|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
A jak to jest, czy do kościoła potrzebne jest bolerko jakieś czy coś co by zasłoniło ramiona? Bo byłam na jednym ślubie co panna młoda nie miała nic na ramionach tylko po prostu welon. No i zaczęłam się zastanawiać. Zwłaszcza że w lipcu może być gorąco.
A druga sprawa, co chciałybyście mieć sypane po wyjściu z kościoła? Ja myślę o płatkach róż. Przeczytałam gdzieś, że lepiej zasuszone, bo świeże płatki mogą pobrudzić, ale w sumie świeże chyba będą się lepiej prezentować no i nie wiem
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ślub w maju więc na pewno będę miała bolerko. A nie zastanawiałam się jeszcze co chciałabym mieć sypane przed kościołem ( i czy chciałabym w ogóle), może zwykły ryż?
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w kwietniu i chyba bez bolerka się nie obejdzie a mi się one nie podobają
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślicie że ksiądz miałby coś przeciw tak bez bolerka??
Musiałabym się spytać. A na ostatnim ślubie co byłam, ksiądz prosił o nie rzucanie ryżem, bo jest to po prostu pokarm i że nie wolno tak jedzenia marnotrawić. |
|
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy pewnie jaki ksiądz. Jeden nie będzie miał nic przeciwko, że z gołymi plecami i ramionami pójdzie młoda a inny będzie miał obiekcje.
Ja też wolałabym bez bolerka, ale w kościele jakoś tak dziwnie z odkrytymi ramionami siedzieć. Jakoś jestem nauczona, że w kościele golizną się nie świeci ![]() To samo dotyczy ryżu... ja spotkałam się z protestem księdza, ale nie dlatego, że to pokarm, a dlatego, że nie będzie komu tego posprzątać...
|
#4206 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jak będę miała długi welon to niecałkiem będę goła
![]() Nic to, spytam się księdza i najwyżej załatwię sobie bolero
|
|
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
Ja osobiście czułabym się głupio idąc do kościoła z gołymi ramionami, musiałabym mieć jakieś bolerko czy szal koniecznie. Dużo w sumie od księdza zależy, jeden się zdenerwuje i jeszcze przegoni z kościoła
inny nic nie powie. Każdy zrobi jak czuje![]() Co do sypania ryżem to mój ksiądz nawet zachęca, mówi, że potem ptaszki sobie wydziubią te ziarenka i będzie z tego pożytek Płatki też bym chciała, ale świeże, nie widziałam, żeby sypali zasuszonymi
|
|
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację tylko gdzie znaleźć jakieś ładne bolerko
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
witam na drugiej zmianie choc pewnie nie na długo bo jest TZ
![]() widze ze mocno jestem nie w temacie bo nie wiem co sie stało Kasce z TZ ale widze ze mała kłótnia tu była, na szczęscie juz jest dobrze ![]() Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4211 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja nie chcę bolerka, bo jak zrobi mi się gorąco w nim to zrobię się czerwona. Mam niestety cerę naczynkową
|
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu miałam na mysli to o tej drugiej Kasce
![]() pisałas cos, ze jak by cie uderzył TZ to bys juz z nim nie była wiesz.. ja tez nie. bo wiem ze jakby raz uderzył, to potem by znowu to zrobił. zreszta czy osoba która nas bije nas kocha?? |
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
ok spoko nie ma sprawy
|
#4214 | |||||
|
Zakorzenienie
|
tak mam suknie... zobaczylam ja w katalogu w mpiku, pojechalam do salonu, niebylo jje na stanie wiec sprowadzili ja z krakowa.. przymiezylam ja mimo e byla duooo za duza powiedzialam ze biore i juz
i w kwietniu mam isc na przymiarke![]() i na tym zakonczylo sie moje bieganie po salonach z sukienkami.. ale co sieszne ja wsyzstkie ciuchy tak kupuje.. nieznosze chodzic po sklepach i jak mam cos kupic to zasze wchodze i 1 rzecz jaka i sie spodoba i pasuje to ja biore ![]() Cytat:
Cytat:
a jak sie to zdazy ponownie (oby nie) odrazu go zostaw BEZ skrupulow Cytat:
Cytat:
wiec sie podpisuje;DCytat:
|
|
|
#4215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ![]() Na początku napisze ze bardzo Wam zazdroszczę że Ten Dzień jest jeszcze przed Wami ![]() My chcielibyśmy przeżyć swój ślub jeszcze raz.... Popscene ja miałam szal zarzucony na ramiona-po prostu głupio bym się czuła w Kościele z odkrytymi ramionami-ślub był w sierpniu-emocje od środka rozgrzewały, pogoda na zewnątrz piękna. Potem wykorzstałam swój szal-z organtyny- na oczepinach ![]() A obsypano nas płatkami róż-nie pobrudziły i monetkami nie chciałam ryżu.pozdrawiam serdecznie.owocnych przygotowań Dziewczyny ![]() dołączam fotki plener mieliśmy dopiero w zeszłą sobotę-mam nadzieję że wyszło piekniesorrki za wtrącenie ![]() pozdrawiam moje Krajanki Azzis i Kaśkę
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
Liluś jaki ładny kościół
i Ty oczywiście ślicznie wyglądałaś
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DZiewczyny mam ogromna prosbe, znacie moze jakies ładne wiersze, dedykacje dla taty??? Przeczesuje internet i nic nie moge znalezc. Pomocy...
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Wtajemniczenie
|
Lil naprawdę cudnie!
Tylko szal+welon to chyba nie za bardzo będzie pasiło, co? |
|
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje ja nie miałam welonu-nie chciałam-źle się czułam na przymiarkach.we włosach miałam cantedeskę z cyrkoniami, pasującą do bukietu ![]() gdybym wybrała welon wtedy załozyłabym go na ramiona
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
aaaaa co do alkoholi - my juz kupilismy 225 butelek wyborowej (na 110 os, w tym troche mlodziezy i dzieci). zrobilismy to juz, bo pozniej swieta, sylwek, wielkanoc wiec ceny pewnie pojda w gore. poza tym zawsze to juz jedna sprawa do zalatwienia mniej
jeszcze tylko symboliczny szampan, troche win i moj TZ chce piwo, ale ja nie wiem czy to dobry pomysl, co myslicie? boje sie ze ludzie zaczna mieszac i pozniej dopiero bedzie ![]() kasiaher mam nadzieje, ze podjelas sluszna decyzje!!!!!!!!! zrobilas, jak czulas, informuj nas co i jak, i jak bedzie zle to daj znac to sama odwiedze Twojego TZ i zrobie z nim porzadek!!!!! powodzenia, oby bylo oki!!!! aaaaaa, i co z okresem? Jest juz????Cytat:
ja mam slub 06.06 wiec moze byc roznie z pogoda!!!!
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-10-09 o 00:32 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#4222 |
|
Wtajemniczenie
|
No i chyba tak będę kombinować
|
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez niechce welonu.. moja skinka ma takie ramiaczka zsuniete i mysle ze jak je podniose to zakryja mi ramiona..
|
|
#4224 |
|
Zakorzenienie
|
Droga Kasiaher mam nadzieję,że już nigdy Twój TŻ nie podniesie ręki na Ciebie. Ja nigdy nie zrozumiem jak można nawet w największej złości uderzyc KOBIETĘ, a potem być dla niej czulym , kochać się z nią itp. Nie popieram Twojej decyzji. Uważaj na siebie i BĄDŹ SZCZĘSLIWA!!! Edytowane przez Emilia211 Czas edycji: 2008-10-09 o 13:20 |
|
|
|
#4225 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zresztą u mnie osób które piją wino jest bardzo mało (głównie ja i TŻ ) a kobiety sobie wolą jakiegoś drinka zrobić tzn. normlanie wódka z sokiem czy colą bez jakichś tam bajerów także rezygnujemy z innych trunków ![]() popscene ja mam zamiar zakupić bolerko ale takie koronkowe z krótkim rękawkiem coś jak w załączniku, a jeśli chodzi o sypanie to nie zamierzam ingerować niech sobie sypią czy chcą, choć chyba najbardziej wolałabym monety bo się przynjamniej pozbiera i nie będzie się walało pod kościołem ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Bolerko cudne
|
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4228 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj z nami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo każdy ma okazję za przysłowiową złotówką zatańczyć z młodą albo z młodym ![]() Cytat:
![]() mój tż też Cytat:
mam nadzieję, że wszystko się ułoży ![]() przesadziłaś zdeka ! Cytat:
![]() Cytat:
![]() bosko wygladas LilStar...suknia chyba demetrios 933 ![]()
|
|
|
#4229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to cosmobella 7187 ![]() obecnie zamieszkała w szafie w styllowym worku-czeka na nową właścicielke
|
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
Lil wyglądałaś cudnie
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

) a kobiety sobie wolą jakiegoś drinka zrobić tzn. normlanie wódka z sokiem czy colą bez jakichś tam bajerów także rezygnujemy z innych trunków