chciałybyście mieć sypane po wyjściu z kościoła? Ja myślę o płatkach róż. Przeczytałam gdzieś, że lepiej zasuszone, bo świeże płatki mogą pobrudzić, ale w sumie świeże chyba będą się lepiej prezentować no i nie wiem
Stary 2008-10-08, 21:21   #4202
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
A jak to jest, czy do kościoła potrzebne jest bolerko jakieś czy coś co by zasłoniło ramiona? Bo byłam na jednym ślubie co panna młoda nie miała nic na ramionach tylko po prostu welon. No i zaczęłam się zastanawiać. Zwłaszcza że w lipcu może być gorąco.
A druga sprawa, co chciałybyście mieć sypane po wyjściu z kościoła? Ja myślę o płatkach róż. Przeczytałam gdzieś, że lepiej zasuszone, bo świeże płatki mogą pobrudzić, ale w sumie świeże chyba będą się lepiej prezentować no i nie wiem
To zależy w jakim okresie jest ślub. Byłam na kilku weselach ostatnioo i było z tymi bolerkami różnie. Byłam na 2 ślubach w lipcu i jedna nie miała nic, a inna miała bolerko, bo akurat było zimno i wietrznie.
Ja mam ślub w maju więc na pewno będę miała bolerko.

A nie zastanawiałam się jeszcze co chciałabym mieć sypane przed kościołem ( i czy chciałabym w ogóle), może zwykły ryż?

azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 21:22   #4203
kaska87
Zakorzenienie

ja mam w kwietniu i chyba bez bolerka się nie obejdzie a mi się one nie podobają

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 21:22   #4204
popscene
Wtajemniczenie

A myślicie że ksiądz miałby coś przeciw tak bez bolerka?? Musiałabym się spytać.
A na ostatnim ślubie co byłam, ksiądz prosił o nie rzucanie ryżem, bo jest to po prostu pokarm i że nie wolno tak jedzenia marnotrawić.
Stary 2008-10-08, 21:26   #4205
azzis
Zakorzenienie

Zależy pewnie jaki ksiądz. Jeden nie będzie miał nic przeciwko, że z gołymi plecami i ramionami pójdzie młoda a inny będzie miał obiekcje.
Ja też wolałabym bez bolerka, ale w kościele jakoś tak dziwnie z odkrytymi ramionami siedzieć. Jakoś jestem nauczona, że w kościele golizną się nie świeci

To samo dotyczy ryżu... ja spotkałam się z protestem księdza, ale nie dlatego, że to pokarm, a dlatego, że nie będzie komu tego posprzątać...

Stary 2008-10-08, 21:27   #4206
popscene
Wtajemniczenie

Ale jak będę miała długi welon to niecałkiem będę goła
Nic to, spytam się księdza i najwyżej załatwię sobie bolero
Stary 2008-10-08, 21:28   #4207
baja_86
Zakorzenienie

Ja osobiście czułabym się głupio idąc do kościoła z gołymi ramionami, musiałabym mieć jakieś bolerko czy szal koniecznie. Dużo w sumie od księdza zależy, jeden się zdenerwuje i jeszcze przegoni z kościoła inny nic nie powie. Każdy zrobi jak czuje

Co do sypania ryżem to mój ksiądz nawet zachęca, mówi, że potem ptaszki sobie wydziubią te ziarenka i będzie z tego pożytek Płatki też bym chciała, ale świeże, nie widziałam, żeby sypali zasuszonymi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 21:29   #4208
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
.
Ja też wolałabym bez bolerka, ale w kościele jakoś tak dziwnie z odkrytymi ramionami siedzieć. Jakoś jestem nauczona, że w kościele golizną się nie świeci
...
masz rację tylko gdzie znaleźć jakieś ładne bolerko

Stary 2008-10-08, 21:29   #4209
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam na drugiej zmianie choc pewnie nie na długo bo jest TZ

widze ze mocno jestem nie w temacie bo nie wiem co sie stało Kasce z TZ ale widze ze mała kłótnia tu była, na szczęscie juz jest dobrze
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Zapomniałam jeszcze dodać, że rozstępów, ani celulitu nie mam . Chyba że mam, a go nie widzę, nie rozpoznaję . .
ja tak samo hehe

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 21:31   #4210
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
wiwidze ze mocno jestem nie w temacie bo nie wiem co sie stało Kasce z TZ ale widze ze mała kłótnia tu była, na szczęscie juz jest dobrze
mi sie nic nie stało z Tz jesli o mnie Ci chodzi

Stary 2008-10-08, 21:33   #4211
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Co do sypania ryżem to mój ksiądz nawet zachęca, mówi, że potem ptaszki sobie wydziubią te ziarenka i będzie z tego pożytek Płatki też bym chciała, ale świeże, nie widziałam, żeby sypali zasuszonymi
Czytałam gdzieś, że ksiądz nie chciał właśnie ze względu na gołębie, które później paskudzą w okolicy.

A ja nie chcę bolerka, bo jak zrobi mi się gorąco w nim to zrobię się czerwona. Mam niestety cerę naczynkową
Stary 2008-10-08, 21:38   #4212
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mi sie nic nie stało z Tz jesli o mnie Ci chodzi
Kasiu miałam na mysli to o tej drugiej Kasce
pisałas cos, ze jak by cie uderzył TZ to bys juz z nim nie była wiesz.. ja tez nie. bo wiem ze jakby raz uderzył, to potem by znowu to zrobił. zreszta czy osoba która nas bije nas kocha??

Stary 2008-10-08, 21:44   #4213
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Kasiu miałam na mysli to o tej drugiej Kasce
ok spoko nie ma sprawy

Stary 2008-10-08, 21:45   #4214
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
masz juz suknie ?? albo czy przymierzalas ?
tak mam suknie... zobaczylam ja w katalogu w mpiku, pojechalam do salonu, niebylo jje na stanie wiec sprowadzili ja z krakowa.. przymiezylam ja mimo e byla duooo za duza powiedzialam ze biore i juz i w kwietniu mam isc na przymiarke
i na tym zakonczylo sie moje bieganie po salonach z sukienkami.. ale co sieszne ja wsyzstkie ciuchy tak kupuje.. nieznosze chodzic po sklepach i jak mam cos kupic to zasze wchodze i 1 rzecz jaka i sie spodoba i pasuje to ja biore

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki
Normalnie za wami nadążyć to ciężko.
Dziewczyny tylko mnie nie zlinczujcie, miałam wam wszystko opowiedzieć ale nie mam kiedy. Pogodziliśmy się
hmm zycze duzoooooo szczesia i tyle.. nienapisze nic wiecej bo potrosze zgadzam sie z kaska... ale e swojej strony powiem ze dopuki niebede na twoim miejscu (uchowaj panie) nie wiem jakbym postapila..

Cytat:
powiedzieli ż nie będą się wtrącać, że maja nadzieje że wiem co robię i że słuszną decyzję podjełam.
hmm.. ja tez mam taka nadzieje.. aczkolwiek pilnuj sie i patrz mu na rece...
a jak sie to zdazy ponownie (oby nie) odrazu go zostaw BEZ skrupulow

Cytat:
Ja właśnie nie wiem jaką wódkę (może Pan Tadeusz?), na pewno będą przeróżne wina, bo sporo osób nie będzie piło wódki.
u nas tez wina.. na 2 dzien jescze piwo.. a tz tez myslal o Panu Tadku..

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
W 100% zgadzam się z Tobą, i DLA MNIE cytowanie Biblii po to, by znaleźć uzasadnienie dla wybaczenia bicia jest naduzyciem. Takie jest moje zdanie. Miłość powinna wybaczyć i zapomnieć wszystko, tylko nie przestępstwa przeciwko samej miłości, jak mawiał mój znajomy ksiądz.
Kasiaher- nie popieram Twojej decyzji, ale to Twoja a nie moja decyzja, rób co chcesz, mam nadzieję, że Twój TŻ doceni daną mu szansę i że nie nadużyje już nigdy Twojego uczucia. I to tyle ode mnie w tej kwestii.
popieram.. wszystko co mysle zawrlas ty wiec sie podpisuje;D

Cytat:
ja niebede miala bolerka... a beda na mnie sypac monetami..
Stary 2008-10-08, 21:45   #4215
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:

Hej

Na początku napisze ze bardzo Wam zazdroszczę że Ten Dzień jest jeszcze przed Wami
My chcielibyśmy przeżyć swój ślub jeszcze raz....

Popscene ja miałam szal zarzucony na ramiona-po prostu głupio bym się czuła w Kościele z odkrytymi ramionami-ślub był w sierpniu-emocje od środka rozgrzewały, pogoda na zewnątrz piękna. Potem wykorzstałam swój szal-z organtyny- na oczepinach
A obsypano nas płatkami róż-nie pobrudziły i monetkaminie chciałam ryżu.

pozdrawiam serdecznie.owocnych przygotowań Dziewczyny

dołączam fotkiplener mieliśmy dopiero w zeszłą sobotę-mam nadzieję że wyszło pieknie

sorrki za wtrącenie
pozdrawiam moje Krajanki Azzis i Kaśkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Marta i Bartek 11.jpg (37,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marta i Bartek 075.jpg (32,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marta i Bartek 067.jpg (46,6 KB, 70 załadowań)
Stary 2008-10-08, 21:46   #4216
kaska87
Zakorzenienie

Liluś jaki ładny kościół i Ty oczywiście ślicznie wyglądałaś

Stary 2008-10-08, 21:49   #4217
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Zależy pewnie jaki ksiądz. Jeden nie będzie miał nic przeciwko, że z gołymi plecami i ramionami pójdzie młoda a inny będzie miał obiekcje.

To samo dotyczy ryżu... ja spotkałam się z protestem księdza, ale nie dlatego, że to pokarm, a dlatego, że nie będzie komu tego posprzątać...
Ja mam takie samo zdanie, jakos nie widzi mi sie do koscioła z gołymi ramionami, albo jakos okryje siewelonem, albo jakies bolerko skombinuje, a krawcowa u ktorej bede szyc sukienke, robi takie ładna koronkowe bolerka (z tej samej koronki co sukienka) za mniej niz 50 zł.

DZiewczyny mam ogromna prosbe, znacie moze jakies ładne wiersze, dedykacje dla taty??? Przeczesuje internet i nic nie moge znalezc. Pomocy...

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 21:51   #4218
Maggie1983
Zakorzenienie

LilStar, ślicznie wygladalas
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 21:51   #4219
popscene
Wtajemniczenie

Lil naprawdę cudnie!
Tylko szal+welon to chyba nie za bardzo będzie pasiło, co?
Stary 2008-10-08, 21:55   #4220
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Lil naprawdę cudnie!

Dziękuje

ja nie miałam welonu-nie chciałam-źle się czułam na przymiarkach.we włosach miałam cantedeskę z cyrkoniami, pasującą do bukietu
gdybym wybrała welon wtedy załozyłabym go na ramiona
Stary 2008-10-08, 21:56   #4221
Maggie1983
Zakorzenienie

aaaaa co do alkoholi - my juz kupilismy 225 butelek wyborowej (na 110 os, w tym troche mlodziezy i dzieci). zrobilismy to juz, bo pozniej swieta, sylwek, wielkanoc wiec ceny pewnie pojda w gore. poza tym zawsze to juz jedna sprawa do zalatwienia mniej jeszcze tylko symboliczny szampan, troche win i moj TZ chce piwo, ale ja nie wiem czy to dobry pomysl, co myslicie? boje sie ze ludzie zaczna mieszac i pozniej dopiero bedzie

kasiaher mam nadzieje, ze podjelas sluszna decyzje!!!!!!!!! zrobilas, jak czulas, informuj nas co i jak, i jak bedzie zle to daj znac to sama odwiedze Twojego TZ i zrobie z nim porzadek!!!!! powodzenia, oby bylo oki!!!! aaaaaa, i co z okresem? Jest juz????

Cytat:
Lil naprawdę cudnie!
tez bym chciala szal i welon, ale to raczej nie idzie w parze a z welonu chyba nioe zrezygnuje, bo ma swoj urok! wiec zostaje nam Kochana chyba tylko bolerko ja mam slub 06.06 wiec moze byc roznie z pogoda!!!!

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-10-09 o 00:32 Powód: post pod postem
Stary 2008-10-08, 22:02   #4222
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
No i chyba tak będę kombinować . Wypytam się najpierw księdza, czy ma coś przeciw. Nie chcę się zagotować i wyjść jak burak na zdjęciu.
Stary 2008-10-08, 22:11   #4223
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LilStar Pokaż wiadomość
Dziękuje

ja nie miałam welonu-nie chciałam-źle się czułam na przymiarkach.we włosach miałam cantedeskę z cyrkoniami, pasującą do bukietu
ja tez niechce welonu.. moja skinka ma takie ramiaczka zsuniete i mysle ze jak je podniose to zakryja mi ramiona..
Stary 2008-10-08, 22:57   #4224
Emilia211
Zakorzenienie

GG do Emilia211 Send a message via Skype™ to Emilia211

Droga Kasiaher mam nadzieję,że już nigdy Twój TŻ nie podniesie ręki na Ciebie. Ja nigdy nie zrozumiem jak można nawet w największej złości uderzyc KOBIETĘ, a potem być dla niej czulym , kochać się z nią itp.
Nie popieram Twojej decyzji.
Uważaj na siebie i BĄDŹ SZCZĘSLIWA!!!

Edytowane przez Emilia211
Czas edycji: 2008-10-09 o 13:20
Emilia211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 23:06   #4225
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
faktycznie nie wszyscy pija wódkę, ale z tego co mówiły mi już mężatki na kieleckich PM to wino idzie słabo (3-4 butelki), bo jak ktos wódki nie pje to w ogole, albo jeden, dwa kieliszki wina, także ja nie będę inwestować w inny alkohol, po co mi to potem magazynować
zgadzam się w 100% zresztą u mnie osób które piją wino jest bardzo mało (głównie ja i TŻ ) a kobiety sobie wolą jakiegoś drinka zrobić tzn. normlanie wódka z sokiem czy colą bez jakichś tam bajerów także rezygnujemy z innych trunków

popscene ja mam zamiar zakupić bolerko ale takie koronkowe z krótkim rękawkiem coś jak w załączniku, a jeśli chodzi o sypanie to nie zamierzam ingerować niech sobie sypią czy chcą, choć chyba najbardziej wolałabym monety bo się przynjamniej pozbiera i nie będzie się walało pod kościołem

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
aaaaa co do alkoholi - my juz kupilismy 225 butelek wyborowej (na 110 os, w tym troche mlodziezy i dzieci).
My własnie też rozważamy wyborową

Cytat:
jeszcze tylko symboliczny szampan, troche win i moj TZ chce piwo, ale ja nie wiem czy to dobry pomysl, co myslicie? boje sie ze ludzie zaczna mieszac i pozniej dopiero bedzie
to jest drugi powód dla którego nie chce innych alkoholi niż wódka..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fasson - galena.jpg (24,0 KB, 25 załadowań)
Stary 2008-10-08, 23:12   #4226
Maggie1983
Zakorzenienie

Bolerko cudne
Stary 2008-10-08, 23:13   #4227
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Bolerko cudne
tez mi sie bardzo podoba na slub w lato idealne

Stary 2008-10-08, 23:50   #4228
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A ja jestem od soboty szczęśliwą narzeczoną opowiedzieć Wam jak mi sie oświadczył??

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=ania20m&b= 1
fajna stronka

witaj z nami

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
A więc tak
na godzine 17:00 pojechaliśmy do pięknej restauracji i zjedliśmy puszną kolacje przy świecach nużniej poszliśmy do parku na długi spacer i rozmawialiśmy dosłownie o wszystkim około godziny 19;00 zabrał mnie do siebie do domu, gdy wyszłam do łazienki on zapalił mnustwo pachnących świeczek i ułożył je na stole w kształy serca następnie usiadłam przy tym stole i podziwiałam te świeczki a on w tym czasie przyniusł ogromny bukiet czerwonych róż, uklęknął przedemną i poprosił mnie o rękę byłam tak zaskoczona i wzruszona że mnie zatkało
To był majszczęśliwszy dzień w moim życiu

http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Chomik.aspx?id=ania20m&b= 1
wow piękne !!

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Ja chcę mieć "zbieranie na wózek", to fajna sprawa...nawet jak ktoś da symboliczną złotówkę za taniec z Młodymi. U nas zwykle zbiera się na wózek na początku oczepin, po ceremonii rzucania atrybutami Młodych (welon, mucha). Także ja w tej sprawie jestem na TAK
my też chcemy bo u nas to zawsze jest i goście to lubią bo każdy ma okazję za przysłowiową złotówką zatańczyć z młodą albo z młodym

Cytat:
mam mieszane uczucia co do tej zabawy. bylam raz na weselu gdzie sie placilo za taniec z mlodym oddzielnie i z mloda oddzielnie a potem liczono kto wiecej uzbieral!! troche to fajne, tylko zeby ludzie dobrze to przyjeli!!!!
u nas tak jest właśnie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moj tezt tez mi sie oswiadczyl w wigilie
mój tż też

Cytat:
Witam dziewczynki
Normalnie za wami nadążyć to ciężko.
Dziewczyny tylko mnie nie zlinczujcie, miałam wam wszystko opowiedzieć ale nie mam kiedy. Pogodziliśmy się
Uważaj na siebie !!! nie pozwól by więcej na Ciebie podniósł rękę !
mam nadzieję, że wszystko się ułoży

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
no nie, mój TZ tez mnie z miłości bije po buzi Twoje zycie...
przesadziłaś zdeka !

Cytat:
mam nadzieje że BĘDĘ SZCZĘŚLIWA tak jak do tej pory. Nigdy o tym nie zapomnę co się stało. Ale BARDZO BARDZO GO KOCHAM
ślub ? nie wiem narazie nie chcę o tym myśleć jescze i tak dużo czasu
bądź szczęśliwa Kasiu !! 3mam kciuki za was

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
popscene, strippi, zielony motylku widzę, że macie podobne zdanie do mojego
jak najbardziej kochana

bosko wygladas LilStar...suknia chyba demetrios 933
Stary 2008-10-09, 00:14   #4229
LilStar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
\bosko wygladas LilStar...suknia chyba demetrios 933
dziękuję
to cosmobella 7187
obecnie zamieszkała w szafie w styllowym worku-czeka na nową właścicielke
Stary 2008-10-09, 07:31   #4230
azzis
Zakorzenienie

Lil wyglądałaś cudnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości