|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Ja jem prawie tak samo jak ty tylko ze na sniadanie do tego chleba to głownie jest wedlina i ser czasem + serek topiony, z dźemem dawno nie jadłam ale narobilas mi smaka to pewnie na kolacje zjem ale tylko z truskawkowym ![]() ![]() Obiady prawie takie same tylko ze my zawsze jemy jedno danie albo zupa albo drugie danie bo dwoch nie wcisniemy ![]() Przekaski tez glownie owoce lub marchewke ale nie regularnie tylko jak akurat mam smaka czy mi w źoładku bulgocze, Kolacja jest podobna do sniadania, czasem jakies kiełbaski cienkie na cieplo a pije głownie herbate z cytryna od miesiaca dodałąm na przemian z herbata kawe zbozowa z mlekiem no i woda jak mi sie chce bardzo pic a nie chce mi sie robic herbaty czy kawy ale ogolnie piję mało ja zawsze piłam mało poprostu nie chce mi sie pic nawet na sile sie nie da ale tak mysle ze okolo litra sie nazbiera dziennie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak ci zacznie bulgotac, zurowac w brzuchu to sie poloz i przyloz sobie w to miejsce cala dłon jak poczujesz kopniaki w reke to znacyz ze to maluch ja tak zrobilam wczoraj ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3453 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3454 |
Zakorzenienie
|
do lekarza chyba dziś nie pójdę, bo jak się okazało nie odbierają w przychodni, tzn. zajęte cały czas, odlożyli słuchawkę i mają wszystko w nosie, a ja nie mam siły na nogach lecieć do przychodni wyciagnąć kartotekę i wracać się do domu
![]()
#3455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie chce mi sie samej robic.......mi wystarczy zjesc 2 mojemu tez 2 i na dlugi czas spokoj, w tamtym tygodniu bawiłam sie w robienie pierogow, koszmar, od godziny 10 do godziny 21 z przerwa na jedzenie i wyprostowanie kregosłupa bo okkropnie bolalo, i co sie okazało sie bardzo duzo farszu mi zostało, to na drugi dzien znowu zrobilam ciasto a na trzeci dzien znowu powtorka z lepienia i odechcialo mi sie juz pierogow na dlugo |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja wole zapłacic i chodzic prywatnie, bo wizyte nastepna mam od razu wyznaczana i ktora godzina, przychodze i nie czekam z cala armia kobiet tylko po kilku minutach wchodze za pierwszym razem jedynie czekalam ponad 1,5 h bo lekarz pozno zaczal przyjmowac a jeszcze przyszły 2 laski poza terminem (nagle przypadki) a od tego czasu co wizyte mam na dany dzien na godzine 15:30 i prawie o tej godzinie wchodze, w poczekalni siedza 2-3 osoby a nie 20, Wiem jak to jest dzwonic do przychodni i jak jest zajetosc bo tez zawsze do lekarza rodzinnego rejestruje sie telefonicznie to nieraz cały ranek wisze na telefonie a potem sie okazuje ze lekarz ma juz komplet i mam dzwonic na drugi dzien bo ona mnie dzien wczesniej nie moze zarejestrowac - koszmar ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3457 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale i tak Cię podziwiam z tymi pierogami, że dałas radę. Ja idę na łatwiznę i proszę mamę o zrobienie... ja tylko jej pomagam. Nie wiem jak ona to robi ale pierogi lepi jak maszyna. Ja jeszcze jednego nie zdażę ulepić a ona ma juz 5 gotowych. A nie ma to jak pierogi domowej roboty. buziaczek - chylę czoła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Rozeznanie
|
buziaczekk zrobilas mi smaka na pierogi
![]() ja chodze panstwowo, lekarz przyjmuje do 13 , a od 10 nie ma juz pacjentek (tzn kolejki nie ma , bo w gabinecie zawsze ktos jest, ale idzie szybko). bylam prywatnie na usg- niestety czasem zdarzaja sie nieplanowane wizyty i musialam czekac ponad pol godziny ( a wtedy akurat mi sie spieszylo). Mysle, ze jest to kwestia organizacji, ja zawsze po wyjsciu od lekarza zapisuje sie na nastepna wizyte jak najszybciej i nie ma problemu. Mysle jednak, ze system zapisywania na godziny jest najlepszy, bo inaczej to wszyscy przychodza na 8.. ja dzis zrobie zupe kalafiorowo-brokulowa... zna ktos fajny przepis z brokulami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha moja mama ![]() ![]() Ale ja czasem mam takie napady zeby zrobic cos czasochłonnego bo i tak siedze całymi dniami w domu wiec jak mnie najdą smaki i wena tworcza to siedze w kuchni z nudow, memi ja jeszcze mam zamrozone to moge ci troche dać ![]() 1 podwojna piers z kurczaka pokroic w kostkę i usmazyc (z przyprawami) 2 brokuły podgotować (ale zeby nie były za miekkie) pokroic na małe gałazki, 1 puszka fasoli czerwonej konserwowej, 1 słoik soku czosnkowego i wszystko układac na duzej misce warstwami czyli troche kurczaka, troche brokuł, troche fasolki i posmarowac to sosem i od nowa kurczak, brokuł, fasolka, sos, i tak w kołko az sie skoncza składniki tych skladnikow mozna dawac wg uznania, czegos wiecej, czegos mniej, ja zawsze mam takie proporcje, kiedys dodałam jeszcze białej fasoli z puszki ale nie smakowała nam, sałatka pyyyyychaaaa, bardzo syta i bardzo dobra, moj to az sie trzesie jak wie ze ja bede robic czasem to w sklepie marudzi i pyta kiedy mu sałatke zrobie.... koszt okolo 18 zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3460 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki trzymajcie kciuki,jadę do lekarza o 16tej,dostałam znów plamień i jakis małych skurczy.Obawiam się,że skończy się to szpitalem,albo co najgorsze....nawet nie chcę myśleć.Strasznie się boję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3461 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Owsianke zaczelam jesc kiedy chodzialm na silownie i tak jakos strasznie mi posmakowala. Dodatkowo, zapycha mnie na dlugo jak nic innego ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam wlasnie taki metalowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brokol gotuje na parze juz taki w rozycznach(na pol twardo-zreszta jak kto lubi). Dodaje ugotowane pokrojone w kostke jajko na twardo(lub dwa) i ogorka zielonego pokrojonego w kostke. Do tego majonez z jogurtem (pol na pol) i przyprawiam do smaku. A i jeszcze daje zabek czosnku ![]()
![]() |
#3462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jastinada ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pilas gotowy barszcz z knorra ??? jak dla mnie jest duuuuzo lepszy niz z krakusa, odpowiednie doprawienie i moge pic go całymi dniami ! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki za ciebie i maleńtwo. Grunt to pozytywne myslenie. Wierzę ze z Wami wszystko bedzie dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3465 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
No ja tez trzymam kciuki...ale bedzie dobrze, nie wiem czy cie to pocieszy, ale na innym forum czytałam własnie o plamieniach w ciazy a z dzieckiem wszystko OK, dziewczyny pisaly ze co jakis czas jechały do szpitala bo mialy plamienia a okazywało sie na USG ze jest wszystko OK i po kilku takich razach lekarze rozkładali rece i mowili ze taka juz maja urode i ze plamienia sie zdarzaja a okazuje sie ze jest wszystko OK, ale wiadomo zadnego plamienia nie wolno lekcewazyc tylko zaraz leciec do szpitala, wiec pewnie w twoim przypadku bedzie tak samo!! Ale od razu po powrocie daj znac co i jak ! tutaj sobie poczytaj http://szukaj.gazeta.pl/forumSearch....mienia+w+ciazy+ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3466 |
Raczkowanie
|
Jastinada, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiedzialam,ze taki jest ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
hej Dziewczyny USG ok maluchy ok. Jedynie co to zakaz sexiku na conajmniej 2 tygodnie bo jedno łożysko jest nisko położone. Lekarz zrobił mi usg brzuszne i dopochwowe badanie ginekologiczne na foteliku też było. Zrobił mi też usg brzucha całego i nerek czy nie mam nigdzie kamieni no i zrobił usg tarczycy wyszła ok tylko że zmiany w echostrukturze i mam 8mm torbielka bo jednej stronie tarczycy. Kazał się tym zająć po urodzeniu ale na badania mnie teraz wysłał - jestem jeszcze troszki chora więc idę w poniedziałek na te badania krwi a do niego w piątek za tydzień na wizytę. Martwię się tą torbielką
![]() Acha i na 90% będziemy mieli 2 chłopaczków ![]() ![]() Więc będzie Tymuś i Szymuś ale się cieszę ![]()
#3469 |
Zakorzenienie
|
jastinada Skarbie będzie dobrze trzymam mocno kciuki za Was
![]()
#3470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze u ciebie i maluchow wszystko dobrze. I mamy nastepnych chlopcow ![]() A ty bylas prywatnie?tak? I lekarz sam zlecil ci te wszystkie badania czy sama chcialas? ![]() O torbielkach tarczycy nigdy nie slyszalam ![]()
![]() |
#3471 |
Zakorzenienie
|
tak prywatnie i sam mi robił wszelkie badania aż w szoku byłam nie prosiłam o nic sam mnie przebadał na drugą stronę a i mam lekka grzybiczkę na szyjce w szoku byłam bo nie pamiętam kiedy miałam nic nie swędziało ale powiedział mi, że to pewnie od tego antybiotyku co brałam w Anglii jak chora byłam. Dziś na noc druga globulka potem jeszcze 4 i powinno być ok
![]()
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze musze teraz jak bede poprosic aby mi tak do srodka zajrzal , bo ostatnio to tylko jakis pasek mi wlozyl i powiedzial, ze wszystko ok. bardzo mozliwe, ze to po antybiotyku masz te zmiany ![]()
![]() |
#3473 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!
Kika - gratuluje chlopczyka !!! ![]() jastinada - trzymam kciuki za ciebie i malenstwo, napewno wszystko bedzie dobrze. A my dzisiaj z mezem urzadzilismy sobie WAGARY !!! Obudzil nas rano budzik (zawsze wstajemy 15 minut wczesniej, zeby sie poprzytulac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3474 |
Rozeznanie
|
jastinada dolaczam do trzymajacych kciuki. mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku..
raspberry buziaczek dziekuje serdecznie za przepisy ![]() ![]() ![]() SoNeRa gratuluje chlopcow! bedziesz miala tylu mezczyzn pod reka ![]() torbielka sie nie przejmuj, ona o niczym jeszcze nie swiadczy, trzeba obserwowac, i tyle. ja mialam kiedys wole obojetne tarczycy i na poczatku ciazy strasznie mi polecialo tsh w dol, ale to podobno normalne w ciazgu pierwszych 18tyg.c. nie mam zadnych objawow choroby tarczycy, wiec tym bardziej sie nie przejmuje. spicegirl fajny pomysl ![]() ale mniej zdziwilas tym porannym wstawaniem 15 min wczesniej. nic mnie nie zmusi do wstania 15 minut wczesniej.. moge sie co najwyzej polozyc 15 min pozniej z powodu przytulek ![]() grzybiczka moze byc ot tak w ciazy, ale mmoze tez byc po antybiotykach. ja mialam raz po amoksycylinie wlasnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3475 |
Zadomowienie
|
jastinada, trzymam kciuki!
Ile u mnie kg na plusie - nie wiem, ale pewnie nie więcej niż dwa. Niestety jem dużo, mam zero ruchu, od jutra zamierzam to zmienić i przesiadam się z samochodu do tramwaju ![]() ![]() Ruchów na razie nie czuję ![]() Dziewczyny, tak się cieszę, ze niektóre z Was już znają płeć. Też bym chciała ![]()
#3476 |
Zadomowienie
|
memi - oboje z mezem jestesmy straszne spiochy i ciezko nam wstac rano. W nocy do pozna marudzimy, spac chodzimy kolo 2, teraz ja staram sie chociaz polozyc do lozka kolo polnocy, ale rzadko sie udaje. I rano zwykle schodzi nam okolo pol godziny, zeby ktores z nas wstalo... A poza tym strasznie lubimy sie tulic, jakos takie kokoszenie sie pomaga nam sie obudzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
gosiunia wszystko przed toba
![]() Ja dzis kupilam sobie body butter z Hipp. Mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze spisywal ![]()
#3478 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a o krokietach też wczoraj myślałam...już dawno nie robilam. Ja krokiety to rrobię z pasztetową i pieczarkami ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czyli mamy już 3 chłopaczków i jedną dziewczyneczkę ![]() a tak na marginesie to fajna nazwa "sisiorki" - pierwszy raz słyszę ![]() Cytat:
ja niby hormony mialam w porzadku, tylko guzki mi się robily, a te co juz mialam to caly czas rosly, mialam robiona biopsje dwa razy i z tak ze znajoma odczytywalysmy wyniki ze wyszlo ze mam raka, bo znajoma tez tak miala i to byl nowotwor - chodzilo konkretnie o słowo "pęcherzyki", że to one sa takie grozne....wiec ja z sercem na ramieniu po 3 miesiacach sie zebralam z pojsciem do lekarza (wtedy juz poszlam prywatnie) i okazalo się, ze nic mi groznego nie jest, ze cala tarczyca sklada sie z pecherzykow i tylko struktura i ulozeie tych pecherzykow swiadcza czy to jest grozne, a ze mialam hormony w porzadku to na poczatek miaalm miec kuracje hormonalną powstrzymujaca guzki od rosniecia (lekarz, do ktoreg na poczatku chodzilam juz mnie wysylal na operacje...) no a teraz to sama nie wiem, moze dziekiciazy calkiem mi znikną...
![]() |
#3479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja to jestem takim śpiochem, że szok, mam dwa budziki jeden na 5:50, drugi na 6 a wstaje 10 po i mam każdą minutę tak wyliczoną, że jak coś dodatkowego muszę zrobić to o mało się nie spóźniam do pracy...tzn ostatnio tak zaczelam sie opierdzielac ze wstawaniem, wczesniej jakos lepiej mi sie wstawalo, moze dlatego ze juz widno bylo... ![]() a mój mężuś to jeszcze wiekszy spioch, kladzie sie czasami o 20 a wstaje nawet nie wiem o ktorej bo maja wlasna firme i niekt go nie goni do wstawania i czasami to nawet o 9...mi troszke szkoda go budzic bo jak ja nie moge to niech on sobie pospi ![]()
![]() |
#3480 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A Raspberry miałam napisać, że Twoje maleństwo w awatarze wygląda jak (nie obraź się) jak taki wiejski chłopczyk śpiący na sianku z głową podpartą ramionami i z trawką w ustach ![]() ![]() A co do posiłków to ja jadam trzy , niestety nie mam możliwości jedzenia co 3-4 godziny.... jem rano sniadanko (około 7) później lunch (ok 13) i wieczorna obiado-kolacja (ok 19) czasami wieczorem jeszcze wcisnę jakiś owoc, bo po zwiększonej dawce żelaza zaczynam mieć problemy.... I mam jeszcze małe pytanko, dalej macie problemy ze skórą? Jak tam wasze buźki i plecki i dekoldy? Bo ja nadal jestem wysypana, po prostu moja twarz "kwitnie" nie mówiąc o plecach... staram się nie drapać ale to nadal wychodzi.... i strasznie mi włosy zaczęły wypadać.... Nie wiem.... I w poniedziałek znów do hematologa, może w końcu cos powiedzą ![]() A najśmiejszniejsze jest to, że dzisiaj nałożyłam pierwszy raz spodnie ciążowe ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.