|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Wczoraj o 21 miałam wziąć a wzięłam dzisiaj po 11 niestety ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Wtajemniczenie
|
Dziś zrobiłam drugi test "Pink test" no wyszło znowu to samo - dwie kreski jedna jaśniejsza od drugiej ale ciemniejsza niż na poprzednim teście (ale to już chyba kwestia testu)
To lekarz teraz mi nic nie wykryje? Mam poczekać? Czy może są takie badania które wykryją to dość wczesną? Może jak faktycznie pójdę prywatnie to lekarz poświęci mi więcej czasu i zrobi jakieś "lepsze" badania? |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Zakorzenienie
|
hmm no wiesz, ja bym sie nie stresowala, no ale to ja
![]() dziala na Twoja korzysc to, ze nie bylo pelnego stosunku ![]() tak wiec no stress :P Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tak jak mowie, lekarz może wykryć dopiero około 6 tygodniową ciążę ![]() Ja bym na Twoim miejscu zamiast iść do ginekologa poszła do laboratorium na badanie krwi i wtedy bedziesz miala 100% pewnosci ![]()
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
NORMY BETA hcg Kolejne tygodnie licząc od ostatniej miesiączki i odpowiadajacy im poziom hcg: 3 tydzien - 5 - 50 4 tydzien - 3 - 426 5 tydzien - 19 - 7.340 6 tydzien - 1.080 - 56.500 7-8 tydzien - 7.650 - 229.000 9-12 tydzien - 25.700 - 288.000 13-16 tydzien - 13.300 - 254.000 17-24 tydzien - 4.060 - 165.400 25-40 tydzien - 3.640 - 117.000 Zrób betę przed wizytą, pewnie lekarz też Cię skieruje na to badnie, jak i całą resztę. 22.10 będze już widać ciążę. Pozdrawiam.
![]() |
#1776 |
Wtajemniczenie
|
hmmm badanie krwi? a orientujecie się może jaki jest koszt takiego badania? Bo na to nie ma skierowania co nie? Od pierwszego stosunku "pełnego" do wczoraj(robiłam ten pierwszy test) to będzie ok 20-21 dni.
To może faktycznie zamiast wydawać kasena lekarza iśc na badanie krwi...ale też coś czytałam o badaniu dopochwowym które wykrywa wczesną ciąże (ale może nie aż taką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koszt to chyba jakies 20-30zł a daje pewnosc ![]()
![]() |
#1779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Beta kosztuje do 40 zł. Ja za zwykłą próbę ciążową w prywatnym labie płaciłam 22, wyszedł mi fałszywy wynik pozytywny ![]()
![]() |
#1780 | |
Wtajemniczenie
|
Dzwoniłam wcześniej ale położna w rejestracji mówi że nie da się wcześniej niż za te 2 tyg. To Beta to jest to badanie krwi
Cytat:
Przepraszam, ale się pogubiłam teraz trochę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Badanie krwi nazywa się Beta HCG i to powinnaś zrobić
![]()
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak dostałaś odpowiedź na teście ciążowym z apteki, tak otrzymasz na teśćie z krwi - Pozytywną albo Negatywną. Na teście aptecznym może być jeszcze błędny wynik, kiedy nie pojawi się kreska w polu kontrolnym. Za to beta hcg jest badaniem dokładniejszym, bowiem analityk medyczny musi się bardziej przyłożyć i podać wynik wartościowy. ![]()
![]() |
#1783 |
Wtajemniczenie
|
no to jutro jade zrobić
![]() A takie pytanie jeszcze: jak myślicie (mamy) czy te bółe w podbrzuszu - nagłe, kłucia też raz z lewej lub prawej to tak ma być, czy coś złego? Miałyście takie objawy w ciaży? Czy te badanie można wykonać w zwykłej rejonowej przychodni? Czy do spzitala trzeba jechać? |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam was drogie Wizażanki .Zwracam sie do Was z problemem który od penego czasu nie daje mi spokoju
![]() 1-go października wróciłam bardzo późno do domu. zmęczona po korepetycjach postanowiłam od razu wziąść kąpiel i położyć się spać. Weszłam do łazienki rozebrałam się .Zobaczyłam że wanna jest na dnie brudna czymś białym -pierwsza myśl jaka przyszła mi do głowy ze to jakaś piana ,lub środek do czyszczenia ,wiec niezbyt staranie lekko spłukałam to "coś " wodą po czym sama weszłam do wanny .Leżac tak dłuzsza chwilę zobaczyłam że to coś jest nadal w wodzie przyblizyłam tro w raz z wodą do siebie żeby zobaczyc jak to wygląda ,ale kompletnie nic mi to nie przypominało . Dopiero po wyjściu z wanny uświadomiłam sobie ,że to mogła być sperma ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Niedający mi spokoju problem :(
Cytat:
Droga koleżanko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 |
Przyczajenie
|
Hej pomóżcie !! Biorę tabletki, właśnie skończyłam 2 opakowanie. Po pierwszym opakowaniu w czasie 7- dniowej przerwy nie dostałam okresu, ale dostałam go później po ok 4 dniach brania tabletek. Teraz skończyłam brać 2 opakowanie. Jestem w trakcie przerwy (4 dzień), nie dostałam jeszcze okresu i myślę ze znowu szybko nie dostane tak jak to było miesiąc temu. I teraz mam pytanie: jeżeli jestem w czasie 7 dniowej przerwy a dzisiaj ( 4-go dnia) współżyłam i w czasie niej nie dostane okresu czy jest możliwość ze mogę zajść w ciążę ? Niby w czasie tej przerwy antykoncepcja jest zachowana ale normalnie zawsze wtedy dostaje się okres wiec wiadomo ze to dni niepłodne. A co jeśli tego okresu się nie dostaje ? Czy wtedy jest zachowana skuteczność tabletek i ochrona przed ciążą ? Z góry dzięki za odpowiedź
Dodam ze te zmiany w okresie spowodowane są braniem leku który biorę razem z tabletkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jest forum a nie śmietnik!
![]() |
#1788 |
Przyczajenie
|
Mam pytanko , ostatni okres miałam regularnie i w 7 dniu cyklu kochałam się z moim chłopakiem bez zabezpieczenia, z wytryskiem "do środka" .Po tym zdarzeniu kochaliśmy się kilka razy ale był to stosunek przerywany. dziś mija 17 dzien cyklu i zauważam że od kilku dni kręci mi się w głowie, jest mi niedobrze, nie mam wogóle apetytu i najlepiej to żebym nie myślała o jedzeniu. Od 2 dni miewam też zgagę czego wcześniej nie mniewałam. najchętniej nawet teraz położyłabym się spać. Ale.....od 2 dni biorę też antybiotyk i zastanawiam się co tak na prawdę może być przyczyną takiego smaopoczucia. AAAA dziś zauważyłam jakąś brązową plamke na piersi w pobliżu sutka ....myślicie że to mogą być objawy ciąży?nie chce robić testu bo boję się że wyjdzie negatywny i będę zawiedziona ale wiem że nie ma na co długo czekac.....jakie jest wasze zdanie na ten temat???Jewana
blackrose4u trzymam kciuki ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-10-08 o 15:43 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
BAN stały
|
szanse są jeśli masz dość krótkie cykle, ale na objawy jeszcze za wcześnie. na test zresztą też
|
![]() ![]() |
![]() |
#1790 |
Zakorzenienie
|
jewana- sznase są duże bo skoro kochasz się bez zabezpieczenia to szanse zawsze są. Powiedz, jak długie masz cykle? Wydaje mi się antybiotk też może przesunąc owulacje(przynajmniej ja tak miałam) więc w sumie nic nie wiadomo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie zaszłaś w ciążę. Następnym razem dokładniej spłukuj wannę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
nie boj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Raczkowanie
|
Nie musisz się martwić plemniki w wodzie chlorowanej giną natychmiast.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Raczkowanie
|
od zaplodnienia do testu
mam pytanie ile czasu musi minoć od zapłodnienia do zrobienia testu ciążowego żeby wyszed wiarygodny wynik???
#1795 |
Raczkowanie
|
Dot.: od zaplodnienia do testu
Test można zrobic 14 dni po stosunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Zakorzenienie
|
Najwiarygdniejszy wynik uzyskasz wykonujac test w dzień spodziewanej miesiączki.
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
Z tego co wiem to dopiero po dwóch tygodniach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytanie pewnie już kiedyś padło, ale chcialabym uzyskać odpowiedź od jakiejś "już lub przyszlej mamusi". Czy po 2 dniach od stosunku można odczuwać dolegliwości nazwijmy to bólowo-uwierające jeśli doszło do zapłodnienia?
Stosunek był w sobotę i niedzielę. Biorę tabletki anty, ale we wtorek (przed stosunkiem) zakończyłam terapię antybiotykową, a antybiotyki mogą (ale nie muszą) obniżać skuteczności. Z racji długiej rozłąki naszła nas ochota no i nie było zlituj. Wiem, że to może i nieodpowiedzialne, ale tego już nie cofnę. Od niedzieli właśnie odczuwam dziwne dolegliwości jakby coś na dole brzucha i nie wiem czy to może być skutek uboczny stosunku (ciąża) czy skutek uboczny antybiotyków, co też się zdarzało. Żeby się uspokoić, prosiłabym o opinię osobę która jest lub była w ciąży czy możliwe żeby coś tak szybko odczuwać? Co do jelit to i tak muszę się zgłosić do lekarza, a na testy jeszcze za wcześnie.
#1799 |
Przyczajenie
|
![]()
Nigdy nie uprawiałam stosunku płciowego ,ale 3 i 4 sierpnia mój chłopak wkładał mi palec do pochwy on był w majtkach a ja w majtkach i spodniach.Boję sie ,że na palcu nie wiem skąc ale mogło się przedostac cos Po porwrocie do domu (bo były to wakacje w grecji) spózniał mi sie okres . Zdarzały się u mnie okresy nieregularne nawet z misiecznym opóznianiem ,ale strasznie sie nie pokoję. Zaznacze ,że w tej grecji schudłam 4kg w 12 dni. wykonałam 5 testów ciążowych wszytskie wyszły negatywnie. Byłam u ginekologa i przepisał mi luteine i po niej dostałam już dwa razy okres . Zrobiłam również test krwi BETA HCG i równiez dał mi odpowiedziedż że nie jestem ,ale test wykonywałam dwa tygodnie po spóznionej miesiączce czyli jakies 1,5 miesiaca po tym incydencie i pati pytala mi sie o termin ostatniej miesiaczki i podałam jej termin tej spóznionej. czy to miało znaczenie ? Czy ja moge byc w ciąży ? bo podobno w okresie ciązy mozna dostac do 3 miesiaczek i czy ewentualnie one by miały wpływ na te wyniki testów Już nie wiem co mam robic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomocy ! jestem w ciązy czy nie ?!
To ma być żart?!
![]() ![]() Ile ty masz lat? Nie żeby przyjemność sprawiało mi pouczanie, ale może najpierw wypadałoby posłuchać nauczyciela na lekcji biologii w szkole podstawowej, a nie brać się za "wkładania palca"?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.